Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 Η φετινή χρονιά στις αναπτυξιακές κατηγορίες Μίνι αγόρια, κορίτσια, Παμπαίδων, Παγκορασίδων αποδείχθηκε εποικοδομητική και «οδηγός» για τα επόμενα χρόνια. Η δεύτερη χρονιά των διοργανώσεων ΟΠΕΝ, ήταν ακόμα πιο επιτυχημένη και αυτό δεν φάνηκε μόνο στον οργανωτικό, αγωνιστικό τομέα, αλλά και στους αριθμούς...
Σε σχέση με το 2011 υπήρξε μία άνοδος σε όλες τις κατηγορίες. Συνολικά 7 περισσότερες ομάδες έδωσαν το παρόν (66 έναντι 59), ενώ διεξήχθησαν 205 αγώνες, 20 παραπάνω από την περσινή σεζόν. Οι συμμετέχοντες αθλητές/ αθλήτριες έφτασαν τους 924 και οι προπονητές/ συνοδοί τους 111, σαφώς μεγαλύτερα νούμερα από τα περσινά (828 και 102 αντίστοιχα).
Πιο συγκεκριμένα στα μινι αγόρια φέτος σε Λουτράκι και Βόλο πήραν μέρος 21 ομάδες (70 αγώνες), έναντι 18 (54 αγώνες) πέρσι. Στους παμπαίδες η συμμετοχή στο τουρνουά του Βόλου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με 24 ομάδες (68 αγώνες) σε σχέση με την διοργάνωση του Λουτρακίου το 2011 που είχαν πάρει μέρος 19 ομάδες (66 αγώνες). Ακόμα και στις παγκορασίδες υπήρξε άνοδος (12 έναντι 10 ομάδων) με περισσότερα παιχνίδια (36 έναντι 29) για τους μικρούς αθλητές.
Απόψεις προπονητών
Παναγιώτης Γούσιος (Πυλαία- αγόρια): «Ήμουν 10 ημέρες στο Βόλο. Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλικοί. Στους παμπαίδες το επίπεδο ήταν υψηλό. Όλες οι ομάδες είχαν από 2-3 πολύ εξελίξιμους αθλητές. Η Πυλαία Κωνσταντινουπολίτες υπάρχει μόλις 3 χρόνια και αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από την αγάπη των παιδιών για το χάντμπολ. Μέσα σε λίγες ημέρες πήραμε 2 κύπελλα, των παμπαίδων και των μίνι κοριτσιών και αυτό είναι κάτι που μας δίνει δύναμη για την συνέχεια».
Ευρώπη Βαφειάδου (Πυλαία-κορίτσια): «Ήταν μία οργανωμένη τελική φάση. Έγινε πολύ καλή δουλειά στο σύλλογο. Έχουμε 14 κοριτσάκια, αλλά στο μέλλον περιμένουμε περισσότερα. Υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο με αυτό το κύπελλο και σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά πλέον και οι γονείς. Και τα παιδιά μεταξύ μιλάνε στο σχολείο, λένε τις εμπειρίες τους και είδα ότι το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους».
Νίκος Κούγιας (Φίλιππος Βέροιας): «Τελείως διαφορετική εικόνα από την περσινή διοργάνωση. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση. Άριστη διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις. Καμία καθυστέρηση στις ώρες. Αγωνιστικά ήταν ένα δυνατό τουρνουά και αυτή η φουρνιά ίσως έχει να δώσει πολλά στο άθλημα. Υπάρχουν ψηλά και δυνατά παιδιά, έχουν το μέλλον μπροστά τους».
Χρήστος Δεληχρήστος (Ζαφειράκης Νάουσας): «Έχω ζήσει πολλές διοργανώσεις από την εποχή της Πεντέλης μέχρι σήμερα. Αυτή ήταν οργανωτικά από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη. Αγωνιστικά ήταν πολύ καλό το επίπεδο και στα Μίνι και στους Παμπαίδες. Η συνεργασία, οι κανόνες παιχνιδιού από πλευράς Επιτροπής Ανάπτυξης είναι εξαιρετική, διότι οι Ομοσπονδιακοί αφουγκράζονται τις γνώμες και των προπονητών των συλλόγων, που ξέρουμε τα παιδιά καλύτερα, αφού τα δουλεύουμε καθημερινά. Θα πρότεινα του χρόνου όλες οι τελικές φάσεις να πάνε στη Θεσσαλία για να δώσουμε ώθηση στην περιοχή. Γενικότερα θα ήταν έγκλημα να καταργηθούν τα μόρια από την πολιτεία».
Δημήτρης Πουλιδάκης (Χανιά): «Η φιλοξενία και η οργάνωση ήταν καταπληκτική. Η οργάνωση του τουρνουά θέλει δουλειά. Έγινε μία καλή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται συζήτηση για να γίνει καλύτερη τα επόμενα χρόνια. Ποιοτικά για τις ηλικίες αυτές ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά. Οι ομάδες είχαν μικρές διαφορές μεταξύ τους, ακόμα και αυτές που δεν τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης είχαν πολύ καλά στοιχεία και καλές προδιαγραφές».
Δημήτρης Πελεκίδης (Φοίβος Συκεών): «Υπήρχε σε όλα θετικό κλίμα. Θεωρώ πως δεν είχαμε προβλήματα άλλων ετών. Τα παιδιά πέρασαν πολύ καλά. Στο κομμάτι των αγώνων, παρότι ΟΠΕΝ, το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Έγιναν πολλά ματς και στην β' φάση τα στοιχεία των ομάδων ήταν ακόμα καλύτερα».
Φώτης Καραμανλής (Φαίακας Κέρκυρας): «Θα σταθώ περισσότερο στο κομμάτι των παιδιών. Ίσως θα έπρεπε να προβλεφθεί οι ομάδες να βλέπουν όλα τα ματς και να υπάρχει περισσότερο κόσμος στις κερκίδες. Ποιοτικά πραγματικά υπήρχαν πολλά ταλέντα που διακρίθηκαν και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Σίγουρα όμως έχει σημασία πως αυτά τα παιδιά θα τα διαχειριστούμε, τι μηνύματα θα τους δώσουμε και να είμαστε δίκαιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου