Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

«Να στοχεύει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ»

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Στην ευρωπαϊκή διάκριση πρέπει να στοχεύσει την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, με τον Έλληνα τεχνικό να θέτει ως παράδειγμα αυτό του Διομήδη το 2012.
 
Μια καλή ευρωπαϊκή πορεία θα πρέπει να είναι ο στόχος της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργιάδη.
Ο τεχνικός του «Dικεφάλου του Βορρά» μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι παράδειγμα τόσο για τους Θεσσαλονικείς, όσο και για την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι το Κύπελλο Κυπελλούχων που κατέκτησε ο Διομήδης το 2012.
Παράλληλα, μίλησε για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 κόντρα στην ομάδα του Άργους, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ, χαρακτήρισε τον Αλέξη Αλβανό ως «βαρόμετρο» για τη φετινή πορεία των νταμπλούχων Ελλάδος.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:
-Το σχόλιό του για το δεύτερο τελικό.
«Ήταν ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα συγκλονιστικότερα που έχω ζήσει εγώ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής».
-Για το γεγονός ότι η ομάδα του ισοφάρισε τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.
«Η μία οπτική γωνία είναι ότι κανένας από την ομάδα μου δε δεχόταν την ήττα. Η άλλη ήταν ότι σταθήκαμε επίσης πολύ τυχεροί. Ο τρόπος που ισοφαρίσαμε στην πρώτη παράταση νομίζω ήταν πολύ τυχερός. Παρόλα αυτά παλέψαμε πάρα πολύ στη διάρκεια του παιχνιδιού και η τύχη πηγαίνει καμιά φορά σε αυτούς που προσπαθούν».
-Ποιοι ήταν οι στόχοι στην αρχή της σεζόν;
«Ξεκινώντας η χρονιά, στόχος της ομάδας δεν ήταν να πάρει δύο τίτλους αλλά να καταφέρει να πάει δύο τελικούς. Τελικά, όχι μόνο πήγαμε αλλά δείξαμε ότι είχαμε και την ποιότητα να τους κατακτήσουμε. Βέβαια, πέρα από ποιότητα, χρειάζεται και η τύχη, κάτι που είχαμε στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος».
-Για τις προσθήκες που έγιναν φέτος.
«Ο Αλέξης Αλβανός ήταν μία προσθήκη κομβικής σημασίας, καθώς έδωσε ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ πήρε παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν πρωταθλήματα και τίτλους, και σε συνδυασμό με τον Αλέξη, δημιούργησαν μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα που έπαιξε καλό χάντμπολ και κατάφερε να πάρει και τους δύο τίτλους».
-Για την προοπτική των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.
«Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδες της χώρας στο χάντμπολ. Ομάδες με δυναμική μεγάλο brand name, που οφείλουν να κοιτάζουν και έξω από την Ελλάδα. Αυτό που έκανε ο Διομήδης πριν τρία χρόνια, όταν κατάφερε και διακρίθηκε στην Ευρώπη, πρέπει να γίνει ο στόχος και για τις άλλες δύο ομάδες. Θεωρώ μάλιστα πως για τον ΠΑΟΚ θα είναι ευκολότερο απ’ ότι για τον Διομήδη».
-Ποια τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν;
«Προς το παρόν ξεκουραζόμαστε. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για να δούμε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη διατήρηση των τίτλων στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου