Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Eπιστρέφοντας στην κοιτίδα του χάντμπολ

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/
Πριν απο 35 χρόνια μία παρέα φίλων στην Καλαμαριά είπε να πρωτοτυπήσει και αντί να αρχίσει να κλωτσά τη μπάλα, να παίξει χάντμπολ. Χθες (17/05), η ίδια παρέα βρέθηκε ξανά εκεί που ξεκίνησαν όλα για το ελληνικό χάντμπολ και το γιόρτασε με τη νέα γενιά!
 
Στον τόπο όπου γεννήθηκε το χάνμπολ, στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝ στην Καλαμαριά, γιορτάστηκαν τα 35 χρόνια από το πρώτο ματς. Το 1980 μια παρέα νέων παιδιών ερχόταν σε επαφή με το χάντμπολ, ένα άθλημα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα, ξεκινώντας τη διαδρομή της στον ελληνικό αθλητισμό από το ανοιχτό γηπεδάκι της ΧΑΝΚ.
Στην 5η θέση Πανελλαδικά
Στη συνέχεια, με το πέρασμα των χρόνων, η ομάδα αυτή μεγάλωσε, γράφοντας πάντα την ιστορία της με έντονα γράμματα. Απέκτησε πολλά παιδιά στην οικογένεια της, κατέκτησε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών, στελέχωσε με παίκτες τις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών και σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, κάτι που επιβεβαιώνεται απ' τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών για 8η χρονιά στις τελευταίες 10 αγωνιστικές περιόδους. Στον τομέα δε της Ανάπτυξης από την δράση και επιτυχίες των Αναπτυξιακών τμημάτων, σύμφωνα με το ειδικό σύστημα αξιολόγησης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), κατέχει την 5η θέση ανάμεσα σε 120 σωματεία σε όλη την Ελλάδα.
Από τον Καραβαλάση στον Δέσπο
Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν η συνάντηση του αθλητή που πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ στην ιστορία της ομάδας, Στέλιου Καραβαλάση, με τον Τάσο Δέσπο που σκόραρε το υπ' αριθμόν 20.000 γκολ στον φετινό αγώνα με τον Διομήδη Άργους. Μάλιστα, ο Δέσπος που ξεκίνησε το χάντμπολ πριν από 10 χρόνια στο συγκεκριμένο γηπεδάκι δήλωσε πώς δεν γνώριζε ότι είχε σκοράρει το νούμερο 20.000 γκολ της ΧΑΝΘ και το έμαθε στην εκδήλωση. «Είναι πολύ όμορφο αυτό που έγινε εδώ, καθώς η αγάπη για το άθλημα απ' όλους τους ανθρώπους που είναι παρόντες, έχει γεμίσει το χώρο», είπε ο νεαρός διεθνής περιφερειακός.
Παρόντες οι παλαίμαχοι
Από τους βετεράνους της ΧΑΝΘ παρών ήταν ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, που το 1982 έγινε ο πρώτος αθλητής του συλλόγου που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, ο Μανώλης Ανδρεαδάκης που έχει το ρεκόρ συμμετοχών και γκολ με 369 και 1.426 αντίστοιχα, ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του τμήματος Γιώργος Ιασωνίδης καθώς και οι Βασιλειάδης, Ιωσήφ και Βασίλης Γαβριηλίδης, Γκάγκας, Δελόγλου, Καραβαλάσης, Καραχάλιος, Κατσίκης, Κεμανίδης, Λαφτσόγλου, Μετρητίκας, Μηλόπουλος, Μπουμπάκηυς, Θανάσης και Απόστολος Παπαδόπουλος, Παυλίδης, Πεκιαρίδης, Σαμαράς, Σαρηγιαννίδης, Σκανδάλης, Τσιγαρίδας, Τσόγιας, Φορίδης, Χριστοδουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου