Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών στο ελληνικό χάντμπολ και την μεγαλύτερη για το τμήμα της, ολοκλήρωσε η ΑΕΚ, που απέκτησε για έναν χρόνο από την ΧΑΝΘ τον Αλέξη Αλβανό. Ο 32χρονος δεξιός ίντερ με τεράστια καριέρα στο εξωτερικό, είχε στα χέρια του προτάσεις από ΠΑΟΚ, Διομήδη Άργους, Αερωπό Έδεσσας και ΑΕΚ, επιλέγοντας τελικά τους «κιτρινόμαυρους».
Ο σπουδαίος αριστερόχειρας έπαιξε σε Βέτσλαρ, Γκούμερσμπαχ, Λόβεν, Λούμπεκε και Μπάλινγκεν, έχοντας συνολικά 241 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα και 901 γκολ, τα τελευταία εννιά χρόνια.
Μάλιστα το 2009 κατέκτησε με την Γκούμερσμπαχ το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε Κύπελλο Ευρώπης. Είναι μια μεταγραφή που ανεβάσει πολλά επίπεδα το ελληνικό χάντμπολ και παράλληλα το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, το οποίο αποκτά πολύ μεγάλη δυναμική.
Ο Αλέξης Αλβανός βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών έχει φορέσει πάνω από 90 φορές την φανέλα με το «εθνόσημο» στο στήθος, ενώ έχει κατακτήσει με την γαλανόλευκη δύο 6ες θέσεις στην Ολυμπιάδα του 2004 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005.
Η ΑΕΚ για να αποκτήσει τον Αλβανό έκανε την υπερβασή (όπως θα την έκανε όποια ομάδα και να τον αποκτούσε) για αυτό και χρειάστηκε η συμβολή χορηγών εκτός της ερασιτεχνικής, όπως της Diamonds Shipping, του δικηγόρου Αλέξη Αλεξίου, του προέδρου των Σαπόρτερς Μάκη Κασνακίδη και φυσικά του γ,γ, της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Βασίλη Τόγελου.
Αλβανός: «Να βοηθήσω στην αναβάθμιση του ελληνικού χάντμπολ»Χαρούμενος για την μεταγραφή του στην εμφανίστηκε ο Αλέξης Αλβανός, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Νιώθω περήφανος και ευχαριστημένος που βρήκα τη συγκεκριμένη στιγμή μια ομάδα με πολλές περγαμηνές να κάνει μια υπερπροσπάθεια για να με κατακτήσει. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μια ιστορική ομάδα με φοβερούς φιλάθλους και μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ευρώπη. Οι φίλοι της ΑΕΚ μου έστελναν μηνύματα για να έρθω στην ομάδα και αποδέχθηκα. Από προσωπικής πλευράς, όπου και να πήγαινα θα ήμουν 100% επαγγελματίας. Ότι γυρνάω στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι σταματώ. Συνεχίζω προπονήσεις και η ΑΕΚ μου έδειξε στο τέλος ότι με θέλει περισσότερο. Γενικά έκαναν υπερπροσπάθειες για να με κατεβάσουν στην Αθήνα, είναι μια ιστορική ομάδα και νιώθω δικαιωμένος που θα αγωνίζομαι εκεί από του χρόνου».
Για την απόφαση της επιστροφής στην Ελλάδα: «Ο κύριος λόγος είναι οικογενειακός, έχω δύο παιδιά και το ένα είναι μόλις 5 ετών και φέτος θα πάει νήπιο. Προτιμούμε να ξεκινήσουμε τη ζωή μας και πάλι στην Ελλάδα, βοηθώντας τα παιδιά μας. Εκτός δυστυχώς δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό και αποφάσισα πως τώρα ήταν η καλύτερη στιγμή να επιστρέψω».
Για την αναγνώριση από όλους τους φιλάθλους: «Είναι μια στιγμή που με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Σέβονται ότι έχω πετύχει μέχρι ώρας και έχει αντίκτυπο. Θα προσπαθήσω να ανταποδώσω τις θυσίες που έκαναν για εμένα. Είναι ένα βήμα μεγάλο το να γυρίσω στην Ελλάδα και θα προσπαθήσω να... περάσω στοιχεία από το γερμανικό πρωτάθλημα και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος και στη χώρα μας».
Για το αν είχε δισταγμό για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Κάποια στιγμή όλοι μας θα γυρίσουμε στην Ελλάδα και θα αντιμετωπίσουμε πιθανώς τη μειωμένη οργάνωση του ελληνικού χάντμπολ. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν δείξει με τη μεταγραφή μου ότι κινούνται προς το σωστό δρόμο. Ήδη και ο Διομήδης έχει μπει σε ένα επίπεδο επαγγελματισμού και ελπίζω και άλλοι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν σαν επιλογή την επιστροφή τους και να δυναμώσουμε το άθλημα μας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό».
Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ γιατί μου έδειξαν πόσο κοντά μου είναι. Η ΧΑΝΘ με στήριξε και δεν στάθηκε εμπόδιο στην μεταγραφή μου. Σε τέτοιες εποχές αντί να εκμεταλλευτούν έναν αθλητή προσπαθούν να τον βοηθήσουν και να του ανοίξουν τον δρόμο να αγωνιστεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και τους ευχαριστώ για αυτό»
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ«Η Α.Ε.Κ. έχει την τιμή και την χαρά να ανακοινώσει την απόκτηση του κορυφαίου έλληνα χαντμπολίστα, Αλέξη Αλβανού. Ο διεθνής δεξιός ίντερ, έπειτα από σπουδαία οκταετή καριέρα στην Γερμανία, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά με την φανέλα του «Δικεφάλου». Η Α.Ε.Κ. έκανε την υπέρβαση, αποκτώντας στο δυναμικό της έναν έλληνα Ολυμπιονίκη, ο οποίος είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσει την ομάδα χάντμπολ να πετύχει όλους τους στόχους της. Πρόκειται για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του τμήματος που αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα, καθιστώντας την «Ένωση» το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Ένας παίκτης που βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ακόμα ομάδων ωστόσο η Α.Ε.Κ. ήταν αυτή που κατάφερε να τον πείσει να πει το «ναι» και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Αλβανός συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ερασιτεχνικής, Βασίλη Τόγελο, ο οποίος ταξίδεψε το πρωί για την Λάρισα και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής καλωσορίζει στην οικογένεια της Α.Ε.Κ. τον κορυφαίο έλληνα αθλητή και του εύχεται κάθε επιτυχία με την φανέλα του Δικέφαλου»,
Ημερ. γέννησης: 9/4/1980
Τόπος γέννησης: Βόλος
Ύψος: 1,88 m
Βάρος: 88 kg
Θέση: Δεξί Inter (αριστερόχειρας)
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ1990 - 1999 ΧΑΝΘ
1999 - 2004 Πανελλήνιος
2004 - 2006 HSG Wetzlar
2006 - 2009 VfL Gummersbach
2009 - 2009 Rhein-Neckar Löwen
2009 - 2011 TuS Nettelstedt-Lübbecke
2011 - 2012 HBW Balingen-Weilstetten
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2000 :Πρωταθλητής & Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)
2001: Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελλήνιος Γ.Σ.)
2002: Πρωταθλητής & Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)
2004: Πρωταθλητής Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)
2009: Κυπελλούχος EHF Cup
4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (Εσθονία)
6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες (Αθήνα) 2004
6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών (Τυνησία) 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου