Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο τοπ Ίλιτς επισημαίνει: «Η δουλειά πάνω από το ταλέντο»

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/
Ο πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ίλιτς και πλέον διακεκριμένοι Έλληνες, Αλβανός, Τσάκαλου και Χατζηπαρασίδου έδωσαν το παρόν στο σεμινάριο της ΣΥΠΧΕ και απάντησαν στις ερωτήσεις των... προπονητών.

Οι τέσσερις αθλητές βρέθηκαν στο σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Χειροσφαίρισης (ΣΥΠΧΕ) στη Πάτρα, προσκεκλήμένοι από τους διοργανωτές στο «Λουξ Cup 2015» και τα ΟΠΕΝ Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων Β΄, Παγκορασίδων Β΄ και Μίνι.
Οι Μόμιρ Ίλιτς, Αλέξης Αλβανός, Λαμπρίνα Τσάκαλου και Μαρία Χατζηπαρασίδου, έκαναν μία μικρή αναδρομή στην καριέρα τους, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των προπονητών σχετικά με θέματα που αφορούν την χαντμπολική ζωή τους, τεχνικά ζητήματα και την ψυχολογία στο γήπεδο σε μία άκρως σημαντική και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ο ΣΥΠΧΕ τίμησε τους σπουδαίους αθλητές για την παρουσία τους με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ εκείνοι μοίρασαν τα διπλώματα συμμετοχής στο σεμινάριο –που είχαν επάνω τις υπογραφές τους- στους προπονητές.
Οι αρχικές τοποθετήσεις των αθλητών:
Ίλιτς: «Είναι τιμή και χαρά μου να είμαι εδώ. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται όταν παίζουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που με αναγνώρισαν όταν συναντηθήκαμε. Θα χαρώ στο μέλλον να μάθω ότι ακολούθησαν το δρόμο του πρωταθλητισμού. Ξεκίνησα το χάντμπολ σε ηλικία 12 ετών, στο Αραντζέλοβατς και από μικρός ήθελα να πετύχω σπουδαία πράγματα, να παίζω σε σπουδαίους αγώνες ως μέλος μεγάλων ομάδων.
Τα κατάφερα να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Από μικρός έκανα πολύ προπόνηση και ακόμη και τώρα βάζω υψηλούς στόχους στον εαυτό μου. Πολλά παιδιά έχουν ταλέντο, αλλά εγώ βάζω τη δουλειά πάνω από το ταλέντο. Από αυτό το μοτίβο δεν ξεφεύγω ποτέ και πάντα θα θεωρώ ότι η δουλειά στην προπόνηση θα είναι το σημαντικότερο στον αθλητισμό. Είχα την ευτυχία να δουλέψω με σπουδαίους προπονητές και είναι σημαντικό επειδή κι εγώ θέλω να ακολουθήσω αυτό το δρόμο.
Κάποια στιγμή στην καριέρα μου συνάντησα ένα μεγάλο εμπόδιο. Καταρχήν επειδή προέρχομαι από μία πολύ φτωχή οικογένεια με μεγάλη περηφάνια. Ο πατέρας μου κάποτε με πίεσε να σταματήσω το χάντμπολ, ώστε να εργαστώ και να βοηθήσω την οικογένεια. Ήταν η μόνη φορά που δεν τον άκουσα και ευτυχώς για όλους μας. Κάθε παιδί πρέπει να ακολουθεί το όνειρό του και πάντα να βάζουμε ψηλότερους στόχους».
Τσάκαλου: «Όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε το άθλημα και να δημιουργήσουμε βάσεις για τις εθνικές ομάδες. Εγώ ξεκίνησα το χάντμπολ αργά, στα 15 μου και τυχαία. Έπαιζα σε σχολικούς αγώνες και με είδε η κ. Φωτιάδου.
Έως τότε ήμουν αθλήτρια του στίβου και είναι πολύ διαφορετικό το ατομικό άθλημα από το ομαδικό. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η δουλειά του προπονητή, ώστε 14-15 άτομα να συνυπάρχουν αρμονικά και να βελτιώνεται η ομάδα.
Δυστυχώς στο χάντμπολ είμαστε πολύ πίσω. Αυτό ξεκινά από τους αθλητές και τη θέληση που έχουν ή δεν έχουν. Αυτό που συνειδητοποίησα πρόσφατα είναι ότι από τις 20 αθλήτριες που αγωνιστήκαμε πριν λίγα χρόνια στην Εθνική νεανίδων, μόλις 2-3 αθλήτριες συνεχίζουν στην Α1. Αυτό μου προκάλεσε θλίψη. Σταματούν λόγω προπονητών, λόγω υποχρεώσεων.
Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε κίνητρα. Αυτές οι διοργανώσεις, όπως η τωρινή στην Πάτρα, είναι σημαντικές επειδή δείχνουν στα παιδιά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το άθλημα και την αναβάθμισή του. Για τις εθνικές ομάδες πρέπει να πω ότι υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Μας λένε ότι πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά. Αυτό πρέπει να συμβεί και μέσα από τα σωματεία και από τις Εθνικές ομάδες
Χατζηπαρασίδου: «Εγώ προέρχομαι από τα Γιαννιτσά, μία πόλη που αγαπάει το χάντμπολ. Πρώτος μου προπονητής ήταν ο Γιώργος Γιουλβανίδης που με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου βήματα».
Αλβανός: «Είναι διπλή χαρά επειδή βρίσκομαι απέναντι σε παλιούς προπονητές μου που μου έδωσαν πολλά. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε μαζί παίκτες και προπονητές. Η καλύτερη προσέγγιση για ένα παιδί είναι το αγκαλιάσεις και να του μάθεις να αγαπά αυτό που κάνει.
Οι τελευταίες γενιές έχουν ξεφύγει λίγο. Εμείς στα 16-17 ήμασταν όλη τη μέρα στο γήπεδο και θέλαμε να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα βλέπω νέα παιδιά που πρωτίστως κοιτούν πως θα αποκατασταθούν οικονομικά. Δουλειά όλων μας είναι να δείξουμε στα παιδιά το σωστό δρόμο. Τα κίνητρα για ένα παιδί πρέπει να είναι πρωτίστως αθλητικά, για να βελτιωθεί και όχι οικονομικά.
Ερώτηση για Ίλιτς: Γιατί διάλεξε το χάντμπολ και ποιος σας έπεισε;
«Ξεκίνησα με το μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο. Είχα την τύχη ο γυμναστής μας να είναι και προπονητής χάντμπολ. Η διαφορά του τότε με το τώρα στη Σερβία, είναι ότι τότε δεν πλήρωναν τα παιδιά συνδρομή. Τότε τα παιδιά τα επέλεγαν οι προπονητές. Τώρα ο καθένας μπορεί να παίξει χάντμπολ. Τότε όλα τα ψηλά παιδιά κατέληγαν στον μπάσκετ».
Ερώτηση για Αλέξη Αλβανό: Σε τι οφείλεται η αθλητική μακροζωία σας και ποιο διάστημα ήταν το πιο σημαντικό;
«Όλη η πορεία από την αρχή όταν ήμουν εννιά χρονών, είχε αμείωτη την αγάπη μου για το άθλημα και το ζήλο να φτάσω ψηλά. Πάντα έβαζα στόχους. Στη ΧΑΝΘ προσπαθούσα να γίνω καλύτερος, στον Πανελλήνιο είχα την ευκαιρία να δουλέψω πιο σκληρά, αλλά νομίζω ότι αυτό που με βοήθησε να κάνω την καριέρα που έκανα ήταν η αθλητική κουλτούρα μου. Θα σας πω ένα παράδειγμα.
Σε ηλικία 18 ετών γράφτηκα στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ. Την παράτησα, για να κατέβω στην Αθήνα και γράφτηκα σε άλλη σχολή, προκειμένου να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ήθελα να φτάσω ψηλά σε αθλητικό επίπεδο».
Ερώτηση σε Ίλιτς. Για τις διάφορες σχολές που έχει γνωρίσει και όλες τις διαφορές που έχει εντοπίσει μεταξύ των προπονητικών σχολών.
«Υπάρχουν διαφορές, αλλά το κοινό είναι η ψυχολογία. Λαμβάνοντας υπόψη πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος, ένα χαρακτηριστικό ήταν πως όλοι τους πρόσεχαν τι θα πουν σε κάθε αθλητή και πότε. Οι Σέρβοι είχαν την πεποίθηση πως όλοι είναι ίσοι, κάτι που το είχαν δει από την Ρώσικη σχολή. Ο Γκίσλασον ήταν παιδαγωγός και ήξερε πώς να συμπεριφερθεί.
Μια μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα είναι πως η πίεση είναι πολύ μεγάλη και ο αθλητής πρέπει να είναι 100% έτοιμος τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Φαινομενικά οι ομάδες παίζουν ίδια συστήματα, στην πραγματικότητα έχουν σοβαρές διαφορές, λόγω λεπτομερειών. Αν θα έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα την δουλειά του Γκίσλασον στο τέρμα, στον άμεσο αιφνιδιασμό και την γρήγορη σέντρα και στην Βέζπρεμ του Ορτέγκα την τακτική στην άμυνα. Στο Κίελο η τακτική που ακολουθείται αγγίζει την τελειότητα».
Για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα προσωπικά κίνητρα των παικτών
Αλβανός: «Το σημαντικό για κάθε παιδί είναι η αγάπη προς το άθλημα. Ο ρόλος του προπονητή θα πρέπει να είναι περισσότερο παιδαγωγικός, παρά ένα αυστηρό μοντέλο προπονητή. Είναι δύσκολο να διορθώνεις το λάθος ενός παιδιού. Αντιθέτως θα λειτουργήσουν πιο καλά αν είναι ελεύθερα να καταλάβουν και να διορθώσουν μόνα τους τα λάθη τους.
Αν του υποδείξω εγώ που θα σουτάρει ή πόσα βήματα θα κάνει, ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο το να κάνουμε το παιδί να καταλάβει μόνο του πώς να το καταφέρει. Στη Γερμανία, ειδικά στις μικρές ηλικίες δίνουν βάση στο πώς τα παιδιά θα γίνουν αθλητές και όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι. Επίσης δεν νοιάζονται για τη νίκη. Εφόσον τα παιδιά γίνουν αθλητές είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να τα βελτιώσεις στην τεχνική».
Τσάκαλου: «Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε το ενδιαφέρον. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο λιγότερο χαντμπολικά πρέπει να είναι τα πράγματα στην προπόνηση. Το πρωτεύων είναι να καταφέρουμε να θέλουν να έρχονται και αύριο στην προπόνηση».
Ίλιτς: «Συμφωνώ με αυτό λέει ο Αλέξης, ότι τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν και να το θεωρούν ως ένα απλό παιχνίδι. Ίσως να μην πρέπει να επιβαρύνουμε τα παιδιά με χάντμπολ. Καλό είναι να υπάρχουν παιδαγωγικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να χαίρονται και να θέλουν να έρθουν στις επόμενες προπονήσεις.
Αργότερα, στην πορεία θα μπει το χάντμπολ. Αυτό που είδαμε εδώ είναι σημαντικό. Τα παιδιά δεν πρέπει να σκέφτονται πώς θα κερδίσουν, αλλά πώς θα κάνουν νέες παρέες και πώς θα διασκεδάσουν. Καλύτερα οι προπονητές να μην προσπαθούν να περάσουν την επιθυμία της νίκης, αλλά πώς θα διασκεδάσουν».
Για τη σχέση αθλητή – προπονητή την ώρα του αγώνα:
Τσάκαλου: «Όταν ο αθλητής δεν είναι σε τοπ επίπεδο οι οδηγίες πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Ειδικά στο τέλος του ματς που το μυαλό του αθλητή θολώνει. Ο προπονητής πρέπει να βοηθήσει να καθαρίσει».
Αλβανός: «Σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία του αθλητή που παίρνει από τον προπονητή. Όταν ένας παίκτης νιώθει την εμπιστοσύνη του προπονητή θα είναι ωφέλιμο».
Ίλιτς: «Η προπόνηση είναι η καλύτερη προετοιμασία για ένα ματς. Εκεί κατά βάση ο προπονητής πρέπει να δίνει τις οδηγίες. Στον αγώνα δεν υπάρχει συζήτηση, μόνο συγκεκριμένη οδηγία. Ο κάθε αθλητής γνωρίζει τα λάθη που έχει κάνει και οι παίκτες υψηλού επιπέδου κάνουν πρώτα αυτοκριτική.
Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν παίκτη είναι όταν κάνει λάθος (φυσικά το ξέρει) και ο προπονητής τον αλλάζει. Οι καλοί προπονητές αφήνουν τον αθλητή και στην επόμενη φάση, να κάνει κάτι καλό και μετά τον αλλάζει. Πρέπει να υποστηρίζεται ο αθλητής».
Κάποια στιγμή που σε έκανε να απογοητευτείς:
Αλβανός: «Το χειρότερο για έναν αθλητή είναι να μην έχει τον σεβασμό του προπονητή. Όπως ο αθλητής πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις του προπονητή, έτσι και ο αθλητής πρέπει να έχει την αντίστοιχη εκτίμηση. Ο προπονητής πρέπει να είναι ευέλικτος»
Τσάκαλου: «Οι παίκτες πρέπει να προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες κάθε προπονητή. Εγώ για παράδειγμα δεν μου αρέσει ο προπονητής να φωνάζει σε έναν αθλητή, που έχει δείξει ότι αντέχει τις φωνές. Καμιά φορά είναι άδικο».
Ίλιτς: «Η δουλειά του προπονητή είναι δυσκολότερη από του παίκτη. Ο προπονητής σκέφτεται για 16 άτομα, ο παίκτης μόνο για τον εαυτό του. Πολλές φορές πρέπει αν δώσει στον παίκτη να καταλάβει πράγματα που δεν τα έχει σκεφτεί. Ο αθλητής πονάει όταν ακούει αλήθειες. Πολλές φορές ο προπονητής δίνει υποσχέσεις που δεν κρατάει, όπως πως θα ξεκινήσεις έναν αγώνα, αλλά τελικά αυτό δεν συμβαίνει, χωρίς να υπάρχει εξήγηση. Παλαιότερα το έβλεπα εγωιστικά, αλλά τελικά ο προπονητής μάλλον ξέρει καλύτερα».
Κατά πόσο έχετε απομυθοποιήσει τους ξένους προπονητές σε σχέση με τους Έλληνες. Ποιες οι διαφορές τους. Επίσης τι διαφορετικό δίνουν οι άνδρες προπονητές στο γυναικείο χάντμπολ;
Αλβανός: «Ο Έλληνας προπονητής έχει δυσκολότερο έργο. Οι ομάδες του εξωτερικού ήταν έτοιμες, υπήρχαν όλες οι ανέσεις. Τεχνικά οι αθλητές είναι άρτιοι. Στην Ελλάδα ο προπονητής ασχολείται με όλα. Στο εξωτερικό υπάρχει η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά».
Τσάκαλου: «Οι γυναίκες δεν είναι έτοιμες για πρωταθλητισμό. Με πονάει που το λέω, αλλά οι άνδρες είναι πιο επαγγελματίες. Οι γυναίκες έχουν ιδιαιτερότητες και ο προπονητής πρέπει να έχει ευελιξία».
Χατζηπαρασίδου: «Συμφωνώ με την Λαμπρίνα. Δεν είδα διαφορά στην αντιμετώπιση για παράδειγμα του Στέλιου Σεϊρεκίδη με εμάς, σε σχέση με τους άνδρες αθλητές».
Ίλιτς: «Και στην Σερβία οι προπονητές είναι περισσότεροι παιδαγωγοί. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ασχολούνται τόσο με αυτό, τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα. Αν ένας αθλητής δεν θέλει να δουλέψει, σίγουρα θα επιστρέψει σπίτι του. Το χάντμπολ πλέον στο εξωτερικό είναι επάγγελμα και όλοι περιμένουν αποτελέσματα».
Ερώτηση μικρών αθλητών που την μετέφεραν οι προπονητές: Πως αισθάνεται ένας αθλητής υψηλού επιπέδου όταν κάνει συνεχόμενα λάθη και τι σκέφτεται όταν σουτάρει;
Ίλιτς: «Το σουτ είναι προπόνηση. Στην αρχή έκανα με δύο τρία βήματα, τώρα ο χρόνος είναι ελάχιστος και σουτάρω με ένα βήμα ή καθόλου. Παλαιότερα ήταν δύσκολο. Για τα λάθη προσπάθησα να βελτιώσω την ατομική μου ψυχολογία. Σκέφτομαι πάντα ότι στο παιχνίδι υπάρχουν πολλά κομμάτια. Δεν είναι μόνο το γκολ».

Λαμπερό φινάλε στο «Λουξ Cup 2015»

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων Β΄, Παγκορασίδων Β΄ και Μίνι που πραγματοποιήθηκαν στη Πάτρα

Αποστολή στη Πάτρα
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Στο ΕΑΚ «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας παρουσία 1.000 και πλέον αθλητών, γονέων και φίλων του χάντμπολ, έπεσε η αυλαία του «Λουξ Cup 2015». Τα Πανελλήνια Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της ΕΑΠ/ΟΧΕ Παμπαίδων Β’, Παγκορασίδων Β΄ και Μίνι ολοκληρώθηκαν με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με την συμμετοχή 35 συλλόγων και 800 αθλητών- τριών από όλη την Ελλάδα.
Στην τελετή λήξης η Ταμίας της ΟΧΕ και Πρόεδρος της ΕΑΠ Κυριακή Μπακουλοπούλου τόνισε: «Ήταν μια πετυχημένη διοργάνωση, από αυτές που ανεβάζουν το επίπεδο του αθλήματος. Αυτά τα παιδιά είναι το αύριο του χάντμπολ. Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει επανειλημμένως τον στόχο της που είναι η προώθηση και ανάπτυξη του χάντμπολ σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην περιφέρεια».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέας Κόγκας επεσήμανε: «Σας ευχαριστούμε για τις έξι αξέχαστες ημέρες που ζήσαμε μαζί σας στην πόλη μας. Θέλω να πιστεύω ότι απολαύσατε τις ομορφιές της Πάτρας και να περάσατε όμορφα. Πρώτη φορά έγινε μία τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση, την οικογένεια της Ορμής Λουξ, τους άμεσους συνεργάτες μου, τους χορηγούς, τους γονείς και φυσικά την ΟΧΕ που μας εμπιστεύτηκε, την Επιτροπή Ανάπτυξης, την Πρόεδρο Κυριακή Μπακουλοπούλου και τον Συντονιστή Ανάπτυξης Παναγιώτη Ιατρούδη. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και το κερδίσαμε. Σας περιμένουμε όλους του χρόνου πάλι εδώ».
Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ
Στο τουρνουά των Παμπαίδων Β΄ η Νόβι Βελιγραδίου κατέκτησε την πρώτη επικρατώντας σε έναν πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό τελικό τον ΠΑΟΚ με 23-21. Ο «δικέφαλος» του Βορρά αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ΟΠΕΝ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν ο πρώτος τίτλος για τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου!
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν τα Βριλήσσια που νίκησαν 26-20 τον Διομήδη Άργους στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με τους «Λύκους» να παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Πρωταθλητής ο ΑΟ Προσοτσάνης
Στις Παγκορασίδες Β’ την πρώτη θέση πήρε η Σέρβικη Ταουρούνουμ, πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΑΟ Προσοτσάνης ως η πρώτη ελληνική ομάδα του τουρνουά. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Εθνικός Κοζάνης και το χάλκινο ο ΓΑΣ Καματερού.
Διαιτητές Ίλιτς, Αλβανός!
Στο ΟΠΕΝ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε αυτές τις ηλικίες (από 6 έως 11 ετών) πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΓΑΣ Κορωπίου που επικράτησε 28-26 του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ με την ομάδα της Νέας Ιωνίας να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ορμή Λουξ που επιβλήθηκε 28-12 του Άρη Νίκαιας στον μικρό τελικό.
Τους τελικούς διαιτήτευσαν -παράλληλα στο ίδιο γήπεδο που χωρίστηκε σε δύο μικρότερα γηπεδάκια- ο Μόμιρ Ίλιτς και Αλέξης Αλβανός. Οι δύο αστέρες μαζί με την MVP της Α1 Γυναικών Λαμπρίνα Τσάκαλου γνώρισαν την αποθέωση, καθώς πριν τους τελικούς έκαναν μία μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων τους στα πέναλτι.

Τελική Κατάταξη
ΟΠΕΝ Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων Β΄2014-2015
1. ΠΑΟΚ
2. ΕΣΝ Βριλησσίων
3. Διομήδης Άργους
4. ΟΦ Νέας Ιωνίας
5. Φίλιππος Βέροιας
6. Ολυμπιακός Κερατσινίου
7. Αερωπός Έδεσσας
8. Φοίβος Συκεών
9. ΑΣΕ Δούκα
10. ΑΕΣΧ Πυλαίας
11. ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ
12. Φαίακας Κέρκυρας
13. Δράμα 1986
14. ΧΑΝΘ
15. ΑΟ Άνοιξης
16. Άρης Νίκαιας
17. ΑΟ Πολιτείας
18. Ακαδημία Πάτρας
19. Σεριφάτο
20. Ιπποκράτης Λάρισας
21. ΓΣ Χανίων
Τελική κατάταξη
ΟΠΕΝ Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μίνι 2014-2015
1. ΓΣ Κορωπίου
2. ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ
3. Ορμή Λουξ
4. Άρης Νίκαιας
5. Αερωπός Έδεσσας
6. ΑΣΕ Δούκα -2-
7. ΑΣΕ Δούκα -1-
8. ΑΟ Άνοιξης
Η τελική κατάταξη στις Παγκορασίδες Β΄ από το μέσον της βαθμολογίας και πάνω (θέσεις 1-8) έχει ως εξής:
1η η Προσοτσάνη
2ο το Καματερό
3ος ο Εθνικός Κοζάνης (2ος στην Ελλάδα)
4ο το Καματερό (3ο στην Ελλάδα)
5η η Νέα Ιωνία (4η στην Ελλάδα)
6η η Ορμή Λουξ (5η στην Ελλάδα)
7ος ο Διομήδης Αργους (6η στην Ελλάδα)
8ο το Πανόραμα (7η στην Ελλάδα)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών
Θέσεις 1-2: Novi Beograd - ΠΑΟΚ 23-21
Novi Beograd (Μάρκοβιτς): Βάσιτς, Ζιβάνοβιτς, Ραντένκοβιτς 1, Ματιάσεβιτς, Ρανίν, Βρμπάρατς, Ζίφκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μαρίν 5, Μπάμπιτς, Κρίγετιτς 10, Νέσιτς 4, Πάβλοβιτς 3, Γιοβάνοβιτς, Μπόργιαν, Ομπράντοβιτς.
ΠΑΟΚ (Μπιζέτας): Κοντούδης, Κυριακίδης 2, Λαμπούδης, Μπαμπατζανίδης, Παπαγιώτας 2, Πετσανίδης 1, Σταγώνας 2, Τεληκώστογλου Στ., Τεληκώστογλου Μ. 6, Τσομπανίδης, Χατζηγεωργιάδης 3, Φραγκής Ι., Φραγκής Κ., Τσακαλίδης, Σαχίνης 3, Σμαραγδής, Φρεδερίκος 2, Ζερβίδης, Σακαλάκης.
Διαιτητές: Ανταλής - Βέργος. Δίλεπτα: 3-0. Πέναλτι: 0/0 - 1/1
Θέσεις 3-4: Διομήδης Άργους - ΕΣΝ Βριλησσίων 20-26
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 7-5, 7-10, 10-14 (ημχ), 12-18, 15-21, 18-24, 20-26
Διομήδης Άργους (Καρασαββίδης): Δαγρές, Μητσάκος, Χρόνης 3, Πολίτης 3, Μανασάκης, Μπουλινάκης, Αναγνωστόπουλος 4, Μπίναρης 3, Μπελιτσιάνης, Μαυρογιάννης, Μπόλιαρης 2, Μούγιτς 2, Χιόνης 3.
ΕΣΝ Βριλησσίων (Τοντόροβιτς): Γκιλάκης, Κορκολής 3, Κελαντώνης, Λιάκος, Ρήγος 1, Ταμπάκος 4, Κοτσιώνης 9, Στάθης 4, Σαλταγιάννης 1, Αλσής, Μπόζιος 4, Σταθάτος, Δαλέκος, Κούτρας.
Διαιτητές: Χρυσικόπουλος, Τζαφερόπουλος. Δίλεπτα 1-1, Πέναλτι 0/1 - 1/2
Μίνι
Θέσεις 1-2: ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ - ΓΣ Κορωπίου 26-28
Τα πεντάλεπτα: 3-5, 9-10, 13-14 (ημχ) 18-21, 26-28
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ (Προδρομίδης): Ιατρού, Μαϊστρος, Βλημόης, Καραφώτης, Χατζηζαφειρίου 1, Τσορτέκης 12, Γύζης 1, Καλύβας 9, Μυστιλόγλου 1, Ζάγκας, Λάμπρου 2, Πολυζωγόπουλος.
ΓΣ Κορωπίου (Φάμπατς): Κατσικώστας, Παπακωνσταντίνου, ΄Μπαλτάς, Τζανέτος, Παγωνάς, Μαντζούκας, Μπούμπης, Παπαϊακώβου 4, Δαμίγος 9, Κεπετζής, Χαριτωνίδης 2, Πρίφτης 13, Κυριακού.
Διαιτητές: Αλβανός - Λεφάκης. Πέναλτι 2/4 - 0/1
Θέσεις 3-4: Ορμή Λουξ - Άρης Νίκαιας 28-12
Τα πεντάλεπτα: 7-8, 11-8, 16-9 (ημ.), 24-11, 28-12.
Ορμή Λουξ (Μαργαρίτη): Θ. Θεοτοκάτος 4, Π. Θεοτοκάτος 6, Πανταζόπουλος 7, Τζανόπουλος, Φιλιππάτος 1, Γιάγκος, Παρασκευόπουλος 2, Καρύδης 8, Τσέφας, Ξηνταρόπουλος, Μήλας, Ρούλα.
Άρης Νίκαιας (Γρηγοράκης): Ασβεστάς, Πατσουλίνης 4, Αργυρός 1, Φακης, Θ. Αλωπούδης 1, Γκρέκας 5, Δραγκαρης, Στ. Αλωπούδης, Γεωργίου, Καρβουνόπουλος 1, Καλούδης.
Διαιτητές: Ίλιτς - Καρατράντος. Πέναλτι 2/4 - 1/3

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Κατάταξη:
1η η Προσοτσάνη
2ος ο Εθνικός Κοζάνης
3ο το Καματερό
4η η Νέα Ιωνία
5η η Ορμή Λουξ
6ος ο Διομήδης Αργους
7ο το Πανόραμα
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΤΑΟΥΡΟΥΝΟΥΜ 12-22
Διαιτήτευσαν οι Κασάπη και Μπράμου. Δίλεπτες αποβολές: 4-2. Πέναλτι: 0/2-0/2. Τα 5λεπτα: 1-3, 3-8, 4-11, 5-13 (ημ.), 5-16, 7-20, 9-22, 12-22.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Ιωαννίδου 1, Τσαουσίδου, Κομσιου, Βουτσηλα, Μωϋσιάδου 1, Τσαλκίδου 3, Μαλουμίδου, Γαϊρετίδου, Παναγιωτίδου 1, Κατσιγιάννη 1, Ναλβαντη, Καπαγερίδου, Δικμάνη 2, Σεβδίλη 2, Δουλκερίδου, Σαμαρά, Λεωνίδου, Δαγγίτση 1.
ΤΑΟΥΡΟΥΝΟΥΜ: Μότσιετς 4, Ιγκνάτοβιτς 1, Μπάμπιτς 1, Νίκοζιτς 3, Ράκιτς 1, Τσβιτάνοβιτς, Μπάτιτς 1, Τζόρτζεβιτς, Ντουράν 8, Κνέζεβιτς 1, Μίτροβιτς 1, Αντάμοβιτς, Μπούντσιτς, Ραντοσάβλιεβιτς 1.
MVP και κορυφαία 7άδα στις Παγκορασίδες Β΄
Η πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) και η κορυφαία 7άδα στην κατηγορία Παγκορασίδων Β΄ του «Λουξ Cup 2015», με βάση την ψηφοφορία των προπονητών, έχει ως εξής:
Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP): Αβραμίνα Σεβδίλη (Προσοτσάνη)
Δεξί εξτρέμ: Ειρήνη Μπούκου (Εθνικός Κοζάνης)
Αριστερό εξτρέμ: Κατερίνα Αλευρά (Καματερό)
Πίβοτ: Μαρία Γκιάτα (Εθνικός Κοζάνης)
Δεξί ίντερ: Λυδία Κωτσιοπούλου (Διομήδης Αργους)
Πλέι-μέικερ: Αβραμίνα Σεβδίλη (Προσοτσάνη)
Τερματοφύλακας: Νάντια Τσερεμπέι (Ορμή Λουξ)

Λετονία και Ουκρανία οι αντίπαλοι της εθνικής

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια της Λετονίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017.
Τις γνώριμες αντιπάλους Ουκρανία και Κύπρο, αλλά και την Λετονία έφερε στο δρόμο της εθνικής χάντμπολ των ανδρών η κλήρωση της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα που είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005, χρειάζεται την πρώτη θέση στον όμιλο για να προκριθεί στα πλέι οφ τον Ιούνιο του 2016.
Οι αγώνες με τις τρεις αντιπάλους θα διεξαχθούν σε τρεις περιόδους 4-8 Νοεμβρίου 2015, 6-10 Ιανουαρίου 2016, 13-17 Ιανουαρίου 2016. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κρανάκης τόνισε "είναι μία καινούργια πρόκληση, ένα καινούργιο κίνητρο. Η σχολή της Βαλτικής έχει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Σε σύγκριση με τους πιθανούς αντιπάλους αποφύγαμε κάποιες πιο ισχυρές ομάδες. Από την στιγμή που ήμασταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ξέραμε ότι για να περάσουμε πρέπει να κερδίζουμε καλύτερες ομάδες από εμάς. Όποια κλήρωση και να είχαμε, θα έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση. Η Λετονία έχει σημαντική πρόοδο, η Ουκρανία είναι μια σταθερή αξία και η Κύπρος είναι πάντα μία φιλόδοξη ομάδα. Θα κοιτάξουμε από σήμερα να προγραμματίσουμε τα φιλικά. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια".
Τα γκρουπ των προκριματικών
1ος όμιλοςΒοσνία
Λιθουανία
Σλοβακία
Κόσοβο
2ος όμιλοςΑυστρία
Φινλανδία
Ρουμανία
Ιταλία
3ος όμιλοςΛετονία
Ουκρανία
Ελλάδα
Κύπρος
4ος όμιλοςΠορτογαλία
Ισραήλ
Εσθονία
Γεωργία
5ος όμιλοςΤσεχία
Τουρκία
Βέλγιο
6ος όμιλοςΟλλανδία
Ελβετία
Λουξεμβούργο
Πλέι οφ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018Λουξεμβούργο- Φινλανδία
Ισραήλ- Ρουμανία
Τουρκία- Βέλγιο

Εγένετο Handball Premier

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη


Καινούργιο όνομα, καινούργιο λογότυπο, νέο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και δικαίωμα των Ελλήνων παικτών να μετακινηθούν σε άλλο σύλλογο μεσούσης της χρονιάς. Αυτές είναι ορισμένες από τις αποφάσεις της ομοσπονδίας χάντμπολ.
Όταν ο Κώστας Γκαντής κέρδισε τις εκλογές της ομοσπονδίας χάντμπολ (ΟΧΕ) δεσμεύθηκε πως θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και κυρίως θα προσπαθούσε με τους συνεργάτες του να κάνει το χάντμπολ στην Ελλάδα περισσότερο ελκυστικό για την τηλεόραση και το νεανικό κοινό.
Η 26η Ιουνίου είναι μια σπουδαία μέρα, αν αποδεχθούν οι σύλλογοι όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ της ομοσπονδίας. Η ΟΧΕ εγκαταλείπει το λογότυπο που είχε από το 1979, η Α1 Ανδρών μετονομάζεται σε Handball Premier και οι ομάδες πρέπει να λειτουργούν διαφορετικά, να έχουν υποχρεωτικά ακαδημίες και γραφείο Τύπου που θα εργάζεται για την προβολή του σωματείου και των αγώνων (δελτίο Τύπου με φωτογραφίες, δηλώσεις και συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης).
Το... χάντμπολ υποφέρει σε αυτό το κομμάτι και πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τη... δουλειά την κάνει το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ. Αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier με όλες τις ομάδες να συμμετέχουν στη Β' Φάση, χωρισμένες δηλαδή σε δύο ομίλους (1-6 και 7-12), κουβαλώντας μόνο τους μισούς βαθμούς από την Α' Φάση δηλαδή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Αλλαγή θα γίνει και στο σύστημα διεξαγωγής της Α1 Γυναικών με την άνοδο τεσσάρων ομάδων από την Α2 μετά την περίοδο 2015-16, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των συλλόγων. Το σημαντικότερο είναι πως για πρώτη φορά οι Έλληνες παίκτες θα έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν σε άλλο σύλλογο μεσούσης της σεζόν χάρη στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Θυμίζουμε πως ένας αθλητής μπορεί να φύγει ελεύθερος από ένα σύλλογο όταν θα έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του και αφού έχει αγωνιστεί οκτώ σεζόν δίχως διακοπή.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΟΧΕ:
"Το Δ.Σ. της ΟΧΕ στην 12η συνεδρίαση του πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Υλοποιούνται οι θέσεις του στρατηγικού σχεδιασμού, που αφορούν την επικοινωνία και το marketing όπως ψηφίστηκαν από την Γ.Σ. της ΟΧΕ τον Οκτώβριο και εντάσσονται αντίστοιχα στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων 2015-2016.
-Νέο λογότυπο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.
-Μετονομασία του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών σε Handball Premier και δημιουργία λογότυπου πρωταθλήματος με υποχρεωτική προβολή του εντός των γηπέδων: α) στις εμφανίσεις ομάδων και β) σε επιλεγμένα σημεία των γηπέδων που διεξάγονται οι αγώνες.
-Υποχρεωτική τελετή εισόδου και παρουσίαση ομάδων σε όλους τους αγώνες της Handball Premier και της Α1 Γυναικών πριν την έναρξή τους.
- Κάθε ομάδα της Handball Premier πρέπει να ορίσει υπεύθυνο Τύπου (η διοργανώτρια αρχή προτείνει να είναι μέλος του ΠΣΑΤ ή των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ ) ο οποίος θα έχει άμεση επαφή με το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ για καθημερινά ζητήματα προβολής του πρωταθλήματος.
-Υποχρεωτική ύπαρξη ιστοσελίδας για τις ομάδες της Handball Premier στην οποία θα υπάρχει το ροστερ, τα αποτελέσματα, ενώ θα αναρτώνται όλα τα δελτία Τύπου και νέα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
-Ο εκπρόσωπος Τύπου του κάθε Σωματείου υπό την επίβλεψη του Παρατηρητή του αγώνα θα διοργανώνει μετά από κάθε ματς της Handball Premier συνέντευξη Τύπου με την παρουσία των προπονητών και αρχηγών (ή άλλων παικτών) των ομάδων. Σε περίπτωση μη παρουσίας Δημοσιογράφων ο υπεύθυνος Τύπου της γηπεδούχου ομάδας θα παίρνει δηλώσεις και θα τις αποστέλλει (το αργότερο μία ώρα μετά το τέλος) μαζί με φωτογραφίες και συνθέσεις στα ΜΜΕ και στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ.
-Σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια όπου διεξάγονται αγώνες Handball Premier και Α1 Γυναικών υποχρεωτική παροχή ίντερνετ, καθώς και ειδικές θέσεις (τραπέζι, καρέκλες, ρεύμα) για τις ανάγκες των Δημοσιογράφων.
-Υποχρεωτικά ομοιόμορφη εμφάνιση στον πάγκο για τους Προπονητές και τον συνοδό στην Handball Premier και Α1 Γυναικών.
-Δημιουργία Επιτροπής ΜVP για την ψήφιση του κορυφαίου κάθε αγωνιστικής σε Άνδρες και Γυναίκες και θεσμοθέτηση επάθλου από χορηγό της ΟΧΕ και βράβευσης του στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του.
-Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω υποχρεώσεων για τα Σωματεία για κάθε ενότητα θα οριστεί ένα συμβολικό πρόστιμο, ενώ όποιες ενότητες δεν αφορούν για φέτος την Α1 Γυναικών, θα ισχύσουν για τη σεζόν 2016-2017.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν στις 15 Ιουλίου 2015. Τα σωματεία που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες υποχρεούνται να έχουν τμήματα Παμπαίδων Β’, Μίνι (για Άνδρες) και Παγκορασίδες Β’, Μίνι (για Γυναίκες).
Τα σωματεία που δεν θα μετάσχουν στις ανωτέρω ηλικιακές κατηγορίες τιμωρούνται με πρόστιμο 500 Ευρώ για Α1, 300 ευρώ για Α2 και 200 ευρώ για Β΄, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς λόγους.
Καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής:
Για Handball Premier, Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών: 8 Ιουλίου 2015
Για Α2 Γυναικών, Β΄ Ανδρών και Κύπελλο: 1 Αυγούστου 2015
Handball Premier
Έναρξη πρωταθλήματος: 19-20 Σεπτεμβρίου 2015
Α’ φάση: 22 αγωνιστικές (ένας προς όλους σε δύο γύρους)
Β΄ φάση: 1-6 και 7-12 με τους μισούς βαθμούς σε μονό γύρο (5 αγωνιστικές) με τον ακόλουθο κλειδάριθμο που δίνει πλεονέκτημα έδρας.
1η αγωνιστική: 6-1, 5-2, 3-4 και 12-7, 11-8, 9-10
2η αγωνιστική: 1-5, 2-4, 3-6 και 7-11, 8-10, 9-6
3η αγωνιστική: 1-4, 2-3, 5-6 και 7-10, 8-9, 11-6
4η αγωνιστική: 1-3, 2-6, 4-5 και 7-9, 8-12, 10-11
5η αγωνιστική: 1-2, 3-5, 4-6 και 7-8, 9-11, 10-12
Γ’ φάση: Τελικός (1-2) σε δύο νίκες
Α1 Γυναικών
Έναρξη πρωταθλήματος: 11-12 Οκτωβρίου 2015
Α΄ φάση: 14 αγωνιστικές (ένας προς όλους σε 2 γύρους)
Β΄ φάση: 1-4 και 5-8 με τους μισούς βαθμούς σε δύο γύρους εντός-εκτός (6 αγωνιστικές) με τον ακόλουθο κλειδάριθμο
1η αγωνιστική: 2-3, 1-4
2η αγωνιστική: 1-2, 4-3
3η αγωνιστική: 3-1, 2-4
4η αγωνιστική: 3-2, 4-1
5η αγωνιστική: 2-1, 3-4
6η αγωνιστική: 1-3, 4-2
Γ΄ φάση: Τελικός 1-2 σε 2 νίκες
Λόγω της αύξησης του αριθμού των ομάδων την μεθεπομένη περίοδο (2016/17), από την Α1 Γυναικών θα υποβιβαστούν 2 ομάδες και από την Α2 θα ανέβουν 4.
Α2 Ανδρών
Έναρξη πρωταθλήματος: Μέσα Οκτωβρίου
Α’ φάση: 18 αγωνιστικές (ένας προς όλους σε 2 γύρους)
Β΄ φάση*: 1-4 (σε κάθε όμιλο) με τους μισούς βαθμούς σε μονό γύρο με τον ακόλουθο κλειδάριθμο
1η αγωνιστική: 1-4, 2-3
2η αγωνιστική: 1-3, 2-4
3η αγωνιστική: 1-2, 3-4
*Σε περίπτωση διαφοράς μεγαλύτερης των 5 βαθμών μεταξύ των ομάδων 1-2 μετά την διαίρεση των βαθμών οι αγώνες δεν θα διεξάγονται.
Α2 Γυναικών: Σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα οριστεί σύστημα μπαράζ ανόδου στην Α1. Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής σε αγώνες μπαράζ από σωματείο, συμμετοχή του επόμενου (2ου) στη βαθμολογία του ομίλου της ομάδας που παραιτείται.
Κύπελλο Ανδρών και Γυναικών
Τα F4 των Κυπέλλων θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:
13-14 Φεβρουαρίου 2016 Γυναίκες
26-27 Φεβρουαρίου 2016 Άνδρες
Στις κατηγορίες Α2 Γυναικών και Β’ Ανδρών σε περίπτωση έγγραφης αποχώρησης από το πρωτ/μα ή επιβολής 2 μηδενισμών λόγω μη προσέλευσης, τα εν λόγω σωματεία προκειμένου να δηλώσουν ξανά συμμετοχή την περίοδο 2016-2017 θα πρέπει να καταβάλουν παράβολο ύψους 300€.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Αποφασίστηκε η τελική φάση (Final 6) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 1-5 Ιουλίου.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Εγκρίθηκε η εγκύκλιος μεταγραφών
-Για ελεύθερες, υποσχετικές και άνευ συγκατάθεσης καθορίζεται το χρονικό διάστημα από 15 έως 25 Ιουλίου 2015.
Μέσα στο χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2015 υποβολή καταστάσεων αθλητών για αποδέσμευση.
Ο υπολογισμός της ηλικίας αθλητών-τριων σε όσες παραγράφους του άρθρου 5 αναφέρονται, γίνεται χρονολογικά και όχι ημερολογιακά.
Για τους Αλλοδαπούς, Κοινοτικούς (πλήρως ενταγμένες χώρες στην Ε.Ε.) και Ομογενείς η περίοδος των μετεγγραφών ορίζεται το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 και 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου 2016.
-Δεύτερη μεταγραφική περίοδος: 21 Δεκεμβρίου 2015- 11 Ιανουαρίου 2016. Οι μεταγραφές που μπορούν να πραγματοποιηθούν την ανωτέρω περίοδο αφορούν μόνο αθλητές-αθλήτριες ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών οι οποίοι έχουν γεννηθεί έως και 31/12/1996 και δεν έχουν δικαίωμα λόγω ηλικίας να αγωνιστούν σε ηλικιακά πρωταθλήματα.
Τα είδη των μετεγγραφών που μπορούν να πραγματοποιούνται το ανωτέρω διάστημα είναι αποκλειστικά και μόνο: α) Ελεύθερες, β) Με Υποσχετική με διάρκεια έως τέλος περιόδου γ) λόγω αποδέσμευσης μόνο για όσους αθλητές-αθλήτριες έχουν διαγραφεί από τις καταστάσεις αθλουμένων στις 31/7/2015.
-Τα παράβολα εγγραφών μεταγραφών, θα πρέπει πλέον να καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΟΧΕ και το αποδεικτικό είσπραξης να συνοδεύει τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης μεταγραφής. Δεν θα εκδίδονται δελτία εάν δεν έχουν τακτοποιηθεί τα οικονομικά θέματα.
-Η Επιτροπή αξιολόγησης αθλητών θα ενεργοποιείται και θα επιλαμβάνεται υποθέσεων κατόπιν αιτήματος σωματείου ή αθλητή μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου πραγματοποιούνται μεταγραφές άνευ συγκατάθεσης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εγκρίθηκε η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τους διαιτητές που θα δηλωθούν στις λίστες της Παγκόσμιας (I.H.F.) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) περιόδου 2015-2016.
I.H.F
Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν
E.H.F
Κατσίκης- Μιχαηλίδης
Τσάκωνας- Χασκής
Μερτινιάν- Συρεπίσιος
Λίστα Β΄ Υποψήφιοι Ευρωπαϊκοί
Νάσκος- Χαρίτσος
Παπαματθαίου- Χρηστίδη
Λίστα Young Referees
Τσάμος- Φωκίτης
ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Έγκριση διοργάνωσης της Τελικής Φάσης (Final-4) του 16ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Κορινό Πιερίας, 24-26 Ιουλίου Χορηγός: OPFEAS BLUE RESORT
Στην συγκεκριμένη τοποθεσία θα πραγματοποιηθεί -ως χορηγία- και η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων, ενόψει της συμμετοχής τους στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα.
Έγκριση διοργάνωσης του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος Beach Handball στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου (Λίμνη Βεγορίτιδα), 17-19 Ιουλίου.
Χορηγός: Επιχειρήσεις Ναουμίδη"

Πάλι Πρόεδρος ο Φύκατας!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Επιστροφή του παράγοντα των επιτυχιών στον Φίλιππο Βέροιας με ισχυρούς «συμπαίκτες» στο Δ.Σ. του Συλλόγου

Νέα διοίκηση απέκτησε ο Φίλιππος στις πρόσφατες εκλογές. Στο σχήμα που ανέδειξαν οι εκλογές, συμπεριλαμβάνονται ηχηρά ονόματα που υπόσχονται καλύτερες ημέρες στον σύλλογο. Σε αυτό ξεχωρίζει η επιστροφή του πρώην προέδρου Γιώργου Φύκατα, ο οποίος επιστρατεύτηκε για να μείνει όρθιος ο σύλλογος και μάλλον θα ηγηθεί της προσπάθειας αλλά και ηχηρών ονομάτων.
Ο Γιώργος Φύκατας ήταν στη διοίκηση του Συλλόγου επί 11 χρόνια (1999-2011), τα τελευταία τέσσερα ως πρόεδρος και συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας. Μερικές από αυτές ήταν: Νταμπλ το 2003, Κύπελλο το 2007, Τελικό Ευρώπης Τσάλεντζ Καπ το 2003, συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις νίκες το 2004.
«Εγγυητής της ενότητας»
Ο Γιώργος Φύκατας επεσήμανε στις πρώτες του δηλώσεις στον sport-fm τόνισε: «Δεν έγινε μόνο για το χάντμπολ, ήταν για το καλό όλου του Συλλόγου. Θα δημιουργηθούν επιτροπές για κάθε τμήμα και θα υπάρχουν ξεχωριστά ταμεία. Η επιστροφή μου σημαίνει προσπάθεια να μείνει ο Σύλλογος ενωμένος και να μην έχουμε ανάγκη κανένα. Έχουν έρθει μαζί μας ισχυροί οικονομικά παράγοντες της Βέροιας και όλοι μαζί θα διοικήσουμε. Εγώ θα είμαι ο εγγυητής της ενότητας του Συλλόγου».
Οι Νίκος Νούλας, Γιώργος Χατζόγλου, Μάκης Σουβατζόγλου θα αναλάβουν να «τρέξουν» το τμήμα του χάντμπολ.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο –που θα συγκροτηθεί σε σώμα σήμερα- αποτελούν οι: Φύκατα Γιώργος, Αλεξιάδης Φώτης, Σουβατζόγλου Πρόδρομος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Γεωργιάδης Γρηγόρης, Κορωνάς Αντώνης, Παπανώτας Νίκος, Γκατζίδης Θεόδωρος, Σκουρτόπουλος Σωτήρης, Σαράφης Παναγιώτης, Κεχαγιόγλου, Μουρτζίλας Νίκος, Ψωμιάδου Κατερίνα, Καψάλης Χρήστος, Τσίλης Γρηγόρης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Μεταξάς Γιώργος, Φάκας Δημήτρης, Δελαντώνης Σωκράτης, Τάκης Γιώργος, Αποστολίδης Γρηγόρης, Χατζόγλου Γιώργος, Μπαλτατζής Νίκος, Λευκόπουλος Λολος.
Η ανεξαρτητοποίηση του τμήματος μπάσκετ δεν έγινε με παρέμβαση του πρώην πρόεδρου Νίκου Ουσουλτζόγλου. Ο κ. Ουσουλτζόγλου βρέθηκε στην γενική συνέλευση και με την παρέμβασή του τόνισε ότι όλα τα τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα κάτω από την ίδια στέγη με δικές τους επιτροπές. Αναφορικά με τα μέλη του τμήματος μπάσκετ, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με στόχο να μπουν κάποιοι στην διοίκηση και ίσως έχουμε αλλαγές στο 15μελες σχήμα.
Τέλος ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Τραπεζανλίδης δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που αφορούν την περίοδο της προεδρίας του
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Απολογισμό της εθνικής από τον πρόεδρο της ΟΧΕ

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/
Για τα πεπραγμένα της Εθνικής Ανδρών από την εποχή που ήταν μάνατζερ των Εθνικών ομάδων μέχρι και τώρα που είναι Πρόεδρος της ΟΧΕ, μίλησε ο Κώστας Γκαντής.

Με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος μιλάει με κολακευτικά λόγια για την ομάδα που έφερε το ελληνικό χάντμπολ στην έκτη θέση του κόσμου. «Αυτή η γενιά έδωσε πιο πολλά απ' ό,τι μπορούσε και απ' ό,τι πήρε» επισημαίνει χαρακτηριστικά και παραδέχεται ότι, μετά την αποχώρηση του Ουλφ Σέφερτ από την τεχνική ηγεσία,
«... η ομάδα έχασε την εσωτερική της ισορροπία». Χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή part-time του Κροάτη Γκόραν Πέρκοβατς μετά την αποχώρηση του Σουηδού, λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι «η επιλογή του έγινε σε συνεργασία με τους παίκτες», ενώ αντίθετα υπερασπίζεται το έργο των Νίκου Μάντζου-Παναγιώτη Ιατρούδη που τον διαδέχθηκαν. Αναφερόμενος στον νυν Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Κρανάκη είπε: «Εγώ τον πιστεύω, αρκεί να το πιστεύει κι αυτός».
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ μίλησε επίσης για τις δύο χαμένες γενιές του ελληνικού χάντμπολ, την ανάπτυξη και αναλύει το πλάνο του για το μέλλον. «Η εθνική ομάδα θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της ομοσπονδίας. Ορόσημο για μένα είναι μία σοβαρή και σε βάθος ανανέωση, με στόχο το 2020. Ίσως αλλάξουμε τον τρόπο για να φτάσουμε σε αυτό τον στόχο» κατέληξε, δίνοντας το σύνθημα της επόμενης ημέρας για το άθλημα.
Αναλυτικά η συνέντευξη
Ζήσατε από μέσα, ως μάνατζερ της ομάδας, την πορεία της εθνικής ως τις μεγάλες διακρίσεις του 2004 και του 2005. Πώς έφτασε η εθνική από την ανυποληψία στις παρυφές της παγκόσμιας ελίτ;

«Η πορεία της εθνικής από το 2001 έως το 2005, οπότε ήρθε η κορύφωση με την έκτη θέση στο Παγκόσμιο της Τυνησίας, είναι δύσκολο να ερμηνευθεί με μία κουβέντα. Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα. Εκείνη η εθνική ομάδα βασίστηκε σε έναν κορμό αθλητών από το Παγκόσμιο Νέων του Κατάρ (σ.σ. 1999) και το Ευρωπαϊκό Νέων του 2000 που έγινε στην Αθήνα, με την προσθήκη κάποιων παλιότερων παικτών, όπως ο Γραμματικός, ο Χαλκίδης, ο Καφφάτος και ο Τρουπής.
Εκείνη η ομάδα ήταν λοιπόν ένα κράμα τριών γενεών του χάντμπολ. Σκεφτείτε ότι ο Ουλφ Σέφερτ ξεκίνησε ως full-time στην Ελλάδα το 2001 και ο Αλέξης Αλβανός έπαιξε βασικός τον Ιανουάριο του 2004, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο του ΄05, όπου προκριθήκαμε για τα πλέι-οφ σε ισοβαθμία με τη Λιθουανία. Σκεφτείτε επίσης ότι οι πρώτες επίσημες διοργανώσεις που έπαιξε η ομάδα με τον Σέφερτ ήταν... τραγωδία, χάναμε συνεχώς. Πήγαμε το 2001 στους Μεσογειακούς της Τυνησίας και κερδίσαμε μόνο έναν αγώνα κι αυτόν κατά τύχη. Παίξαμε δύο φιλικά με την εθνική Δανίας, στο ένα χάσαμε με 26 γκολ διαφορά και στο άλλο με 19. Χάναμε κι από χώρες όπως η Ιταλία, που τότε ήταν... πάτος, ακόμη κι από την Τουρκία».
Πώς λοιπόν μεταμορφώθηκε αυτή η ομάδα από το Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2004 και πήρε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς;
«Κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς ήταν περίπου αναμενόμενο, δεν έγινε κάποια υπέρβαση. Νικήσαμε τη Βραζιλία και την Αίγυπτο, η οποία είχε εκτός ομάδας τέσσερις παίκτες λόγω ντόπινγκ, καθώς και την Κορέα για τις θέσεις 5-8, που ήταν λίγο αδιάφορη και ο καλός της παίκτης (σ.σ. ο Κιουνγκ Σιν Γιουν, που έπαιζε τότε στην Μπουντεσλίγκα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού τουρνουά) ήταν τραυματίας και δεν έπαιξε όλο το παιχνίδι. Πήραμε λοιπόν την έκτη θέση, έχοντας ήδη όμως στην... τσέπη μας τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο της Τυνησίας, από τον Ιούνιο του 2004 και τα ματς με την Ελβετία, η οποία τότε ήταν σε μέτριο επίπεδο, όμως είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2006. Στο πρώτο παιχνίδι δεν πήγαμε καλά και κερδίσαμε οριακά (σ.σ. 25-23), αλλά πήγαμε εκεί, είχαμε μία ανέλπιστα καλή διαιτησία για εκτός έδρας ματς, έπαιξαν όλοι εκπληκτικά και πήραμε την πρόκριση. Τότε η ομάδα έδειξε μία ωριμότητα και έναν χαρακτήρα στην άμυνα. Η "6-0" που ήξερε ο Σουηδός και τη δούλευε καλά ήταν μία σταθερά για να ξεκινήσει η ομάδα».
Ακολουθεί τον Ιανουάριο του 2005 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας και ακόμη μία έκτη θέση, κάτω όμως από σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες...
«Αυτό που εκτόξευσε εκείνη την ομάδα ήταν το Παγκόσμιο του 2005. Σκεφτείτε ότι ο Σέφερτ απάντησε στα τέλη Σεπτεμβρίου για το αν θα έρθει στην Τυνησία κι ενώ είχε διώξει ήδη την οικογένειά του στη Σουηδία. Όμως εκείνη τη χρονιά, έντεκα αθλητές της ομάδας έφυγαν για επαγγελματικά πρωταθλήματα. Από τα πολλά φιλικά που έκαναν οι εθνικές ομάδες όλη την προολυμπιακή περίοδο κι από τα ευρωπαϊκά ματς των ομάδων τους, φάνηκε ότι κάποιοι εξ αυτών μπορούσαν να σταθούν, οι πιο πολλοί ως ρολίστες, και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Αυτό τους έδωσε μία συσσωρευμένη εμπειρία.
Κάναμε έναν προγραμματισμό και ξεκινήσαμε προετοιμασία τον Δεκέμβριο από ένα τουρνουά στην Ελβετία κι ένα στο Παρίσι, όπου χάναμε με διαφορές. Αποφασίσαμε να πάμε μία εβδομάδα νωρίτερα στην Τυνησία για να προσαρμοστούμε και στο πρώτο παιχνίδι με τη Δανία, παίξαμε μεν καλά, αλλά χάσαμε.
Η ιστορία άλλαξε στην ισοπαλία με την Τυνησία. Η Γαλλία δεν μας υπολόγισε και το πλήρωσε, "πατήσαμε" τη Ρωσία που είχε ανανεωθεί, είχε φύγει όλη η παλιά "φρουρά", και ήρθε η έκτη θέση και θα μπορούσαμε να μπούμε και στα μετάλλια, αν δεν υπήρχε η ήττα από την Τσεχία. Εκεί χάσαμε εμείς, μάλλον επειδή φοβηθήκαμε να κερδίσουμε. Βρεθήκαμε ξαφνικά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και αυτή η κατάσταση ήταν ψυχολογικά... μη αποδεκτή γι' αυτή την ομάδα».
Ποιο ήταν το μυστικό εκείνης της ομάδας;
«Αυτή η ομάδα είχε μία αυτονομία στον τρόπο λειτουργίας της, με "πρώτο βιολί" τον προπονητή και όλους τους υπόλοιπους σε διακριτούς ρόλους. Αυτό "στεγανοποιήθηκε" από το 2003, γιατί μέχρι τότε και ο Σέφερτ έκανε πειράματα, έφερνε παίκτες, έκοβε άλλους. Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να παίξει με 12-13 αθλητές, ουσιαστικά αποφάσισε με ποιους θα παίξει στους Ολυμπιακούς. Ήταν τυχερός που δεν επήλθε κάποιος τραυματισμός και του βγήκε το αποτέλεσμα.
Η τότε διοίκηση και ο (σ.σ. τότε πρόεδρος) Στέλιος Αγγελούδης του είχαν δώσει πλήρη αυτονομία να λειτουργεί την ομάδα. Δεν είχε να κάνει με το μπάτζετ, αλλά με την οργάνωση. Είχε βάλει στόχο κι έλεγε, αν δεν περάσω από τον προκριματικό όμιλο (σ.σ. για το Παγκόσμιο του 2005), εγώ δεν πάω στους Ολυμπιακούς. Δεν ξέρω αν θα το τηρούσε, αλλά το έλεγε.
Το μεγάλο προσόν του Σουηδού ήταν ότι μάθαινε στους παίκτες να λειτουργούν αυτόνομα, δεν τους είχε σε ένα "στεγνό" καθοδηγητικό πλάνο. Είχε επιλογές ο αθλητής, και στο παιχνίδι και στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Αυτό είναι το σουηδικό μοντέλο που εκπροσωπούσε ο Σέφερτ. Όλη αυτή η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που πήραν οι 8-9 βασικοί παίκτες, από το 2001 μέχρι το ΄04-΄05, λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Έτσι και τα επόμενα χρόνια, κάθε νέος αθλητής, αλλά και ο προπονητής που ερχόταν, είχε ένα σημείο αναφοράς.
Ταυτόχρονα, εκείνη την περίοδο είχαμε εύρωστους συλλόγους, με μεγάλα μπάτζετ, με δυνατούς προπονητές και πορείες στην Ευρώπη. Ο Πανελλήνιος έπαιζε Champions League και ήταν σχεδόν επαγγελματική ομάδα, όπως και ο Φίλιππος Βέροιας και ο Ιωνικός Ν.Φ., τα γήπεδα ήταν γεμάτα, υπήρχε ανταγωνισμός. Και βεβαίως το 90% των διεθνών παικτών αγωνίζονταν εδώ».
Ο Ουλφ Σέφερτ αποχώρησε τον Ιούνιο του 2005, κάτι που ήταν γνωστό καιρό πριν. Συμφωνείτε ότι η αντικατάστασή του με τον Γκόραν Πέρκοβατς, έναν part-time προπονητή από διαφορετική σχολή χάντμπολ, αποδείχθηκε λανθασμένη;
«Ο Σέφερτ επέλεξε να μη συνεχίσει, με κύριο επιχείρημα ότι δεν πίστευε πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάει παραπάνω. Και είχε δίκιο. Η μη ανανέωση του συμβολαίου του επέφερε έναν κλυδωνισμό στην ομάδα, που είχε μάθει να λειτουργεί μαζί του. Πήραμε έναν πολύ καλό Κροάτη προπονητή, "χρυσό" Ολυμπιονίκη ως παίκτη το 1996, μία αθλητική προσωπικότητα, που όμως μέσα στην ομάδα λειτούργησε με το χειρότερο τρόπο.
Προσπάθησε να γίνει το "πρώτο βιολί", σε μία ομάδα που είχε μάθει να λειτουργεί αλλιώς. Όποιον προπονητή και να παίρναμε, ακόμη και Σουηδό, θα ήθελε να αλλάξει πράγματα, να παίξει λίγο διαφορετικά. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό. Το ότι πήραμε part-time προπονητή αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος, όχι το πρόσωπο του προπονητή. Εμείς σκεφτήκαμε τότε ότι δεν χρειαζόμαστε full-time προπονητή, από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά ήταν λάθος.
Είχαμε δύο άσχημα αποτελέσματα, ένα με το Σουηδό απέναντι στην Ουκρανία (σ.σ. στα πλέι-οφ για το Ευρωπαϊκό του 2006), που κατά τη γνώμη μου ήταν το πιο "εγκληματικό", και μετά το εκτός έδρας παιχνίδι στην Πορτογαλία (σ.σ. στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό του 2008), που ήταν μία μεγάλη ήττα. Αλλάξαμε προπονητή, ο ίδιος ο Πέρκοβατς δεν θέλησε να συνεχίσει, και επελέγησαν ο Μάντζος με τον Ιατρούδη. Αυτοί δεν τα πήγαν άσχημα, έφεραν καλά αποτελέσματα και πάλεψαν σε ένα σχετικά υψηλό επίπεδο, απλά δεν πήραν πρόκριση σε τελική φάση».
Ήταν οι Έλληνες προπονητές επαρκώς καταρτισμένοι για τη δουλειά αυτή;
«Όταν ένας προπονητής δεν έχει ξαναδουλέψει σε εθνική ομάδα, έτσι κι αλλιώς είναι πρωτάρης. Γιατί στις εθνικές ομάδες παίζεις λίγα παιχνίδια και απ' αυτά κρίνεσαι. Είναι μία ειδική δουλειά που, αν δεν την έχεις κάνει, δεν την ξέρεις. Ο Μάντζος με τον Ιατρούδη είχαν περάσει από τις "μικρές" εθνικές ομάδες και είχαν μία εικόνα.
Τους αθλητές τους είχαν παλιότερα στις ομάδες τους κι αυτό τους βοήθησε πολύ. Έκαναν μία καλή διαχείριση, αλλά είχαν δύο άτυχες κληρώσεις κι εκεί τελείωσε. Οποιος προπονητής και να αναλάμβανε τότε, δεν θα πήγαινε καλύτερα. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική, αλλά εκείνη την περίοδο δεν ανανέωθηκε όπως θα έπρεπε, υπό την έννοια ότι αθλητές όπως ο Ριγανάς ή ο Χαντζιάρας δεν ακολούθησαν».
Γιατί λέτε ότι υπήρχε εκείνη την περίοδο ανάγκη ανανέωσης μιας ομάδας, της οποίας οι βασικοί παίκτες ήταν 27-28 ετών;
«Μετά το Παγκόσμιο αποσύρθηκε ο Γραμματικός, αλλά και ρολίστες όπως ο Τρουπής. Παίκτες όπως ο Σανίκης και ο Καρυπίδης σκέφτονταν να σταματήσουν από την εθνική. Όσοι από τους αθλητές εκείνης της ομάδας έπαιζαν στο εξωτερικό είχαν την ανάλογη επιβάρυνση, άρα μία ανταγωνιστική εθνική ομάδα τους επιβάρυνε περισσότερο. Βέβαια οι πιο πολλοί αγαπούσαν την ομάδα και έρχονταν, όμως δεν ήμασταν ποτέ όπως πριν.
Είναι άλλο να παίρνεις αθλητή από το ελληνικό πρωτάθλημα στην εθνική κι άλλο να τον φέρνεις από το εξωτερικό. Τα παιδιά που μπήκαν τότε στην εθνική, όπως ο Ριγανάς, ο Χαντζιάρας, ο Ευαγγελίδης ή ο Βακάλης, χρειάζονταν μία περίοδο ενσωμάτωσης, όμως και οι παίκτες από το εξωτερικό χρειάζονταν "ανάσες". Αυτή η φουρνιά έφτασε μέχρι και το 2010 και την πρόκριση στο Παλέρμο (σ.σ. στα προκριματικά του Παγκοσμίου 2011) και μετά άρχισε η πτώση.
Εκεί υπήρξε ένα ηλικιακό κενό. Κάποιοι από τους παλιούς συνέχισαν να προσφέρουν, κάποιοι έπαιξαν για λίγο, αλλά θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση αν υπήρχε μια γενιά έτοιμη να μπει μέσα και να παίξει. Παράλληλα άρχισαν να πέφτουν σιγά-σιγά και οι ελληνικοί σύλλογοι και με την κρίση άρχισε και η κάθοδος. Αυτό επηρέασε και την εθνική ομάδα. Μπήκαμε σε μία διαδικασία ανανέωσης η οποία κορυφώνεται τώρα και σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει στην ομάδα των ανδρών η τωρινή εθνική νέων, που έπαιξε τον Ιανουάριο στα προκριματικά στο Άργος και έχασε για λίγο την πρόκριση από τη Σερβία».
Αυτή η γενιά, πιστεύετε πως έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει στην εθνική ομάδα;
«Νομίζω έδωσε και πιο πολλά απ' ό,τι μπορούσε και πιο πολλά απ' ό,τι πήρε. Πολλοί νομίζουν ότι αυτά τα παιδιά τα κέρδισαν όλα. Εγώ λέω ότι τα κέρδισαν όλα επειδή τα άξιζαν όλα και πρόσφεραν τα πάντα. Ακόμη και τώρα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έφτασαν έκτοι στον κόσμο. Η ομάδα είχε φυσικό ηγέτη τον Γραμματικό, κάτι που δεν προέκυψε ποτέ τα επόμενα χρόνια, γιατί μετά ήταν πάνω-κάτω όλοι της ίδιας ηλικίας».
Άρα, μετά τη αποχώρηση του Γραμματικού, διαμορφώθηκε μία κατάσταση που οδήγησε ενδεχομένως και σε εσωτερικές τριβές;
«Η ομάδα μετά τον Σέφερτ έχασε την εσωτερική της ισορροπία. Ήταν πλέον πολλές οι προσωπικότητες, έπαιζαν όλοι στο εξωτερικό, ήταν όλοι καλοί παίκτες και το σύνολο αυτό έχασε την ομαδικότητα και την ισορροπία του».
Αυτό ποιος θα μπορούσε να το αποτρέψει;
«Θεωρητικά ο προπονητής, πρακτικά ίσως κι εμείς (σ.σ. η διοίκηση). Η ομάδα, από τη στιγμή που ουσιαστικά έφυγε από τη χώρα, έχασε αυτό που είχε όσο ήταν εντός Ελλάδας. Αυτό όμως δεν μπορείς να το αποτρέψεις, δεν μπορείς να λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο όταν έχεις 11 αθλητές στο εξωτερικό. Αυτό δεν λειτούργησε σωστά υπέρ της ομάδας. Δεν είχαν όλοι τις ίδιες σκέψεις. Κάποιοι καλύφθηκαν με την έκτη θέση, με πρώτο τον Σέφερτ».
Μήπως θα ήταν μια πιο φυσική συνέχεια, αν μετά τον Σέφερτ αναλάμβανε ο Γιάννης Αρβανίτης που ήταν βοηθός του;
«Η επιλογή του Πέρκοβατς έγινε κατά κάποιο τρόπο σε συνεργασία με τους παίκτες. Αυτό ήταν λάθος. Έπρεπε η επιλογή του προπονητή να γίνει με άλλα κριτήρια. Ήταν προτιμότερο να γίνει η επιλογή με γνώμονα τους αθλητές που έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα κι όχι αυτούς που έπαιζαν έξω, διότι αυτοί θα έρχονταν στην ομάδα έτσι κι αλλιώς. Το λάθος διορθώθηκε με την επόμενη επιλογή, του Μάντζου και του Ιατρούδη, οι οποίοι δούλεψαν κατευθείαν από κάτω. Χάθηκε όμως πολύτιμος χρόνος».
Αναλάβατε πρόσφατα την προεδρία της ΟΧΕ. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον της εθνικής ομάδας;
«Εμείς έχουμε βάλει ένα πλάνο για το 2020, το οποίο ανακοινώθηκε το χειμώνα από τον προπονητή (σ.σ. Γ. Κρανάκη) και τον πρόεδρο της επιτροπής εθνικών ομάδων, τον κ. Αλεξιάδη. Αυτό το πλάνο θα το τηρήσουμε κατά γράμμα. Για μένα οι τελευταίοι αγώνες με το Βέλγιο δεν είναι ορόσημο. Ορόσημο για μένα είναι μία σοβαρή και σε βάθος ανανέωση, με στόχο το 2020. Ίσως αλλάξουμε τον τρόπο για να φτάσουμε σε αυτό τον στόχο».
Μήπως όμως "εθιστούμε" στο μεταξύ στο να είμαστε πολύ χαμηλά;
«Μήπως δεν ήμασταν και το 2001 "εθισμένοι" να είμαστε πολύ χαμηλά; Το χάντμπολ είναι ομαδικό άθλημα, είναι αδύνατον να μην κάνει τον κύκλο του σε μία μικρη χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι αδύνατον να έχουμε το βάθος άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Βέβαια, είναι αδύνατον και μη αποδεκτό να χάνουμε από χώρες όπως το Βέλγιο, όμως πιστεύω πως πρέπει ψύχραιμα να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας. Στόχος μας είναι να γίνει σοβαρή δουλειά στους νέους και στους έφηβους κι εκεί δεν πάμε πολύ άσχημα».
Ήδη μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, έγινε πολύς λόγος για την ανάπτυξη του χάντμπολ. Προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν διάφορα σχέδια, θεωρείτε όμως ότι έχουν εφαρμοστεί;
«Εγώ γενικά στη ζωή μου έχω βαρεθεί να βλέπω σχέδια και πλάνα. Θεωρώ όμως ότι, όταν βάζεις ένα στόχο, ως μέρος μίας γενικότερης στρατηγικής και ενός οράματος που έχεις για το άθλημα, πρέπει να βρεις και τον τρόπο υλοποίησης. Αναπτυξιακά πλάνα και ιδέες έχω δει πάρα πολλά, η εφαρμογή τους όμως είναι πολύ δύσκολη.
Καταρχήν έχουμε γηπεδικό πρόβλημα και χωρίς γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις χάντμπολ. Δεύτερον, έχουμε πλέον και οικονομικό πρόβλημα. Την περίοδο μετά το 2004, θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν πολύ σοβαρό αναπτυξιακό προγραμματισμό. Θυμάμαι ότι έγινε, αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν είχε και τόσο μεγάλη επιτυχία, διότι δεν προέκυψαν αθλητές επιπέδου. Μπορεί να μη φταίει το πλάνο, να φταίνε οι συνθήκες».
Είναι περισσότερο ζήτημα ομοσπονδίας ή σωματείων;
«Και τα δύο. Την εθνική ομάδα του 04-05 δεν τη φτιάξαμε μόνοι μας, την πήραμε από τα σωματεία, που ήταν τότε στην κορύφωσή τους. Υπήρχαν πολύ σοβαρές και πολύ δυνατές ομάδες. Πήγαινες σε τελικό εφηβικού και οι μισοί παίκτες έπαιζαν ήδη στην ανδρική ομάδα. Ποιοτικοί παίκτες, όπως π.χ. ο Ιγρόπουλος που τελικά επέλεξε την εθνική Ρωσίας».
Αυτή είναι μία περίπτωση παίκτη που χάθηκε...
«Καθόλου δεν χάθηκε, ήταν επιλογή του. Θυμάμαι ότι ήρθε στην εθνική νέων, έμεινε δύο ημέρες και μετά είπε στον προπονητή "εγώ θέλω να παίξω στην εθνική Ρωσίας". Δεν μπορείς να κρατήσεις έναν παίκτη που δεν θέλει. Ετσι κι αλλιώς, δεν θα μας έσωζε ένας παίκτης, το άθλημα είναι ομαδικό».
Ήταν μέρος του αναπτυξιακού πλάνου και το Παγκόσμιο Νέων του 2011, στη Θεσσαλονίκη;
«Η διοίκηση έδωσε στο άθλημα και στην ομάδα μία ευκαιρία, αλλά από εκείνη την ομάδα ελάχιστοι πλέον παίζουν χάντμπολ!»
Κρίνοντας εκ των υστέρων, ήταν σωστή επιλογή η ανάληψη του Παγκοσμίου Νέων;
«Πάντα είναι καλό να παίρνεις μία διοργάνωση στη χώρα σου, γιατί απ' αυτό βάζεις στόχο να κερδίσεις μία ηλικία. Εκ των υστέρων, αυτή την ηλικία δεν την κερδίσαμε. Η γενιά αυτή χάθηκε».
Άρα μιλάμε ουσιαστικά για δύο χαμένες γενιές;
«Ακριβώς κι αυτό είναι το πρόβλημα, όχι ότι χάσαμε από το Βέλγιο. Αν θέλεις να "χτίσεις" μία ομάδα, το πρώτο που χρειάζεσαι είναι το υλικό. Έχει υλικό ο προπονητής για να "χτίσει"; Συζητάμε και βάζουμε στόχους. Δεν έχει κατάλληλο υλικό ο προπονητής; Παίζει επειδή πρέπει να παίζει... Το δραματικό φινάλε του αγώνα με το Βέλγιο μάλλον καμουφλάρει αυτή τη συλλογιστική. Αυτό είναι επιφανειακό, η ουσία είναι αλλού. Όποιος κρίνει τώρα την εθνική ομάδα με βάση τα αποτελέσματα, βλέπει κατά τη γνώμη μου μόνο το δάχτυλό του.
Έχουμε χάσει προκρίσεις πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πιο τραγικό τρόπο και με ομάδες εντελώς ανυπόληπτες. Δεν ήταν καλύτερη η Ιταλία από την οποία χάσαμε στο Λέτσε, από το Βέλγιο που παίξαμε τώρα, ούτε η Βοσνία που μας είχε νικήσει σε δύο προκριματικούς. Όταν εμείς ανεβήκαμε επίπεδο, αυτές τις ομάδες δεν τις βρίσκαμε καν μπροστά μας. Η ομάδα που έπαιξε απέναντι στο Βελγιο είναι βέβαιο ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Τώρα είναι θέμα δικό μας να δώσουμε τις προϋποθέσεις κι αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».
Ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την εθνική;
« Ο προπονητής. Τον πιστεύεις και συνεχίζεις ή δεν τον πιστεύεις και τον αλλάζεις. Εγώ τον πιστεύω, αρκεί να το πιστεύει κι αυτός. Το να "χτίσεις" όμως μία ομάδα είναι θέμα φιλοσοφίας. Χάντμπολ σε αυτό το επίπεδο ξέρουν όλοι. Λίγοι προπονητές στην Ελλάδα έχουν "χτίσει" μία ομάδα από την αρχή και (σ.σ. ο Κρανάκης) είναι ένας από αυτούς».
Οι αθλητές παίρνουν σωστές βάσεις στα σωματεία τους;
«Όχι απαραίτητα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Μπαλωμένος είχε απίστευτες τεχνικές ατέλειες, όμως δούλεψε και βελτιώθηκε. Ο... Χαριστέας έβαλε γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού και μετά δεν ξανάβαλε! Άρα το ζητούμενο είναι να το πιστέψεις, να το στηρίξεις και να μην σε επηρεάσει τίποτα. Αυτό θα φέρει αποτέλεσμα, κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο».
Δεν χρειάζονται όμως και τα αποτελέσματα που θα "χτίσουν" την ψυχολογία;
«Μα αυτή είναι η στενοχώρια μας από το παιχνίδι με το Βέλγιο. Στους ενδιάμεσους στόχους μας η ομάδα έπρεπε να έχει ψυχολογία για να την πιστέψει κι ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο, κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια. Δεν ήταν στόχος το αποτέλεσμα, στόχος είναι να ανανεωθεί σωστά η ομάδα, να δημιουργηθεί μία "μαγιά" αθλητών που να παίξει χρόνια. Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα απλά σου δίνουν ψυχολογία, θεωρώ όμως ότι θα έρθουν κι αυτά, αρκεί να έχουν όλοι την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο στόχο. Αν μας έλεγες τον Ιανουάριο του 2004, ότι τον Αύγουστο θα βγούμε έκτοι στους Ολυμπιακούς, προφανώς δεν θα σου δίναμε σημασία. Ήταν στόχος, αλλά όχι ορατός. Δεν φαινόταν ότι μπορεί να γίνει, είχαμε μόνο... αποχρώσες ενδείξεις».
Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Κώστας Γκαντής υπογράμμισε: «Όταν μία ομάδα πετυχαίνει έναν υψηλό στόχο, όλοι επιβραβεύονται. Το "κλειδί" όμως είναι η διαδικασία για να φτάσεις στο στόχο. Εκεί πρέπει να συντρέχουν κι άλλες προϋποθέσεις.
Η βασικότερη ήταν ότι υπήρχε πανίσχυρο ελληνικό πρωτάθλημα εκείνη την εποχή, με 5-6 πολύ καλές ομάδες, κι εκεί οι αθλητές έπαιρναν δυνατά παιχνίδια. Και βέβαια χρειάστηκε και τύχη. Σήμερα υπάρχουν αθλητές που για κάποιους λόγους δεν έρχονται στην εθνική ομάδα, κάτι που τότε ήταν αδιανόητο. Ο Πέρκοβατς κάποτε έδιωξε παίκτη από την εθνική κι αυτός δεν έφυγε. Τα παιδιά αγαπούσαν την εθνική, κι αυτά που παίζουν τώρα την αγαπάνε, αλλά το κλίμα δεν είναι όπως τότε.
Για να φτιαχτεί το κλίμα στην ομάδα πρέπει να την πιστέψουν όλοι κι αυτό μας πικραίνει από την ήττα, ότι χάνεται η πίστη. Κάθε εθνική ομάδα και κάθε αγώνας πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά. Αυτό που υπήρχε τότε, ήταν μια "μαγιά" αθλητών στην οποία βασιζόσουν για να ξεκινήσεις. Αυτό τώρα πρέπει να κατακτηθεί. Εγώ σκέφτομαι να κάνω αυτό που πάνω-κάτω έκανε τότε ο Αγγελούδης: να δώσω την ευκαιρία σε ένα σταθερό σύστημα γύρω από την ομάδα να δουλέψει.
Αυτή η ομάδα θέλει τώρα μία μεγάλη βοήθεια και να μπει ως πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται να μην έχουμε εθνική ομάδα με αγωνιστικό επίπεδο τουλάχιστον στη μέση της Ευρώπης. Είναι δουλειά του προπονητή να το σχεδιάσει και δουλειά δική μου να το στηρίξω. Ξέρει τι πρέπει να κάνει, είναι όμως η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου».

Πήρε Δούγια η ΑΕΚ

Πηγή:http://www.sport-fm.gr/
Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αλέξανδρος Δούγιας.

Η Ερασιτεχνική «Ένωση» ανακοίνωσε το Σάββατο την απόκτηση του 22χρονου εξτρέμ του Κιλκίς για τον επόμενο χρόνο, με τον Δούγια να αναδεικνύεται τρίτος σκόρερ της Α1 χάντμπολ της φετινής περιόδου με τη φανέλα των Μακεδόνων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του αριστερού εξτρέμ, Αλέξανδρου Δούγια. Ο παίκτης είναι 22 χρονών και βγήκε φέτος τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών αγωνιζόμενος με τα χρώματα του ΓΣ Κιλκίς, ενώ προέρχεται από τον ΑΟ Ιωαννίνων». A

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Προπονητής της χρονιάς ο Γεωργιάδης

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
 
Ο Νίκος Γεωργιάδης του ΠΑΟΚ στους άνδρες και ο Στέλιος Σεϊρεκίδης της Ορμής Λουξ στις γυναίκες αναδείχθηκαν καλύτεροι προπονητές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου σε ψηφοφορία των συναδέλφων τους.
Ο Νίκος Γεωργιάδης οδήγησε την ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ στο νταμπλ και εισέπραξε τη μεγαλύτερη ατομική αναγνώριση. Αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς από τους συναδέλφους του δημοσιογράφους. Ο πρώην τεχνικός του ΓΑΣ Κιλκίς και του Αερωπού Έδεσσας συγκέντρωσε οκτώ ψήφους. Ακολούθησαν ο Νίκος Γραμματικός του Ποσειδώνα Λουτρακίου με τρεις και ο Παναγιώτης Ιατρούδης της Αναγέννησης Βύρωνα με μια.
Ο ίδιος ο Γεωργιάδης που πρωτοκάθισε στον πάγκο του Κιλκίς σε πολύ μικρή ηλικία, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του: "Σε ένα πρωτάθλημα που μετέχουν οι τρεις καλύτεροι Έλληνες προπονητές οι Νίκος Μάντζος, Παναγιώτης Ιατρούδης και Γιώργος Κρανάκης είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναδεικνύομαι κορυφαίος του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου, την διοίκηση του ΠΑΟΚ, τους αθλητές που με εμπιστεύτηκαν και τους συνεργάτες μου Αντώνη Τσολάκο, Αλέξανδρο Ταρινίδη. Ο τίτλος αυτός ανήκει και σε αυτούς".
Εν τω μεταξύ ο Στέλιος Σεϊρεκίδης μπορεί να μην οδήγησε την Ορμή Λουξ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου στις γυναίκες, ωστόσο η προπονητική του αξία είναι εγνωσμένη. Συγκέντρωσε πέντε ψήφους έναντι δύο της νταμπλούχου προπονήτριας της Νέας Ιωνίας, Σοφίας Ναϊσίδου, ενώ η σπουδαία παίκτρια του χάντμπολ που προπονεί τον ΠΑΟΚ, η Γρηγορία Γκόλια ψηφίστηκε μια φορά.
"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αφιερώνω αυτή την διάκριση στη σύζυγο μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Αποδέκτες της διάκρισης είναι ο Πρόεδρος Ανδρέας Κόγκας και οι συνεργάτες του που όλοι μαζί στήριξαν την προσπάθεια και φυσικά οι αθλήτριες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα".

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αποκλεισμός σε νεκρό χρόνο!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Η Εθνική ανδρών έχασε την πρόκριση με τέρμα που δέχθηκε από το Βέλγιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Η Εθνική Ανδρών νίκησε 29-25 το Βέλγιο μπροστά σε 1.000 φιλάθλους στο «Σπίτι του Χάντμπολ», αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του EURO 2018, αφού είχε ηττηθεί με 30-25 εκτός έδρας.
Η Ελληνική ομάδα κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της (με +5 και περισσότερα εκτός έδρας γκολ) αλλά οι Βέλγοι σκόραραν στο τελευταίο σουτ που επιχείρησαν στο 59:59 με τον Τόμας Μπόλαρς (παρότι από λάθος στο φύλλο αγώνα δεν έχει τέρμα) και έτσι έγραψαν το τελικό 29-25.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μεγάλη προσπάθεια με πλήρη ανανεωμένη σύνθεση (με οχτώ αθλητές κάτω των 25 ετών στην 16αδα του) και έλεγχε το ματς σχεδόν σε όλη του την διάρκεια.
Συγκλονιστικό παιχνίδι έκαναν ο τερματοφύλακας Γιώργος Μπάρμπας που άγγιζε ποσοστό 50% με 22 επεμβάσεις και ο πίβοτ Νίκος Τζούφρας (8 γκολ) που ήταν ασταμάτητος επιθετικά σκοράρωντας με κάθε τρόπο.
Η Εθνική έφτασε από νωρίς σε σκορ πρόκρισης όταν προηγήθηκε 16-11 στο 31’, ενώ στο 42’ πέρασε μπροστά με +6 (21-15). Οι Βέλγοι επέστρεψαν (23-21) στο 50’ και στο 57:40 με τον Ουμς έκαναν το 27-24 με την Ελλάδα να θέλει δύο τέρματα. Οι διεθνείς μας κατόρθωσαν να φτάσουν σε διαφορά πρόκρισης (29-24) με τέρματα του Τζούφρα (58:05) και του Μπασμαλή στο 59:30. Στο 59:54 οι Βέλγοι κέρδισαν δίλεπτο και έπαιξαν με δύο παίκτες παραπάνω στην επίθεση, αφού πέρασαν παίκτη γηπέδου αντί του τερματοφύλακα. Στην ουσία είχαν ένα σουτ και κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπολάρς.
Επόμενος στόχος για την Εθνική ομάδα είναι το παγκόσμιο του 2017. Η κλήρωση των προκριματικών είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από το Νοέμβριο του 2015, έως τον Ιανουάριο του 2016.
ΕΛΛΑΔΑ- ΒΕΛΓΙΟ 29-25 Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-4, 8-6, 11-8, 15-11 (ημχ.), 17-13, 20-15, 21-16, 23-20, 25-23, 29-25
ΕΛΛΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Μπάρμπας, Μαστορογιάννης 2, Μπασμαλής 2, Σαμαράς 2, Μυλωνάς 2, Μάλλιος 3, Τσακνής, Ευαγγελίδης 3, Τζούφρας 8, Παπαδόπουλος 5, Κατσίκης, Καφαντάρης 1, Παπαδιονυσίου 1, Τσίλης, Αραπακόπουλος, Χερουβείμ.
Βέλγιο (Γερίμ Σιλλά): Λίβενς, Ουμς 3, Μπόλαρς Τ., Ντέβιστς 3, Γκλέσνερ, Ρόμπινς 4, Χούμπρεχτς 1, Βάλκενμποργκ 3, Λέτενς, Νταεν, Κεντζιόρα Ντ. 5, Κεντζιόρα Μπ. 1, Μάθις 2, Μπόλαρς Ν., Κερίμι, Ντε Μπελ 3. Διαιτητές: Μάρτινς – Μάρτινς (Πορτογαλία). Δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 5/8-1/1
Δηλώσεις
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση, αλλά στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό. Η πρόκριση χάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του Βελγίου. Σήμερα όταν φτάσαμε στα 6 γκολ δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την τακτική σκέψη. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ και τον ευχαριστούμε. Αυτή η ομάδα θέλει τον χρόνο της».
Γερίμ Σιλλά (προπονητής Βελγίου): «Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς, όπως το περιμέναμε άλλωστε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πιστέψαμε μέχρι τέλος στην πρόκριση. Θέλουμε να ζήσουμε την στιγμή, αυτό που καταφέραμε, είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται σε επόμενη φάση αυτή η ομάδα την τελευταία δεκαετία. Έλειπα πέρσι, αλλά επέστρεψα για αυτά τα παιδιά και σήμερα με έκαναν χαρούμενο».

Πρόταση της ΑΕΚ στον Αλβανό!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου συζήτησε με τον κορυφαίο έλληνα χαντμπολίστα για την επιστροφή του στην «Ένωση»

Έλειψε για έναν χρόνο από την ΑΕΚ, αλλά το κενό που άφησε ήταν πολύ μεγάλο και η «Ένωση» αγωνιστικά –μαζί φυσικά και με άλλα θέματα- έμεινε μακριά από τους τίτλους.
Αντίθετα οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Ο Αλέξης Αλβανός είναι το πιο hot όνομα στην ελληνική αγορά του χάντμπολ και σίγουρα πόθος πολλών ομάδων.
Μετά τον ΠΑΟΚ που θέλει να τον κρατήσει, τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ μπήκε και η ΑΕΚ στο παιχνίδι της απόκτησης του.
Χθες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΟΧΕ ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου που εκπροσώπησε την ΑΕΚ, μίλησε με τον έμπειρο περιφερειακό και εκτός από τον θέμα των οφειλομένων προς το πρόσωπο του συζήτησαν και το ενδεχόμενο της εκ νέου συνεργασίας.
Εξάλλου η ΑΕΚ φέτος θα ανεβάσει αρκετά το μπάτζετ της (μετά τον υποβιβασμό του τμήματος βόλεϊ στην Α2) με στόχο την επάνοδο στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ (14/6, 19.30, ΕΡΤ-2) Κρανάκης: «Η πρόκριση εξαρτάται από μας»

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/
 
H Eθνική χάντμπολ ανδρών κρατάει στα χέρια της της πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2018 μέσα από τη ρεβάνς που θα δώσει αύριο Κυριακή (14/6, 19:30- ΕΡΤ2) κόντρα στο Βέλγιο στο «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
Στον πρώτο αγώνα η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στο Βέλγιο με 30-25. Στη ρεβάνς αύριο θέλει νίκη με διαφορά 6 γκολ για να προκριθεί ή 5 γκολ εφόσον οι Βέλγοι δεν φτάσουν τα 25 τέρματα. Η ελληνική ομάδα διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση που είναι τα πλέι οφ.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Αλεξιάδης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Μαστορογιάννης, καθώς και ο πίβοτ της ομάδας Νίκος Τζούφρας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και συμφώνησαν στην εκτίμηση πως έστω και δύσκολα η ελληνική ομάδα μπορεί να προκριθεί διότι κρατάει την τύχη στα χέρια της.
Κώστας Αλεξιάδης (Πρόεδρος Εθνικών ομάδων): «Είναι τα πρώτα παιχνίδια που γίνονται μετά την αλλαγή και την ανανέωση στην ομάδα. Πιστεύουμε και στηρίζουμε αυτή την ομάδα την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ και την νέα της διοίκηση για την στήριξη που δείχνει στο χάντμπολ καθώς είμαστε ένα άθλημα που έχει ανάγκη την προβολή. Θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα στην Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές για να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την ομάδα. Η στήριξη του κόσμου θα δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες για να πετύχουν την ανατροπή. Ο λόγος της ύπαρξης μας ως επιτροπή είναι να βοηθάμε την Εθνική στα πάνω της αλλά και τα κάτω της. Αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία είναι λογικό να επηρεάζουν και την Εθνική ομάδα. Ευχόμαστε αυτή η ανανεωμένη ομάδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα παίρνοντας την πρόκριση».
Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ανδρών): «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για το ελληνικό χάντμπολ. Στο πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, όπου χάσαμε με διαφορά πέντε γκολ, είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια μαχητική ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες βεβιασμένες ενέργειες και όταν δεν βρίσκαμε λύσεις ο εκνευρισμός μεγάλωνε. Τα πέντε γκολ είναι μια σημαντική διαφορά αλλά η πρόκριση θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε κάποια προβλήματα ως ομάδα αλλά μπορούμε να τα καλύψουμε. Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε πάθος, υπομονή και πίστη για να αντιδράσουμε και όλα αυτά θα είναι απαραίτητα για την δεύτερη αναμέτρηση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 60 λεπτά για να αντιδράσουμε σε όποια κατάσταση προκύψει. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θέλει τον χρόνο της. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που παραβρίσκεται σε αυτή την προσπάθεια και μας στηρίζει». Για το τι μπορεί να σηματοδοτήσει ένα επερχόμενο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα τόνισε: «Μια ήττα μπορεί να σηματοδοτήσει πολλά. Το ερώτημα είναι αν προκριθούμε, εκτός από αγώνες τι άλλο μπορεί να κερδίσουμε. Πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε, απλά κοιτάμε να κερδίσουμε κοιτάζοντας τον αντίπαλο. Σηματοδοτείται κάτι που καθημερινά συζητάνε οι παίκτες και θα λέει πολλά το να ακουστούμε ως χώρα, όπως ακουστήκαμε στα πλέι – οφ κόντρα στα Σκόπια. Κάθε ομάδα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Κοιτάμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία του Βελγίου. Διαβάζουμε τον αντίπαλο και πορευόμαστε».
Γιώργος Μαστορογιάννης (αρχηγός Εθνικής): «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι μέσα στο Βέλγιο και θα πρέπει στο δεύτερο να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πάρουμε αποτέλεσμα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να τα καταφέρουμε. Είναι δύσκολο να πάρεις μια πρόκριση με διαφορά πέντε γκολ αλλά θα το παλέψουμε για να φτάσουμε στον στόχο».
Νίκος Τζούφρας (πίβοτ Εθνικής): «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Εθνική να προκριθεί και αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται πάθος στην άμυνα και να παίξουμε δυνατά για να εκμεταλλευτούμε κάποια σημεία στην επίθεση. Ο κόσμος θα είναι ένα ατού στην προσπάθεια μας και ελπίζω να έχουμε την στήριξη που θέλουμε».

Την Κυριακή η κρίσιμη γενική συνέλευση της ΟΧΕ

Πηγή: http://www.zougla.gr/

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΟΧΕ.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις του καταστατικού, του πειθαρχικού δικαίου, του κανονισμού αγώνων και του κανονισμού μεταγραφών, ενώ θα συζητηθεί και ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν αλλαγές και στις κορυφαίες κατηγορίες.
Τέλος, τα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας θα κληθούν να αποφασίσουν για την ένταξη ή μη στην ΟΧΕ του ράγκμπι, το οποίο έχει υπαχθεί στην ομοσπονδία χάντμπολ με απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Χάντμπολ: Ήττα για την Εθνική Ανδρών

Πηγή: http://www.zougla.gr/

Την ήττα με 30-25 από το Βέλγιο στην πόλη Άσελτ γνώρισε η Εθνική χάντμπολ Ανδρών για τα προκριματικά του EURO 2018. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψαλίδισε την διαφορά από το +7 (26-19) στο 48' και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η διαφορά των πέντε τερμάτων, με την βοήθεια και των φίλων του αθλήματος, είναι ανατρέψιμη στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων την Κυριακή στις 19:30 (ΕΡΤ) στο «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
Το ματς
Στο 1ο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά και με «ζεστούς» τους Τζούφρα, Μάλλιο προηγήθηκε 2-3 (4'), και 4-5 (7'). Σταδιακά οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά (9-7) στο 13', ενώ κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 25' (14-12). Η Εθνική κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ και σε εκείνο το σημείο έκανε το ξέσπασμα της. Με τέρματα των Μπασμαλή, Τζούφρα, Παπαδόπουλου προηγήθηκε 14-15 μετά από αρκετά λεπτά (28'). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κετζιόρα, αλλά με δύο τέρματα του Παπαδόπουλου η Ελλάδα έφτασε στο +2 (15-17), δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τους Βέλγους να μειώνουν (16-17) στην εκπνοή. Σημαντική σε αυτό το ημίωρο ήταν η συμβολή του τερματοφύλακα Μπάρμπα που σταμάτησε δύο φορές (στο 12-12 και στο 15-16) τα πέναλτι των Βέλγων.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ελληνική ομάδα που ξεκίνησε μουδιασμένα, δεχόμενη σερί 4-0 σερί. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν 19-17 (35') και ανέκτησαν πολύ γρήγορα το προβάδισμα. Ο Παπαδόπουλος μείωσε σε 19-18, αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να γείρουν την... πλάστιγγα υπέρ τους, φτάνοντας αρχικά στο 22-18 (41') και στην συνέχεια στο 26-19 (48') με νέο σερί 4-0 και συνολικό επιμέρους σκορ 11-2!
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο με την διαφορά στο +7 και την ψυχολογία με το μέρος των Βέλγων, η ελληνική ομάδα βρήκε την δύναμη να μειώσει σε 26-23 στο 53' με σερί 4-0 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Λίγο πριν το τέλος ο Τζούφρας μείωσε σε 29-25, αλλά πάλι ένα γκολ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 30-25. Το σίγουρο είναι πως η διαφορά των πέντε γκολ είναι διαχειρίσιμη για την ελληνική ομάδα ενόψει της ρεβάνς.
ΒΕΛΓΙΟ- ΕΛΛΑΔΑ 30-25Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-5, 10-9, 12-10, 13-12, 16-17 (ημχ.), 18-17, 21-18, 24-19, 26-22, 28-23, 30-25
ΒΕΛΓΙΟ: Μπολάερς Ν. 2, Μπόλαερς Τ. 2, Ντε Μπελ 6, Ντάνε, Γκλεσνέ 4, Χούμπρεχτς, Κετζιόρα Μ. 3, Κετζιόρα Ν. 6, Λέτενς, Λίεβενς, Ματίς, Ουμς, Κερίμι 3, Ρόμπινς 3, Σπούρεν, Βάλκενμποργκ 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Αραπακόπουλος, Μπάρμπας, Μπασμαλής 3, Χερουβείμ, Ευαγγελίδης 2, Γουργούμης, Καφαντάρης, Κατσίκης, Μάλλιος 3, Μαστορογιάννης 1, Μυλωνάς 1, Παπαδιονυσίου, Παπαδόπουλος 8, Σαμαράς, Τσίλης, Τζούφρας 7.
Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίτροβιτς (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Λαούριτζεν (Νορβηγία)
Δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 1/4-4/6
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. Βέλγιο 6 (+24)
2. Ελλάδα 4 (+3)
3. Κύπρος 0 (-27)

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ευρώπη καλεί Λαμπρίνα

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
 
Νταμπλούχος, πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος και φιναλίστ με τη μικτή κόσμου στο μπιτς χάντμπολ. Η Λαμπρίνα Τσάκαλου τα κέρδισε όλα φέτος και μιλάει στο Sport24.gr για το καλοκαίρι που την περιμένει.
Θα μπορούσε να είναι αθλήτρια στίβου μεγάλων αποστάσεων, άλτρια στο μήκος ή στο τριπλούν. Χάρη στη μητέρα της, την καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο σχολείο, η Λαμπρίνα Τσάκαλου προτίμησε το χάντμπολ. Αν δεν είχε επιλέξει το χάντμπολ δεν θα είχε σήμερα τρία πρωταθλήματα (2014, 2015), τρία κύπελλα (2011, 2013, 2015) και δεν θα ήταν η αρχηγός και ηγέτιδα της Νέας Ιωνίας.
Τα καλύτερα έρχονται για την 21χρονη Λαμπρίνα, μια συμμετοχή στη μικτή κόσμου και γιατί όχι μια μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού. Τα δύο όνειρα γεφυρώνει ατυχώς μια αρθροσκόπηση που θα γίνει μετά την επιστροφή της διεθνούς πλέι μέικερ από τη Λωζάννη τον Ιούλιο.
Η Λαμπρίνα κλήθηκε στη μικτή κόσμου του μπιτς χάντμπολ σε αγώνα επίδειξης στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. "Αποφάσισα να πάω τελικά (σ.σ. 15-17/7) και θα καθυστερήσω να κάνω την αρθροσκόπηση στο γόνατο που πρέπει να γίνει, προκειμένου να μη χάσω αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Είναι τιμή για την Ελλάδα, μονάχα ο (σ.σ. πρώην αρχηγός της εθνικής) Σάββας Καρυπίδης είχε κληθεί να παίξει στη μικτή κόσμου (σ.σ. το 2006 στη Ρωσία), αλλά είχε φτάσει αργά εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν είχε παίξει τελικά. Αξίζει να θυσιάσω δεκαπέντε μέρες από την προετοιμασία. Δεν ξέρω πολλά, παρά μόνο πως θα στηθεί ένα γήπεδο στην κεντρική πλατεία της Λωζάννης και θα δώσουμε έναν αγώνα επίδειξης για τη ΔΟΕ. Το μπιτς χάντμπολ διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει ήδη μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Είναι θετικό για το μπιτς χάντμπολ, είναι θεαματικό και δεν έχει σχέση με το χάντμπολ της σάλας. Είναι περισσότερο επίθεση, έχει γκολ που μετράνε για δύο, στροφές, εναέρια σουτ. Καταλαβαίνω γιατί το θέλουν, χρειάζονται και το νεανικό κοινό, το οποίο θα το αγκαλιάσει σίγουρα".

Πώς την ανακάλυψε η παγκόσμια ομοσπονδία τη Λαμπρίνα; "Αυτό δεν το ξέρω. Υποθέτω πως με είδαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας που είχαμε πάει πολύ καλά. Χάσαμε δύο αγώνες μόλις για ένα πέναλτι. Είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Εδώ στην Ελλάδα το μπιτς χάντμπολ παρουσιάζει μεγάλη άνθηση. Είναι ένα καλοκαιρινό άθλημα και συμμετέχουμε και εμείς κατά τις διακοπές μας".
Στη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Νέας Ιωνίας η κατάκτηση του νταμπλ δεν σηματοδότησε την έναρξη των διακοπών, αλλά το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας μετά από ολιγοήμερη διακοπή. "Είχαμε μια εβδομάδα ρεπό και μετά προπόνηση. Θα υπάρξει κενό μέσα στον Ιούλιο, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδο μας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Η καθεμιά μας έχει το δικό της πρόγραμμα, το καλοκαίρι μέσω των προπονήσεων βελτιώνουμε το παιχνίδι μας ατομικά, μέσα στη χρονιά δεν είναι εύκολο να γίνει".
Η Λαμπρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα, τη μητρόπολη του χάντμπολ στην Ελλάδα. Η Αναγέννηση Άρτας κατέκτησε δώδεκα σερί πρωταθλήματα από το 1995 μέχρι το 2006. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύσκολα χρόνια. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να ανοίξει η Λαμπρίνα τα φτερά της, επέλεξε συνειδητά τη Νέα Ιωνία, ένα σωματείο με χαρακτήρα οικογενειακό. Ο στόχος ήταν να μάθει και δεν υπάρχει καλύτερη "δασκάλα" από τη Σοφία Ναϊσίδου.
"Με είχε ζητήσει και η Ορμή που είχε στήσει τη δική της αυτοκρατορία. Εγώ διάλεξα τη Νέα Ιωνία και δεν έχω κανένα παράπονο για την επιλογή μου, αισθάνομαι δικαιωμένη. Η Νέα Ιωνία ακολουθεί διαφορετική τακτική, επενδύει στις υποδομές, ανεβάζοντας παίκτριες από τις νεάνιδες για να πλαισιώσουν πρώτα την ομάδα και στη συνέχεια να πρωταγωνιστήσουν. Με αυτό το πλάνο δεν μπορείς να κυριαρχήσεις αυτόματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δέσει και κερδίζουμε και τους μεγάλους τίτλους, όμως η προσπάθεια μας έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια".

Φέτος η Νέα Ιωνία κατέκτησε το νταμπλ. Η Λαμπρίνα κάνει τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου. "Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε εξαιρετικά, αναδειχθήκαμε νικήτριες σε όλα τα ντέρμπι στον Α' Γύρο. Νικήσαμε στην έδρα του ΠΑΟΚ με διαφορά δώδεκα γκολ. Στη συνέχεια κάναμε κοιλιά γιατί είχαμε προβλήματα στη θέση της πίβοτ, είχαμε μια καθοδική πορεία, όμως παραμείναμε πιστές στο πλάνο μας. Ο τελικός του Κυπέλλου ήταν αγώνας-κλειδί για εμάς, αποδείξαμε πως είμαστε καλύτερες στους τελικούς. Στα πλέι οφ δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο, τη δουλειά που έχουμε κάνει. Αγωνιστήκαμε με πάθος και θέληση. Όλα αυτά από μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια".
Στο γυναικείο πρωτάθλημα χάντμπολ συμμετέχουν οκτώ ομάδες, όμως δεν χωρίζουν πολλά τις πρώτες τέσσερις ομάδες. "Ήταν σημαντικό για εμάς που έδειξε τον τελικό του Κυπέλλου η τηλεόραση, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία. Πλέον υπάρχει συναγωνισμός, δεν κυριαρχεί μόνο μια ομάδα όπως στα χρόνια της Αναγέννησης ή της Ορμής. Εκτός από τη Νέα Ιωνία, η Αναγέννηση και η Ορμή δείχνουν πως ανεβαίνουν ξανα, ενώ πρωτάθλημα έχει πάρει και ο ΠΑΟΚ που έχει τη δύναμη του κόσμου. Ο έντονος συναγωνισμός δίνει καλύτερους αγώνες και μεγαλύτερη αξία στο νικητή. Είμαι περήφανη για όσα καταφέραμε φέτος".
Όταν η Λαμπρίνα υπέγραψε στη Νέα Ιωνία πριν από τέσσερα χρόνια, είχε καταστήσει σαφές πως θα κυνηγούσε μια μεταγραφή στην Ευρώπη. Και αυτό σκοπεύει να κάνει μετά το χειμώνα."Αυτή θα είναι η 5η χρονιά μου στη Νέα Ιωνία. Με κράτησαν πίσω η σχολή μου (σ.σ. σπουδάζει στα TΕΦΑΑ) και υπάρχει και η αρθροσκόπηση που θα κάνω στο μηνίσκο. Θα ξεκινήσω τη χρονιά στη Νέα Ιωνία και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Έχω στόχους να δοκιμάσω σε υψηλότερο επίπεδο σε μια ομάδα του εξωτερικού. Δεν θα είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και τις θυσίες μου, αν δεν το κάνω".

Παρακολουθεί αγώνες ανδρικού χάντμπολ και εκφράζει το θαυμασμό της για τον αριστερόχειρα Λυκ Αμπαλό και και τον επονομαζόμενο "Air France", τον Ντανιέλ Ναρσίς, χρυσοί Ολυμπιονίκες με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. "Ο Αμπαλό είναι εξτρέμ, όμως με τον Ναρσίς αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση. Ακόμα μαθαίνω τη θέση της πλέι μέικερ. Η θέση απαιτεί να οργανώσεις το παιχνίδι, να υποδείξεις το σύστημα, αλλά πρέπει να παρατηρεί η πλέι μέικερ ποια παίκτρια παίζει καλά, ποια όχι. Ο Ναρσίς είναι κορυφαίος, αλλά μπορείς να μάθεις πολλά, απλά παρατηρώντας τους. Πρέπει να γίνω η καλύτερη που μπορώ για να παίξω στο εξωτερικό".
Κι αν οι δύο Γάλλοι αγωνίζονται σε μια εθνική ομάδα που έχει μείνει στην ιστορία, η Λαμπρίνα και οι υπόλοιπες Ελληνίδες αγωνίζονται σε μια εθνική ομάδα part time. "Γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να έχει αντίκτυπο στην εθνική ομάδα. Δυστυχώς η εθνική ομάδα βρίσκεται χαμηλά, γιατί δεν ενδιαφέρονται για αυτή. Μαζευόμαστε πέντε μέρες πριν από τους αγώνες 16 παίκτριες, έτσι δεν μπορούμε να γίνουμε ομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Για να παίξουμε στην εθνική ομάδα κάνουμε απουσίες στις σχολές μας, άλλα κορίτσια που δουλεύουν χάνουν μεροκάματα. Ορισμένες παίκτριες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από την ομοσπονδία. Να βρεθούν χορηγοί για να έχει και η εθνική ομάδα την ευκαιρία που της αξίζει".

Παράσταση τέλος για τον "Μότσαρτ" του χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη

Ο Ιβάνο Μπάλιτς υπήρξε ο... μπασκετμπολίστας του χάντμπολ. Ο 36χρονος Κροάτης, διάσημος για τα "μαγικά" του και τη σπουδαία καριέρα του αποχώρησε από την ενεργό δράση το περασμένο σαββατοκύριακο. Δείτε το Storify και σχετικά videos.
Το Βέτσλαρ στη Γερμανία φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια τον Ιβάνο Μπάλιτς. Είχε ήδη ανακοινωθεί πως ο Κροάτης σταρ του χάντμπολ δεν ήθελε να γίνει κανένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι προς τιμήν του, όπου θα συγκεντρώνονταν οι διάσημοι φίλοι του. Το "αντίο" του αποφάσισε να πει στον τελευταίο αγώνα της Βέτσλαρ για τη Μπουντεσλίγκα το περασμένο Σάββατο (6/6) με αντίπαλο τη Γκέπινγκεν μπροστά σε 4.000 θεατές.
Το πρότυπο του και πρώην συμπαίκτης του στην ισπανική Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο, ο Γάλλος Τζάκσον Ρίτσαρντσον ταξίδεψε στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα του επονομαζόμενου "Μότσαρτ" του χάντμπολ, χάρη στην ευφυία και στην εφευρετικότητα του. Οι υπόλοιποι αποχαιρέτισαν τον δημιουργό και εκτελεστή μοναδικών γκολ μέσω των social media.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
To ελληνικό κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει "ζωντανά" τον δύο φορές κορυφαίο παίκτη στον κόσμο (2003 και 2006) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου η Κροατία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Όταν ήταν μικρός ο Μπάλιτς, γιος δύο αθλητών του χάντμπολ, έπαιζε μπάσκετ. Μέχρι τα 16 του χρόνια μοίραζε στο Σπλιτ την αγάπη του για το μπάσκετ και το χάντμπολ. Τελικά άργησε, αλλά επέλεξε το χάντμπολ. Του έμειναν οι πλαστικές κινήσεις ενός χαρισματικού γκαρντ στο μπάσκετ. Λατρεύει επίσης το χόκεϊ στον πάγο και μολονότι δεν έχει παρακολουθήσει αγώνα από κοντά είναι οπαδός των Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς με την αμερικανική ομάδα να τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέσω Twitter.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ ο Ζαμπούνης!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Σούπερ μεταγραφή για την ομάδα της Νέας Ιωνίας που σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr «έκλεισε» τον 25χρονο διεθνή αριστερό εξτρέμ

Αλλαγή σελίδας στην καριέρα και την ζωή του Στάθη Ζαμπούνη, αφού μετά από 21 χρόνια αφήνει τα εκπαιδευτήρια Δούκα και μετακομίζει νοτιότερα για λογαριασμό του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.
Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ αρχικά ήταν μαθητής στα εκπαιδευτήρια από το 1994, στην συνέχεια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο τμήμα του Στίβου στον ΑΣΕΔ και έπειτα μεταπήδησε το 2004 στο χάντμπολ, όπου παρέμεινε για 11 χρόνια.
Ο Ζαμπούνης συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων της Θεσσαλονίκης το 2011 και μάλιστα ήταν αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στην συνέχεια κλήθηκε και πήρε συμμετοχές και στην Εθνική Ανδρών και θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά στάθηκε άτυχος με τους συνεχόμενους τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τώρα όμως βρίσκεται στην περίοδο της αποθεραπείας του από την ρήξη χιαστών που υπέστη τον Φλεβάρη και καλός εχόντων των πραγμάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μπει στο γήπεδο και τη νέα σεζόν θα μπορέσει να επανέλθει στην ενεργό δράση.
Ο Ζαμπούνης είναι ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητών Χειροσφαίρισης (ΠΣΑΧ) και από τους υπέρμαχους της μείωσης του ορίου ηλικίας απελευθέρωσης των αθλητών στα 23 χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος μένει ελεύθερος από τον Δούκα, αφού έκανε χρήση της τελευταίας απόφασης της Γ.Σ. με την οποία ένας αθλητής παίρνει την ελευθέρας του εφόσον έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του και 8 χρόνια στο ίδιο σωματείο.
Αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ για την επόμενη περίοδο, αφού επίσης έχει «κλείσει» τον νεαρό διεθνή δεξιό ίντερ Δημήτρη Κατσίκη που έπαιζε στην ΑΕΚ, ενώ η ομάδα ανανέωσε και την συνεργασία της με τον περιφερειακό Σωτήρη Γκουλέ.
Με την μεταγραφή του Ζαμπούνη ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ γίνεται πανίσχυρος στη θέση του αριστερού εξτρέμ, αφού εκεί υπάρχει και ο επίσης διεθνής με την Νέων Χρήστος Κεδέρης, ενώ δυναμώνει και στην άμυνα, αφού ο 25χρονος αθλητής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα.
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Εκτός Ευρώπης το χάντμπολ του ΠΑΟΚ!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Μόνο στις εντός των τειχών υποχρεώσεις θα αρκεστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ.
 
(Photo: Action Images)
Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ενημέρωσαν πως δεν θα αγωνιστούν ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχουν δικαίωμα ως πρωταθλητές, ούτε στις αμέσως παρακάτω διοργανώσεις της EHF, αφού δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος του παραβόλου που απαιτείται να πληρώσουν για την κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα έξοδα μετακίνησης γενικότερα για Challenge Cup και Κύπελλο Συνομοσπονδιών.
Η ενημέρωση προς την ΟΧΕ για τις ελληνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ισχύει μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται οι «ασπρόμαυροι» να ενημερώσουν την ομοσπονδία για την απόφασή τους.
Όσον αφορά στη γυναικεία ομάδα, τα πράγματα ακόμα είναι ρευστά.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μαστορογιάννης: "Στόχος οι δύο νίκες με το Βέλγιο

Πηγή: http://www.handball.gr/
"Γράφτηκε από τον Στάθης Παπαχαρτοφύλης

 
Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Μαστορογιάννης μίλησε για την προετοιμασία και τα παιχνίδια με το Βέλγιο
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των αγώνων κόντρα στο Βέλγιο στις 10 και 14 Ιουνίου για την 1η προκριματική φάση του EURO 2018. Σήμερα το βράδυ θα ενσωματωθεί με την ομάδα ο Θόδωρος Ευαγγελίδης, ενώ την Δευτέρα θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και οι Βύρωνας Παπαδόπουλος, Νίκος Τζούφρας.
Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Μαστορογιάννης επεσήμανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι μια περίεργη περίοδος για όλους αθλητές, διότι είναι τέλος της σεζόν και οι όλοι είμαστε ψυχολογικά και σωματικά φορτωμένοι.
Σιγά σιγά ενσωματώνονται όλα τα παιδιά. Θα έχουμε λίγες προπονήσεις με ολοκληρωμένη ομάδα, λόγω των αθλητών που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ ένα ακόμα αρνητικό είναι πως δεν θα έχουμε φιλικά.
Παρόλα αυτά προσπαθούμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και στον στόχο μας που είναι οι δύο νίκες. Το Βέλγιο δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές σαν ομάδα σε σχέση με αυτή που αντιμετωπίσαμε πριν ενάμιση χρόνο. Το πρώτο παιχνίδι είναι κλειδί και είναι σημαντικό που η ρεβάνς είναι στο γήπεδο μας».

Παναγιώτης Ιατρούδης: "Η καρδιά του χάντμπολ θα χτυπάει στην Πάτρα"

Πηγή: http://www.thebest.gr/
 
Πανδαισία του αναπτυξιακού χάντμπολ χαρακτηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Β', Παγκορασίδων Β' και Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών «Λουξ Cup 2015», που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, ο Τεχνικός Συντονιστής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Παναγιώτης Ιατρούδης.
Ο κ. Ιατρούδης σε δηλώσεις του επισημαίνει τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, όχι μόνο για την ανάδειξη του χάντμπολ, αλλά και για την προβολή της Πάτρας, στην οποία για εξι ημέρες θα «χτυπά» η καρδιά του αθλήματος με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων που αποτελούν και το μέλλον της ελληνικής χειροσφαίρισης.
Μάλιστα, ο κ. Ιατρούδης δηλώνει πως τόσο η ΕΑΠ/ΟΧΕ, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα είναι "θεσμοφύλακες" της διοργάνωσης με σκοπό η μεγάλη αυτή γιορτή, να μετατραπεί σε θεσμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την Πάτρα, αντάξιο της ιστορίας του χάντμπολ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου η «καρδιά» της ανάπτυξης του χάντμπολ της Ελλάδος θα χτυπάει στο ΛΟΥΞ CUP, που θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Πάτρας. Από 32 πόλεις της Ελλάδος λιλιπούτειοι αθλητές της ΕΑΠ/ΟΧΕ θα αντιπροσωπεύσουν, θα γευθούν, θα απολαύσουν και θα διασκεδάσουν με την παιδική τους αφέλεια μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού στο ΛΟΥΞ CUP. Υπάρχουν έμπρακτες ενδείξεις και προσπάθειες από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας ΟΡΜΗΣ ΛΟΥΞ, Ανδρέα Κόγκα να γίνει μια μεγάλη γιορτή, μια πανδαισία της ανάπτυξης που δεν θα έχει προηγούμενο στα χρονικά του αθλήματος.
Με όχημα την γυναικεία ομάδα Πάτρας ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ υπάρχει όραμα τα επόμενα χρόνια αυτή η αναπτυξιακή γιορτή να μετατραπεί σε θεσμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την πόλη της Πάτρας. Η ΕΑΠ/ΟΧΕ και εγώ προσωπικά θα είμαστε θεσμοφύλακες σε τέτοιες εξαιρετικές, ξεχωριστές προσπάθειες που αναδεικνύουν και διαφημίζουν το παρόν και το μέλλον της ανάπτυξης στην Ελλάδα και όχι μόνο».
Πανδαισία του αναπτυξιακού χάντμπολ χαρακτηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Β', Παγκορασίδων Β' και Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών «Λουξ Cup 2015», που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, ο Τεχνικός Συντονιστής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Παναγιώτης Ιατρούδης.
Ο κ. Ιατρούδης σε δηλώσεις του επισημαίνει τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, όχι μόνο για την ανάδειξη του χάντμπολ, αλλά και για την προβολή της Πάτρας, στην οποία για εξι ημέρες θα «χτυπά» η καρδιά του αθλήματος με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων που αποτελούν και το μέλλον της ελληνικής χειροσφαίρισης. Μάλιστα, ο κ. Ιατρούδης δηλώνει πως τόσο η ΕΑΠ/ΟΧΕ, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα είναι "θεσμοφύλακες" της διοργάνωσης με σκοπό η μεγάλη αυτή γιορτή, να μετατραπεί σε θεσμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την Πάτρα, αντάξιο της ιστορίας του χάντμπολ.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου η «καρδιά» της ανάπτυξης του χάντμπολ της Ελλάδος θα χτυπάει στο ΛΟΥΞ CUP, που θα φιλοξενηθεί στην όμορφη πόλη της Πάτρας. Από 32 πόλεις της Ελλάδος λιλιπούτειοι αθλητές της ΕΑΠ/ΟΧΕ θα αντιπροσωπεύσουν, θα γευθούν, θα απολαύσουν και θα διασκεδάσουν με την παιδική τους αφέλεια μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού στο ΛΟΥΞ CUP. Υπάρχουν έμπρακτες ενδείξεις και προσπάθειες από τον Πρόεδρο της διοργανώτριας ΟΡΜΗΣ ΛΟΥΞ, Ανδρέα Κόγκα να γίνει μια μεγάλη γιορτή, μια πανδαισία της ανάπτυξης που δεν θα έχει προηγούμενο στα χρονικά του αθλήματος. Με όχημα την γυναικεία ομάδα Πάτρας ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ υπάρχει όραμα τα επόμενα χρόνια αυτή η αναπτυξιακή γιορτή να μετατραπεί σε θεσμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την πόλη της Πάτρας. Η ΕΑΠ/ΟΧΕ και εγώ προσωπικά θα είμαστε θεσμοφύλακες σε τέτοιες εξαιρετικές, ξεχωριστές προσπάθειες που αναδεικνύουν και διαφημίζουν το παρόν και το μέλλον της ανάπτυξης στην Ελλάδα και όχι μόνο».

Επιστρέφει στην ΕΡΤ η Εθνική χάντμπολ!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Μετά από 3,5 χρόνια η Δημόσια Τηλεόραση επενδύει ξανά στα ερασιτεχνικά αθλήματα- Ζωντανά το Ελλάδα- Βέλγιο
 
Μία από τις πολλές αλλαγές που φέρνει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είναι η στροφή προς τα ερασιτεχνικά αθλήματα που έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης και προβολής.
Στα πλαίσια αυτά η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης έκανε αποδεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο αγώνας της Εθνικής Ανδρών κόντρα στο Βέλγιο για τα προκριματικά του EURO 2018 θα μεταδοθεί ζωντανά. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
Η επιστροφή της Εθνικής ομάδας χάντμπολ στην Δημόσια Τηλεόραση μετά από τρία χρόνια αποτελεί σημαντική επιτυχία για το άθλημα. Οι τελευταίοι αγώνες που κάλυψε ζωντανά η Δημόσια Τηλεόραση (μέσω της ΕΤ-3) ήταν απέναντι σε Κύπρο και Βοσνία στις 4 και 15 Ιανουαρίου 2012 ξανά στο «Σπίτι του χάντμπολ».
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Καμπάνα 4 αγωνιστικές σε ΠΑΟΚ!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Ο «δικέφαλος» του Βορρά τιμωρήθηκε ως υπότροπος για τα όσα συνέβησαν στον 2ο τελικό της Α1 χάντμπολ με τον Διομήδη
 
Ποινή κεκλεισμένων των θυρών για τέσσερις αγωνιστικές, καθώς και απαγόρευση τηλεοπτικής μετάδοσης επέβαλλε η αθλητική δικαστής στον ΠΑΟΚ για τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του 2ου τελικού της Α1 χάντμπολ κόντρα στον Διομήδη Άργους.
Οι διαιτητές είχαν γράψει:
«Στο 13:24 του αγώνα φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδα έριξαν ένα μπουκάλι νερό στο μέρος του τερματοφύλακα του Διομήδη χωρίς να τον χτυπήσει κάποιος. Στο 21:22 οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν αναπτήρα στον αγωνιστικό χώρο, προς το μέρος των αθλητών του Διομήδη χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Στο 30 αποβάλαμε με κόκκινη κάρτα το ν Λούκα Ντάσεβιτς διότι σε ελεύθερη ρίψη σε νεκρό χρόνο έριξε σκόπιμα τη μπάλα στο πρόσωπο αντιπάλου που ήταν ακίνητος. Το δελτίο του κρατήθηκε. Με τη λήξη του ημιχρόνου άτομα που ήταν διαπιστευμένοι ως σεκιούριτι προσπάθησαν να επιτεθούν στον β΄ προπονητή του Διομήδη Ανδρέα Βασιλόπουλου. Με την παρέμβαση των συνοδών των δύο ομάδων έληξε το συμβάν. Στο 63:23 έφτυναν τους διαιτητές. Έγινε σύσταση από τα μεγάφωνα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Στο 73:05 φίλαθλοι της γηπεδούχοι ομάδας κουνούσαν το δοκάρι της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας. Έγιναν οι απαραίτητης συστάσεις και ο αγώνας συνεχίστηκαν κανονικά»
Με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές:
1α) Αθλητικό Σωματείο «Π.Α.Ο.Κ.», την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τέσσερις (4) αγωνιστικές συναντήσεις, (2+2 αγωνιστικές λόγω υποτροπής) καθώς και απαγόρευση τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του ως γηπεδούχου.
β) Αθλητή Σωματείου «A.O. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ» Luka Dacevic, αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής και επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού της μιας (1) αγωνιστικής ημέρας από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Χειροσφαίρισης.
2)Αθλητικό Σωματείο «A.O. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ», την ποινή της έγγραφης επίπληξης.
3) Αθλητή Σωματείου «Α.Ε.Κ.» Χριστόφορο Μπακαούκα, αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης.
4) Αθλητή Σωματείου «Α.Π.Σ. ΦΘΙΑ ΛΑΜΙΑΣ» Λεωνίδα Τουλούμη, αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής και επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού των δύο (2) αγωνιστικών ημερών από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Χειροσφαίρισης.
5) Αθλητικό Σωματείο «ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»,επιβάλλει την ποινή του μηδενισμού. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του αθλητικού σωματείου «ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ ΄΄ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ΄΄».

Στο Βέλγιο ο Γουργούμης!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Ο διεθνής τερματοφύλακας συμφώνησε με την Βίσε και αφήνει τον ΠΑΟΚ μετά από επτά χρόνια.
 
Ο πρώτος έλληνας χαντμπολίστας που θα αγωνιστεί στο Βέλγιο θα γίνει ο Κώστας Γουργούμης, αφού συμφώνησε με την Βίσε με την Βέλγικη Ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι ξεκίνησε διαδικασίες για να πάρει την μπλε κάρτα του παίκτη.
Ο διεθνής τερματοφύλακας που κατέκτησε το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, αφήνει το «δικέφαλο» του Βορρά μετά από επτά χρόνια παρουσίας, όπου δεν έχασε ούτε ένα ματς, μετρώντας 216 συνεχόμενες συμμετοχές!
Η Βίσε τερμάτισε στην πρώτη θέση της κατάταξης στην κανονική διάρκεια του Βελγικού πρωταθλήματος, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην φάση των playoffs όπου κατατάχτηκε στην 5η θέση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική μας ομάδα με τον Γουργούμη πιθανότατα στην 16αδα θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο στις 10 και 14 Ιουνίου για το EURO 2014.
Έτσι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση πορτιέρο για να κάνει καλό δίδυμο με τον Πέτρο Μπουκοβίνα.
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου