Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Χάντμπολ-Παγκόσμιο Νέων-Στον 2ο όμιλο κληρώθηκε η Ελλάδα



Στον 2ο όμιλο δυναμικότητας μαζί με τη Δανία, δύο ομάδες της Αμερικής, το Κατάρ και την Αλγερία κληρώθηκε το μεσημέρι η Ελλάδα, η οποία θα φιλοξενήσει από τις 17-31 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ Νέων.
Ουσιαστικά είναι το ευκολότερο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς η χώρα μας ως διοργανώτρια είχε τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια τον όμιλό της, όπως και συνέβη μετά από απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Τσαβδαρίδη, ο οποίος έπειτα από ανάλυση των αντιπάλων και των πιθανών διασταυρώσεων μέχρι και την τελική φάση επέλεξε το συγκεκριμένο γκρουπ.
Στον 1ο όμιλο μετέχουν οι, Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία, Τυνησία, ομάδα της Αμερικής και η Νορβηγία, στον 3ο οι, Αίγυπτος, Γερμανία, ομάδα της Αμερικής, Ρωσία, Κορέα και Μπενίν και στον 4ο οι Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, ομάδα της Αμερικής, Ουγγαρία και Ιράν.
Οι πέντε ομάδες της αμερικανικής ηπείρου δεν έχουν ακόμη προκριθεί και για αυτό το λόγο στη σημερινή κλήρωση μετείχαν ως ομάδες της Αμερικής.
Σημειώνεται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία χειροσφαίρισης πριν από λίγες ημέρες με έγγραφό της ενημέρωσε πως τελικά δεν θα συμμετάσχει καμία ομάδα από την Ωκεανία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη θέση της θα πάρει η Νορβηγία.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ Νέων μετέχουν συνολικά 24 χώρες από όλο τον κόσμο και θα αγωνιστούν χωρισμένες στους τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων.
«Από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το γκρουπ, επιλέξαμε το συγκεκριμένο γιατί πάντα με τις πιθανές διασταυρώσεις θα μπορέσουμε να βρεθούμε στην φάση των 16 ή των 8.
Οι ομάδες που μετέχουν είναι οι καλύτερες του κόσμου και οι παίκτες αρκετά έμπειροι.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις όταν έχεις να κάνεις με τέτοιο επίπεδο και με τέτοιες ομάδες», ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσαβδαρίδης και συνέχισε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό.
Όπως μπορείς να κερδίσεις ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, μπορείς να χάσεις και από έναν θεωρητικά ασθενέστερο.
Απλά και μόνο ένας τραυματισμός στην ομάδα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
Γενικά είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά».
Την παγκόσμια ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων, Σλοβένος Λεόν Καλίν ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την πλήρη αισιοδοξία του για τη διοργάνωση.
«Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα πετύχει και όλα θα πάνε καλά.
Το επίπεδο των παικτών που μετέχουν είναι πολύ καλό και σίγουρα όλοι όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες θα απολαύσουν αγώνες επιπέδου.
Πολλοί παίκτες που θα πάρουν μέρος μετέχουν σε μεγάλες ομάδες.
Αρκετοί θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όμως οι περισσότεροι από αυτούς σίγουρα θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016».
Τέλος, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σίμος Λαζαρίδης, επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα κάνει το καλύτερο και θα διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες.
Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα και θα προσπαθήσει για το καλύτερο.
Είναι για την χώρα μας μια ακόμη μεγάλη πρόκληση την οποία θα φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου