Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

«Πόλεμος» και διακοπή στον τελικό του χάντμπολ!

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/
ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ
 
Η ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, που άρχισε με την είσοδο των δεύτερων στην Πυλαία, έφερε την οριστική διακοπή του τελικού στο Κύπελλο χάντμπολ.
Ο τελικός βρισκόταν στο 17ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 8-7, όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο Παλατάκι και πήραν θέση στο ένα πέταλο Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε η ανταλλαγή φωτοβολίδων, με τους διαιτητές να διακόπτουν τον τελικό.
Τον τελικό παρακολουθούσαν 2.500 περίπου οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και άρχισε χωρίς τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Η αστυνομία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδό τους μετά την έναρξή του κι όταν οι 1000 περίπου «κιτρινόμαυροι» οπαδοί εμφανίστηκαν στο ένα πέταλο, αμέσως άρχισε ο πόλεμος ανταλλαγής φωτοβολίδων.
Οι παίκτες και των δύο ομάδων, αμέσως πήγαν κοντά στους οπαδούς και προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν, χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια γωνία του γυμναστηρίου βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ανάμεσά τους.
Επειτα από 25 περίπου λεπτά κι ενώ οι παίκτες είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε στους οπαδούς της ΑΕΚ προσπαθώντας να τους ηρεμήσει.
Αρβανίτης: «Για μια ακόμα φορά δεν μπορέσαμε να κάνουμε γιορτή έναν τελικό»
Κι ενώ γίνονταν διαβουλεύσεις για την τύχη του τελικο΄θ ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης δήλωνε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ: «Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να ηρεμ΄ξσουμε τους οπαδούς μας. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν μπορέσαμε με κάνουμε γιορτή έναν τελικό. Είμαι απογοητευμένος»
Αίτημα για εκκένωση, οι παίκτες ζήτησαν να μπουν αγκαλιασμένοι
Από την πλευρά τους οι επικεφαλείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δεν εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή του τελικού και ζητούν την εκκένωση των κερκίδων στην Πυλαία.
Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εξέφρασαν την επιθυμία τους ο αγώνα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί και σαν κίνηση φιλίας είχαν την ιδέα να εμφανιστούν αγκαλιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο.
Οριστική διακοπή, έκρυθμη κατάσταση, προθέρμανση οι παίκτες του ΠΑΟΚ
Κι ενώ οι παρακλήσεις των διοργανωτών για αποχώρηση των οπαδών των δύο ομάδων έπεσε στο κενό, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του τελικού.
Τη στιγμή της σχετικής ανακοίνωσης υπήρξε νέα ένταση, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να προσπαθούν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι αντίστοιχο έγινε κι από το απέναντι πέταλο, από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Πάντως, κάποια λεπτά αργότερα οι οπαδοί της ΑΕΚ βγήκαν από το Παλατάκι ενώ την ίδια στιγμή μέρος των οπαδών του ΠΑΟΚ παρέμενε στις θέσεις τους και εντός του αγωνιστικού χώρου έκαναν προθέρμανση(!) οι παίκτες του ΠΑΟΚ
Προσπάθεια να πειστεί να αγωνιστεί η ΑΕΚ
Στο μεταξύ η Οργανωτική Επιτροπή προσπαθεί να πείσουν τους παίκτες της ΑΕΚ να αγωνιστούν, όταν την ίδια ώρα οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί ήδη οδηγούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Μάλγαρα.
Από την πλευρά της ΑΕΚ αρνούνται να αρχίσει ο τελικός, ζητώντας να αποχωρήσουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου