Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Με θριαμβευτή τον Μέγα Αλέξανδρο ολοκληρώθηκε στο ΔΑΚ Κορυδαλλού η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων. Η ομάδα των Γιαννιτσών μέσα σε πέντε ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής Παγκορασίδων στο Λουτράκι και τώρα πρωταθλητής Κορασίδων. Μάλιστα η πλέι μέικερ της ομάδας Ολυμπία Ανδρίτσου που αγωνίστηκε και στις δύο διοργανώσεις, αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης μετά από ψηφοφορία των προπονητών των ομάδων. Η Ανδρίτσου πέτυχε 18 τέρματα και είναι ένα από τα πολλά ταλέντα που έκαναν την εμφάνιση τους αυτό το διήμερο στον Κορυδαλλό. Είναι χαρακτηριστικό δε πως είναι μόλις 14 ετών (γεννημένη το 1998), ενώ η ηλικιακή κατηγορία των Κορασίδων είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη!
Η ομάδα του Γιώργου Γιουλβανίδη πήρε δύο ευρείες νίκες κόντρα σε Φέρωνα και ΑΟΔ Κορυδαλλού καταφέρνοντας να έχει πολύ μεγάλη διαφορά τερμάτων (+32), η οποία και τελικά στην ισοβαθμία της έδωσε την 1η θέση. Για την ομάδα των Γιαννιτσών είναι ο 3ος τίτλος στις κορασίδες, ενώ έχει και 8 πρωταθλήματα παγκορασίδων. Η Προσοτσάνη που συγκέντρωσε και αυτή 5 βαθμούς στο τελευταίο ματς του τουρνουά, χρειαζόταν νίκη με 25 γκολ διαφοράς κόντρα στον Φέρωνα για να πάρει τον τίτλο, αλλά τελικώς επικράτησε με 7. Την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΑΟΔ Κορυδαλλού, η οποία παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο τουρνουά, ενώ την 4η θέση κατέκτησε ο Φέρωνας Βέροιας, που δεν είχε την τύχη με το μέρος του, λόγω των τραυματισμών που τον έπληξαν.
Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ Γιώργος Χαλκίδης, ο πρόεδρος του οργανισμού άθλησης και πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος, ο ταμίας της ΟΧΕ Αντώνης Χατζηνικολάου, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος- διευθυντής Εθνικών ομάδων Γιάννης Βαρελτζής, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γυναικών Σωκράτης Βακάλης και Γιώργος Αντωνίου, το μέλος του οργανισμού άθλησης και πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού Σάκης και μέλος της επιτροπής αγώνων Σάκης Μανδάς, ο πρόεδρος του ΑΟΔ Κορυδαλλού Παναγιώτης Χριστόπουλος και ο Δημοσιογράφος από το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ Νίκος Σωτηρίου.

«Καθήκον και υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες»Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Χάντμπολ και σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση, αλλά πάνω απ' όλα στα παιδιά και τους γονείς που στηρίζουν το άθλημα και τον αθλητισμό. Εμείς έχουμε καθήκον και υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Έχουμε την χαρά να έχουμε δημότες που ασχολούνται χρόνια με το χάντμπολ και βλέποντας τα παιδιά να διακρίνονται θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα. Είμαι ανοικτός σε κάθε συνεργασία στο μέλλον».
«Κορυδαλλός και ΟΧΕ να βαδίσουμε μαζί»Ο πρόεδρος του οργανισμού άθλησης και πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος είπε: «Ήταν ένα πετυχημένο φάιναλ-φορ με δίκαιη κατάληξη. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε ακόμα περισσότερους αγώνες. Θέλουμε με την Ομοσπονδία του χάντμπολ να βαδίσουμε μαζί, είναι υπόσχεση δική μου και της δημοτικής αρχής».
«Κοντά στο χάντμπολ όποτε με χρειάζεται».Ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ Γιώργος Χαλκίδης τόνισε: «Το χάντμπολ μας έχει συνηθίσει σε πετυχημένες διοργανώσεις. Εγώ είμαι κοντά όποτε με χρειάζεται το άθλημα, εξάλλου δεν μπορώ να το παρακολουθώ καθημερινά και λόγω ηλικίας, αφού πάτησα τα 75».
«Είδαμε ταλέντα με εξυπνάδα στο παιχνίδι τους»Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης σχολίασε: «Ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση. Είδαμε πολύ καλά στοιχεία, αλλά και πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Υπήρχαν πολλά καλά ταλέντα από σωματομετρικής άποψης και με εξυπνάδα πάνω στο παιχνίδι. Είδαμε καλά ματς και νομίζω είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα κορίτσια έχουν και άλλον έναν χρόνο στις κορασίδες, οπότε μπορούν να εξελίξουν ακόμα τις αρετές τους. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε μία προεργασία στην Εθνική Κορασίδων, η οποία σίγουρα θα απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από παιδιά που είδαμε εδώ».
«Η καλύτερη όλων»Ο τεχνικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιώργος Γιουλβανίδης επεσήμανε: «ήταν εδώ τέσσερις δυνατές ομάδες. Υπήρχε ένα πρόβλημα διότι δώσαμε 3 ματς σε 26 ώρες και αυτό πρέπει να του δούμε. Παρόλα αυτά έγιναν πολύ καλοί αγώνες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πηγαίνω σε τελικές φάσεις κορασίδων νομίζω ότι η καλύτερη. Η ομάδα μου έπαιξε δύο πολύ καλά ματς, κόντρα στην Προσοτσάνη κουραστήκαμε και δεν είχαμε καθαρό μυαλό».
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Το πρόγραμμα
1η Αγωνιστική Σάββατο 30/6/2012
Προσοτσάνη- ΑΟΔ Κορυδαλλού 38-31
Μέγας Αλέξανδρος- Φέρωνας 36-24
2η Αγωνιστική Σάββατο 30/6/2012Μέγας Αλέξανδρος- Προσοτσάνη 21-21
Φέρωνας- ΑΟΔ Κορυδαλλού 25-26
3η Αγωνιστική Κυριακή 1/7/2012ΑΟΔ Κορυδαλλού- Μέγας Αλέξανδρος 16-36
Προσοτσάνη- Φέρωνας 32-25
Τελική Βαθμολογία (σε 3 ματς)1. Μέγας Αλέξανδρος 5 (+32)
2. Προσοτσάνη 5 (+14)
3. Κορυδαλλός 2
4. Φέρωνας 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου