Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γκαντής: «Στο χάντμπολ έχουμε φιλάθλους, όχι οπαδούς!»

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας χάντμπολ, Κώστας Γκαντής μίλησε στο gazzetta.gr για την απόφαση να διατεθούν τα εισιτήρια στις ομάδες και την προσδοκία του να γίνουν δύο αγώνες που θα διαφημίζουν το άθλημα.

Με αφορμή τους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών σε άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Νέας Ιωνίας- ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθούν στο PAOK Sports Arena, o πρόεδρος της ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι σκοπός είναι να διαφημιστεί το άθλημα.
Λαμβάνοντας την απόφαση να διαθέσετε από 1000 εισιτήρια σε δύο ομάδες με πολύ λαό, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, δεν φοβηθήκατε μήπως παίρνετε ρίσκο, για τυχόν επεισόδια;
«Δεν έχει νόημα να διοικώ ένα άθλημα, του οποίου οι μεγάλοι αγώνες θα παίζονται με καρέκλες. Άλλωστε έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση πάντα με την αστυνομία ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος επεισοδίων. Σκοπός είναι να γίνουν δύο ωραίοι αγώνες που διαφημίσουν το άθλημα. Αλήθεια αν δεν διαφημίσουμε τώρα το άθλημα μας, που στους τελικούς μετέχουν δύο από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους, αλήθεια πότε θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε;»
Ποια είναι ακριβώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί;
«Λεπτομέρειες δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας, η οποία έχει κάνει ολόκληρο σχέδιο. Πάντως, δεν δόθηκαν εισιτήρια σε συνδέσμους, αλλά στις ομάδες και θα είναι ονομαστικά. Δηλαδή, για να αγοράσει κάποιος εισιτήριο θα το κάνει με την αστυνομική του ταυτότητα. Παράλληλα, η αστυνομία έχει φροντίσει για το πως θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι, πως θα μπουν στο γήπεδο και πως θα καθίσουν. Έχουν γίνει δύο συσκέψεις με τις ομάδες και την αστυνομία και μία ακόμη με την ομοσπονδία και τις αστυνομικές αρχές. Τέλος, αξίζει να σημειώσω ότι από την πλευρά μας τα 1600 εισιτήρια θα διατεθούν σε σωματεία της Βορείου Ελλάδας. Μάλιστα, είναι μεγάλη η κινητοποίηση των ανθρώπων των σωματείων, προκειμένου να δώσουν το «παρών» σε δύο αγώνες που φιλοδοξούμε να είναι γιορτή του χάνμπολ».
Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει;
«Πάντα τα επεισόδια ξεκινούν από 5-10 άτομα. Έχω την πεποίθηση ότι οι φίλοι του χάντμπολ που θα βρεθούν στο γήπεδο, γιατί θέλω να διευκρινίσω ότι το χάνμπολ έχει φιλάθλους και όχι οπαδούς θα περιφρουρήσουν και θα προστατεύσουν το άθλημα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι φαινόμενα βίας θα έχουν επιπτώσεις στις ομάδες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου