Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΕΚ-Stoiximan.gr ΠΑΟΚ 28-38

Πηγή: http://www.sport24.gr/
Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
 
Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στο Καματερό, πραγματοποίησε το 2-0 στα ημιτελικά των πλέι οφ και θα κυνηγήσει το νταμπλ στο χάντμπολ των ανδρών.
Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο β' ημίχρονο σε επίθεση και άμυνα η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Α1 Ανδρών.
Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη επικράτησε 38-28 της ΑΕΚ στο Καματερό στο δεύτερο αγώνα της σειράς της ημιτελικής φάσης, έκανε το 2-0 και θα διεκδικήσει το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του και βέβαια το νταμπλ.
Ο "δικέφαλος του βορρά" θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Διομήδης Άργους-Ποσειδώνας Λουτρακίου (σ.σ. ο δεύτερος αγώνας γίνεται σήμερα και ο Διομήδης προηγείται με 1-0).
Η φετινή ΑΕΚ, ριζικά ανανεωμένη, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Θα διεκδικήσει την 3η θέση.
Ο διεθνής τερματοφύλακας του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ, Κώστας Γουργούμης πραγματοποίησε 25 επεμβάσεις (50% αποτελεσματικότητα). Η ΑΕΚ προηγήθηκε με διαφορά τριών γκολ στο πρώτο ημίχρονο (11-8, 12-9), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (16-16) και κυριάρχησαν στο β' ημίχρονο.
Ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 23-18 στο 37', η ΑΕΚ μείωσε σε διαφορά δύο γκολ (24-22) και από το 47' και μετά οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη "έχτισαν" και κράτησαν διαφορά πέντε γκολ.
Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε δύο νίκες. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 23 ή 24 Μαΐου, το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου και αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 30 ή 31 Μαΐου. Τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός τελικός για τις θέσεις 3-4.
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-4, 7-5, 10-8, 13-12, 16-16 (ημχ.), 17-21, 20-24, 23-26, 25-29, 26-33, 28-38.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Γ.Αρβανίτης): Μπακαούκας 2, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 6, Δημοσθένους 4, Νικολαϊδης Π. 5, Κολιούλης, Μπαλάς 1, Τσαούσης 3, Κατσίκης 7, Παπαδόπουλος Χ., Ξηρός, Πλέχ, Παπαδόπουλος Γ., Τσιλιμπάρης.
Stoiximan.gr ΠΑΟΚ (Ν.Γεωργιάδης):Παλάσκας 8, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης Ν. 5, Κοκκώνης 3, Ιωαννίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 4, Τσακίρης 5, Κωστακίδης 2, Κεσίδης Β., Κεσίδης Σ., Καραγκιοζόπουλος.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 4-8, πέναλτι: 1/2-4/5.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): "Στο πρώτο μέρος δεχθήκαμε πολλά γκολ από δικά μας λάθη. Στο δεύτερο παίξαμε με συγκέντρωση και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Η ΑΕΚ μετά από κάποιο σημείο παράτησε το ματς. Η ομάδα έχει μεγαλώσει και με την κατάκτηση του Κυπέλλου και με τον χρόνο που περνάμε μαζί".
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): "Κάναμε την προσπάθεια μας. Η άμυνα δεν στάθηκε καλά, δεν πήρε βοήθειες και από τους τερματοφύλακες. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Φέτος μείναμε μακριά από τους τίτλους, ελπίζω η ομάδα να ανακάμψει. Είναι αθλητικά δίκαιο να κερδίζει η ομάδα που κάνει προπονήσεις. Εμείς είχαμε προβλήματα, η ΑΕΚ είναι φανερό ότι δεν έχει θέση στο αθλητικό σκηνικό της Αθήνας".
Θοδωρής Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): "Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό. Είναι μια καινούργια διαδικασία για εμάς. Ο Κώστας έκανε φοβερή εμφάνιση, έβγαλε δύσκολες μπάλες. Στην επίθεση παίξαμε όπως έπρεπε ομαδικά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση και ηρεμία, ενώ στο πρώτο αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Στους τελικούς –λογικά θα είναι ο Διομήδης- δεν θα έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, αφού δεν τον έχουμε κερδίσει εδώ και καιρό, αλλά σίγουρα είμαστε άλλη ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν και πιστεύω θα το δείξουμε στο γήπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου