Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΤΗ ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 

Μεταγραφή- έκπληξη ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες με τον Γιώργο Χαλκίδη να υπογράφει συμβόλαιο με την Ελβετική Βάκερ Τουν. Οι Κυπελλούχοι Ελβετίας και φιναλίστ του ευρωπαϊκού Τσάλεντζ Καπ (έχασαν στον τελικό από τον Διομήδη Άργους) βρήκαν στο πρόσωπο του 35χρονου πίβοτ τον ιδανικό αμυντικό «ογκόλιθο» που έψαχναν. Ο «Μπρούνο», όπως είναι το παρατσούκλι του αρχηγού της Εθνικής Ανδρών είναι ο εκλεκτός της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου της Βάκερ για αντικαταστάτης του Φίλιπ Μπούρι, ο οποίος αποσύρθηκε για λόγους υγείας, ενώ η άμυνα της ομάδας ήταν πολύ ευάλωτη μετά και την αποχώρηση του Τσέχου Γιακούμπ Σιμάνσκι. Ο πολύπειρος αθλητής συμφώνησε για δύο χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και αφήνει ύστερα από 5 χρόνια την Βέτλσαρ, ενώ συνολικά έξι χρόνια αγωνίστηκε στην γερμανική Μπουντεσλίγκα, ξεκινώντας εκεί την καριέρα του από την Μέλσουνγκεν το 2006. Στη «Μέκκα» του χάντμπολ έπαιξε σε 186 ματς και πέτυχε 224 γκολ.
«Προοπτική προπονητικής»Ο Γιώργος Χαλκίδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Εδώ και περίπου ένα μήνα βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Βάκερ Τουν. Είναι μια ομάδα φερέγγυα από μία προηγμένη χαντμπολικά χώρα, η οποία κάθε χρόνο πρωταγωνιστή σε Ελβετία και Ευρώπη.
Είχα αποφασίσει να φύγω από την Γερμανία για πολλούς λόγους και επειδή ήθελα να αλλάξω τρόπο ζωής και λόγω του ότι επήλθε μία κούραση. Είναι επίπονο και απαιτητικό να παίζεις στην Μπουντεσλίγκα. Εγώ έζησα αυτό το όνειρο και ήρθε η ώρα για κάτι άλλο. Στο Τουν υπάρχει και η προοπτική της προπονητικής και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα, αφού υπάρχει στο συμβόλαιο μου η προοπτική να ασχοληθώ αρχικά με τα τμήματα υποδομής της ομάδας και τα έξοδα των σπουδών μου πάνω στην προπονητική να τα καλύψει ο σύλλογος. Αυτός ίσως να σημαίνει πως δεν θα έρθω στην Ελλάδα για να κλείσω σαν αθλητής την καριέρα μου, όπως στο παρελθόν είχα θελήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον μάνατζερ μου Νίκο Δουρουκλάκη που εκτός από καλός μάνατζερ απέδειξε ότι είναι και ένας πολύ καλός φίλος».
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ -2004 Πανελλήνιος
2004-2006 Τεκα Κατάμπρια (Ισπανία)
2006-2007 Μέλσουνγκεν (Γερμανία)

2007-2012 Βέτσλαρ (Γερμανία)

2012- Βάκερ Τουν (Ελβετία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου