Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Με την ΑΕΚ αύριο ο Διομήδης για μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου

Πηγή:  www.eleftheriaonline.gr/
Γράφτηκε από τον NOTOSPORT
 
Στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας επικεντρώνεται αύριο το ενδιαφέρον των φίλων του χάντμπολ, καθώς η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ υποδέχεται τον Διομήδη Άργους, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ανδρών. Η κάτοχος του τίτλου Ενωση και οι πρωταθλητές «λύκοι» διεκδικούν το ένα εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ ο άλλος φιναλίστ θα βγει στην Έδεσσα, όπου ο τοπικός Αερωπός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.
Το ντέρμπι της Χαλκίδας αποτελεί επανάληψη του περσινού τελικού Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 18-16 στα Άνω Λιόσια και είχε κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της. Γενικότερα ο «Δικέφαλος» αποτελεί τον... κακό δαίμονα του Διομήδη στο θεσμό του Κυπέλλου, καθώς μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (!), μεταξύ των οποίων τρεις σε ημιτελικούς: 30-28 την περίοδο 2008-09, στο φάιναλ-φορ των Σερρών, 32-19 την περίοδο 2011-12 στο Βύρωνα και 19-18 τη σεζόν 2012-13 στην Κυψέλη. Με νίκη της ΑΕΚ (30-28) είχε λήξει και η αναμέτρησή τους την περίοδο 2009-10, στη φάση των «16».
Γενικά η ομάδα του Αργους, παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει ακόμη και ευρωπαϊκό τίτλο, δεν έχει καταφέρει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το Κύπελλο Ελλάδας και ο περσινός ήταν μόλις ο πρώτος τελικός που συμμετείχε. Η... παράδοση λοιπόν «δείχνει» ως φαβορί την ΑΕΚ, όμως τα υπόλοιπα δεδομένα συγκλίνουν υπέρ του Διομήδη, ο οποίος παραμένει φέτος αήττητος εντός των συνόρων και έχει περισσότερες λύσεις, τη στιγμή που η Ενωση ταλαιπωρείται από αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα, που έγινε αρχές Δεκεμβρίου στο Κορωπί, οι Αργίτες επιβλήθηκαν μάλλον εύκολα 25-17.
Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ο ΠΑΟΚ είναι το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στον Αερωπό Εδεσσας, ο οποίος αγωνίζεται στην Α2 (αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επάνοδός του στη μεγάλη κατηγορία). Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία φτάνει ως την τετράδα του κυπέλλου, όμως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και λογικά οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν την πρόκριση για τρίτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο κύπελλο (σεζόν 2009-10 και 2010-11), αμφότερες στη φάση των «16», με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται νικητής και στις δύο περιπτώσεις.
Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου ανδρών:
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/2
Έδεσσας 18:00 Αερωπός Έδεσσας-ΠΑΟΚ
Χαλκίδας 20:00 ΑΕΚ-Διομήδης Άργους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου