Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πράξη πρώτη για AEK και Διομήδη για τον τίτλο του πρωταθλητή

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Η ώρα των τελικών της Α1 Ανδρών έφτασε. ΑΕΚ και Διομήδης Άργους συγκρούονται αύριο στον 1ο τελικό της σειράς στο κλειστό του Πανελληνίου (20:00-OTE TV) με τον νικητή να αποκτά προβάδισμα τίτλου, καθόσον ο πρωταθλητής κρίνεται στις δύο νίκες. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος τέσσερις φορές, στην κανονική διάρκεια, την Β΄ φάση και τον τελικό του Κυπέλλου με την «Ένωση» να μετράει ισάριθμες νίκες. Οι προπονητές των δύο ομάδων μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για αυτή την πρώτη «μάχη».
«Είμαστε το φαβορί»
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Είμαστε το φαβορί, λόγω πλεονεκτήματος έδρας και
καλύτερου ρόστερ. Έχουμε κερδίσει τέσσερα παιχνίδια, κάτι που μας δίνει από την μία πλευρά το αβαντάζ, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους όπως χαλάρωση τους οποίους πρέπει να προσέξουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες.
Το κάθε παιχνίδι από τα τέσσερα ήταν διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η επίθεση μας είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Για να μην κρυβόμαστε, ειδικά σε ντέρμπι είναι πολύ δύσκολο να είσαι το ίδιο καλός σε επίθεση και άμυνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε.
Η σειρά των τελικών δεν έχει δείξει ότι το πρώτο ματς είναι το σημαντικότερο.
Το δεύτερο μέσα στο Άργος ίσως είναι το σημαντικότερο όσον αφορά την υπόθεση τίτλος».
«Υπομονή και καθαρό μυαλό»
Δημήτρης Δημητρουλιάς (τεχνικός Διομήδη): «Αυτό που θέλω σίγουρα είναι να βγάλουμε πολύ ενέργεια και να έχουμε διάθεση. Είμαστε ομάδα ρυθμού, οπότε μέσα από τον ρυθμό μας μπορούμε αγωνιστικά να έχουμε μια καλή εικόνα. Είναι μια σειρά υπομονής, πρέπει να περιμένουμε την ευκαιρία που θα μας δοθεί και να την αρπάξουμε.
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κερδίζει πάντα με δεδομένου την διαφορά μπάτζετ και του ρόστερ που έχει με όλες τις ομάδες. Υπό αυτή την έννοια σαφώς η ΑΕΚ έχει το άγχος και εμείς είμαστε το αουτσάιντερ. Αν χάσει τον τίτλο θα είναι μια αποτυχία, αντίθετα εμείς αν τον κερδίσουμε θα είναι σούπερ επιτυχία.
Πιστεύω η κάθε ήττα μας μέχρι τώρα μας προετοιμάζει ψυχολογικά για το επόμενο ματς.
Χτίζουμε το αγωνιστικό κομμάτι και την ψυχολογία. Όλα τα ματς είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Αν μπορούσα από τα προηγούμενα θα πετούσα στα σκουπίδια την χαμηλή μας αποτελεσματικότητα. Κρατάω ότι η ομάδα μου έχει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα και καθαρό μυαλό».
Τετάρτη 21/5/2014
Α1 Ανδρών (1ος τελικός, 1ος μικρός τελικός)
Λουτρακίου 19:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- ΑΣΕ Δούκα (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κυριακούλιας)
Πανελληνίου 20:00 (OTE TV), ΑΕΚ- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Χασκής, Μίγκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου