Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ισόπαλο 30-30 έληξε το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών, με την Ολλανδία, στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε σήμερα (Σάββατο 12/3) το βράδυ τους «Οράνιε» στο Toprspotsentrum του Ρότερνταμ και αν οι παίκτες του Νίκου Μάντζου ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και οι διαιτητές σφύριζαν… λιγότερο έδρα θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη.
Σ’ ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 500 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στο Topsportsentrum του Ρότερνταμ, στις κερκίδες υπήρχαν και 20 Έλληνες, η εθνική ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με εξαιρετική άμυνα και προσπάθησε με υπομονή να φτάσει στο γκολ. Με τους Γιώργο Χαλκίδη να αξιοποιεί τις ασίστ του Σπύρου Μπαλωμένου και να σημειώνει τέσσερα γκολ, όσα και ο Αλέξης Αλβανός, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφθανε στο γκολ.
Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η ελληνική ομάδα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ με 6-5. Οι ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ (10-12 στο 20’), με την Εθνική να προηγείται με 14-11 στο 23’49’’. Ωστόσο, οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισορροπήσουν και να φέρουν το παιχνίδι, στο ημίχρονο στο 15-15.
Στο Β’ ημίχρονο ελληνική ομάδα έπαιξε υψηλού επιπέδου χάντμπολ και πήρε διαφορά 4 γκολ,  στο 37’08’’ με δύο γκολ, που πέτυχαν στον αιφνιδιασμό οι Ζαραβίνας και Τζιμούρτος. Στο 39’ η διαφορά ανέβηκε στα 4 γκολ (23-19)και οι παίκτες του Νίκου Μάντζου, έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι.
Στη συνέχεια όμως η εθνική πλήρωσε τα λάθη της και το όχι «καθαρό» μυαλό στην επίθεση, με συνέπεια το σκορ από 28-23, να διαμορφώνεται σε  28-27 (55)’.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο τα σφυρίγματα των διαιτητών ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών τόσο για τη 2λεπτη αποβολή του Χαλκίδη όσο και του Παπαδόπουλου.
Η Ολλανδία έφθασε στην ισοφάριση 30-30, με γκολ του Μπουλτ, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.
Ο Σπύρος Μπαλωμένος στάθηκε ο μοιραίος παίκτης, καθώς αστόχησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού, να δώσει προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, αλλά και οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη ότανο Βέργιανς έφυγε στην αντεπίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε σε κενή εστία (ο Τσιλιμπάρης είχε ανέβει να βοηθήσει την επίθεση της ομάδας), χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, και έτσι έμεινε 30-30.
Διαιτητές: Κιρλικιάνου, Μπετζινάριου (Ρουμανία)
Δίλεπτα: 2-5 Πέναλτι: 0/0, 3/6
Τα δεκάλεπτα: 5-6, 10-12, 15-15 (ημίχρονο), 20-23, 23-28, 30-30
Ολλανδία (Χ. Βίρμαν): Ζβίερς, Φαν ντε Μόρτελ, Βονγκ, Λίντερς 8, Φαν Σκίε, Άνταμς 2,     Σνίντερς, Λόχτντενμπεργκ 5, Σάγκεν 2, Βερνόι, Σούελμαν, Μπουλτ 6, Βέριανς 1,     Μπούμχουβερ 3, Ρέμερ, Κόνιτζ 3.
Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Τζιμούρτος 6, Μαστορογιάννης 2, Ριγανάς, Ζαραβίνας 2, Μπαλωμένος 4, Βακάλης, Ευαγγελίδης, Τζούφρας, Κουλούρης, Χαλκίδης 10, Αλβανός 5, Μπακαούκας 1, Κεσίδης, Κοκολοδημητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου