Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Rotation, συμπεράσματα και ήττα από τον Διομήδη

Πηγή:  http://olapaok.gr  - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Ο Στέλιος Υετίων είδε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν τους παίκτες του σε δράση βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Τραυματίστηκε ο Τσακίρης

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (28-30) την Παρασκευή (31/8) από τον πρωταθλητή Διομήδη στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν. Ο Στέλιος Υετίων χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του ρόστερ εκτός του Τσακίρη ο οποίος χτύπησε στο δάχτυλο στην πρώτη φάση του ματς και δεν συνέχισε. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιπόλαιο τραυματισμό και ο άσος του "Δικεφάλου" αναμένεται να τεθεί άμεσα και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Οι "ασπρόμαυροι" απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα, όπως ο Διομήδης που σε λίγες ημέρες θα δώσει ευρωπαϊκό ματς, έδειξαν διάθεση, παρουσιάστηκαν μαχητικοί, ενώ έγιναν και κάποια λάθη, εξέλιξη που, όμως, θεωρείται φυσιολογική για την εποχή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ο χρόνος μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων ώστε να διορθωθούν.
Τέλος, εγκαταλείφθηκε η σκέψη να δοκιμαστεί ξένος παίκτης, ο στόχος έχει "κλειδώσει" και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση της απόκτησής του.

ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Η Ο.Χ.Ε. αποφάσισε να προκηρύξει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τις 14 Οκτώβριου 2012 στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη

Ο.Χ.Ε: «Θέλουμε οργανωμένες ομάδες»!


Ο Γιάννης Βαρελτζής μιλάει για την αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων!
Η απουσία της Α2 Κατηγορίας Γυναικών και όλων των τοπικών Πρωταθλημάτων από το χάρτη του ελληνικού χάντμπολ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από μερικές ομάδες ανθρώπους που στελεχώνουν τα τοπικά σωματεία! Οι ιθύνοντες μερικών συλλόγων εκφράζουν την αντίθεση τους στην απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Ο.Χ.Ε (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας) να καταργήσουν τις τοπικές Κατηγορίες, εκτιμώντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνονται πολύ τα έξοδα των σωματείων! Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, το «handballfan.gr» παρέθεσε, χθες, το λόγο στον Τεχνικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Γιάννη Βαρελτζή, ο οποίος εξέθεσε τις δικές του απόψεις επί του θέματος!
Θεωρώ πως θα πρέπει να δυναμώσουν ορισμένες ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στις χαμηλές Κατηγορίες και όχι να παραπονιούνται για τα έξοδα των μετακινήσεων σε κάθε πόλη της Ελλάδας! Βέβαια, για να ισχυροποιηθεί ένα τμήμα θα πρέπει να γιγαντώνεται και να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Χρειάζεται να διαθέτει τμήματα υποδομής και την απαραίτητη οργάνωση για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του και όχι να στελεχώνεται, απλά, από μια παρέα μεγάλων, ηλικιακά, αθλητών που θέλουν να παίξουν χάντμπολ! Αν είναι έτσι τότε υπάρχει και το Πρωτάθλημα βετεράνων στο οποίο είναι δυνατόν να αγωνιστούν ή τα φιλικά ματς τα οποία μπορούν να δίνουν κάθε βδομάδα! Σε τι εξυπηρετεί το ελληνικό χάντμπολ μια ομάδα η οποία στερείται ανάπτυξης και δεν στελεχώνεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο άθλημα; Γιατί αν αγαπούσαν το εν λόγω σπορ θα έδιναν το παρών στις διάφορες εκδηλώσεις αυτού και θα εξέφραζαν, δημόσια, τα παράπονα τους! Που ήταν όλοι αυτοί που λένε πως αγαπούν το χάντμπολ όταν ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΡΤ 1 αποφάσισε να μην προβάλει το συγκεκριμένο προϊόν; Γιατί προτίμησαν τους καναπέδες από τη λαϊκή διαμαρτυρία για την απόφαση ορισμένων φορέων; Εμείς προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε τα Πρωταθλήματα, να αναδείξουμε υγιείς ομάδες και κατόπιν να απορροφηθούν παίκτες σε μεγάλα σωματεία! Οι σύλλογοι, λοιπόν, που δε διαθέτουν υποδομές ας σταματήσουν τη λειτουργία τους και αν διαφωνούν γι’ αυτό ας μας πουν πόσους παίκτες έχουν αναδείξει! Το χάντμπολ χρειάζεται πολλές και ισχυρές ομάδες και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε!», ήταν, χθες, τα λόγια του κ. Βαρελτζή!

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’

Πηγή:  http://www.handball.org.gr  
Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο στο καμπ της Εθνικής Νεανίδων Β΄που πραγματοποιήθηκε στην Προσοτσάνη της Δράμας. Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Σωκράτης Βακάλης δήλωσε «Ξεκινάμε πολύ νωρίς με χρονοδιάγραμμα 4 χρόνων για τις νεανίδες Β' . Στόχος να κάνουμε καταγραφή, να δούμε τις ελλείψεις που έχουμε. Και οι 32 αθλήτριες ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο και είναι ετοιμοπόλεμες».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής νεανίδων Γιώργος Αντωνίου τόνισε ότι: «θέλουμε να δώσουμε σε αυτήν την ομάδα τις δυνατότητες κα την προοπτική για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Θα δούμε όλες τις ελλείψεις τις οποίες, θα καλύψουμε με την συνεργασία μας με τους σωματειακούς προπονητές».
Ο έφορος των εθνικών ομάδων γυναικών Σάκης Μανδάς είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά όλες οι αθλήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εθνικών ομάδων. Γίνεται πολύ καλή δουλεία, η οποία θα συνεχιστεί και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.»
Το καμπ παρακολουθεί και ο τεχνικός σύμβουλος και διευθυντής εθνικών ομάδων Γιάννης Βαρελτζής.

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ Α2

Πηγή:  http://www.handball.org.gr  
Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με έγγραφο του προς την ΟΧΕ ανακοίνωσε την αναστολή δραστηριότητας του σωματείου ως προς το τμήμα χειροσφαίρισης. Κατόπιν τούτου με βάση την γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων 2012-2013 την θέση που μένει κενή, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα κατά σειρά βαθμολογίας που είναι ο ΑΜΣ Πόντιοι Κιλκίς, ως ομάδα που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα Β Εθνικής Ανδρών (2ος όμιλος περιόδου 2011-2012). Οι Πόντιοι Κιλκίς θα αντικαταστήσουν τον Ηρακλή στη κλήρωση, στο πρόγραμμα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και στο κύπελλο Ελλάδος Ανδρών 2012-2013.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρώτος αντίπαλος η Σλοβακία για την Εθνική Γυναικών

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Το πρόγραμμα των αγώνων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.
Οι αγώνες του 1ου Ομίλου, στον οποίο θα πάρει μέρος η Εθνική Ελλάδας, θα γίνουν από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στην πόλη Παρτιζάνσκε της Σλοβακίας, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μπαίνει κατευθείαν στα… βαθιά, καθώς θα παίξει στον πρώτο αγώνα του κόντρα στην οικοδέσποινα (30/11, 19.00). Τη δεύτερη ημέρα (01/12, 16.30) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ελβετία, ενώ θα κλείσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στηΦινλανδία (02/12, 16.30). Η νικήτρια ομάδα του ομίλου θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΜΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ.

Πηγή:  http://www.diomidis-handball.gr 
 Η Διοικούσα επιτροπή της ομάδας μας, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση, για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα των "πρασίνων" με την ΑΕΚ, στα πλαίσια των προκριματικών του EHF CUP.
Αγαπητοί φίλαθλοι της ομάδας μας, ενόψει του 1ου Ευρωπαϊκού εντός έδρας αγώνα της ομάδας στα πλαίσια του EHF CUP με αντίπαλο την ΑΕΚ Αθηνών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί οριστικά την Κυριακή 09/09/2012 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Κίου.
Η αρχική μας πρόθεση ήταν να διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, στο γήπεδο στο οποίο γνωρίσαμε μεγάλες στιγμές στον περυσινό θρίαμβο, όμως το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε με την Διοίκηση του γηπέδου (εγγυήσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα) ήταν αδύνατο τελικά να ξεπεραστεί λόγω στενότητας χρόνου.
Ως εκ τούτου, επιλέξαμε το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Κίου, κάτι το οποίο δεν σας κρύβουμε ότι μας χαροποιεί κιόλας καθώς έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην περιοχή μας.
Στο γήπεδο της Νέας Κίου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες μετατροπές από την πλευρά μας ώστε να διεξαχθεί ομαλώς και χωρίς τεχνικά προβλήματα η εν λόγω αναμέτρηση. Το μοναδικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής είναι η μικρή χωρητικότητα του γηπέδου, γεγονός που θα στερήσει από πολύ κόσμο την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την μεγάλη αναμέτρηση. Το γεγονός αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα και σας ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη, ελπίζοντας στην κατανόηση σας.
Σχετικά με το θέμα αυτό, από την πλευρά της Διοίκησης πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις :
Ο συγκεκριμένος ευρωπαϊκός αγώνας καθώς και όλοι οι επόμενοι (αν με το καλό προκριθεί η ομάδα μας) μέχρι την φάση των ομίλων του EHF CUP περιλαμβάνονται στο εισιτήριο διαρκείας της σαιζόν 2012-2013. Αισθανθήκαμε υποχρέωση να προχωρήσουμε σε αυτή την απόφαση σεβόμενοι την αγάπη και πίστη των κατόχων διαρκείας προς την ομάδα μας.
Λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου της Νέας Κίου και για να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη η διαχείριση των διαθέσιμων καθισμάτων, η εξυπηρέτηση των κατόχων διαρκείας είναι εκ των πραγμάτων απολύτου προτεραιότητας. Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, λοιπόν, καθώς και όσοι θα προμηθευτούν μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα κάρτες διαρκείας θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στο γήπεδο. Τα σημεία πώλησης διαρκείας τα αναφέρουμε ξανά προς διευκόλυνση σας στο τέλος της ανακοίνωσης.
Ο αριθμός των μεμονωμένων εισιτηρίων που θα εκδοθούν θα είναι μικρός, πρωτίστως για να εξυπηρετηθούν οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας (δικαιούνται το 10%) και κατά δεύτερον για να καλυφθούν οι εναπομείναντες θέσεις (αν υπάρξουν) για τους φιλάθλους μας. Η διάθεση των μεμονωμένων εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 06/09/2012 ή Παρασκευή 07/09/2012, ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα των εισιτηρίων διαρκείας που έχουν δοθεί και συνεπώς της διαθέσιμης χωρητικότητας του γηπέδου. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση επί του θέματος την επόμενη εβδομάδα. Η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων έχει οριστεί στα 20€.
Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μας και ας ευχηθούμε να πανηγυρίσουμε μια ακόμα μεγάλη πρόκριση.
Με εκτίμηση,
Διοικούσα επιτροπή Α.Ο. Διομήδη Άργους
ΥΓ. Οι τρόποι παραγγελίας εισιτηρίων διαρκείας είναι οι εξής:
Από την φόρμα παραγγελίας στο site της ομάδας μας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
Από το group μας στο Facebook με μήνυμα (inbox) στον υπεύθυνο του site και του group Γιάννη Ηλία.
Με τηλέφωνο στο 2751029418 (ώρες γραφείου).
Από το ιατρείο του Παθολόγου Σπ. Κόκκινου (ώρες γραφείου), Ναυαρίνου 9 στο Ναύπλιο (τηλ. 2752021511).
Από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας WIND σε Άργος και Ναύπλιο.
Από το κοσμηματοπωλείο "Πυλαρινός".
Από το ζαχαροπλαστείο "Ορφανός".
Από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών "Euronics" (Αργυρόπουλος Θ.) στο Άργος.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ Ο ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/  
Στο «Φιλίππειο» της Βέροιας ο Αερωπός Έδεσσας επιβλήθηκε 30-28 του Φιλίππου σε φιλικό παιχνίδι. Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 13-12. «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν», τόνισε ο τεχνικός του Φιλίππου Κύρος Σαράφης. Ο προπονητής του Αερωπού Έδεσσας Χρήστος Τζουβάρας είπε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν μας ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα». Αύριο οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στην Έδεσσα (18:00), ενώ την Κυριακή (12:00) ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη Άργους.
Σε φιλικό που διεξήχθη στο Δαϊς ο Άρης Νίκαιας επικράτησε 26-25 του Δούκα.

FV Hellas Rüsselsheim η πρώτη Ελληνική ομάδα handball στη Γερμανία

Πηγή:  http://handballteam.blogspot.gr 
Έλληνες μετανάστες πριν από 30 χρόνια περίπου δημιούργησαν την ομάδα FV Hellas Rüsselsheim η οποία είχε μόνο τμήμα ποδοσφαίρου, πέρσι δημιούργησε τμήμα μπάσκετ ανδρών και από φέτος στο σύλλογο προστέθηκε και το τμήμα Χειροσφαίρισης (Handball) γυναικών.
"Ηθικός αυτουργός" για τη δημιουργία του τμήματος η Μελίνα Κουλτουρίδου κόρη του προέδρου Σάββα Κουλτουρίδη.

Την ομάδα αποτελούν οι αθλήτριες:
Felicia Dakas
Maria Dimitriou
Melanie Hardt
Melina Koultouridou
Nicole Lindermann
Carina Löffler (letzter Verein/alle HSG Hochheim/Wicker)
Sabrina Afflerbach
Daniela Mestre
Dorothea Papakiriakou (alle BSC Kelsterbach)
Natassa Gagats
Fotini Milonelli
Petroula Sargiannidou (alle TV Flörsheim)
Sotiria-Eleni Andrikopoulou (HSG Groß-Gerau)
Joanna Round (Heilbronn)
Methap Leitz (Anfängerin)
Υπεύθυνοι του τμήματος είναι οι: Felica Dakkas και Melina Koultouridou
Αφιέρωμα στην FV Hellas Rüsselsheim έκανε εφημερίδα Main-Spitze
Δείτε την επίσημη σελίδα της FV Hellas Rüsselsheim
Κάντε like στη σελίδα της FV Hellas Rüsselsheim στο Facbook.
Ευχαριστώ τη Μαρία Δημητρίου για την ενημέρωση και τη βοήθεια στην παρουσίαση της FV Hellas Rüsselsheim

ΣΥ.Π.Χ.Ε.: Ευχές και ενημέρωση

Πηγή:  http://handballteam.blogspot.gr  
Το ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΣΥ.Π.Χ.Ε.) ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων περιόδου 2012-13 εύχεται σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος, προπονητές, αθλητές-τριες, διαιτητές, κριτές, παράγοντες, καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επιτυχίες. Στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο Ελληνικός αθλητισμός πρέπει να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενωμένοι στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση φιλοδοξώντας και προσδοκώντας σε ένα ποιοτικότερο και ουσιαστικότερο αύριο.
Επίσης στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και συνεργασίας των Προπονητών όλων των ηλικιών διοργανώνει σε συνεργασία με την ΟΧΕ το Ετήσιο Συμπόσιο Προπονητών – Διαιτητών – Αθλητών – Παραγόντων στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2012-13 στο Λουτράκι με όλα τα έξοδα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ. Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας για την κάλυψη των θέσεων.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΣΕΔ: Πρώτα φιλικά - πρώτα συμπεράσματα (29/8 και 30/8)

Πηγή:   http://www.ased.gr  

Μετά από 2 εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας, οι αθλητές του Γιώργου Κρανάκη θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν σε τι κατάσταση βρίσκονται στα πρώτα φετινά φιλικά τεστ της ομάδας μας με τον Άρη Νικαίας και τον Διομήδη Άργους. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Δαΐς και ώρα 19:30 με αντίπαλο τον Άρη Νικαίας, ενώ μια μέρα αργότερα (Πέμπτη 30 Αυγούστου) ο ΑΣΕΔ θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ελλάδας Διομήδη Άργους στις 18:30, στο ίδιο γήπεδο.
Οι διπλές προπονήσεις συνεχίζονται και την τρέχουσα εβδομάδα, στις οποίες συμμετέχουν και οι αθλητές της εφηβικής ενώ μεγάλο βάρος έχει δοθεί από το τεχνικό team σε ασκήσεις με μπάλα και βάρη... Άλλωστε η φετινή σύνθεση της ομάδας απαιτεί - περισσότερο από ποτέ - μια γρήγορη, δυνατή και ψυχωμένη ομάδα που θα κοντράρει τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου που έκαναν ηχηρές μεταγραφές διαθέτοντας παράλληλα και ξένους παίκτες...
Καλή συνέχεια.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΧΕ- ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 

Σε αναδιάρθρωση προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.), μετά την παραίτηση του προέδρου Χαράλαμπου Πιλαφά.
Ο τελευταίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων υπέβαλε την παραίτηση του, από την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, μένοντας απλό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Μετά από ψηφοφορία, μεταξύ των μελών του Δ.Σ., την θέση του Προέδρου κατέλαβε, ο μέχρι πρότινος Α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Χατζηιωάννου.
Η μέχρι πρότινος Ειδική Γραμματέας Κυριακή Μπακουλοπούλου, εκλέχτηκε στην θέση της Α΄ Αντιπροέδρου, ενώ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Σταυρακάκης, στην θέση του Ειδικού Γραμματέα.
Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι αποφάσεις στις ψηφοφορίες ήταν ομόφωνες.
Ο νέος Πρόεδρος –που είναι ο 9ος στην ιστορία της Ομοσπονδίας από το 1979- μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Αναλαμβάνω σε μία δύσκολη περίοδο. Ξέρω πως πρέπει να λειτουργήσουμε, αλλά κυρίως πρέπει να βρούμε τα άτομα τα οποία θα βοηθήσουν το άθλημα να σταθεί στα πόδα του και να πάει μπροστά. Ο στόχος την επόμενη τετραετία θα πρέπει να είναι το καλό του αθλήματος όποιος και να είναι ο πρόεδρος».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Στα γραφεία της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (EΣΧΘ), στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα-3, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνάντηση του τεχνικού συμβούλου-διευθυντή εθνικών ομάδων Γιάννη Βαρελτζή, με τους ομοσπονδιακούς και περιφερειακούς προπονητές, που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.
Στην συνάντηση, παραβρέθηκαν οι: Σωκράτης Βακάλης (ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής γυναικών), Στέλιος Σεϊρεκίδης (ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής εφήβων), Γιάννης Λαζαρίδης (περιφερειακός προπονητής), Γιάννης Μπιζέτας (περιφερειακός προπονητής).
Εκτός από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Τετάρτης, στην Αθήνα, τη σύσκεψη απασχόλησαν ιδιαίτερα θέματα που αφορούν τους περιφερειακούς προπονητές Βορείου Ελλάδος καθώς και θέματα επιμόρφωσης προπονητών και ανάπτυξης.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δοκιμές παικτών στα φιλικά

Πηγή: http://olapaok.gr   - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Από το μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ θα περάσουν Σέρβοι παίκτες, αρχής γενομένης από το φιλικό της Παρασκευής (31/8) με αντίπαλο τον Διομήδη στην Μίκρα

Στην προσπάθεια που κάνουν οι ιθύνοντες της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ να εντοπίσουν τον κατάλληλο παίκτη που θα καλύψει μαζί με τον Παλάσκα την θέση του αριστερού ίντερ την επόμενη σεζόν, θα δοκιμάσουν παίκτες σερβικής καταγωγής.
Το πιο πιθανό είναι ένας ή παραπάνω χειροσφαιριστές να δώσουν το παρών στο φιλικό της Παρασκευής (31/8) με αντίπαλο τον Διομήδη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν δοκιμές και στα επόμενα ματς με τον Φοίβο το Σάββατο (1/9) και την Στρώμνιτσα την επόμενη εβδομάδα.

"Θέλουμε τον ΠΑΟΚ πάντα πρώτο"

Πηγή:  http://olapaok.gr  - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Ετοιμες να φτάσουν τον "Δικέφαλο" ψηλά παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη προπόνηση η τεχνικός και οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας χάντμπολ (VIDEOS)

"Οπλισμένα" με θέληση να φτάσουν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα (27/8) για πρώτη φορά στο γήπεδο της Μίκρας. Αφού η προπονήτρια της ομάδας, Γρηγορία Γκόλια, της καλωσόρισε στην συνέχεια έπιασαν δουλειά.
"Ηρθαμε σε ένα μεγάλο σύλλογο ελπίζουμε να έχουμε καλή αρχή χωρίς τραυματισμούς" είπε η Νάνσυ Στρατάκη στην κάμερα του olaPAOK.gr, ενώ η Κατερίνα Ανθίτση τόνισε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί ήρθα σε μία ομάδα που αγαπάει το άθλημα και τις παίκτριες. Εχουμε όρεξη, διάθεση και ελπίζουμε να προχωρήσουμε χωρίς τραυματισμούς".
Ο έφορος του "Δικεφάλου", Δημήτρης Χασεκίδης, δήλωσε: "Στόχος είναι η κορυφή, έχουμε κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και ελπίζουμε με την στήριξη των φίλων της ομάδας που είναι πάντα σημαντική και την βοήθεια του ΑΣ να τα καταφέρουμε".
Η προπονήτρια της ομάδας, Γρηγορία Γκόλια, επεσήμανε: "Εύχομαι καλή επιτυχία στα κορίτσια και στον ΠΑΟΚ και να μπούμε πιο δυνατά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στόχος του ΠΑΟΚ πάντα είναι να βρίσκεται στην πρώτη θέση".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΧΕ, η 2η συνάντηση του τεχνικού συμβούλου-διευθυντή εθνικών ομάδων Γιάννη Βαρελτζή, με τους ομοσπονδιακούς και περιφερειακούς προπονητές.
Στην συνάντηση έδωσαν το παρών, οι Γιώργος Κρανάκης (ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρών), Παναγιώτης Ιατρούδης (σύμβουλος ανάπτυξης, προπονητής εθνικής παίδων), Παναγιώτης Μεσσήνης (συνεργάτης ομοσπονδιακού προπονητή ανδρών), Γιώργος Αντωνίου (συνεργάτης ομοσπονδιακού προπονητή γυναικών και προπονητής εθνικής νεανίδων), και Κώστας Κότσιρας (περιφερειακός προπονητής).
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η δομή του ετήσιου πλάνου προπόνησης στις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, τα προγράμματα προπόνησης ανά ηλικιακή εθνική ομάδα, ο τρόπος αξιολόγησης των αθλητών και αθλητριών καθώς επίσης και η συνεργασία των Ομοσπονδιακών προπονητών με τους Σωματειακούς προπονητές.
Επίσης έγινε αναφορά, στα θέματα, που θα παρουσιαστούν στο Συμπόσιο της ΟΧΕ στο Λουτράκι (21, 22, 23 Σεπτεμβρίου).
Αύριο Τετάρτη, θα υπάρχει, αντίστοιχη συνάντηση του κ. Βαρελτζή, στη Θεσσαλονίκη, με τους Ομοσπονδιακούς και περιφερειακούς προπονητές, που διαμένουν στην Βόρεια Ελλάδα. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΧΘ στο γήπεδο Μίκρα-3, στις 12.30μμ.

«ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΑΚΟΜΑ Ο Μ.Ο. ΗΛΙΚΙΑΣ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/  
Να πρωταγωνιστήσει για άλλη μια χρονιά, κατακτώντας φέτος κάποιον τίτλο που δεν κατόρθωσε πέρσι για λεπτομέρειες θέλει η Νέα Ιωνία. «Πήραμε την έμπειρη τερματοφύλακα Έλενα Καλασνίκοβα και την νεαρή Ευκαρπίδου. Έχει πέσει ακόμα περισσότερο ο Μ.Ο. ηλικίας της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο και γρήγορο χάντμπολ», σχολίασε η προπονήτρια Σοφία Ναϊσίδου.

ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΟΜΗΔΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Διομήδη Άργους ενόψει της νέας σεζόν, η οποία αρχίζει στις αρχές Σεπτεμβρίου με τις αναμετρήσεις κόντρα στην ΑΕΚ για την Ευρώπη. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος και Κυπελλούχος Ευρώπης θα παίξει την Πέμπτη στις 18:00 με τον Δούκα στο Δαϊς και στην συνέχεια θα ταξιδεύσει στην Βόρεια Ελλάδα για μία σειρά από φιλικά παιχνίδια. Την Παρασκευή θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο με τη ΧΑΝΘ και την Κυριακή το μεσημέρι με τον Φίλιππο στη Βέροια.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΑΟΚ: Φιλικό με τον Διομήδη την Παρασκευή

Πηγή:   http://olapaok.gr  

Ακυρώθηκε το φιλικό με αντίπαλο την Παρτιζάν, ο "Δικέφαλος" θα υποδεχτεί την Παρασκευή (31/8) τον πρωταθλητή, Διομήδη Αργους. Το Σάββατο θα παίξει με τον Φοίβο και την επόμενη εβδομάδα δύο παιχνίδια ένα εντός και ένα εκτός με την Στρώμνιτσα
Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πλέον μπαίνουν στο καλεντάρι και τα φιλικά παιχνίδια. Ο αγώνας με την Παρτιζάν που ήταν να διεξαχθεί το Σάββατο (1/9) ακυρώθηκε και προγραμματίστηκε για την Παρασκευή (31/8) -πιθανόν στις 18.00- στην Μίκρα δυνατό τεστ με αντίπαλο τον πρωταθλητή, Διομήδη Αργους.
Από εκεί και πέρα, το Σάββατο (1/9) ο "Δικέφαλος" θα αντιμετωπίσει τον Φοίβο και την επόμενη εβδομάδα δύο φορές -μία εντός και μία εκτός έδρας- την Στρώμνιτσα. Τα φιλικά παιχνίδια δεν θα σταματήσουν εκεί και υπολογίζεται πως μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος οι "ασπρόμαυροι" θα συμμετάσχουν σε 10-11 ματς.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Το διάστημα 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Προσοτσάνης η προετοιμασία της Εθνικής Νεανίδων Β. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στις 16:00 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωκράτης Βακάλης κάλεσε τις εξής 32 αθλήτριες: Τσαγκά (ΑΟ Ιωαννίνων), Αιβατίδη, Μάνια, Μπουλουτσίκου, Σαραντάκου, Σταματονικολού (ΑΟ Κορυδαλλού), Τσαχουρίδου (ΑΟ Πανόραμα), Λαζαρίδου, Παύλου, Στουγιαννίδου (ΑΟ Προσοτσάνη), Γκάτσιου, Ζυγούρα, Αγνή, Ζυγούρα Ιωάννα, Τολιοπούλου (ΑΟΑ Καστοριάς), Ιωαννίδου, Πατσχαλίδου (Αρίων Πτολεμαϊδας), Τσιομίδου (Ηλιούπολη), Κεπεσίδου (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης), Αναστασιάδου, Ανδρίτσου, Γιουλβανίδου, Παπαδοπούλου, Τσαλουχίδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Μανδά (Νέα Ιωνία), Ράτσικα, Τσιτλατίδου (Παναθλητικός), Σημαιοφορίδου (ΠΑΟΚ), Γαλανούδη, Γεωργιάδου, Γιαννοπούλου, Καραχαρίση, Παπαφώτη (Φέρωνας).
Ο Σωκράτης Βακάλης σχολίασε: «Σχεδιάζουμε την ηλικιακή πυραμίδα, για αυτό και καλέσαμε πολλές αθλήτριες. Δουλεύουμε πάνω στο ίδιο μοντέλο και με σωστές βάσεις».
Ο συνεργάτης του Γιώργος Αντωνίου επεσήμανε: «Είναι η πρώτη μας γνωριμία με αυτά τα κορίτσια. Θα γίνει η χαρτογράφηση αυτής της κατηγορίας και θα υπάρξει συζήτηση και με τους προπονητές των συλλόγων στο προσεχές συμπόσιο της ΟΧΕ».

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/  
Μεταγραφική ενίσχυση για την Αναγέννηση Άρτας, η οποία φαίνεται πως μετά από ένα διάλυμα κάποιων ετών θα πρωταγωνιστήσει ξανά. Ο προπονητής των ανδρών και μέλος της διοίκησης του γυναικείου τμήματος Νίκος Γιαμούρης αναφέρει: «Επέστρεψαν στην ομάδα οι Σκάρα, Στανκούτε, Βράτσεβα, παρέμεινε η Ταταράκη και αποκτήσαμε τις Μιχαηλίδου, Σαγάνη, Μαυρομάτη, ενώ σύντομα θα προσληφθεί ξένη προπονήτρια μεγάλου βεληνεκούς. Ο Σίμπι Ντοιτσίνοφ ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος ανδρών και γυναικών».
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΦ
 
Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου αρχίζει την προετοιμασία του ο Ιωνικός ΝΦ. Το βράδυ θα υπάρξει ομιλία του έφορου Νίκου Δανήλου και την επόμενη ημέρα το πρωί η ομάδα θα ξεκινήσει προετοιμασία στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, υπό τις οδηγίες του Μενέλαου Δανήλου.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Συνεργασία ΑΕΚ με «Κομπολογάδικο»

Πηγή:  http://www.aekvoice.gr  του   Δημήτρη Σκαρτσιούνη
Τη συνεργασία της με την αλυσίδα καταστημάτων "Κομπολογάδικο" ανακοίνωσε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς στην οποία έχουν μπει ήδη πολύ μεγάλοι στόχοι.

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την οποία επισημοποίησε τη συνεργασία με το "Κομπολογάδικο" ενόψει της νέας σεζόν ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και την επιχείρηση για τη συγκεκριμένη βοήθεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Α.Ε.Κ ανακοινώνει την έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την αλυσίδα καταστημάτων «Κομπολογάδικο».
Το «Κομπολογάδικο» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 1998, με επικεφαλής τον κ. Χρόνη Ιερόπουλο, ο οποίος είναι μέλος του Σωματείου μας και χορηγός επί σειρά ετών.
Η Διοίκηση της Α.Ε.Κ, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά το «Κομπολογάδικο» και τον κ. Ιερόπουλο για την προσφορά και συμβολή του στο τμήμα Χάντμπολ, η οποία είναι πολύτιμη σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση και θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια μας για την κατάκτηση τίτλων.
Η εταιρεία διατηρεί καταστήματα σε Ελλάδα (Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα, Ναύπλιο, Μύκονο, Μεσσηνία) και Κύπρο (Λευκωσία).
Λάτρεις και μη του κομπολογιού, ας ταξιδέψουμε στο χρόνο και στην ιστορία μας για να ανακαλύψουμε τον μαγικό και άγνωστο σε πολλούς, κόσμο του κομπολογιού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ».

Πιο γρήγορος και πιο ομαδικός ο νέος ΠΑΟΚ

Πηγή:   http://olapaok.gr - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Τα αγωνιστικά στοιχεία που προσθέτουν στο παιχνίδι του "Δικεφάλου" ο Στέλιος Υετίων και ο συνεργάτης του, Κώστας Γκαγκανάς

Η προετοιμασία της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη και ο προπονητής του "Δικεφάλου", Στέλιος Υετίων, με τον βοηθό του Κώστα Γκαγκανά έχουν επιδοθεί σε "αγώνα δρόμου" με στόχο να προσθέσουν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κάποια νέα στοιχεία που θα βοηθήσουν την προσπάθεια της ομάδας τη νέα σεζόν.
Όπως, λοιπόν, γίνεται γνωστό η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ επιθυμεί το νέο σύνολο να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο πιο γρήγορο και ακόμη πιο ομαδικό σε σχέση με την περσινή περίοδο, γι' αυτό και δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτιμάται ότι έτσι θα μπορέσουν να καλυφθούν άλλες αδυναμίες που τυχόν θα εμφανιστούν κατά την διάρκειας της χρονιάς, ενώ παράλληλα αν το συγκεκριμένο -δύσκολο- εγχείρημα εφαρμοστεί επιτυχώς τότε είναι πολύ πιθανό ο "Δικέφαλος" να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τους ανταγωνιστές του στον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Τέλος, να αναφερθεί πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση απόκτησης ξένου δεξιόχειρα παίκτη.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Φίλιππος Βέροιας Η προετοιμασία της ομάδας

Πηγή:  http://www.laosver.gr 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προετοιμασία της ομάδας Χάντμπολ του Φιλίππου. Με μονές και διπλές προπονήσεις καθημερινά, αλλά και με στιγμές χαλάρωσης στην πισίνα του Ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ, οι παίκτες του Φιλίππου παλιοί και νέοι, χύνουν αδιαμαρτύρητα πολύ ιδρώτα στο στάδιο αυτό της προετοιμασίας.
Ο Δ. Μπαντής, δίνει το σύνθημα και ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν και τα “φιλικά” παιχνίδια προετοιμασίας. Επίσης, η ομάδα Χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης, έστειλε επίσημη πρόσκληση στον Φίλιππο, να συμμετάσχει σε τουρνουά στις 7,8και 9 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα, για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτό.
Συλλυπητήριο
Ο Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον τεχνικό και πρώην παίκτη της ομάδας Χάντμπολ Τόλη Ντέλλα και στην οικογένειά του, για το θάνατο του πατέρα του Γεωργίου Ντέλλα.
Αντί στεφάνου, κατατέθηκε συμβολικό χρηματικό ποσόν στο Γηροκομείο Βέροιας.

«ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΟΧΤΩ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ»!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/  
Σε φουλ ρυθμούς είναι πλέον η προετοιμασία της νταμπλούχου Ελλάδας Ορμής Λουξ. Ο τεχνικός της ομάδας Ανδρέας Καραβέλας σχολίασε για τη νέα σεζόν: «Η ομάδα έχει νεανικό ρόστερ. Τα κορίτσια έχουν φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά. Τα φιλικά θα ξεκινήσουν για εμάς μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Πιστεύω θα είναι μία πάρα πολύ δυνατή χρονιά και όπως φαίνεται 6 από τις 8 ομάδες της κατηγορίας είναι σε θέση να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο στην τετράδα των πλέι- οφ. Συνεργάτες μου θα είναι ο Ακης Λιβιέρης και η Τάνια Πένεφ».
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΙ ΑΕΡΩΠΟ
Την επόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση του Φιλίππου Βέροιας με τον Αερωπό Έδεσσας στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο. Πρόκειται για το πρώτο φιλικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες και προπονητές Κύρος Σαράφης και Χρήστος Τζουβάρας αναμένεται να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.
 
«Η ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»
Ο προπονητής του Ζαφειράκη Νάουσας Τεο Παυλίδης, σχολιάζοντας την πορεία της προετοιμασίας είπε: «Εμείς έχουμε ρίξει το βάρος στις υποδομές. Νομίζω ότι η ΟΧΕ πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τα νέα παιδιά και να τα επιτρέπει να αγωνίζονται στις ανδρικές ομάδες, διότι και εγώ σε ηλικία 14 ετών έπαιζα βασικός στον Φίλιππο και δεν έπαθα τίποτα».

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η DOLPHIN CAPITAL INVESTORS ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ

Πηγή:   http://www.diomidis-handball.gr 

Η Dolphin Capital Investors, ιδιοκτήτρια του Amman-Zoe Resort στην Ερμιονίδα, που αποτελεί μέρος της μεγάλης επένδυσης Portoheli Collection, είναι και φέτος μεγάλος χορηγός της "πράσινης οικογένειας". Παίκτες, προπονητές και διοίκηση του Διομήδη παρευρέθησαν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της Ερμιονίδας και φωτογραφήθηκαν για το εταιρικό περιοδικό "Riviera". Παρόντες στην φωτογράφηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κος Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο πρόεδρος της D.C.I. κος Μίλτος Καμπουρίδης.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΟΧΕ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Η Ομοσπονδία Xειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) θα διοργανώσει για πρώτη φορά στο Λουτράκι το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου, κοινό συμπόσιο Διαιτητών, Προπονητών, Αθλητών Παραγόντων του αθλήματος.
Ειδικότερα στο τριήμερο του συμποσίου εκτός από τις κοινές συνεδριάσεις προπονητών και διαιτητών όπου θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τεχνικά θέματα θα υπάρξει και ολομέλεια στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν εκπρόσωποι των αθλητών και παράγοντες του αθλήματος προκειμένου να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Το ένα σκέλος του Συμποσίου που αφορά τους προπονητές θα περιλαμβάνει ενημέρωση για το σεμινάριο που έγινε στη Σερβία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και στην Αυστρία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων μέχρι 18 ετών.
Ακόμη, θα υπάρξει ενημέρωση-παρουσιάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών για τον σχεδιασμό των Εθνικών ομάδων.
Σε ότι αφορά τους διαιτητές, η παρουσία τους στο συμπόσιο, θα έχει να κάνει με την αξιολόγηση τους από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, μέσω των γραπτών και αγωνιστικών τεστ.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν, το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου και οι λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής .
Η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ανέλθει στους 150 θα καλυφθεί από την Ο.Χ.Ε. μέσω ανταποδοτικών χορηγιών.
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Χαράλαμπος Πιλαφάς δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε έναν καινούργιο θεσμό, το κοινό συμπόσιο Προπονητών-Διαιτητών με την συμμετοχή και παραγόντων και αθλητών. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να το καθιερώσει και να το διοργανώνει στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου ούτως ώστε όλοι οι συντελεστές του αθλήματος υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας να συζητούν όλα τα θέματα που αφορούν το άθλημα και να καταλήγουν σε συμπεράσματα τα οποία η Διοίκηση στην συνέχεια θα τα αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύουμε ότι όλοι οι μετέχοντες θα συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία του 1ου συμποσίου που θα είναι μια αρχή που θα σηματοδοτήσει και το μέλλον αυτού του θεσμού».

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΟΜΗΔΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Με 37-21 επικράτησε του Ποσειδώνα Λουτρακίου ο Διομήδης Άργους στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση ενόψει της φετινής σεζόν. Στο ημίχρονο οι «Λύκοι» προηγήθηκαν με 20-7. Αυτό ήταν το πρώτο δείγμα του πρωταθλητή Ελλάδος και Κυπελλούχου Ευρώπης. «Έχουμε καλή χημεία. Υπάρχει η κούραση από την προετοιμασία. Βρίσκουμε μέρα με τη μέρα την αγωνιστική μας ταυτότητα. Θα προγραμματίσουμε κι' άλλα φιλικά ματς και ίσως κάποιο τουρνουά για να προετοιμαστούμε καλύτερα», ήταν το σχόλιο του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Δημητρούλια.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κύπελλο με 14 ομάδες

Του Ηλία Τάταλα http://www.thesporters.com
Με τη συμμετοχή 14 ομάδων θα διεξαχθεί φέτος το Κύπελλο Ελλάδος ανδρών στο χάντμπολ, γεγονός που αποτελεί... πρόοδο καθώς πέρσι είχαν συμμετάσχει μόλις δέκα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.
Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Διομήδης, Δούκας, ΧΑΝΘ, Φίλιππος Βέροιας, Ποσειδών Λουτρακίου, Αερωπός Έδεσσας, Αναγέννηση Βύρωνα, Μίλων Γιαννιτσών, Κύδων Χανίων, Κορωπί, ΔΙΚΕΑΣ και Ηρακλής. Σε περίπτωση που μία ομάδα της Α2 κληρωθεί με ομάδα της Α1 ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της πρώτης.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί εντός του Σεπτεμβρίου και στον πρώτο γύρο (10-11 Νοεμβρίου) θα
διεξαχθούν έξι νοκ άουτ αγώνες και δύο ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα.
Στις 8-9 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι προημιτελικοί, στις 6 Φεβρουαρίου οι ημιτελικοί και στις 2 ή 3 Μαρτίου ο τελικός.
Σε περίπτωση που μία ομάδα αποχωρήσει από το θεσμό, θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Αρβανίτης: «Είμαστε σε καλή κατάσταση»

Της Γιολάντας Ζύκα www.aek-live.com 

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τις δυο πρώτες εβδομάδες προετοιμασίας της ομάδας χάντμπολ
Μετά από δυο εβδομάδες προετοιμασίας η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, άφησε το τρέξιμο και τις ασκήσεις φυσικής κατάσταση και μπήκε στο «κλειστό» όπου πλέον ο προπονητής της «Ένωσης», Γιάννης Αρβανίτης δουλεύει στην τακτική και στο «μοντάρισμα» της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν πολύ καλά στοιχεία όλες αυτές τις ημέρες δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Τις πρώτες δέκα ημέρες άλλωστε οι παίκτες έκαναν συνολικά 100χλμ σε τρέξιμο, θέτοντας τις βάσεις για μια δυνατή προετοιμασία. Ο προπονητής του «Δικεφάλου», έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος βλέποντας όλους τους παίκτες του να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις προπονήσεις και να συμμετέχουν σε όλο το πρόγραμμα μέχρι τώρα χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα
πρόβλημα. Ο Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, τονίζοντας πως η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση με τους περσινούς παίκτες να συνεχίζουν από κει που έμειναν ενώ και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που του έχει επιτρέψει να συνεχίσει την προετοιμασία βάσει του αρχικού προγραμματισμού. Αρχικά ο τεχνικός της «Ένωσης» επισήμανε: «Είμαστε πολύ καλά. Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά την προετοιμασία και όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε κυρίως στην φυσική κατάσταση με τρέξιμο και βάρη τα οποία και συνεχίζουμε. Το θετικό είναι ότι οι παίκτες από την περσινή ομάδα έδειξαν ότι είχαν συνέπεια και συνέχισαν ουσιαστικά από κει που είχαν μείνει πέρυσι. Παράλληλα και τα παιδιά που ήρθαν είναι σε πολύ καλή κατάσταση γεγονός που μας βοήθησε σημαντικά. Πλέον έχουμε μπει στο κλειστό και έχουμε ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας».
«Έτοιμοι στην πρεμιέρα»
Η «Ένωση» ξεκίνησε σχετικά νωρίς την προετοιμασία της με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες ομάδες να βρίσκονται ακόμα στις πρώτες ημέρες προπονήσεων. Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο τις επόμενες ημέρες για την εύρεση φιλικών καθώς την στιγμή που η ΑΕΚ έχει μπει στην τέταρτη εβδομάδα προετοιμασίας, οι υπόλοιπες βρίσκονται ακόμα στις πρώτες ημέρες: «Θα κοιτάξουμε να βρούμε φιλικά την μεθεπόμενη εβδομάδα, γιατί προς το παρών είναι αρκετά δύσκολο μιας και οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία μετά από μας. Σκοπός είναι να βρούμε κάποια παιχνίδια να δώσουμε για να είμαστε έτοιμοι για το ματς της πρεμιέρας και για αυτό της δεύτερης αγωνιστικής γιατί στη συνέχεια θεωρώ ότι θα βρούμε τον ρυθμό μας», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του. Παράλληλα με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διάθεση των καρτών διαρκείας που εξέδωσε η Ερασιτεχνική για την ενίσχυση της ομάδας χάντμπολ. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 50 ευρώ, ισχύουν για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη), και πωλούνται από τα γραφεία του Α.Σ ΑΕΚ Δεκελείας 138-40 (τηλ 210-2584583), από το Δωματιάκι της ORIGINAL 21 και Από το AEKshop στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να θυμίσουμε πως το 10% των εισιτηρίων διαρκείας θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μια συνεργασία η οποία θα έχει και συνέχεια καθώς η ΑΕΚ αποσκοπεί στην υλοποίηση νέων ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/  
Στις 20 Αυγούστου ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γιουλβανίδη. Ο έμπειρος τεχνικός που επέστρεψε στην ομάδα της «καρδιάς» του φιλοδοξεί να διατηρήσει στις υψηλές θέσεις την ομάδα των Γιαννιτσών, η οποία πέρσι αγωνίστηκε στον τελικό της Α1 Γυναικών. «Προωθήσαμε τις κορασίδες και έχουμε πιστεύω ένα καλό υλικό. Στόχος μας είναι η τετράδα. ΠΑΟΚ, Πρωτοπόροι ενισχύθηκαν και μαζί με τις δυνατές Νέα Ιωνία και Ορμή και εμάς, νομίζω ότι συνθέτουν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Γιουλβανίδη.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Πηγή:  http://www.diomidis-handball.gr 
Μία εβδομάδα έχει περάσει από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μας και οι "πράσινοι" συνεχίζουν σε αμείωτους και εντατικούς ρυθμούς. Διπλές προπονήσεις καθημερινά και ένταση στο 100% είναι τα χαρακτηριστικά που προσδίδει στο βασικό στάδιο ο προπονητής μας Δημήτρης Δημητρούλιας, μαζί με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο και τον Κώστα Μπούνα και οι πρώτες ενδείξεις για την φυσική και αγωνιστική κατάσταση των παικτών είναι πάρα πολύ καλές. Στα μέσα της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε σειρά μετρήσεων με σωματομέτρηση και λιπομέτρηση, ενώ χθες Σάββατο, οι παίκτες μας υπεβλήθησαν σε εργομετρικές εξετάσεις. Σήμερα Κυριακή, οι "πράσινοι" βρέθηκαν στον λόφο του προφήτη Ηλία στο Άργος, όπου και πραγματοποίησαν πρωινή συνδυαστική προπόνηση.
Ο προπονητής μας Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: "Υπάρχει πολλή διάθεση από τους παίκτες μου, παρά την κούραση των διπλών προπονήσεων. Ο όγκος της προπόνησης είναι μεγάλος και οι ρυθμοί σε υψηλά επίπεδα. Όλοι μας, παίκτες και προπονητές, θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά και ποιοτικά την προετοιμασία, για να είμαστε απολύτως έτοιμοι στα δύο δύσκολα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Σεπτεμβρίου με την ΑΕΚ, αλλά και στα επικίνδυνα αρχικά εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος."

Ικανοποιημένος από την προετοιμασία

Πηγή:  http://www.aekvoice.gr  του Άκη Παπαβλασόπουλου
Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας εμφανίζεται ο τεχνικός της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης.

Το πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν οι παίκτες της «Ένωσης» περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις στις οποίες το πρωί δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση με βάρη, ενώ το απόγευμα στην φυσική κατάσταση.
Στα θετικά της μέχρι τώρα προετοιμασίας του «Δικεφάλου» και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορεί μεν να είναι υψηλές για την εποχή ωστόσο δεν δείχνουν να επηρεάζουν την πορεία της προετοιμασίας αλλά και την δουλειά των παικτών. Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι η ομάδα όσο περνάει ο καιρός να αρχίσουν να δένουν ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους οι παλιοί με τους νέους.
Μοναδικό μελανό σημείο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι τα δύο παιχνίδια τα οποία έχουν να δώσουν με τον Διομήδη για το EHF cup (ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 8-9 Σεπτεμβρίου πιθανότατα στο Λουτράκι, ενώ ο επαναληπτικός στις 14-15 του ίδιου μήνα χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η έδρα) όπου και θα είναι ερωτηματικό το πρόσωπο το οποίο θα δείξουν. Σε περίπτωση πάντως πρόκρισης της ΑΕΚ τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν καθώς στον επόμενο γύρο θα προστεθούν οι ομάδες από τις ισχυρές χώρες που θα αποκλειστούν από τον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όπως τονίζουν άπαντες στο στρατόπεδο του συλλόγου ενωμένοι διοίκηση, παίκτες και προπονητής και σε συνδυασμό με την βοήθεια του κόσμου μπορούν να αντλήσουν την δύναμη για να πετύχουν το βήμα παραπάνω αλλά και την επιστροφή στους τίτλους στις εντός συνόρων υποχρεώσεις.