Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Λετονία και Ουκρανία οι αντίπαλοι της εθνικής

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια της Λετονίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017.
Τις γνώριμες αντιπάλους Ουκρανία και Κύπρο, αλλά και την Λετονία έφερε στο δρόμο της εθνικής χάντμπολ των ανδρών η κλήρωση της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα που είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005, χρειάζεται την πρώτη θέση στον όμιλο για να προκριθεί στα πλέι οφ τον Ιούνιο του 2016.
Οι αγώνες με τις τρεις αντιπάλους θα διεξαχθούν σε τρεις περιόδους 4-8 Νοεμβρίου 2015, 6-10 Ιανουαρίου 2016, 13-17 Ιανουαρίου 2016. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κρανάκης τόνισε "είναι μία καινούργια πρόκληση, ένα καινούργιο κίνητρο. Η σχολή της Βαλτικής έχει καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Σε σύγκριση με τους πιθανούς αντιπάλους αποφύγαμε κάποιες πιο ισχυρές ομάδες. Από την στιγμή που ήμασταν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ξέραμε ότι για να περάσουμε πρέπει να κερδίζουμε καλύτερες ομάδες από εμάς. Όποια κλήρωση και να είχαμε, θα έπρεπε να κάνουμε υπέρβαση. Η Λετονία έχει σημαντική πρόοδο, η Ουκρανία είναι μια σταθερή αξία και η Κύπρος είναι πάντα μία φιλόδοξη ομάδα. Θα κοιτάξουμε από σήμερα να προγραμματίσουμε τα φιλικά. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια".
Τα γκρουπ των προκριματικών
1ος όμιλοςΒοσνία
Λιθουανία
Σλοβακία
Κόσοβο
2ος όμιλοςΑυστρία
Φινλανδία
Ρουμανία
Ιταλία
3ος όμιλοςΛετονία
Ουκρανία
Ελλάδα
Κύπρος
4ος όμιλοςΠορτογαλία
Ισραήλ
Εσθονία
Γεωργία
5ος όμιλοςΤσεχία
Τουρκία
Βέλγιο
6ος όμιλοςΟλλανδία
Ελβετία
Λουξεμβούργο
Πλέι οφ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018Λουξεμβούργο- Φινλανδία
Ισραήλ- Ρουμανία
Τουρκία- Βέλγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου