Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
  
Η τελευταία απόφαση στο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο Μόντε Κάρλο ήταν αυτή που αφορούσε τις υποψηφιότητες για το EURO 2016 των ανδρών και των γυναικών. Η Πολωνία (27 ψήφοι) νίκησε την Κροατία (15 ψήφοι) και την Νορβηγία (4 ψήφοι) για την διοργάνωση των ανδρών, ενώ η Σουηδία θα αναλάβει το τουρνουά των γυναικών, αφού εξάλλου ήταν και η μοναδική υποψήφια μετά την αποχώρηση της Τουρκίας.
Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση στην Πολωνία (17-31 Ιανουαρίου 2016) είναι το Γκντανσκ, το Κατοβίτσε, το Λοτζ, η Κρακοβία και το Βρότσλαβ, ενώ το διάστημα 4-18 Δεκεμβρίου 2006 οι ομάδες των Γυναικών θα αγωνιστούν σε Στοκχόλμη, Κρίστιασταντ, Γκέτεμποργκ, Χέλσινμποργκ και Μάλμε, στη Σουηδία.
Όσον αφορά τις διοργανώσεις των μικρότερων κατηγοριών, η Πολωνία (Γκντανσκ, Γκντίνια) πήρε και το Ευρωπαϊκό των Εφήβων του 2014, ως η μοναδική υποψήφια μετά την αποχώρηση της ΠΓΔΜ
Η Αυστρία ανέλαβε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της ίδιας χρονιάς σε Λιντζ και Τράουν, ως η μοναδική υποψήφια.
Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της ΠΓΔΜ (Οχρίδα, Σκόπια) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων Β' του 2015, ενώ για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων Α' του 2015 δεν υπήρξε κάποια υποψηφιότητα και το η Ευρωπαϊκή θα συζήσει από τις Ομοσπονδίες- μέλη της να καταθέσουν φακέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου