Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ήττα από Πορτογαλία

Συντάκτης: OnSports Team
 
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Χάντμπολ Νεανίδων που άγγιξε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2015- Συγκλονιστική η Κεπεσίδου.
Στις λεπτομέρειες η Εθνική ομάδα Νεανίδων ηττήθηκε 23-19 από την Πορτογαλία στον 2ο αγώνα της στον 5ο προκριματικό όμιλο του EURO 2015 που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της Λήμνου.
Η Εθνική είχε τρομερή συμπαράσταση από τους φιλάθλους της Λήμνου που ήταν συγκινητικοί και γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο απ' άκρη σ' άκρη.
Η Πορτογαλία μετά από αυτή τη νίκη εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση, ενώ η δεύτερη θέση θα κριθεί αύριο (18:00) στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Γαλλία.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 23-19.
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-3, 5-3, 6-5, 9-6, 10-7 (ημχ.), 10-10, 12-10, 13-11, 16-12, 18-14, 23-19.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Πιρές): Νούνες, Χέσους 2, Γκουβέια 3, Νέβες 1, Ολιβέιρα, Ράμος, Σίλβα Α. 3, Φερνάντες 3, Βέιγκα, Ουρσού, Ταβάρες 6, Ροντρίγκες 2, Βιέρα, Μάγκρο 2, Λουρέιρο, Σίλβα Κ. 1..
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Γκάτσιου 2, Τσιτλακίδου 1, Στουγιαννίδου 3, Ζουμπουλίδου, Σημαιοφορίδου, Ανδρίτσου 7, Μανδά, Ζυγούρα 4, Γιουλβανίδου, Ράτσικα, Κεπεσίδου 1, Τσαουσίδου 1, Παύλου, Λαζαρίδου, Φράγκου, Αργυροπούλου.
Διαιτητές: Αγκακίσι Εμ.- Αγκακίσι Εμ. (Αζερμπαϊτζάν), παρατηρητής: Καπλάνης (Κύπρος), δίλεπτα: 8-4, πέναλτι: 5/8-5/6.
Στην συνέντευξη Τύπου οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:
Σωκράτης Βακάλης (Ομοσπονδιακός Τεχνικός): «Η καρδιά μου έχει γεμίσει από περηφάνια για αυτά τα κορίτσια. Μόνο εγώ ξέρω τι περνάνε. Υπάρχει πικρία και παράπονο γιατί χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση και μαζί μας όλο το ελληνικό χάντμπολ. Υπάρχει πάντα μία διαρκής μάχη ανάμεσα σε προπονητές και Ομοσπονδία για περισσότερη προετοιμασία και φιλικά. Πιστεύω ότι αν είχαμε περισσότερη εμπειρία θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συγκλονιστικό κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Παίξαμε με μία σπουδαία ομάδα».
Χρίστα Στουγιαννίδου (παίκτρια Εθνικής ομάδας): «Η έλλειψη περισσότερων αγώνων σε σχέση με τις αντίπαλες μας κόστισαν. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά δώσαμε υπόσχεση ότι θα τα δώσουμε όλα. Είμαι υπερήφανη για τις συναθλήτριες μου και την προσπάθεια που κάναμε. Έτσι και αύριο θα τα δώσουμε όλα. Είμαστε Έλληνες και δεν τα παρατάμε».
Κάρλος Πιρές (προπονητής Πορτογαλίας): «Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος, την Ομοσπονδία και τους διοργανωτές για την πολύ καλή φιλοξενία. Είχαμε απέναντι μας μία πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε καλά και οι δύο και θέλαμε πολύ την νίκη».
Μπάρμπαρα Ροντρίγκεζ (παίκτρια Πορτογαλίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που κερδίσαμε ένα δύσκολο ματς. Είναι όνειρο μας να παίξουμε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Όλοι μας θεωρούν μικρή χώρα στο χάντμπολ, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ να δείξουμε πόσο μεγάλη είμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου