Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παράσταση τέλος για τον "Μότσαρτ" του χάντμπολ

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη

Ο Ιβάνο Μπάλιτς υπήρξε ο... μπασκετμπολίστας του χάντμπολ. Ο 36χρονος Κροάτης, διάσημος για τα "μαγικά" του και τη σπουδαία καριέρα του αποχώρησε από την ενεργό δράση το περασμένο σαββατοκύριακο. Δείτε το Storify και σχετικά videos.
Το Βέτσλαρ στη Γερμανία φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια τον Ιβάνο Μπάλιτς. Είχε ήδη ανακοινωθεί πως ο Κροάτης σταρ του χάντμπολ δεν ήθελε να γίνει κανένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι προς τιμήν του, όπου θα συγκεντρώνονταν οι διάσημοι φίλοι του. Το "αντίο" του αποφάσισε να πει στον τελευταίο αγώνα της Βέτσλαρ για τη Μπουντεσλίγκα το περασμένο Σάββατο (6/6) με αντίπαλο τη Γκέπινγκεν μπροστά σε 4.000 θεατές.
Το πρότυπο του και πρώην συμπαίκτης του στην ισπανική Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο, ο Γάλλος Τζάκσον Ρίτσαρντσον ταξίδεψε στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα του επονομαζόμενου "Μότσαρτ" του χάντμπολ, χάρη στην ευφυία και στην εφευρετικότητα του. Οι υπόλοιποι αποχαιρέτισαν τον δημιουργό και εκτελεστή μοναδικών γκολ μέσω των social media.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
To ελληνικό κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει "ζωντανά" τον δύο φορές κορυφαίο παίκτη στον κόσμο (2003 και 2006) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου η Κροατία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Όταν ήταν μικρός ο Μπάλιτς, γιος δύο αθλητών του χάντμπολ, έπαιζε μπάσκετ. Μέχρι τα 16 του χρόνια μοίραζε στο Σπλιτ την αγάπη του για το μπάσκετ και το χάντμπολ. Τελικά άργησε, αλλά επέλεξε το χάντμπολ. Του έμειναν οι πλαστικές κινήσεις ενός χαρισματικού γκαρντ στο μπάσκετ. Λατρεύει επίσης το χόκεϊ στον πάγο και μολονότι δεν έχει παρακολουθήσει αγώνα από κοντά είναι οπαδός των Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς με την αμερικανική ομάδα να τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέσω Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου