Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ματς για γερά νεύρα στην Νεα Ιωνία

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 

Στην παράταση επικράτησε 33-30 της Ορμής Λουξ στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών
Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Νέα Ιωνία νίκησε 33-30 την Ορμή Λουξ και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και το επόμενο ματς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στην Πάτρα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το παιχνίδι είχε αμφίρροπη εξέλιξη με την ομάδα της Πάτρας να χάνει πέντε πέναλτι, τα δύο στην παράταση με την τερματοφύλακα της Νέας Ιωνίας Χοτοκουρίδου να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, ερχόμενη από τον πάγκο.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Νέα Ιωνία προηγήθηκε 21-18 στο 50' και 26-25 στο 59:00 με τέρμα της Μπράουερ, αλλά η Μίλασιτς με γκολ στο 59:38 έστειλε το ματς στην παράταση.
Η γηπεδούχος ομάδα πέρασε μπροστά 31-27, αλλά περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος (69') της παράτασης η Ορμή μείωσε σε 31-30 και είχε δύο παίκτριες παραπάνω. Στην επίθεση της η Νέα Ιωνία σκόραρε με την Τσάκαλου παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 33-30
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-3, 5-6, 7-7, 7-7, 10-7 (ημχ.), 13-10, 15-13, 17-17, 21-18, 24-23, 26-26 (κ.α.), 29-27, 33-30.
ΟΦΝΙ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Μπράουερ 12, Παπανικολάου 4, Παπά 3, Γκουζούλη, Πανούση, Ζυγούρα 3, Χοτοκουρίδου, Μασμανίδου, Χρυσή 1, Χρονοπούλου 1, Τσακάλου 9, Διακογιάννη, Ρόζου, Στουγιαννίδου.
ΟΡΜΗ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Χατζηπαρασίδου 8, Πολίτη, Καράγιωργα, Κουκουλομάτη, Στράτου 1, Μίλασιτς 8, Μούρνου 5, Καρελά 3, Χατζηαγαπίδου, Θανοπούλου, Παύλου, Μισαήλοβιτς, Τσαουσίδου 5.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Κόκκινη: 69:13 Μπράουερ (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 7-8, πέναλτι: 4/4-4/9.
Μετά το τέλος του ματς η ομάδα της Ορμής έκανε ένσταση την οποία υπογράφει ο συνοδός κ. Αλέκος Μεντζελόπουλος και η οποία αναφέρει: «Ενίσταμαι διότι στο 69:13 η Μπράουερ της Νέας Ιωνίας δέχθηκε 3η δίλεπτη αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Οι διαιτητές σφύριξαν την έναρξη του αγώνα και η Νέα Ιωνία βρέθηκε με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο εκείνη την στιγμή. Διαμαρτυρηθήκαμε και ο delegate του αγώνα μου είπε ότι είναι όλα εντάξει και να καθίσω στον πάγκο μου, ενώ έπρεπε να γίνει αλλαγή κατοχής και μπάλας και μία παίκτρια της Νέας Ιωνίας έξω. Να διευκρινίσω ότι το σκορ στο συγκεκριμένο λεπτό ήταν 31-30 υπέρ της Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια δέχθηκε δίλεπτο από τον delegate του αγώνα, διότι διαμαρτυρήθηκα για το αυτονόητο».
Οι διαιτητές του αγώνα απάντησαν: «Στο 69:13 όταν δόθηκε δίλεπτος αποκλεισμός σε παίκτρια της Νέας Ιωνίας η μπάλα ήταν εκτός παιδιάς και για αυτό τον λόγο δεν άλλαξε κατοχή».
Δηλώσεις
Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Το παιχνίδι πήγε στην παράταση από δικά μας λάθη. Παρόλα αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε. Και τα υπόλοιπα παιχνίδια πιστεύω θα είναι κλειστά και θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριες μου. Έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ και αυτό μας δίνει προβάδισμα».
Στέλιος Σεϊρεκίδης (τεχνικός Ορμής): «Έγινε πολύ καλό ματς. Το ότι κρίθηκε στην παράταση τα λέει όλα. Στην άμυνα δεν ήμασταν όπως θα ήθελα. Κοιτάμε το επόμενο ματς στο οποίο πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ωριμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου