Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ανησυχία στο χάντμπολ για τις ομάδες που αποφεύγουν τα αδιάφορα ματς στον β΄ γύρο

Πηγή: http://www.pelop.gr
Ανησυχία στο χάντμπολ για τις ομάδες που αποφεύγουν τα αδιάφορα ματς στον β΄ γύρο
Στην διάρκεια της περσινής σεζόν και κυρίως στο δεύτερο μισό αυτής (όταν πλέον άρχιζε να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι πέφτουν κατηγορία), οι άνθρωποι του πατραϊκού χάντμπολ έγιναν μάρτυρες ενός πολύ άσχημου φαινομένου: Ομάδες από την Αθήνα ή και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, τις οποίες χώριζε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Πάτρα, δεν ταξίδευαν να αγωνιστούν σε αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια στην πόλη μας, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τα έξοδα, λόγω οικονομικής κρίσης.
Αυτό το έκαναν οι συγκεκριμένες ομάδες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο μόνος κίνδυνος τιμωρίας τους, ήταν στην ουσία ένας δεύτερος μηδενισμός (αρα υποβιβασμός), τον οποίον είχαν άλλωστε προϋπολογίσει να αποφύγουν.
Με αυτά και με αυτά, οι χαμένες της όλης υπόθεσης ήταν οι ομάδες της Πάτρας, οι οποίες ενώ ταξίδευαν κανονικά στα εκτός έδρας παιχνίδια του α΄ γύρου, στον β΄ γύρο βρίσκονταν ανενεργές, πολλές φορές δε, δεν ειδοποιούνταν καν για να μην κατέβουν στο γήπεδο ή ειδοποιούνταν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή για την αποχώρηση του αντίπαλου.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα και επειδή τα οικονομικά δρώμενα στην χώρα μας προβλέπονται φέτος να είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι πέρσι, η Ακαδημία των Σπορ (Α2 Εθνική) βγήκε στην αντεπίθεση και ζήτησε εγγυήσεις από την ΟΧΕ ότι οι εκτός Πατρών ομάδες θα κατεβαίνουν να παίζουν κανονικά τους αγώνες τους στην πόλη μας. Η Ακαδημία ζήτησε μέχρι και το να γίνουν όλα τα παιχνίδια του α΄ γύρου στην Πάτρα, σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν μπορέσει να εγγυηθεί την κανονική ροή του πρωταθλήματος στον β΄ γύρο.
Και όλα αυτά φυσικά σε μια εποχή, που η Πολιτεία οφείλει στα σωματεία χρήματα από τις προηγούμενες σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου