Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Νεα Ιωνία πρωταθλήτρια της Α1 γυναικών

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΟΦ Νέας Ιωνίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κερδίζοντας 26-24 την Αναγέννηση Άρτας στον 2ο τελικό της Α1 Γυναικών. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας κατέκτησε πανάξια τον τίτλο με νίκες 2-0, σπάζοντας δύο πλεονεκτήματα έδρας, αρχικά του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και στην συνέχεια της Αναγέννησης Άρτας στον τελικό.
Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου και του Βέλιμιρ Πένιοβιτς πραγματοποίησε μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, αφού η Αναγέννηση Άρτας προηγήθηκε αρχικά 17-23 στο 47' και 19-24 στο 51:00! Με 7-0 σερί η ομάδα της Νέας Ιωνίας ανέτρεψε την διαφορά και πήρε
την νίκη με δύο γκολ της Μπράουερ από θέση δεξιάς εξτρέμ και ένα της Παπά, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.
Η «αυτοκράτειρα» του ελληνικού χάντμπολ και πολυνίκης του θεσμού με 12 κατακτήσεις, ομάδα της Άρτας έλεγχε το ματς καθ' όλη την διάρκεια του, έχοντας κορυφαίες τις Σκάρα (10 γκολ) και Στανκούτε (5 γκολ και 4 κερδισμένα δίλεπτα). Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι κακές επιλογές στην επίθεση και η κούραση της στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο σε 3ο τελικό στην έδρα της.
Ναϊσίδου: "Περίμενα χρόνια αυτή τη στιγμή"
Περιχαρής και περήφανη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εμφανίστηκε η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου, η οποία μοίρασε συγχαρητήρια: «Περίμενα χρόνια αυτή την κόρνα της λήξης. Είχα μάθει από ήττες, ήθελα να γευτώ την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στην διοίκηση για την υπομονή που είχε όλα αυτά τα χρόνια, στις παίκτριες μου που μόχθησαν πολύ φέτος και στους συνεργάτες μου Βέλιμιρ Πένιοβιτς, Βαγγέλη Μαντζόπουλο, αλλά και στον Κώστα Τσαβδαρίδη που παλαιότερα βοήθησε τον Σύλλογο. Θέλω να συγχαρώ και την ομάδα της Άρτας για την μαχητικότητα της . Έγινε ένα παιχνίδι με σασπένς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Περίμενα ότι θα ήταν μια καλή χρονιά για εμάς. Είχαμε θέσει υψηλούς στόχους. Ξεκίνησε όμως άσχημα με ήττες. Η προσθήκη της Μπράουερ έδωσε ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα. Αυτή η μεταγραφή ήταν κλειδί για την συνέχεια της σεζόν και την κατάκτηση του τίτλου»
ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 26-24
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-3, 4-6, 7-8, 10-12, 11-14 (ημχ.), 14-15, 15-19, 17-21, 19-23, 22-24, 26-24
ΟΦΝΙ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Μαυρογεώργη Ν., Μπράουερ 3, Χρονοπούλου 3, Παπά 7, Μασμανίδου 4, Κοτσαμπουικίδου, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Αργυροπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσακάλου 5, Χρυσή 4, Κοντοστεργίου, Μανδά.
ΑΡΤΑ (Παναγιώτης Ντάρας): Μπαλάφα, Σκουτέλλα 2, Βέμη, Ιωάννου 1, Σκάρα 10, Στανκούτε 5, Δήμου, Βράτσεβα 3, Δημητρίου 1, Ματαρώνα, Κολιού, Ποιμενίδου 2, Κατσώλη, Μαυρομάτη.
Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης, δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 1/1-2/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου