Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του χάντμπολ»

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/
Την άποψή της ότι ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είναι μία γιορτή που θα δείξει στον κόσμο το αληθινό πρόσωπο του χάντμπολ, εξέφρασε η υπεύθυνη οργάνωσης του τουρνουά, Κατερίνα Ψωμιάδου.
Λίγες ημέρες απέμειναν πριν την έναρξη του 3ου Διεθνούς Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το διάστημα 3-8 Απριλίου 2015 στην κατηγορία των παμπαίδων με την συμμετοχή 18 ομάδων από 7 χώρες, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας και με την συμπαράσταση της ΟΧΕ και του Φίλιππου Βέροιας.
Τουρνουά-γιορτή που θα δείξει σε όλους ότι τα επεισόδια δεν έχουν θέση στον κόσμο του χάντμπολ είναι το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», σύμφωνα με την κα Κατερίνα Ψωμιάδου.
Η υπεύθυνη οργάνωσης του τουρνουά, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Playball», εξέφρασε τη χαρά της, επειδή κατάφερε να διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μία τέτοια εκδήλωση, αλλά και για το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ομάδες του κόσμου δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.
Παράλληλα, επισήμανε ότι τα επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν δείχνουν το αληθινό πρόσωπο του αθλήματος, ενώ τόνισε ότι το τουρνουά, πέρα από αθλητικό, θα έχει εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε στους Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:
-Γιατί πάλι στη Βέροια:
«Η Βέροια είναι η πατρίδα του χάντμπολ και πέρσι μας άνοιξε τις αγκαλιές της γεμίζοντας το γήπεδο. Ήταν μία γιορτή και όλοι το είδαν σαν να ήταν μία μικρή Ολυμπιάδα. Ο κόσμος θα γεμίσει σίγουρα και φέτος τα γήπεδα. Όλοι ζουν εδώ και αρκετό καιρό στο ρυθμού του τουρνουά».
-Για τους εθελοντές:
«Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι το τουρνουά θα γίνει, όλοι κινητοποιήθηκαν. Αρχές της εβδομάδας είχαμε 90 εθελοντές και πιστεύω πως μέχρι να ξεκινήσει θα έχουμε περισσότερους. Οι εθελοντές δεν είναι μόνο από τη Βέροια, αλλά από διάφορες πόλεις, ακόμη και αν δε συμμετέχουν στο τουρνουά. Έχουμε εθελοντές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Δράμα κλπ.».
-Για τον σκοπό του τουρνουά:
«Το τουρνουά, πέρα από το αθλητικό μέρος, έχει επιμορφωτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Έχουμε κανονίσει βραδιά με ζωντανή Ελληνική μουσική, έχουμε κανονίσει ξενάγηση στη Βεργίνα αλλά και βραδιά με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα μικρών παιδιών. Γενικά θέλουμε να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του χάντμπολ, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει για ακόμα μία χρονιά ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», αφού φέτος το τουρνουά θα είναι αφιερωμένο στο Κέντρο Μέριμνας για παιδιά με Ειδικές Δεξιότητες, που κάνει πολύ αξιόλογη δουλειά και προσφέρει αγάπη στα παιδιά».
-Για την αγάπη του κόσμου:
«Όλοι αγαπούν αυτή τη διοργάνωση και φαίνεται από πολλά στοιχεία. Αρχικά, κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερες ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Ακόμη, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία ζούμε, όλοι βοηθούν στο να χαμηλώσει το κόστος. Όλοι όμως. Τα ξενοδοχεία, τα λεωφορεία, τοπικοί παράγοντες που χορηγούν νερά κλπ. Ο κόσμος θέλει αυτό το τουρνουά».
-Αν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει τη διοργάνωση:
«Πολλές φορές έχω πει ότι έχω κουραστεί και δεν αντέχω άλλο. Όταν βλέπεις όμως τόση αγάπη από τον κόσμο δεν μπορείς να κάνεις κάτι, απλά συνεχίζεις. Υπήρχαν ομάδες που ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή την τελευταία μέρα του περσινού τουρνουά, πριν καν αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε και τρίτη διοργάνωση. Όταν το βλέπεις αυτό, δεν μπορείς να σταματήσεις, απλά συνεχίζεις. Στην τελική, όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει με αγάπη, δεν σε νοιάζει ούτε η κούραση ούτε η έλλειψη ύπνου. Μάλιστα, όσο πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσει αισθάνομαι σαν να προετοιμάζομαι να πάω πενταήμερη με το σχολείο».
«Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
Την αισιοδοξία της πως το τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που θα γίνει στη Βέροια το διάστημα 3-8 Απριλίου θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά και τέως Δήμαρχος Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη μίλησε για το τρίτο διεθνές τουρνουά για την κατηγορία παμπαίδων, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, την υποστήριξη της ΟΧΕ, του Φίλιππου Βέροιας και με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΠΟΡ FM 94,6.
Συγκεκριμένα είπε στην εκπομπή «Playball»:
Για τον τουρνουά:
«Είναι τεραστία ευθύνη του τουρνουά. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε εξαιρετικά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δημήτρη Κοτσιώνη και τη Κατερίνα Ψωμιάδου για την συμβολή τους. Πιστεύω ότι η Βέροια είναι πανέτοιμη, ακόμη και ως τον τελευταίο εθελοντή».
Για τον αριθμό των εθελοντών:
«Είναι πάρα πολλοί, καλύτερα αν μην πούμε νούμερο γιατί ακόμη και τώρα προστίθενται. Αλλά σίγουρα είναι περισσότεροι από 90. Βραβευτήκαμε άλλωστε ως μία από τα πέντε πόλεις στην Ευρώπη που αντιμετώπισε τη κρίση καλύτερα. Είναι τα πάντα έτοιμα και για αυτό το τουρνουά και ελπίζουμε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».
Και ο ΣΥΠΧΕ στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος αποδέχθηκε την πρόταση-πρόσκληση ώστε οι προπονητές να μπορούν να παρακολουθήσουν το Διεθνές Επιμορφωτικό Σεμινάριο διαιτητών και παρατηρητών της Α1 Ανδρών και Γυναικών, στην Βέροια την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 (15:00-18:00), στο οποίο θα διδάξει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαιτησίας Ντράγκαν Νατσέφσκι προσκεκλημένος των διοργανωτών του 3ου Διεθνούς τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» σε συνεργασία με την ΟΧΕ και την ΚΕΔ.
Δήλωσαν συμμετοχή 60 διαιτητές παρατηρητές αξιολογημένοι Α1 ανδρών - γυναικών, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση του Ντράγκαν Νατσέφσκι με τους διεθνείς διαιτητές, παρατηρητές.
Το κύριο θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Οι οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ προς τους διαιτητές, όπως αυτές διδάχθηκαν και εφαρμόστηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ».
Ο Σύνδεσμος προπονητών κάλεσε τα μέλη του να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στις εργασίες του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου διαιτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου