Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ «ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΤΗ ΧΑΝΘ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Με τη συμμετοχή της ομάδας Παμπαίδων στην τελική φάση του ΟΠΕΝ τουρνουά που διεξάγεται από το Σάββατο στο Βόλο κλείνει η σεζόν για το χάντμπολ της ΧΑΝΘ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνει τον απολογισμό της και ετοιμάζει τα σχέδιά της για το μέλλον. Η ομάδα των Ανδρών αποτελεί τη... βιτρίνα του τμήματος και ο σχεδιασμός αναμένεται να μπει σε νέες βάσεις διατηρώντας ωστόσο τα χαρακτηριστικά που καταξίωσαν τη ΧΑΝΘ στο χώρο. Η φυσιογνωμία της ομάδας θα παραμείνει στα πρότυπα που θα δίνει χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά, με τον Στέλιο Σειρεκίδη να έχει καταθέσει τις προτάσεις του. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας οργανώνεται στην κατεύθυνση το τμήμα να μην έχει μόνο παρόν αλλά και μέλλον. Ο Λευτέρης Σαρηγιαννίδης επέστρεψε στα διοικητικά έχοντας το ρόλο του εφόρου στην Ανδρική ομάδα, ο Παναγιώτης Τσόγιας θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη στα τμήματα υποδομής ενώ γενικός αρχηγός του τμήματος παραμένει ο Κώστας Σπυρόπουλος. Οι έφοροι του τμήματος έκαναν γεύμα στην ανδρική ομάδα που συνεχίζει να προπονείται, έστω και με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Την Πέμπτη οι παίκτες θα πουν «καλό καλοκαίρι» και μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός. Στόχος είναι σε κάθε θέση να υπάρχουν 3 αθλητές, ένας εκ των οποίων θα είναι έφηβος.
Ανταγωνιστικές οι ηλικιακές κατηγορίεςΕφηβικό και παιδικό θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν δύο ανταγωνιστικά τμήματα που θα πρωταγωνιστήσουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ την ευθύνη τους θα συνεχίσει να την έχει ο Κώστας Κοκτσίδης με τη βοήθεια του επικεφαλής προπονητή, Στέλιου Σειρεκίδη, σε μια προσπάθεια να επικρατεί ενιαία προπονητική φιλοσοφία. και τα τμήματα να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με την ανδρική ομάδα.
Πλατιά βάσηΠαμπαιδικό και Μίνι οργανώνονται ακόμη καλύτερα με στόχο να στελεχωθούν με ακόμη περισσότερα παιδιά. Ήδη η συμμετοχή και των δύο τμημάτων στα ΟΠΕΝ τουρνουά του Βόλου έδωσε στους αθλητές πολύτιμες εμπειρίες. Η διοργάνωση του street handball «γέμισε» ακόμη περισσότερο την ομάδα Μίνι και ήδη αριθμεί 20 παιδιά. Στη τελετή λήξης έγινε και ένα τουρνουά όπου ενοποιήθηκαν οι επίλεκτοι με την τωρινή ομάδα Μίνι. Το προμίνι και οι ακαδημίες έχουν μια βάση 20 παιδιών που θα επιδιωχθεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ενώ υπάρχει ικανοποίηση από το έργο των Λάππα και Ανανιάδη που έχουν την ευθύνη των τμημάτων αυτών. Ήδη στη λειτουργία των sports camp στη ΧΑΝΘ το χάντμπολ έχει διδακτικές ώρες και αντλεί ολοένα και περισσότερα παιδιά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη λειτουργία των κατασκηνώσεών της σε Αη Γιάννη στο Πήλιο και Άγιο Νικόλαο στη Χαλκιδική, όπου στις 3 κατασκηνωτικές περιόδους συμμετέχουν περίπου 1500 παιδιά. Στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει και η επίσημη έναρξη της νέας χρονιάς για τα αναπτυξιακά τμήματα με τη λειτουργία της Αθλητικής κατασκήνωσης του αθλητικού τμήματος της ΧΑΝΘ που θα πραγματοποιηθεί από 3-7 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου