Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στο έλεος των κάφρων

Θα προτιμούσα να μην ήμουν αναγκασμένος να σχολιάσω όσα περιγράφει παρακάτω ο Νίκος Μαχαίρας στο άρθρο του. Όταν όμως 50 εντελώς άσχετα άτομα καταστρέφουν δουλειά χρόνων πολλές φορές κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη ,  με τόνους ιδρώτα χαμένους στην προπόνηση και άπειρα όνειρα για "κάτι καλύτερο" στο χαντμπολάκι μας, τότε δεν μπορείς να κάνεις τον "Κινέζο". Σίγουρα δε θα κερδίσει η ελληνική χειροσφαίριση αν αξιόλογοι προπονητές όπως ο Αρβανίτης εγκαταλείψουν την "ελληνική πραγματικότητα" . Δεν μπορεί οι χειρότεροι να διώχνουν τους καλύτερους μόνο και μόνο για επιβεβαιώνεται η μίζερη ύπαρξή τους. Δε φτάσαμε τυχαία στα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα μας ως χώρα και λαός.Οι καλύτεροι παίκτες παίζουν πλέον σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου συμβαίνουν τα αυτονόητα. Οι παίκτες ασχολούνται με την προπόνησή τους, οι προπονητές με τον τεχνικό σχεδιασμό, οι παράγοντες με τα διοικητικά και οι φίλαθλοι γεμίζουν γήπεδα 8000 θέσεων για να απολαύσουν αθλητικούς αγώνες χάντμπολ. 
Να έχουμε το νου μας λοιπόν στον επόμενο αγώνα της ομάδας μας όταν πέντε υπεροπαδοί θα βρίζουν χυδαία διαιτητές και αντιπάλους, θα δίνουν τεχνικές οδηγίες σε παίκτες και προπονητές και θα γίνονται  οι "ήρωες"  για τους πιτσιρικάδες των ακαδημιών που παρακολουθούν τον αγώνα.
Υπεύθυνος σχολίου Samkos


 ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ στο sentra
Η εκδίκηση που θέλησαν να πάρουν οι οπαδοί της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι το περασμένο Σάββατο προκάλεσε χθες αλυσιδωτές εκρήξεις αμέσως μετά το τέλος της ρεβάνς με τους Σέρβους στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κάφροι που σκοπό είχαν να πληγώσουν κατά πρώτο λόγο την ίδια την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ σε διεθνές επίπεδο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους παίκτες της Παρτιζάν.
Την ίδια ώρα καπνογόνα, κροτίδες, σιδερολοστοί κι οτιδήποτε άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εκσφενδονίστηκε από μια μεριά της εξέδρας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τους παίκτες της Ενωσης που προσπάθησαν να προστατέψουν τους αντιπάλους τους. Ενας πήρε τον πυροσβεστήρα και άρχισε να ψεκάζει τους Σέρβους!
Τα επεισόδια που κράτησαν περίπου πέντε λεπτά έγινε υπό την ανοχή της αστυνομίας που δεν ήταν παρούσα εντός του γηπέδου (κι ενώ αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονταν όρθιοι στις γωνίες του αγωνιστικού χώρου) και μόνο όταν μπήκαν τα ΜΑΤ κατάφεραν παίκτες και παράγοντες της σερβικής ομάδας αλλά και οι διαιτητές να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, με τους ανεγκέφαλους να επιχειρούν να επιτεθούν ακόμα και μέσα στη φυσούνα.
Παραίτηση με δάκρυα

Τα δάκρυα που έτρεχαν στο πρόσωπό του φανέρωναν και την ψυχολογική του κατάσταση. Ο Γιάννης Αρβανίτης προσπαθούσε να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του αλλά και το χάντμπολ βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο μόλις 10 μήνες μετά τα όσα συνέβησαν στη Λαμία. Ο τεχνικός της Ενωσης -σαφέστατα εν βρασμώ ψυχής, αλλά γνωρίζοντας τη βαρύτητα των στιγμών- υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη λήξη του αγώνα δηλώνοντας προς τους παράγοντες της ομάδας πως όσα συνέβησαν στη λήξη του αγώνα δεν τον αντιπροσωπεύουν ως άνθρωπο.

«Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάναμε μαζί» είπε στους ανθρώπους της διοίκησης ο Αρβανίτης, ο οποίος ανησύχησε ιδιαίτερα επειδή μεταξύ άλλων στη φυσούνα βρισκόταν και η μικρή του κόρη, Νικολέττα. Ο γγ της Ερασιτεχνικής Βασίλης Τόγελος εγγυήθηκε στον Αρβανίτη την ασφάλεια της ομάδας και όλων στον επερχόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με τον τεχνικό της Ενωσης να αναρωτιέται: «Πώς θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, είναι δυνατόν με όλα όσα συμβαίνουν;».

«Δεν το δέχομαι»
«Ολα καλά» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αρβανίτης μετά το τέλος του αγώνα αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, έχοντας όμως ήδη υποβάλει την παραίτησή του. Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα εξήγησε στο «Goal» τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
«Δεν είναι ο αθλητισμός ο χώρος που μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους βία. Γιατί μια προσπάθεια να χαλάει από κάποιους τύπους που δεν ξέρουν; Δεν με εκφράζει η ομάδα που κερδίζει στο γήπεδο να φεύγει φυγαδευμένη με κίνδυνο της ζωής της. Δεν είμαι εγώ αυτός! Είχαμε με τη Σπόρτινγκ 1.500 άτομα και ήταν υπέροχα. Σήμερα (σ.σ.: χθες) δύο χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει εμείς να το χρεωνόμαστε αυτό που συνέβη. Είναι τραγικό.

Γιατί να κινδυνέψει έστω κι ένα παιδί. Δεν μπορώ να ζήσω μια δεύτερη Λαμία. Δεν μου βγαίνει. Δεν γίνεται. Μια διοίκηση που παλεύει με αξιοπρέπεια να δέχεται αυτά τα χτυπήματα. Δημιουργούμε μια ομάδα που βρίσκεται στις μεσαίες ομάδες της Ευρώπης και κάποιοι την καταστρέφουν. Δεν δέχομαι πως μπορεί ο Μπακαούκας να βρεθεί χτυπημένος από μια κροτίδα την ώρα που προσπαθεί να προστατέψει έναν αντίπαλο παίκτη. Γιατί πρέπει να εκφράζουν αυτοί οι 50 -δεν ξέρω πόσοι ήταν- τους υπόλοιπους 1.950».

Τρελαμένοι οι παίκτες
Σε κατάσταση σχεδόν εκτός ελέγχου ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ μετά τα όσα συνέβησαν, αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως οι κόποι τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν σε κίνδυνο εξαιτίας μιας μερίδας ανεγκέφαλων.
Και οι δηλώσεις του συνεργάτη του Γιάννη Αρβανίτη, Στέλιου Αλεπουδέα, ήταν ενδεικτικές: «Μια τέτοια προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από το μηδέν δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά από μια μερίδα οπαδών. Είμαστε προβληματισμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, αλλά είμαστε προβληματισμένοι για το πώς πρέπει και αν πρέπει να συνεχίσουμε. Θεωρώ πως είναι προφανές ότι καταδικάζουμε όσα συνέβησαν».
Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Κώστας Σταματιάδης που έκλαιγε με λυγμούς έλεγε εμφανώς στενοχωρημένος και μονολογούσε απαρηγόρητος: «Ο,τι χτίσαμε με κόπο, θυσίες και αίμα τόσα χρόνια, το διαλύσαμε σε μια νύχτα».
Δεδομένη η τιμωρία
Στο φύλλο αγώνα οι Ουκρανοί διαιτητές που κατάφεραν να φτάσουν στα αποδυτήρια υπό την προστασία του συμπατριώτη τους παίκτη της ΑΕΚ Μίσα Πάρκχανιουκ δεν έγραψαν τίποτα, όπως και ο Γεωργιανός παρατηρητής του αγώνα Ταμάζ Τετβάτζε, αλλά δεδομένα θα ακολουθήσει έκθεση η οποία αναμένεται να είναι καταδικαστική για την ΑΕΚ και είναι άγνωστο ακόμα και κατά πόσο θα μπορέσει να συμμετάσχει τη νέα χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
* Υπεράριθμος ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό του Ιωνικού, αφού περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στις εξέδρες που ήταν γεμάτες μια ώρα πριν από την έναρξη. Είναι χαρακτηριστικό πως έξω από το γήπεδο υπήρχαν περίπου χίλιοι οπαδοί της ΑΕΚ που δεν κατάφεραν να μπουν μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου