Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΑΕΚ: Και επισήμως Μπαλωμένος...

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Σε μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η ομάδα χάντμπολ. Συγκεκριμένα η Α.Ε.Κ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του διεθνή χαντμπολίστα, Σπύρου Μπαλωμένου ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους της Ερασιτεχνικής και χθες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Ο 33χρονος έλληνας περιφερειακός έπειτα από δέκα χρόνια σπουδαίας καριέρας στο εξωτερικό, σε πρωταθλήματα όπως το Σουηδικό, το Γερμανικό και τελευταίο το Γαλλικό, επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την φανέλα του «Δικεφάλου». Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Γαλλική Ιστρ, ωστόσο αποφάσισε να επαναπατριστεί για χάρη της «Ένωσης», ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα χάντμπολ που είναι έτοιμη να διεκδικήσει τους δυο εγχώριους τίτλους αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο Μπαλωμένος αν και αγωνιζόταν τα τελευταία δέκα χρόνια στο εξωτερικό, ανήκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας από τον οποίον και έμεινε ελεύθερος.
Ο Μπαλωμένος στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της ΑΕΚ, σχολίασε:«Υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια μια επικοινωνία με την ΑΕΚ. Είχαμε καλές σχέσεις τόσο με την διοίκηση όσο και με τους παίκτες. Υπήρχε μια διάθεση για συνεργασία και θεωρώ ότι πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Σίγουρα ήταν σημαντικό κίνητρο για μένα το γεγονός ότι έχω τόσους φίλους στην ΑΕΚ. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να απαντήσω πιο εύκολα καθώς για μένα μετράει πολύ το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Υπάρχουν τρεις τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα που διεκδικούν το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πιστεύω πως είναι το φαβορί. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι μπορούμε να μπούμε στους ομίλους και να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Ιωνικό για το γεγονός ότι μου έδωσε το δελτίο μου. Έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή το καλύτερο για μένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν δίπλα μου και νοιάστηκαν πραγματικά. Όσον αφορά τον κόσμο της ΑΕΚ μακάρι να του δώσουμε μεγάλη χαρά και να φέρουμε επιτυχίες γιατί είναι κάτι που το χρειάζεται πολύ η ΑΕΚ».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚΤο who is who του Μπαλωμένου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 28/2/1979
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2004 (6ος)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών (2005), τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (1997), έβδομη θέση στο ευρωπαϊκό νέων (1998), όγδοη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων(1999).
Η καριέρα του Μπαλωμένου2002-2004 Γκούιφ (Σουηδία)
2004-2006 Σάβεχοφ (Σουηδία)
2006-2008 Μέλσουνγκεν (Γερμανία)
2008-2009 Μπάλινγκεν (Γερμανία)
2009-2010 Ντορμάγκεν (Γερμανία)
2010-2011 Ρούναρ (Νορβηγία)
2011(Ιούλιος)-2012 (Φεβρουάριος) Λέομπεν (Αυστρία)
2012 (Φεβρουάριος) - Ίστρ (Γαλλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου