Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Κάναμε υπερπροσπάθεια και δικαιωθήκαμε» Στη δικαίωση των προσπαθειών των αθλητριών του ΠΑΟΚ στάθηκε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ η Γρηγορία Γκόλια μετά τη λήξη του τελικού με την Αναγέννηση Άρτας.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
 
(Photo: Actionimages)
Η προπονήτρια των κυπελλούχων τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτριες του σταμάτησαν το σκοράρισμα της Σκάρα και πως έπαιξαν προωθημένη άμυνα, ενώ «αποθέωσε» τη Ράτσικα και περιμένει την εξέλιξή της.
Αναλυτικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Άρτας, για το πολύ όμορφο παιχνίδι που προσέφεραν, τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ήταν εκπληκτικός και απέδειξε ότι ο κόσμος μας είναι φιλικός και όχι εχθρικός, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Να ευχαριστήσω τη Βέροια, μια πόλη που γεννήθηκα χαντμπολικά και σήμερα γεννήθηκα και προπονητικά, τη διοίκηση, το ιατρικό τιμ.
Είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, κάναμε μία υπερπροσπάθεια, ανταμειφθήκαμε με το Κύπελλο. Η αρχή μας είναι η άμυνα, να σταματήσουμε τη Βάσω, που σκοράρει γύρω στις δέκα φορές ανά ματς. Παίξαμε με προωθημένη άμυνα για να δημιουργήσουν λάθη τα πλέι-μέικέρ τους, όπως και έγινε. Η Σκάρα είναι εκπληκτική αθλήτρια και παράδειγμα για τη νέα γενιά.
Νομίζω ότι η Ράτσικα έβγαλε μεγάλη ψυχή. Είναι ένα εκπληκτικό κορίτσι η Νίκη, που προπονείται σε καθημερινή βάση πολύ έντονα. Έχει στόχους και όραμα, βαδίζει με σταθερά βήματα και νομίζω ότι θα τη δούμε να εξελίσσεται».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γιαμούρης τόνισε πως: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στη φίλη μου τη Γρηγορία, γιατί, πάνω απ' όλα, ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει. Μπράβο τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που ήταν κόσμιοι. Κάποιοι άλλοι παράγοντες ευθύνονται γι' αυτό που είδαμε σήμερα, παλεύαμε για να νικήσουμε, ήμασταν μπροστά με 10-9 και με 14-12.
Στην τελευταία φάση, ήταν ο ορισμός του παθητικού παιχνιδιού από το κέντρο. Νομίζω ότι πρέπει ν' αλλάξουν πολλά για να καταφέρουμε να πάμε μπροστά στην Ελλάδα, είμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική και ηθικά κατάσταση και, αν μάθουν όλοι να είναι αντικειμενικοί, να βλέπουν την αλήθεια. Αγωνιστικά, νομίζω ότι δεν καταφέραμε να διασπάσουμε τη ‘συμπαγή’ άμυνα του ΠΑΟΚ, είχαμε τις επιλογές.
Η Αναγέννηση είναι εδώ, θα είναι εδώ, θα έχει συνέχεια που αντιστοιχεί στην ιστορία της, ας μιμηθούμε τα καλά του ευρωπαϊκού χάντμπολ, που είναι πολλά, μήπως και δούμε μια ‘άσπρη’ μέρα, πάνω απ' όλα, να βάζουμε σωστές παραμέτρους, ήθος, δικαιοσύνη. Σήμερα, η ομάδα δεν είχε κίνηση και ενέργεια στην επίθεση».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου