Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άκρως επιτυχημένη παρουσία των μίνι της ΕΑΧ στην Αθήνα


Η πολύ καλή δουλειά της Νατάσσας Ότοβιτς όχι μόνο στη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 αλλά και στις υποδομές της ΕΑΧ επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο από την παρουσία της ομάδας των μίνι σε τουρνουά στην Αθήνα. Η ΕΑΧ διαθέτει τμήματα ανάπτυξης σε όλες τις ηλικίες μίνι, παγκορασίδες, κορασίδες τα οποία τροφοδοτούν με συνέπεια την γυναικεία ομάδα χωρίς την ανάγκη μεταγραφών. Το μοντέλο αυτό που σοφά στηρίζει η διοίκηση του κου Φάσουρα θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλα τα σωματεία των Χανίων αν θέλουν να νιώθουν αυτόνομα χωρίς την εξάρτηση από "οικονομικούς σωτήρες" που συχνά αφού ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες προβολής με πολύστηλα και "φανταχτερές" μεταγραφές αποσύρονται αφήνοντας πίσω τους ιστορικά σωματεία σε κατάρρευση.


Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους "κόντρα" σε ισχυρά αθηναϊκά σωματεία, αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάσουν, είχαν οι αθλήτριες της ομάδας μίνι της ΕΑΧ Χανιά μετέχοντας στο διήμερο τουρνουά που διοργάνωσε η επιτροπή ανάπτυξης της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ. Οι
αγώνες διεξήχθησαν στο κλ. Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή συνολικά 6 ομάδων κοριτσιών και η ΕΑΧ Χανιά -που έδωσε περισσότερους αγώνες- είχε πολύ καλή παρουσία, αφού στα 7 παιχνίδια που έδωσε ο απολογισμός της ήταν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα.Συνοπτικά -και κατά σειρά διεξαγωγής- τ' αποτελέσματα της χανιώτικης ομάδας:
 Με Ν.Ιωνία ισοπαλία 16-16, με Καματερό νίκη 34-21, με Άρη Νίκαιας νίκη 24-10, με Κορυδαλλό2 νίκη 18-14, με Καματερό νίκη 21-19, με Ν. Ιωνία ισοπαλία 9-9, με Κορυδαλλό1 ήττα 8-9. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Καματερό-Κορυδαλλός1 12-34, Ν. Ιωνία-Κορυδαλλός2 14-9, 'Αρης Ν.-Κορυδαλλός2 13-15, Ν. Ιωνία-Καματερό 26-21, Ν. Ιωνία- 'Αρης Ν. 27-18.
Την ευθύνη του τουρνουά είχε ο προπονητής της επιτροπής ανάπτυξης ΟΧΕ, Κώστας Κότσιρας, ενώ έγιναν ακόμη διαγωνιστικά παιχνίδια και ένας αγώνας μικτής ομάδας από τα πέντε άλλα σωματεία με τον Κορυδαλλό1 (που θεωρητικά είχε την πιο ισχυρή ομάδα) ο οποίος κέρδισε με 8-3. Την αποστολή της ΕΑΧ Χανιά, την οποία συνόδευε η προπονήτρια, Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα, αποτελούσανν οι εξής
παίκτριες: Παπαδοκωνσταντάκη, Χαριτάκη, Μπόσκοβιτς, Καμπανιέρη, Αλυγιζάκη, Κολομβάκη,          Κτιστάκη, Σπανουδάκη, Δημητρακοπούλου, Λουλούδη, Σαρρή, Τζαφαρεάλ, Τσακίρη, Σεργάκη, Φάσουρα.
Στον διαγωνισμό ευστοχίας (όπου συμμετείχαν δυο αθλήτριες απο κάθε ομάδα) την ΕΑΧ Χανιά εκπροσώπησαν οι Κολομβάκη, Αλυγιζάκη, με την πρώτη να καταλαμβάνει τη 2η θέση (νικήτρια ήταν η Τσακατσόγκλου του Κορυδαλλού1, με 3η την Αργυροπούλου της Ν.Ιωνίας), ενώ η ίδια αθλήτρια, όπως και οι Σπανουδάκη, Δημητρακοπούλου, Αλυγιζάκη έπαιξαν με την μικτή ομάδα. Καλύτερη τερματοφύλακας ψηφίστηκε η Μακρή του Κορυδαλλού1.

Η προπονήτρια της ΕΑΧ Χανιά, Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα, τόνισε: "Ευχαριστούμε την Επιτροπή
Ανάπτυξης της ΟΧΕ και το σωματείο της Ν. Ιωνίας για την δυνατότητα που έδωσαν στο τμήμα μίνι κοριτσιών της ομάδας μας να συμμετάσχει στο τουρνουά αυτό. Ανάλογες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία στις αθλήτριες μας να παίξουν αγώνες με ομάδες της κατηγορίας τους, κάτι που μας λείπει στα Χανιά, αφού δεν υπάρχουν άλλα σωματεία με ομάδες μίνι κοριτσιών. Οι εμπειρίες που απέκτησαν οι αθλήτριες μας ήταν πολύ σημαντικές και μεγάλης αξίας, ενώ ταυτόχρονα ευχαριστήθηκαν τη
συμμετοχή τους και επέστρεψαν στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.Ηταν ένα πολύ επιτυχημένο τουρνουά, στο οποίο μπορέσαμε να συμμετάσχουμε χάρη στη βοήθεια της ΑΝΕΚ Lines και την υποστήριξη των οικογενειών των αθλητριών μας. Η ομάδα μας θα κάνει προσπάθεια να διοργανώσει ανάλογο τουρνουά στα Χανιά, στα τέλη του καλοκαιριού, ώστε ν' ανταποδώσει την φιλοξενία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου