Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παραμένει «ασπρόμαυρος» Στον ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο ο Ανδρέας Ορφανουδάκης.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/ 
Οι «ασπρόμαυροι» ανανέωσαν η συνεργασία τους με τον 31χρονο γκολκίπερ και θα μείνει στους τετραθλητές της Α1 χάντμπολ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 
«Χάρηκα με την ανανέωση της συνεργασίας μας, καθώς ήθελα να παραμείνω στην ομάδα. Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό και με πολλή δουλειά θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ και να προσφέρουμε όμορφο χάντμπολ», τόνισε ο ίδιος. 
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πρεμιέρα της "νέας" ΑΕΚ

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όλοι οι αθλητές εκτός του Ζούγιοβιτς που θα ενσωματωθεί την Τετάρτη, ήταν στη διάθεση του Γιάννη Αρβανίτη. 
Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος Δημήτρης Λαζόπουλος, δεν θα μπορούσε να λείπει από την «πρώτη» των νταμπλούχων, στο πλαίσιο της οποίας τους ευχήθηκε καλή χρονιά και τους ζήτησε το νταμπλ αλλά και την υπέρβαση.
«Η ΑΕΚ κάνει σήμερα μια νέα αρχή. Εύχομαι καλή χρονιά στην ομάδα. Στόχος μας φυσικά είναι το νταμπλ αλλά και να κάνουμε την υπέρβαση στην Ευρώπη. Το ρόστερ μας έχει συμπληρωθεί, δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές φέτος», τόνισε ο Λαζόπουλος στους Κιτρινόμαυρους

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Διομήδη

Πηγή: http://diomidis-handball.gr
 
Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η βασική προετοιμασία της ομάδας μας, η οποία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος.Σε πολύ ευχάριστο και ένθερμο κλίμα, παρόντων και των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων μας, οι παίκτες μαζί με το προπονητικό team υποσχέθηκαν ότι θα υπερβούν τον εαυτό τους, προκειμένου να φτάσει η ομάδα μας στους επιθυμητούς της στόχους.
Παρόντες στην πρώτη προπόνηση των "πρασίνων" ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος μίλησε σε όλους και διασφάλισε την αμέριστη βοήθειά του σε οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα, ο κος Ανάργυρος Γιαννούσης και Δημήτρης Μπούρης από την Διοίκηση, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και εμψύχωσαν τους παίκτες ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο team manager Ανδρέας Μούκιος και ο νέος έφορος της ομάδας κος Ματθαίος Μπελιτσιάνης.
Μετά την καθιερωμένη συζήτηση και την φωτογράφηση της ομάδας, οι παίκτες και οι προπονητές μετέβησαν στο ανοικτό γήπεδο του ΔΑΚ Άργους, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση. Η πρεμιέρα της προετοιμασίας συνέπεσε και με τα γενέθλια του νέου μεταγραφικού μας αποκτήματος Μπάμπη Ανανιάδη, γεγονός το οποίο γιορτάστηκε στο τέλος της προπόνησης, αφού η Διοίκηση και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να του κάνουν δώρο μια τούρτα - έκπληξη, για το καλωσόρισμα αλλά και για να του ευχηθούν.

ΓΑΣ Κιλκίς: Αποκτήθηκε ο Θόδωρος ΠαρασκευαΪδης

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Το κενό που δημιουργήθηκε μετά το δανεισμό του Γιάννη Σκάρλου στο Δία Πολίχνης έρχεται να καλύψει η απόκτηση από την ομάδα μας του τερματοφύλακα Θόδωρου Παρασκευαϊδη. Ο αθλητής που είναι γεννημένος το 1988 και έχει ύψος 1.83, αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Καλαμαρί και Άρη Θεσσαλονίκης ενώ τα τελευταία χρόνια που διέμενε στην Αθήνα λόγω σπουδών αγωνιζόταν με τα χρώματα του Πανελληνίου. Καλοσωρίζουμε το νέο μέλος στη χειροσφαιρική μας οικογένεια και του ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Σήμερα η «πρώτη» της ΑΕΚ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr 
Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα της Α1 Ανδρών που ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία της (7 μ.μ.) στο Ζηρίνειο, εκεί όπου αναμένεται να είναι παρόντα όλα τα αστέρια της και ανάμεσά τους και ο Σάββας Καρυπίδης που δεν έχει υπογράψει ακόμα το συμβόλαιό του με την Ενωση.Την Τετάρτη (31/7) θα γίνει και η παρουσίαση των καρτών διαρκείας, με το φθηνότερο να κοστίζει 20 ευρώ.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μελετάκος Γ. και Μανιουδάκης στον Ποσειδώνα Λουτρακίου

Πηγή: http://aoposeidon-handball-a2.blogspot.gr/
 
Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου/Τμήμα Χάντμπολ ανακοινώνει την συνεργασία του με τον ταλαντούχο δεξί εξτρέμ και μέλος της Εθνικής Νέων Μελετάκο Γιώργο και με τον ταλαντούχο πορτιέρο Μανιουδάκη Μανώλη για δύο έτη, ο οποίος θα συμπληρώσει την προσπάθεια των Μπάρμπα και Βλαχογεώργου. Οι δύο αθλητές δήλωσαν για τη μεταγραφή τους:Μελετάκος
"Ευχαριστώ την ομάδα του Ποσειδώνα για τη ευκαιρία που μου δίνει και ελπίζω να αντεπεξέλθω στους στόχους που θα θέσει η ομάδα και ο προπονητής.Πιστεύω πως μέσα από σκληρή δουλειά μπορούμε να ανεβούμε ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με πέρσι. Εύχομαι σε όλους υγεία,πίστη στην ομάδα και πάνω απ'όλα υπομονή. Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη ομάδα μου,τον Άρη Νικαίας για την στήριξη τόσων ετών και του εύχομαι γρήγορη επιστροφή στην Α1 όπως επίσης την Χανθ και τον Γιώργο Μπουμπάκη, τον προπονητή που με μύησε στο άθλημα.Καλή χρονιά σε όλους!"
Μανιουδάκης
"Ευχαριστώ τον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την συνεργασία μας.
Έρχομαι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους και με έναν προπονητή που ελπίζω να αντλήσω γνώσεις και εμπειρία από την συνεργασία μας, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Εύχομαι σε όλους υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την προηγούμενη ομάδα μου τις Ελπίδες Πάτρας, τον Κο Καράβελα Αντρέα και το ΔΣ."

Χαλκίδης: Να κάνετε αυτό που αγαπάτε, αυτό που λέει η καρδιά σας!

Πηγή: http://www.eordaia.com
 
Παρασκευή πρωί, συνάντηση με το Γιώργο Χαλκίδη στο μαγαζί που διατηρεί ο ίδιος. Εξαιρετικός χαρακτήρας, σπουδαίος αθλητής με πολυετή καριέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα του handball. Οι αριθμοί καμιά φορά μιλούν από μόνοι τους. Δέκα χρόνια στον Πανελλήνιο, δύο χρόνια στην Τέκα Κατάμπρα (Σαντατέρ, Ισπανία), έξι χρόνια στη Γερμανία (ΜΤ Μέλσουγκεν και Βέτσλαρ), δύο χρόνια στην Ελβετική Βάκερ Τουν και συνεχίζει. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία δεκαέξι χρόνια με κορυφαία στιγμή την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τις ατομικές του διακρίσεις καλό θα ήταν να τις αφήσουμε για την επόμενη φορά όταν ο χρόνος μας δε θα είναι περιορισμένος.
Ο Γιώργος, γυρνάει το χρόνο πίσω, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα του όνειρα στα αποδυτήρια του Αρίωνα. Ευγνωμονεί τους γονείς του διότι τον άφησαν να κάνει αυτό που αγαπάει. Μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του από το εξωτερικό, μας διηγείται στιγμές από τις Εθνικές ομάδες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά δε θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει τη σύζυγο και τα παιδιά του διότι αποτελούν, όπως ο ίδιος λέει, το στήριγμα στα χρόνια της ξενιτιάς. Απολαύστε τον.
Συνέντευξη στον Παύλο Λαφαζανίδη
Μίλησε μου για τα παιδικά σου χρόνια.
Μπορούμε να κάτσουμε με τις ώρες να μιλάμε για τα παιδικά μου χρόνια. Όπως όλα τα μικρά παιδιά, έτσι και μείς, βγαίναμε να παίξουμε στις γειτονιές, ξεχνούσαμε να γυρίσουμε σπίτι με αποτέλεσμα να μας ψάχνουν οι γονείς μας. Δεν υπήρχαν και τα κινητά εκείνη την εποχή. Η πρώτη μου γειτονιά ήταν αυτή που βρισκόμαστε τώρα, στο μαγαζί προ-πο το οποίο διατηρώ. Στη συνέχεια μετακόμισα στην περιοχή της Αγ. Τριάδας και καταλήξαμε τώρα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Σχολεία πήγα κατά σειρά στο 6ο δημοτικό, μετά στο πέτρινο, στο 4ο γυμνάσιο και λύκειο στο Πολυκλαδικό.
Από την πρώτη στιγμή σε κέρδισε το χάντμπολ;
Έκανα όλα τα σπορ. Έπαιζα ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, έκανα ακόντιο. Ο λόγος που αγάπησα το χάντμπολ είναι η σωματική επαφή σε συνδυασμό με την παρακίνηση που είχα από δυο σπουδαίους ανθρώπους του αθλήματος, τον Αποστόλη Κόνιαλη και τον Γιώτη Μιχαηλίδη. Με εντόπισαν στο γυμνάσιο να παίζω και με προέτρεψαν να ασχοληθώ με το άθλημα.
Τι σημαίνει ο Αρίων για σένα;
Η ομάδα του Αρίωνα αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον εαυτό μου. Είναι ο σύλλογος που ξεκίνησα, εκεί έκανα τα πρώτα μου αθλητικά βήματα, στα αποδυτήριά του έκανα τα πρώτα μου όνειρα. Εκεί έζησα τις πρώτες μου χαρές και λύπες. Δεν ξεχνιούνται με τίποτα.
Ποιες είναι οι εμπειρίες σου μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό;
Η καθημερινότητα βασίζεται σε κάποιες αρχές. Το πιο σημαντικό είναι η πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Όλα είναι προγραμματισμένα. Για να ανταπεξέλθεις πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος, επαγγελματίας και προσηλωμένος στον στόχο. Όσον αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Μιλάμε για ομάδες που έχουν 10.000 διαρκείας κλεισμένα για τα επόμενα 10 χρόνια, μπάτζετ που στην Ελλάδα δεν έχουν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Ενδεικτικά να σου πω, στην Ελβετία που είμαι τώρα σε μια μικρομεσαία ομάδα, έχουμε 3500 εισιτήρια διαρκείας.
Η ομάδα σου, η Βάκερ Τουν, σπάζοντας όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα. Πως έγινε αυτό;
Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αποτελεί μία νίκη του Δαβίδ έναντι του Γολιάθ. Η αντίπαλη ομάδα, η Σαφχάουζεν είχε το πενταπλάσιο μπάτζετ με παίκτες αστέρες από δέκα διαφορετικές χώρες και έναν πρόεδρο απ' τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Ελβετίας. Χάναμε στη σειρά 2-0. Παρόλα αυτά, είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, καταφέραμε να γυρίσουμε τους τελικούς και κάναμε το νταμπλ.
Αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής σου στην Ελλάδα;
Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο το '07, το έκανα με την προοπτική το '10 να γυρίσω πίσω. Δυστυχώς, τα πράγματα στη χώρα μας δεν εξελίχτηκαν όπως θα περιμέναμε όλοι μας. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Δε σου κρύβω όμως ότι θα ήθελα να επιστρέψω στην. Εδώ είναι η οικογένειά μου, οι συγγενείς, οι φίλοι. Ο καιρός στην Ελλάδα είναι ιδανικός! Όταν ζεις χρόνια στο εξωτερικό, όλα τα παραπάνω τα εκτιμάς στο πολλαπλάσιο.
Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα επαγγελματικά σου σχέδια; Συνδέονται με το χώρο του αθλητισμού ή θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό;
Είναι κάπως πρώιμη η ερώτηση. Αυτή την περίοδο, προπονώ εξελίξιμους νέους παίκτες στην ομάδα που ανήκω. Να σου πω την αλήθεια, θα μου άρεσε με το πέρας της επαγγελματικής μου καριέρας ως παίχτης, να συνεχίσω να προσφέρω στο άθλημα από άλλο πόστο.
Ποια είναι τα συναισθήματα που έχει ένας αθλητής όταν φέρει το εθνόσημο στο στήθος;
Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει κάποιος. Η Εθνική αποτελεί για εμένα το δεύτερό μου σπίτι. Δεκαέξι χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχω ζήσει τις δύο όψεις του νομίσματος. Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Βάζαμε λεφτά από την τσέπη μας για τις μετακινήσεις, είχαμε τραυματισμούς και δεν ενδιαφερόταν κανένας. Όλα άλλαξαν με την ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων. Από το 98-99, υπήρξε καλύτερη οργάνωση, είχαμε στόχους, η ομοσπονδία ήταν δίπλα μας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι 6ες θέσεις στην Αθήνα το '04 και την αμέσως επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο της Τυνησίας.
Ακούμε κατά καιρούς αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Aγώνες της Αθήνας , να αναφέρονται σε μαγικές και πρωτόγνωρες στιγμές που δεν πρόκειται να ξαναζήσουν. Πως βίωσες την όλη κατάσταση;
Από πού να ξεκινήσεις και που να καταλήξεις! Μεγάλη εμπειρία ήταν η διαμονή στο Ολυμπιακό χωριό με τόσους πολλούς αθλητές. Οι εθελοντές έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Αυτό που με συγκλόνισε όμως ήταν η τελετή έναρξης. Μπήκαμε τελευταίοι στο γήπεδο. Όλος ο κόσμος αποθέωνε την Ελληνική αποστολή. Νιώθαμε ότι μας παρακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι. Απίστευτα συναισθήματα.
Ποια θεωρείς την κορυφαία στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, η 6η θέση των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.
Αποτελεί ξεχωριστή τιμή, το κλειστό γυμναστήριο της πόλης να φέρει το όνομά σου;
Αναμφίβολα, είναι απ' τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μου. Συνήθως, τέτοιες τιμές δεν γίνονται σε ανθρώπους που βρίσκονται εν ζωή. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους αρμόδιους φορείς.

Παρατηρούμε, τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αναβαθμιστεί το άθλημα στη χώρα μας. Βλέπουμε ομάδες με κόσμο και ιστορία να πρωταγωνιστούν. Πιστεύεις θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια;
Αυτό ήταν το ζητούμενο απ' την αρχή. Καλό χάντμπολ, καλές ομάδες και ποιοτικοί παίκτες υπήρχαν. Ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έκαναν την αρχή. Μακάρι να ακολουθήσουν ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός. Μέσω των μεγάλων ομάδων αυξάνεται το ενδιαφέρον, υπάρχει τηλεοπτική προβολή, καλύτερη οργάνωση. Σίγουρα τέτοιες κινήσεις βοηθούν την εξέλιξη του αθλήματος.
Μίλησέ μου λίγο για την ''άχαρη'' θέση στην οποία αγωνίζεσαι.
Θεωρώ ότι οι θέσεις του πίβοτ και του φουνταριστού στο χάντμπολ και πόλο αντίστοιχα, κάνουν την περισσότερη δουλειά και ακούγονται λιγότερο. Η σωματική δύναμη και η καλή φυσική κατάσταση είναι τα κύρια συστατικά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Πάντως, στην Ευρώπη που αγωνίζομαι τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος επειδή γνωρίζει το άθλημα μπορώ να πω ότι υπάρχει αναγνώριση. Ενδεικτικά να σου πω, υπήρχε ματς που δεν έβαλα γκολ και βγήκα MVP.
Κρατάς φιλίες απ' το χώρο;
Κρατάω φιλίες απ' όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Οι πιο δυνατές, όμως είναι αυτές του Πανελλήνιου και της Εθνικής ομάδας. Ο Σάββας Καρυπίδης, ο Αλέξης Αλβανός, ο Σπύρος Μπαλωμένος, ο Γιώργος Ζαραβίνας και ο Νίκος Σαμαράς είναι μερικοί απ' αυτούς.
Τι θα συμβούλευες στα νέα παιδιά που διαβάζουν τη συνέντευξή σου;
Να κάνουν αυτό που αγαπούν, αυτό που λέει η καρδιά τους. ( μου λέει: να το τονίσεις, να το γράψεις με κεφαλαία!!)
Νιώθεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που σε βοήθησαν να φτάσεις μέχρι εδώ;
Το νιώθω και είναι και υποχρέωσή μου. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που μ' άφησαν να κάνω αυτό που θέλω. Επίσης δεν έφεραν αντίρρηση όταν τους ζήτησα να σπουδάσω στην Αθήνα, στο ΤΕΙ μηχανολογίας, παρόλο που υπήρχε ανάλογο τμήμα στην Κοζάνη και τα οικονομικά μας δεν ήταν τα καλύτερα. Οφείλω ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου διότι με ''ανέχονται'' καθημερινά και με ακολουθούν παντού. Είναι πολύ δύσκολο, να ζεις στο εξωτερικό μακριά απ' την οικογένειά σου. Υπήρχαν μέρες που ήμουν άδειος ψυχολογικά απ' την κούραση, έμπαινα στο σπίτι, έβλεπα τα αγαπημένα μου πρόσωπα και αντλούσα δύναμη. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους πρώτους μου προπονητές, Αποστόλη Κόνιαλη και Γιώτη Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, στον Δημήτρη Καρρά, τον άνθρωπο που αποτέλεσε την αιτία να κατηφορίσω στην Αθήνα παίζοντας στον Ολυμπιακό Πειραιώς-Κερατσινίου. Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον δάσκαλο και προπονητή μου στον Πανελλήνιο, τον Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος μου μετέδωσε τον επαγγελματισμό.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Ιατρούδης και 15 μεταγραφές για την Αναγέννηση Βύρωνα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Την έναρξη της συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Παίδων, Παναγιώτη Ιατρούδη ανακοίνωσε η Αναγέννηση Βύρωνα. Ο νεοφώτιστός σύλλογος στην Α1 Ανδρών ενημέρωσε επίσης ότι προχώρησε σε 15 μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. «Έφτασε η στιγμή μετά από 14 χρόνια ζωής και δημιουργίας το Αντρικό τμήμα του συλλόγου μας, να αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, προβάλλοντας την πόλη μας το Δήμο Βύρωνα. Στόχος και όραμα είναι η παραμονή και η καταξίωση της ομάδας μας στην υψηλότερη κατηγορία του χάντμπολ.
Με πρωτεργάτη το σημερινό πρόεδρο του συλλόγου μας Ευθύμιο Πουρνάρα και τους συνεργάτες του ο σύλλογος μας αλλάζει σελίδα, κάνοντας την υπέρβαση –σε δύσκολες εποχές- ισχυροποιώντας το χάντμπολ στο Βύρωνα, με ανθρώπους που το αγάπησαν ως αθλητές-πρωταθλητές, το υπηρέτησαν ως θεμελιωτές από διαφορετικές θέσεις και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν ως υγιείς παράγοντες ενωμένοι με στόχο και όραμα! Προπονητής της ομάδας μας επιλέχτηκε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους αθλητές θα υλοποιήσει το σχεδιασμό τετραετίας με στόχο την εδραίωση και την ανάδειξη της ομάδας μας στην Α1, ως νέα δύναμη με παρόν και μέλλον. Ο σύλλογος προχώρησε στην απόκτηση των αθλητών: Αιβάζη Γιάννη (αρ. εξτρέμ) – Λεωνίδα Αντώνη (περιφερειακός) - Χατσίκα Ηλία (πίβοτ) - Αργυράκης Αντώνη (περιφερειακός) – Γεωργίου Ανδρέα (δεξί εξτρέμ) – Χατζόπουλο Αναστάσιο (περιφερειακός) Χάλαρη Αντώνη (δεξί εξτρέμ) – Αντωνιάδη Ιωάννη (τ/φ) – Βλαχοθανάση Γεράσιμο (τ/φ) – Χατζηκωνσταντίνου Νάσο (περιφερειακός). Επιστρέφουν οι γηγενείς αθλητές που αγωνίζονταν σε ομάδες της Α1: Μαγκαφουράκης Νίκος (τ/φ) – Στούμπης Δημήτρης (περιφερειακός) – Βασιλόπουλος Παναγιώτης (πίβοτ) – Στούμπης Παναγιώτης (αρ. εξτρέμ)– Μυλωνάς Χριστόδουλος (περιφερειακός)Παραμένουν: Καλογερόπουλος Γιώργος (τ/φ) Υπεύθυνος και για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων και οι αθλητές: Κωστούλας Σπύρος (αρ. εξτρέμ) – Αγγελής Νίκος (αρ. εξτρέμ) –Φάμπατς Φίλιππος {περιφερειακός) – Διακουμάκος Γιώργος (περιφερειακός) – Μίχος Κώστας (περιφερειακός) – Κρεμώνας Ναπολέων (περιφερειακός) – Ζέκιος Φώτης (δεξί εξτρέμ) – Λέκκας Ανδρέας (πίβοτ)»

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ ο Νίκος Κοκώνης

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι και στη νέα σεζόν ο Νίκος Κοκώνης, καθώς ο έμπειρος πίβοτ και η διοίκηση συμφώνησαν με συνοπτικές διαδικασίες.
«Χρειαστήκαμε μόλις τρία λεπτά για να συμφωνήσουμε για την ανανέωση της συνεργασίας μας και αυτό πιστεύω ότι λέει πολλά, αναφορικά με το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Εμείς θέλουμε η διοίκηση να είναι δίπλα μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό επιτελείο, είναι ότι κάθε προπόνηση μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στη δύσκολη καθημερινότητά μας. Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις, οι επιτυχίες έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση», τόνισε ο Νίκος Κοκώνης στο paokhandball.gr.«Τον Νίκο τον γνωρίζω από παιδί, πρόκειται για έναν αθλητή που πέρα από τις αγωνιστικές αρετές του διακρίνεται για το ήθος του και την αγάπη του για αυτό που κάνει. Είναι χαρά μας που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ», σχολίασε ο έφορος της ομάδας Γρηγόρης Πετρίδης.

Στο περσινό πρωτάθλημα, ο 31χρονος διεθνής είχε 88 γκολ σε 24 αγώνες.

Στον ΑΣΕΔ ο Χρηματόπουλος

Πηγή: www.ased.gr
  
Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται να καλύπτει ο ΑΣΕΔ την απώλεια του μέχρι πρότινος δεύτερου τερματοφύλακά του, Νίκου Μαγκαφουράκη, που επέστρεψε στην Αναγέννηση Βύρωνα...Η μεταγραφή (υποσχετική για 1 χρόνο) του Γιάννη Χρηματόπουλου από τον Άρη Νικαίας αναμένεται να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας, συνιστώντας παράλληλα ένα ισχυρό δίδυμο τερματοφυλάκων μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη...
Ο Γιάννης Χρηματόπουλος είναι 27 χρόνων (γεννήθηκε στις 21/12/1986), έχει ύψος 1.87 και 
ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Κερατσινίου. Στα χρόνια του Γυμνασίου μεταγράφηκε στον Άρη Νικαίας όπου αγωνιζόταν μέχρι και τη φετινή χρονιά, με εξαίρεση τα 3 χρόνια σπουδών του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των οποίων αγωνίστηκε στον Απολλων Καλαμαριάς (για 1 περίοδο) και τον Άρη Θεσσαλονίκης (για 2 περιόδους).
Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον ΑΣΕΔ, δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος:
"Το όνειρό μου να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους γίνεται πραγματικότητα και είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό... Ο ΑΣΕΔ αγωνίζεται πάντα με στόχο την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Α1, διεκδικεί κάθε χρόνο το Κύπελλο και έχει καλές Ευρωπαϊκές παρουσίες. Ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ με τη δική μου παρουσία, νιώθω υπερήφανος γιατί θα αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, πιστεύω ότι θα γίνω ακόμη καλύτερος και θα ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Επίσης, χαίρομαι που θα συνεργαστώ μετά από αρκετά χρόνια με τον coach Γιώργο Κρανάκη τον οποίο είχα προπονητή στη σχολική ομάδα, στη Νίκαια. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη Νικαίας και τον προπονητή μου κ. Μελετάκο για όλα όσα έχουν κάνει για μένα γνωρίζοντας ότι η μεταγραφή μου στον ΑΣΕΔ αποτελεί και μια επιβράβευση για την προσφορά μου στον Άρη τα προηγούμενα χρόνια... Τα σημαντιοκότερα έρχονται από τις 12 Αυγούστου και μετά..."

Και επίσημα ο Γραμματικός στον Ποσειδώνα Λουτρακίου

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Νέος προπονητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου ο Νίκος Γραμματικός, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα απο τον σύλλογο του Λουτρακίου. Όπως είχαμε γράψει και πριν απο λίγες ημέρες ο Νίκος Γραμματικός παραιτήθηκε απο το Δ.Σ. της ΟΧΕ για να γυρίσει στην ενεργό δράση ως προπονητής του φιλόδοξου Ποσειδώνα, που με την κίνηση του αυτή αποδεικνύει ότι έχει την διάθεση να συνεχίσει και φέτος την περσινή πολύ καλή του πορεία.Ο έφορος της ομάδας Κώστας Παλαιολόγος δήλωσε:
Το τμήμα μας προχωράει ένα βήμα μπροστά, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, με την έναρξη της συνεργασίας με τον Κο Γραμματικό. Μια συνεργασία που θα ωφελήσει τους αθλητές και την προσπάθεια τους ακόμη περισσότερο. Θα ανασυγκροτήσουμε την δομή και την λειτουργία του τμήματος μας με σκοπό την ανάδειξη των νέων αθλητών και την δημιουργία αθλητικών προτύπων στους μικρούς μας ήρωες.
Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστώ τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν στον αγώνα μας για τα νέα παιδιά. Ο νέος μας προπονητής δήλωσε: "Ευχαριστώ τον Σύλλογο για την εμπιστοσύνη του. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι η δουλειά μέσα στο γήπεδο, θα είναι το μόνο στοιχείο, που μπορεί να μας χαρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας."

ΑΣ Άρης: Μόνο για φέτος το «λουκέτο» στο χάντμπολ

Πηγή: http://voria.gr/
Τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει «λουκέτο» στο ανδρικό και γυναικείο χάντμπολ εξήγησε ο Ερασιτέχνης Άρης.
 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Άρης ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει «λουκέτο» στο ανδρικό και γυναικείο χάντμπολ την ερχόμενη σεζόν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, καθώς και τη συνακόλουθη αναγκαία λήψη μέτρων από τη πλευρά του ΑΣ ΑΡΗΣ, προκειμένου να υφίσταται ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ, η αναστολή λειτουργίας του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χειροσφαίρισης.
Η εν λόγω αναστολή θα αφορά ΜΟΝΟ την αγωνιστική περίοδο 2013-14, δίχως ο σύλλογος να απωλέσει τους αθλητές και τις αθλήτριες του, αφού η αναστολή ισχύει μόνο για την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Ο ΑΣ ΑΡΗΣ σέβεται το άθλημα της χειροσφαίρισης, το οποίο υπηρετεί για δεκαετίες και την τρέχουσα αγωνιστικά περίοδο θα επιδιώξει την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και την καλύτερη λειτουργία των ακαδημιών και των ηλικιακών τμημάτων του, με την πρόσληψη ικανότατων προπονητών, ευελπιστώντας πως ο ΑΡΗΣ θα επανέλθει στην Α1 κατηγορία με αξιώσεις για πρωταθλητισμό βασιζόμενος σε υγιείς οικονομικές βάσεις».

Στόχος το θέαμα και η προβολή - Χορηγία στην ασφάλιση των Εθνικών ομάδων

Πηγή; http://hatzi-handball.blogspot.gr/
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου στην ομιλία του στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων επεσήμανε: «Σας καλωσορίζουμε στο Μουσείο της Ακρόπολης στην κλήρωση των πρωταθλημάτων χάντμπολ, σε ένα μοντέρνο πάντρεμα των αξιών του πολιτισμού και των ευγενών αρχών του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την διοίκηση του Μουσείου και τον Πρόεδρο του κ. Παντερμαλή, για την διάθεση των χώρων, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Αθανάσιο Μανδά, ο οποίος με τις ενέργειες του βοήθησε καταλυτικά για την σημερινή εκδήλωση.
Την περσινή χρονιά είχαμε συναρπαστικούς αγώνες και τελικούς που έφεραν την αγωνία στο 
κατακόρυφο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και την διαιτησία, η οποία εκτέλεσε τα δύσκολα καθήκοντα της με άψογο τρόπο. Σε μία δύσκολη εποχή από κάθε άποψη και μετά από απουσία ενός χρόνου από την τηλεόραση, το άθλημα κατόρθωσε να έχει δίπλα του το κανάλι του ΟΤΕ TV. Με 21 ζωντανές μεταδόσεις έδωσε στο άθλημα την τηλεοπτική στέγη και την απαραίτητη προβολή που τόσο χρειαζόταν. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τους χορηγούς AVIS, KEMPA, HUMMEL, οι οποίοι συμβάλλουν στην στήριξη των δραστηριοτήτων μας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αποκαλύψω για πρώτη φορά έναν νέο χορηγό, την εταιρεία διαχείρισης υγείας αθλητών Athens Sports Clinic, η οποία μέσω του ιατρικού κέντρου Περιστερίου και του ιατρού Σταύρου Αλευρογιάννη θα παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη στους αθλητές όλων των Εθνικών μας Ομάδων.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά δεν θεωρώ ότι είναι σωστό σήμερα να αναλύσω λεπτομερώς τα δεδομένα, καθόσον εκτιμώ ότι λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε. Απλά και μόνο θα αναφερθώ ότι είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε με ότι μας διαθέτει η πολιτεία στα πλαίσια της γενικότερης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Θα πρέπει λοιπόν να συστρατευτούμε όλοι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα και το προϊόν του αθλήματος και να προσεγγίσουμε μέσω νέων χορηγών περαιτέρω ιδιωτική χρηματοδότηση. Πάντως η συνάντηση με τον κ. Ανδριανό το μεσημέρι μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον».

«Αλλαγές με στόχο το θέαμα και την προβολή»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Αθανάσιος Μανδάς λίγο πριν την κλήρωση ανέφερε: «Χαίρομαι πολύ που βλέπω μία γεμάτη αίθουσα από ανθρώπους που αγαπούν το χάντμπολ σε έναν πολύ οικείο χώρο για μένα. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος με την έγκριση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προχώρησε σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, οι οποίες έχουν σαν στόχο το καλύτερο θέαμα και την μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος. Συγκεκριμένα στην Α1 Ανδρών και στην Α1 Γυναικών οι πρωταθλητές θα κρίνονται στις 3 νίκες και όχι στις 2, όπου και ίσχυε μέχρι και φέτος. Επίσης στην Α1 Ανδρών προστέθηκε και μικρός τελικός για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 μετά την λήξη των πλέι οφ. Άλλη μια σημαντική τροποποίηση είναι η διεύρυνση των αγωνιστικών ημερών στην Α1 Ανδρών, αφού εκτός του Σαββατοκύριακου, αγώνες μπορούν να διεξάγονται πλέον Παρασκευή και Δευτέρα, ειδικότερα για τα παιχνίδια που δεν έχουν μετακίνηση, αποφορτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις δύο παραδοσιακές αγωνιστικές ημέρες. Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών θα αρχίσει στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαΐου. Η Α1 Γυναικών αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ η Α2 Ανδρών στις 2 Νοεμβρίου.Εύχομαι σε όλες τις ομάδες, καλή επιτυχία και καλή αγωνιστική σεζόν.

«Θα προσπαθήσω χωρίς υποσχέσεις»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός από το βήμα τόνισε: «Μπορούμε να φέρουμε όλο και περισσότερα παιδιά στο άθλημα για να υπάρξουν στο μέλλον όλο και περισσότερες επιτυχίες. Θα προσπαθήσω χωρίς υποσχέσεις να στηρίξω όσο μπορώ το χάντμπολ και γενικότερα όλες τις ομοσπονδίες», ενώ η Γενική Γραμματέας κα Κυριακή Γιαννακίδου επεσήμανε: «Εύχομαι το άθλημα να έχει όσο περισσότερο μεγαλύτερη ανάπτυξη. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια υγιή που κάνετε».

Η κλήρωση στην σκιά της Ακρόπολης

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Με κάθε επισημότητα η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ολοκλήρωσε τη σεζόν 2012-2013 και άνοιξε την καινούργια 2013-2014 σε μία πετυχημένη εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Παρουσία του νέου υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού κα Κυριακής Γιαννακίδου πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος και έκανε την κλήρωση της Α1 
Ανδρών.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 28 Σεπτεμβρίου δεν έκρυβε κάποιο ντέρμπι στην Α1 Ανδρών, ωστόσο αυτά δεν θα αργήσουν να έρθουν, αφού την 3η αγωνιστική ο Διομήδης Άργους υποδέχεται την ΑΕΚ και την 5η ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την «Ένωση».
Στην Α1 Γυναικών που αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού μόλις στην πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλητή ΠΑΟΚ με την Κυπελλούχο Νέα Ιωνία σε ένα άτυπο Σούπερ Καπ.
Οι πρώτες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων 2013-2014, έχουν ως εξής:
Α1 Ανδρών
Αρχέλαος Κατερίνης- ΑΕΚ
Αερωπός Έδεσσας- ΑΣΕ Δούκα
ΓΑΣ Κιλκίς- Φίλιππος Βέροιας
Διομήδης Άργους- Αναγέννηση Βύρωνα
ΠΑΟΚ- ΧΑΝΘ
Φοίβος Συκεών- Ποσειδώνας Λουτρακίου

Α1 Γυναικών
Ορμή Λουξ- Μέγας Αλέξανδρος
Αμύντας Αμυνταίου- Πρωτοπόροι
ΕΑΧ Χανιά- Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟΚ- Νέα Ιωνία

A2 Ανδρών
1ος όμιλος
Ακαδημία Πάτρας- Άρης Νικαίας
Πανελλήνιος- Πήγασος Αιγίου
ΓΣ Χανίων- Νέα Ιωνία Δικέας
Βριλήσσια- ΓΑΣ Καματερού
Ιωνικός ΝΦ- Ολυμπιακός Κερατσινίου

2ος όμιλος
Καλλιθέα Βέροιας- Ζαφειράκης Νάουσας
ΑΟΔ Θερμαϊκού- Πόντιοι Κιλκίς
ΑΟΑ Καστοριάς- ΑΟ Ιωαννίνων
Ομάδα μπαράζ- Αναγέννηση Άρτας
Δράμα 86- Φαίακας Κέρκυρας

Οι χορηγοί είχαν την τιμητική τους
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές-τριες της περσινής περιόδου και συγκεκριμένα οι καλύτερες επτάδες των πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών- Α1 Γυναικών, οι MVP, οι πρώτοι σκόρερ, το καλύτερο ζευγάρι διαιτητών, ενώ η ΟΧΕ τίμησε το Μουσείο της Ακρόπολης για την στήριξη του, καθώς και τους χορηγούς της AVIS, HUMMEL, Kempa, OTE TV
Οι καλύτερες επτάδες:
Α1 Ανδρών
Τερματοφύλακας: Δημήτρης Καφφάτος (ΑΕΚ)
Δεξιός εξτρέμ: Χριστόφορος Μπακαούκας (ΑΕΚ)
Δεξιός ίντερ: Αλέξης Αλβανός (ΑΕΚ)
Αριστερός εξτρέμ: Διονύσης Γεωργιάδης (ΑΕΚ)
Αριστερός ίντερ: Σπύρος Μπαλωμένος (ΑΕΚ)
Πίβοτ: Σωτήρης Μαραγκός (Διομήδης Άργους)
Πλέι μέικερ: Γιώργος Πέρρος (Ποσειδώνας Λουτρακίου)
MVP: Αλέξης Αλβανός (ΑΕΚ)

Α1 Γυναικών
Τερματοφύλακας: Σλατζάνα Τζέριτς (ΠΑΟΚ)
Αριστερή εξτρέμ: Ελένη Προκοπίδου (ΠΑΟΚ)
Δεξί εξτρέμ: Ευγενία Καράγιωργα (Ορμή Λουξ)
Δεξί ίντερ: Κατερίνα Βαφειάδου (ΠΑΟΚ)
Αριστερό ίντερ: Ελένη Μούρνου (Ορμή Λουξ)
Πλέι μέικερ: Βάσω Σκάρα (Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας)
Πίβοτ: Λητώ Έλληνα (Ορμή Λουξ)
MVP: Ελένη Μούρνου (Ορμή Λουξ)
Πρώτοι σκόρερ
Α1 Ανδρών
Γιώργος Πέρρος (Ποσειδώνας Λουτρακίου) 182 γκολ σε 22 ματς (8,27 μ.ο.)
Α1 Γυναικών
Μαρία Χατζηπαρασίδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών) 124 γκολ σε 13 ματς (9,54 μ.ο.)
Ζευγάρι διαιτητών: Τσάκωνας-Χασκής

Για 3η συνεχόμενη χρονιά χωρίς μεταγραφή ο Φίλιππος Βέροιας

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Η αποχώρηση του Γιώργου Φύκατα από την προεδρία του συλλόγου πριν από 3 καλοκαίρια δημιούργησε ένα τεράστιο κενό στα διοικητικά και οικονομικά του Φίλιππου Βέροιας και δεν κατάφερε από τότε η άλλε ποτέ μεγάλη δύναμη του Ελληνικού handball να βρει ξανά τον δρόμο της.Παρά τις υποσχέσεις της καινούργιας διοίκησης του συλλόγου, που πριν από έναν μήνα ανέλαβε την τύχη του συλλόγου, με νέο πρόεδρο τον Γιώργο Τραπεζανλίδη, ότι θα επένδυε και θα βοηθούσε στην ενίσχυση του τμήματος handball, μέχρι στιγμής ο Φίλιππος παραμένει στην ίδια κατάσταση με πέρσι, καθώς η μόνη προσθήκη που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα είναι η επιστροφή του Γιώργου Μπαντή που αγωνίζονταν ως δανεικός στον Φοίβο Συκεών.Η νέα διοίκηση του Φίλιππου Βέροιας προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το βάρος της ιστορίας που κουβαλάει το τμήμα του handball που ουσιαστικά το έχει αφήσει στην τύχη του, την ίδια ώρα που στο τμήμα basket που θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στην Α2 ανδρών επενδύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ με στόχο την άνοδο στην Α1.
Σίγουρα η επιλογή της νέας διοίκησης του Βεροιώτικου συλλόγου που επιθυμεί να φέρει το basket στην Α1 κατηγορία είναι απολύτως σεβαστή, όμως θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την τύχη του τμήματος handball που έχει δώσει στην πόλη της Βέροιας τόσο μεγάλες επιτυχίες, και πλέον βρίσκεται στις πλέον αδύναμες ομάδες της Α1 βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 1977.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΧΑΝΘ: Παραμένει Νεανική και φιλόδοξη

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Η ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφικής περιόδου βρίσκει τη ΧΑΝΘ ενισχυμένη και αισιόδοξη πως η νέα αγωνιστική σεζόν θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ των απαιτήσεων στο πρωτάθλημα της Α1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διανύει ήδη την 7η σεζόν στα τελευταία 9 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα και η φιλοσοφία παραμένει η ίδια στηρίζοντας την προσπάθεια σε νεανικά σχήματα με φιλοδοξίες.
Οι ανανεώσεις των ΘεσσαλονικέωνΟ 24χρονος πίβοτ Αλέξης Αργυρίου θα συνεχίσει για 4η χρονιά στους Θεσσαλονικείς 
Ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ Αντώνης Κόντης παρέμεινε για 2η χρονιά
Ο 18χρονος πλέι μέυκερ Λευτέρης Σειρεκίδης ανανέωσε επίσης για 2η χρονιά
Επιστροφή για «5» σε γνώριμα εδάφηΟ 29χρονος Ευριπίδης Ναουμίδης, μετά το περσινό του πέρασμα από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (είχε και 3ετή θητεία στον ΠΑΟΚ) επέστρεψε στην ομάδα που αναδείχθηκε αθλητικά, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον 29χρονο Χάρη Ράμμο που πέρυσι αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης και θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΧΑΝΘ ύστερα από 7 χρόνια.
Ο 25χρονος εξτρέμ Αλέξης Σιμιτσής μετά από τη σεζόν 2010-2011 επέστρεψε (από τον ΓΑΣΚ) πάλι στη ΧΑΝΘ. Το ίδιο συνέβη και με τον 20χρονο αριστερόχειρα Γιώργο Τίκο που αγωνίστηκε στη ΧΑΝΘ τη σεζόν 2011-2012 όπως και ο 24χρονος τερματοφύλακας Ανδρέας Λαγούδης, που αγωνίστηκε τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009. Νέο πρόσωπο είναι ο επίσης αριστερόχειρας, Γιάννης Φράγγης που μαζί με τον Τίκο ήρθαν από τον Ζαφειράκη Νάουσας.
Επένδυση για το μέλλονΑπό κει και μετά ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις είναι οι δύο διεθνείς από τον Άρη Θεσσαλονίκης που αποτελούν επένδυση για το μέλλον. Ο 19χρονος αριστερόχειρας περιφερειακός της Εθνικής Νέων Νίκος Καφαντάρης και ο 17χρονος δεξιόχειρας περιφερειακός της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Τσαγκαράκης. Ο τρίτος της παρέας των «μικρών» από τον Άρη είναι ο έφηβος αριστερόχειρας Ν. Μπαιρλής που θα ενισχύσει την εφηβική ομάδα αλλά θα διεκδικήσει και αυτός θέση στο ρόστερ των ανδρών που σχεδιάζει ο τεχνικός της ομάδας, Στέλιος Σειρεκίδης.
Ο έφορος του ανδρικού τμήματος των «κυανέρυθρων», Λευτέρης Σαρηγιαννίδης σχολίασε: «Νομίζω ότι υλοποιήσαμε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τον προγραμματισμό που είχαμε κάνει στις αρχές του καλοκαιριού. Η ομάδα έχει πολλά προσόντα και αν δεν έχει τις περσινές ατυχίες από τους τραυματισμούς πιστεύω πως θα κάνει καλή πορεία. Θέλω να καλωσορίσω τα νέα παιδιά που μπήκαν στην οικογένειά μας και να ευχηθώ να έχουμε μια παραγωγική χρονιά»

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Την Κροάτικη Rukometni Klub Nexe (RK Nexe) θα βρει στον δρόμο του, στον 2ο γύρο προκριματικών του EHF Cup ο Διομήδης, μετά την σημερινή κλήρωση στην Βιέννη της Αυστρίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει σε Κροατικό έδαφος στις 12 ή 13 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα στις 19 ή 20 Οκτωβρίου.
Στο τεχνικό και διοικητικό επιτελείο του Διομήδη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κλήρωση, αφού αποφεύχθηκαν μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού handball, δεν μπορεί να αγνοηθεί όμως το γεγονός ότι η RK Nexe προέρχεται από την Κροατική σχολή, η οποία είναι μια από τις πιο δυνατές, ολοκληρωμένες και επιτυχημένες της Ευρώπης
Με τη Βικτόρια Ρέγκια από τη Λευκορωσία κληρώθηκε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ στον τρίτο γύρο του Challenge Cup. O πρώτος αγώνας θα γίνει στο Μινσκ στις 23-24 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στη Θεσσαλονίκη."Πρόκειται για μία μέση ομάδα μίας σημαντικής σχολής. Οι Λευκορώσοι επενδύουν τα τελευταία χρόνια στο χάντμπολ. Από την πλευρά μας θα συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε. Το σημαντικό είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς σε αυτούς τους αγώνες", σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων στο PAOK24. Η ομάδα από τη Λευκορωσία έχει να εμφανιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2008-09, όταν και αγωνίστηκε στον τρίτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης.
Βατοί αντίπαλοι για Ορμή και ΠΑΟΚ 
Στις Γυναίκες και συγκεκριμένα στο κύπελλο EHF (2ος γύρος) ΠΑΟΚ και Ορμή Λουξ είχαν ευνοϊκές κληρώσεις. Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Βουλγάρικη Εταρ 64 Βέλικο Τάρνοβο στις 5-6/10 και 12-13/10 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα της Πάτρας θα αντιμετωπίσει την Ντουντελάντζ από το Λουξεμβούργο με τους αγώνες να διεξάγονται στις ίδιες ημερομηνίες. Στον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ουκρανική Ντνεπριάνκα στις 9-10/11 και 16-17/11 στην Ουκρανία, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος θα υποδεχθεί την Μπακού και στην συνέχεια θα ταξιδεύσει στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν στις ίδιες ημερομηνίες. Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Άρτας Βασίλης Κρανιώτης σχολίασε: «Η αντίπαλη ομάδα είναι στα μέτρα μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»
Τέλος ο ΟΦΝ Ιωνίας στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, αφού θα αγωνιστεί κόντρα στην 4η ομάδα του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον όμιλο απαρτίζουν οι Ουγγρικές Κάργκο, Έρντ, η Ελβετική Ζουγκ και η Κροάτικη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Οι αγώνες θα γίνουν 5-6/10 και 12-1310 με δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Η προπονήτρια του ΟΦΝ Ιωνίας Σοφία Ναισίδου, επεσήμανε: «Ως ομάδα έχουμε κίνητρο ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Στον δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε μόνο κέρδη. Έχουμε νεανικό σύνολο θα παλέψουμε κάθε ματς».

ΑΣΕΔ: Ανατροπή δεδομένων με Κοτελίδα που αποχωρεί από την Α1 και ίσως από την ενεργό δράση.

Πηγή: www.ased.gr
 
Σαν "κεραυνός εν αιθρία" ακούστηκε η είδηση αποχώρησης από την ενεργό δράση του Αλέξη Κοτελίδα στη χαντμπολική οικογένεια του Συλλόγου μας. Ο 35χρονος pivot της ομάδας και στυλοβάτης της άμυνας των "μπλε" τα τελευταία χρόνια, ενημέρωσε τη διοίκηση του ΑΣΕΔ σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
"Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο και γενικότερα την διοίκηση του ΑΣΕΔ, τους παράγοντες, προπονητές, εφόρους και όλους τους συμπαίκτες μου για τα όμορφα χρόνια που ζήσαμε στην ομάδα και 
που την έκαναν οικογένειά μου...δεύτερο σπίτι μου... Μεταξύ πολλών άλλων, οι κύριοι Δούκας, Γιαννάδης, Βάτης, Φελούκας και ο coach Κρανάκης μου παρείχαν από την πρώτη ημέρα της μεταγραφής μου στην ομάδα, υποστήριξη, βοήθεια και αγάπη, γεγονός που έκαναν ακόμη δυσκολότερη την απόφασή μου... Δυστυχώς, όμως, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από τον ΑΣΕΔ, τα γήπεδα της Α1 και ίσως από την ενεργό δράση, γενικότερα...
Οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις είναι πλέον τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με το χάντμπολ στο επίπεδο που το έκανα μέχρι σήμερα... Για το λόγο αυτό αποφάσισα να μη συμμετάσχω στο φετινό, απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1 και εφόσον δε βρεθεί κάποια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας να αγωνιστώ, να αποσυρθώ κιόλας από την ενεργό δράση.
Απλά θα ήταν άδικο να παραμείνω στον ΑΣΕΔ και τελικά να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις δημιουργώντας εν τέλει πρόβλημα στην ίδια μου την ομάδα..."
Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Αλέξη για τα χρόνια προσφοράς του στην ομάδα, το ήθος και την αγωνιστικότητά του... Τέτοιοι αθλητές είναι βέβαιο ότι κοσμούν τα Ελληνικά γήπεδα, κοσμούν το Ελληνικό Χάντμπολ και είναι βέβαιο ότι αυτό γίνεται φτωχότερο κατά την αποχώρησή τους από τη δράση...

Στον Διομήδη Ανανιάδης και Ν. Χατζηκωνσταντίνου

Πηγή: diomidis-handball.gr
 
Στην οικογένεια του Διομήδη ανήκει από σήμερα ο πίβοτ της ΧΑΝΘ Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ανανιάδης, καθώς συμφώνησε με την πράσινη Διοίκηση και θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας.Ο 27χρονος πίβοτ είναι μια σπουδαία μεταγραφική επιτυχία για τον Διομήδη, αφού η περσινή του πορεία στην ΧΑΝΘ, ήταν άκρως παραγωγική. Το ταλέντο του, η αγωνιστικότητά του και η εμπειρία του, καθώς έχει αγωνιστεί στην Γερμανία (Έμπορ Ροστόκ τη σεζόν 2008-2009), τον καθιστούν ένα υπερπολύτιμο όπλο για κάθε ομάδα, ενώ η κλήση του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, αμέσως μετά την παρουσία του στην Εθνική Νέων, 
επισφραγίζει την άρτια αθλητική του παρουσία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι προπονητές.
Ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: "Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι μεγάλη μου τιμή, που θα βρίσκομαι φέτος στην οικογένεια του Διομήδη. Ομάδα με υψηλούς στόχους κάθε χρόνο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και ευχαριστώ τη ΧΑΝΘ για την ευκαιρία που μου δίνει για να το πραγματοποιήσω"
"ΠΡΑΣΙΝΟΣ" KAI Ο ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στον Διομήδη υπέγραψε ο ταλαντούχος Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, πρώην παίκτης του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο 24 ετών Νίκος, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της πράσινης Διοίκησης, καθώς στη θέση του δεξιού εξτρέμ, όπου και αγωνίζεται, είναι χαρισματικός και πολλά υποσχόμενος.
Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα των Βριλησσίων και του Πανελληνίου, ενώ χαρακτηρίζεται ως η "ήρεμη δύναμη" των εξτρέμ. Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του Διομήδη και του ευχόμαστε να είναι υγιής και γεμάτος επιτυχίες!
Ο Νίκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου. Ο Διομήδης είναι μεγάλη ομάδα και ήταν κάτι που το ήθελα καιρό. Σκοπός μου είναι να μπω στην οικογένεια του Διομήδη, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Δύο ακόμη μεταγραφές για τις γυναίκες του ΠΑΟΚ. Βγήκαν τα διαρκείας

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Στήριξη διαρκείας με 10 και 20 ευρώ για τις πρωταθλήτριεςΣτην κυκλοφορία θα τεθούν από αύριο τα εισιτήρια διαρκείας της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Με αντίτιμο 10 ευρώ για ανέργους και μέλη των συνδέσμων και 20 ευρώ για όλους τους άλλους φίλους του ΠΑΟΚ, τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται και στο γήπεδο της Τούμπας αύριο Τρίτη, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – Νις. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από κοπέλες του τμήματος σε όλες τις θύρες.
«Καλούμε τους φίλους του ΠΑΟΚ να μας στηρίξουν με ένα μικρό ποσό από το υστέρημά τους. Αυτή η ομάδα πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 και εκπροσώπησε επάξια τον ΠΑΟΚ με όλα τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος. Φέτος στοχεύουμε τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος με κινήσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του ελληνικού χάντμπολ», δήλωσε ο έφορος της ομάδας, Δημήτρης Χασεκίδης, στο paokhandball.gr.
Από αύριο και κάθε μέρα, τα εισιτήρια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ θα διατίθενται και από τα γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Δύο ακόμη μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ
Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ανήκουν από σήμερα δύο νεαρές αθλήτριες, που θα βοηθήσουν την ομάδα της Γρηγορίας Γκόλια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πρόκειται για τις Κυριακή Καρσανίδου και Νατάσα Ελευθεριάδου. H Καρσανίδου είναι 21 ετών, αγωνίζεται ως εξτρέμ και στις δύο πλευρές, αλλά και ως πλέι μέικερ και πέρσι αγωνίστηκε στον Άρη.
Η Νατάσα Ελευθεριάδου είναι 19 ετών, αριστερόχειρας και προέρχεται από τους Ακρίτες Νευροκοπίου. «Με τους Ακρίτες διατηρούμε πάντα άριστες σχέσεις και συνεργασία και πάνω σε αυτή τη βάση πραγματοποιήθηκε αυτή η μεταγραφή, ανιδιοτελώς. Υπάρχει σύμπλευση απόψεων και θεωρούμε ότι η άψογη συνεργασία μας θα συνεχιστεί με οφέλη και για τις δύο ομάδες», σχολίασε ο κ. Χασεκίδης.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τα γκρουπ δυναμικότητας για ΠΑΟΚ, Δούκα και Διομήδη

Συντάκτης: Onsports Team 
Τα γκρουπ δυναμικότητας για ΠΑΟΚ, Δούκα και Διομήδη Άργους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο Χάντμπολ δόθηκαν στη δημοσιότητα.Στους Άνδρες και συγκεκριμένα στο Τσάλεντζ Καπ, ο ευνοημένος από τις δύο ελληνικές ομάδες είναι ο Δούκας, ο οποίος συμπεριλήφθηκε απευθείας στον 4ο γύρο, δηλαδή στους «16» μαζί με την Ρουμάνικη Οντορχέι και την Πορτογαλική Μιλανέζα. Ο ΠΑΟΚ στον 3ο γύρο βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θα έχει πιθανούς αντιπάλους τις Βικτόρια (Λευκορωσία), Βμρπας (Σερβία), Ντουντελάντζ (Λουξεμβούργο), Αζοτι (Πολωνία), Πρεσάνο (Ιταλία), Νίλουφερ (Τουρκία), ΖΤΡ (Ουκρανία), Κάρλοβατς (Κροατία), Χάσελτ (Βέλγιο), Φαμίλια (Κόσοβο), Σάβεχοφ (Σουηδία), Σπαρτάκ (Βουλγαρία) και Στρόβολο (Κύπρος). Στο κύπελλο EHF ο Διομήδης Άργους είναι στο 2ο γκρουπ του 2ου γύρου και θα έχει πολύ δύσκολους πιθανούς αντιπάλους τις Μάριμπορ (Σλοβενία), Κράσνονταρ (Ρωσία), Σαμπερί (Γαλλία), Αραγκόν (Ισπανία), Σκιερν (Δανία), Νάντ (Γαλλία), Κάουστικ (Ρωσία), Μορς (Δανία), Λίγκι (Σουηδία), Μπακάου (Ρουμανία), Πορτόβικ (Ουκρανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Αρενταλ (Νορβηγία), Περμέσκι (Ρωσία), Ζομίμακ (ΠΓΔΜ), Νέξε (Κροατία), τον ηττημένο από το ζευγάρι Ντροτ (Νορβηγία)- Ες (Λουξεμβούργο) και τρεις ομάδες που θα καταλάβουν τις 4ες θέσεις στους προκριματικούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χάντμπολ: Πιθανός «εμφύλιος» ΠΑΟΚ και Ορμής στην Ευρώπη

Συντάκτης: Onsports Team 
Ορατό είναι το ενδεχόμενο ΠΑΟΚ και Ορμή να τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο του EHF Cup Γυναικών.Την Τρίτη (23/7) κληρώνει στην Βιέννη για 8 εκπρόσωπους της Ελλάδας στα Κύπελλα Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας για όλους τους γύρους σε άνδρες και γυναίκες. Στον 2ο γύρο του EHF cup γυναικών συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Ορμή Λουξ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ η Ορμή Λουξ στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, άρα υπάρχει η πιθανότητα ελληνικού «εμφυλίου», όπως συνέβη πέρσι στους άνδρες στο ίδιο ευρωπαϊκό κύπελλο με Διομήδη και ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά αποφεύγει σίγουρα τις Λέβαγκερ (Νορβηγία), Καρπάτι (Ουκρανία), Βοκ (Ολλανδία), Γκόμελ (Λευκορωσία), Αντβέρπ (Βέλγιο), Φραμ (Ισλανδία), Ντουντελάντζ (Λουξεμβούργο), Καστριότι (Κόσοβο), Χερτζέλιγια (Ισραήλ), οι παραπάνω ομάδες είναι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας της Πάτρας, η οποία και αποφεύγει με την σειρά της τις Μόσταρ (Βοσνία), Μοστ (Τσεχία), Μιχάλοβτσε (Σλοβακία), Σάμομπορ (Κροατία), Ετάρ (Βουλγαρία), Ολύμπια (Αγγλία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Κολέγιο Μπάρος (Πορτογαλία), Βίσε (Βέλγιο), οι οποίες είναι ταυτόχρονα πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.
Στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών και συγκεκριμένα στον ο 3ο γύρο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες, την Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας και τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, όπου επίσης είναι πιθανοί αντίπαλοι. Η ομάδα της Άρτας βρίσκεται στο 1ο γκρουπ μαζί με τις Βίσταλ (Πολωνία), Αλκανένα (Πορτογαλία), Μπακού (Αζερμπαιτζαν), Η65 (Σουηδία), Κρίβαγια (Βοσνία), Βίντετουρ (Ελβετία), Πρίστινα (Κόσοβο), Ντανίλοβγκαρντ (Μαυροβούνιο), ενώ η ομάδα των Γιαννιτσών συμπεριλήφθηκε στο 2ο γκρουπ παρέα με τις Μπιγκάνος (Γαλλία), Μαλτέπε (Τουρκία), Σλάβια (Τσεχία), Ντνεπριανκα (Ουκρανία), Βέστφριεσλαντ (Ολλανδία), Νάισα Νις (Σερβία), Κολέγιο (Πορτογαλία), Βασιλεία (Ελβετία).
Στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Γυναικών ο ΟΦΝ Ιωνίας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θα έχει υποψήφιες αντιπάλους τις Οντένσε (Δανία), Ζαγκόντινα (Σερβία), Γκοροντίτσανκα (Λευκορωσία) και άλλες 5 ομάδες που θα γίνουν γνωστές μετά το τέλος των προκριματικών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα έχουν αποκλειστεί, έχοντας κατακτήσει την 4η θέση στον όμιλο τους.

Νεα εποχή στον ΕΣΝ Βριλησσίων

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Πάντρεμα έμπειρων και νέων παραγόντων υπάρχει πλέον στο καινούργιο Δ.Σ. του ΕΣΝ Βριλησσίων μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στον Σύλλογο. Οι παλιοί Βασίλης Σκουλάς, Λουκάς Οικονόμου συνάντησαν τους νέους και δυναμικούς Δημήτρη Κοτσιώνη και Άκη Βαλαβάνη (διοργανωτές του Βριληττός 2013)
Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκουλάς Βασίλειος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοτσιώνης Δημήτριος
ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Οικονόμου Λουκάς
ΤΑΜΙΑΣ: Αντωνιάδης Βασίλειος
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σωτήρχος Κωνσταντίνος
ΜΕΛΗ: Θεολόγος Βαλαβάνης, Καλπακτσόγλου Βασίλειος, Γαλανάκος Ευάγγελος, Μάρκογλου Λεωνίδας

ΑΕΚ: Κι επίσημα Καρυπίδης - Δηλώσεις Αρβανίτη - Σε τουρνουά στην Ελβετία

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάββας Καρυπίδης. Ο διεθνής αθλητής ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και επίσημα, ενώ και ο ίδιος το επιβεβαίωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook με τη φράση "Επόμενος σταθμός ΑΕΚ". Ο Καρυπίδης θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις καλοκαιρινές του διακοπές, και θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο της Κηφισιάς, όπου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η »πρώτη» της Ένωσης, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου. .
Αρβανίτης: «Ο Καρυπίδης θα δίνει ανάσες και στην θέση του Αλβανού»
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για το φετινό ρόστερ της ομάδας χάντμπολ, για την μεταγραφή του Σάββα Καρυπίδη, τονίζοντας πως μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκούς στόχους, πρέπει να έχει δυο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. «Θεωρητικά έχουμε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Είναι η καλύτερη ομάδα με τους κορυφαίους έλληνες παίκτες και δυο πολύ δυνατούς ξένους. Είμαστε σίγουρα το φαβορί στην Ελλάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Από κει και πέρα θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό «χτίζεται» η ομάδα για να μπορεί να ξεκινήσει μια πορεία στην Ευρώπη και από φέτος θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».
«Ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις»
Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην μεταγραφή του Σάββα Καρυπίδη. Ο αρχηγός της Εθνικής θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό καθώς αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Χριστόφορο Μπακαούκα με τον προπονητή της ΑΕΚ, να τονίζει πως μια ομάδα που στοχεύει σε μια ευρωπαϊκή διάκριση, πρέπει να έχει ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Παράλληλα τόνισε πως στο χάντμπολ υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται αλλαγές σε όλη την διάρκεια του αγώνα: «Είναι μια σημαντική μεταγραφή που μας ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Κατ’ αρχάς στο χάντμπολ έχεις την άνεση να κάνεις αλλαγές συνεχώς. Κανονικά σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και επιδιώκει μια πορεία στην Ευρώπη, πρέπει όλες οι θέσεις να είναι σαν κι αυτές. Μπακαούκας και Καρυπίδης, Καφφάτος και Τσιλιμπάρης. Ισάξιοι αθλητές για όλες τις θέσεις. Από κει και πέρα ο Καρυπίδης θα μας καλύψει και το κενό του Αλβανού, για να παίρνει κάποιες «ανάσες. Αυτή την στιγμή θεωρώ ότι είμαστε πλήρης, ενδεχομένως να χρειαζόμασταν κάποιον παίκτη πίσω από τον Γεωργιάδη αλλά θα το καλύψουμε εκ των έσω. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Στόχος είναι να δουλέψουμε σωστά και από κει και πέρα είναι δικό μου θέμα που θα χωρέσουν όλοι».
Τουρνουά στην Ελβετία η ΑΕΚ στις 24-25 Αυγούστου
Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έχει ένα μήνα για να δουλέψει και να προετοιμαστεί για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει στις 31 Αυγούστου την Ντιναμό Μινσκ στο Πρεσόφ και ο Γιάννης Αρβανίτης θέλει το διάστημα που έχει στην διάθεση του να δουλέψει εντατικά έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Το διάστημα της προετοιμασίας η «Ένωση» θα δώσει δυνατά φιλικά ενώ ο κ. Αρβανίτης έχει προγραμματίσει από τώρα την συμμετοχή της ΑΕΚ σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά στην Ελβετία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ένα Σαββατοκύριακο πριν αναχωρήσει η ομάδα για το Πρεσόφ. Συγκεκριμένα η «Ένωση» θα βρεθεί στην Ελβετία το διήμερο 24-25 Αυγούστου όπου θα έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, σε ένα τουρνουά που θα αποτελέσει ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τουρνουά στην Ελβετία συμμετέχουν οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει σε ποιόν όμιλο θα συμμετάσχει η ΑΕΚ και ποιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσει, μια εβδομάδα πριν την Ντιναμό Μινσκ. Από κει και πέρα, όλα είναι έτοιμα για την πρώτη προπόνηση, στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών όλοι οι παίκτες στις 29 Ιουλίου στο Ζηρίνειο. Όσον αφορά τους δυο ξένους αναμένονται στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα.

Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Στάθης Κεσίδης

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φορέσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Στάθης Κεσίδης.
Ο 22χρονος πίβοτ από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούσε την παραμονή του στο σύλλογο και αυτό που απέμενε ήταν η συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ζαφειράκη Νάουσας για το δανεισμό του παίκτη. Η συμφωνία επετεύχθη και από το πρωί του Σαββάτου τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στα γραφεία της ομοσπονδίας.
«Ήθελα να μείνω στην ομάδα και είμαι χαρούμενος που συνεχίζω. Ο στόχος είναι να έχουμε μία 
καλύτερη χρονιά από την περσινή και από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Στάθης Κεσίδης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
Στο περσινό πρωτάθλημα, ο Κεσίδης αγωνίστηκε σε 21 αγώνες και πέτυχε 29 γκολ.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Πηγή: http://www.sentragoal.grΜεταγραφικό μπαράζ στην ΑΕΚ
 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Τη μία μετά την άλλη άρχισαν να ανακοινώνουν τις μεταγραφές τους οι ομάδες της Α1 Ανδρών του χάντμπολ, με την ΑΕΚ και τον Διομήδη να σηκώνουν το... βάρος της επικαιρότητας. Ο Σάββας Καρυπίδης -το μεταγραφικό «μπαμ» με το οποίο είχε υποσχεθεί πως θα κλείσει το ρόστερ της ΑΕΚ ο ισχυρός άντρας του τμήματος- αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα τον φέρει πίσω στην Ελλάδα ύστερα από οκτώ χρόνια στο εξωτερικό.
Ο διεθνής αριστερόχειρας εξτρέμ έχει συμφωνήσει προφορικά σε όλα με τη διοίκηση της Ένωσης κι απλά μένει η υπογραφή του συμβολαίου με την επιστροφή του από τις διακοπές.
Με «στρατηγό» και φέτος
Την τρίτη του χρονιά του με τη φανέλα του Διομήδη θα διανύσει ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου, που συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας του Άργους κι εξαρχής έθεσε ψηλά τον πήχη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στην οικογένεια του Διομήδη για ακόμη μία χρονιά. Το κυριότερο που με απασχολεί και εύχομαι για μένα και τους συμπαίκτες μου είναι υγεία, αφού δεν περάσαμε και λίγα πέρσι. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου και φέτος θα πρωταγωνιστήσει και θα αξιώσει τα μέγιστα», σχολίασε ο «στρατηγός», όπως αποκαλούν τον Μεγαλοοικονόμου στο Άργος.
Παράλληλα, οι «λύκοι ενισχύθηκαν και κάτω από τα δοκάρια, αφού κάτοικος Άργους θα είναι ο τερματοφύλακας Νίκος Λοΐζος. Ο διεθνής (με τη Νέων στο Παγκόσμιο του 2011) πορτιέρο ανήκει στον Φοίβου, αλλά πέρσι αγωνιζόταν στη ΧΑΝΘ και θα καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του Ηλία Τσούλου (εγχειρίζεται στις 10 Αυγούστου για αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού και θα απουσιάσει τουλάχιστον για 5-6 μήνες).
Επτάδα ενίσχυσης στον Φοίβο
Με επτά μεταγραφές ενισχύθηκε το τμήμα χάντμπολ του Φοίβου Συκεών, που τη νέα σεζόν θα έχει στον πάγκο τον Βασίλη Σκανδάλη. Αναλυτικά, τη φανέλα του Φοίβου για την επόμενη σεζόν θα φορέσουν:
Ο 22χρονος διεθνής δεξιός εξτρέμ Λευτέρης Ιωαννίδης (έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ), ο 26χρονος πλέι μέικερ Παναγιώτης Αποστολίδης (επιστρέφει ύστερα από οκτώ χρόνια στον ΠΑΟΚ), ο 32χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Παπαγεωργίου, ο 22χρονος δεξιός ίντερ Νίκος Τάτσης (επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια σε ΠΑΟΚ, Φίλιππο Βέροιας και ΧΑΝΘ αντίστοιχα), ο 33χρονος πίβοτ Σάκης Ναουμίδης, ο 29χρονος αριστερός ίντερ Δημήτρης Μπαλαμός (επιστρέφουν στον Φοίβο ως ελεύθεροι από τον Άρη), ο 21χρονος δεξιός ίντερ Κώστας Καφαντάρης (ελεύθερος από τον Άρη).

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Φοίβος: Επτά μεταγραφές και νέος τεχνικός ο Βασίλης Σκανδάλης

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Με επτά μεταγραφές ενισχύθηκε το τμήμα χάντμπολ του Φοίβου Συκεών στο πρώτο σκέλος της μεταγραφικής περιόδου ενόψει της νέας σεζόν, ενώ παράλληλα την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο έμπειρος προπονητής Βασίλης Σκανδάλης. Αναλυτικά, τη φανέλα του Φοίβου για την επόμενη σεζόν θα φορέσουν…- Ο 22χρονος διεθνής δεξιός εξτρέμ Λευτέρης Ιωαννίδης που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.
- Ο 26χρονος πλέι μέικερ Παναγιώτης Αποστολίδης που επιστρέφει στον Φοίβο μετά από οκτώ
χρόνια στον ΠΑΟΚ.
- Ο 32χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Παπαγεωργίου, καθώς ανανεώθηκε η υποσχετική του από Θερμαϊκό
- Ο 22χρονος δεξιός ίντερ Νίκος Τάτσης, που επιστρέφει στο Φοίβο μετά από τρία χρόνια, έχοντας αγωνιστεί διαδοχικά σε ΠΑΟΚ, Φίλιππο Βέροιας και ΧΑΝΘ
- Ο 33χρονος πίβοτ Σάκης Ναουμίδης που επιστρέφει στον Φοίβο ως ελεύθερος από τον Άρη.
- Ο 29χρονος αριστερός ίντερ Δημήτρης Μπαλαμός, που επιστρέφει στον Φοίβο ως ελεύθερος από τον Άρη.
- Ο 21χρονος δεξιός ίντερ Κώστας Καφαντάρης, ως ελεύθερος από τον Άρη
«Οι στόχοι του Φοίβου»
«Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των μεταγραφικών κινήσεων μας. Ο στόχος ήταν να αποκτηθούν παίκτες που έχουν καλή τεχνική και τακτική προσαρμογή. Αυτό που θέλουμε είναι ο Φοίβος να δημιουργήσει μία νεανική ομάδα, η οποία σταδιακά θα ενισχύεται αποκλειστικά από τα τμήματα υποδομής και θα αποδίδει όμορφο χάντμπολ, ελκυστικό για όλους τους φίλους του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι και την επόμενη περίοδο να παραμείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και να κερδίσει το σεβασμό όλων των αντιπάλων. Δεν θα αρκεστούμε σε μεταγραφές, σύντομα θα γίνουν κινήσεις με στόχο την οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο πρόεδρος του Φοίβου, Αντώνης Σαουλίδης.

ΠΑΟΚ: Πήρε Βότση, συνεχίζει ο Τσίλης. Στο Φοίβο Π. Αποστολίδης και Ιωαννίδης

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι για την επόμενη περίοδο ο Κώστας Βότσης, καθώς σήμερα μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία με τη διοίκηση του Α.Σ.Ο 32χρονος αριστερός ίντερ (ύψος 1,85μ.) ήρθε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος από τον Παράδεισο Αμαρουσίου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Το να παίζεις για αυτόν τον σύλλογο είναι σημαντικό και γίνεται ακόμη πιο δυνατό το συναίσθημα αν είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως συμβαίνει με εμένα. Επίσης χαίρομαι που θα ξαναβρώ παλιούς μου συμπαίκτες, όπως τους Γουργούμη, Τσακίρη και Κοκώνη. Ευχαριστώ τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη και τον προπονητή Στέλιο Υετίων για την εμπιστοσύνη. Από την πλευρά μου αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις και στις απαιτήσεις της ομάδας», τόνισε ο Κώστας Βότσης.Στο περσινό πρωτάθλημα ο Κώστας Βότσης είχε 80 γκολ σε 21 αγώνες και ήταν δεύτερος σκόρερ του Φοίβου Συκεών, όπου αγωνιζόταν ως δανεικός.
Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Τσίλης
Ένας από τους πλέον εξελίξιμους αθλητές, ο 21χρονος Άγγελος Τσίλης θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και για τη νέα χρονιά, καθώς ανανεώθηκε ο δανεισμός του από τον Φαίακα Κέρκυρας.
Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν για τον Τσίλη στον ΠΑΟΚ και ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την παραμονή του.
«Ήθελα να μείνω στην ομάδα και αυτό το είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Φέτος τα πράγματα ίσως και να είναι πιο δύσκολα από οικονομικής πλευράς, ωστόσο αν εμείς δουλέψουμε όπως πρέπει και μοχθήσουμε στην προπόνηση, πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουμε. Το χάντμπολ είναι η τρέλα μας και πρέπει να το χαιρόμαστε κάθε μέρα» τόνισε ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ, στο paokhandball.gr.
Στην περσινή σεζόν ο Κερκυραίος αθλητής είχε 30 γκολ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος.
Παρελθόν Β. Αποστολίδης και Ιωαννίδης
Μετά τον Χρήστο Τσάτσο, ο Παναγιώτης Αποστολίδης γίνεται ο δεύτερος παίκτης που αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ καθώς μένει ελεύθερος μετά από μία οκταετία στον Δικέφαλο.
Τόσο από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όσο και από εκείνη του 26χρονου πλέι μέικερ δεν υπήρξε προσπάθεια επαφής για ανανέωση της συνεργασίας και έτσι ο Αποστολίδης έμεινε ελεύθερος λόγω συμπλήρωσης της οκταετίας. Το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον Φοίβο Συκεών.
Ένας ακόμα παίχτης που αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ είναι και ο Λευτέρης Ιωαννίδης. O 23χρονος παίκτης βρέθηκε χθες στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ και μαζί με τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα για τη λύση της συνεργασίας. Στη σεζόν που πέρασε ο Ιωαννίδης είχε 58 γκολ σε 22 αγώνες. Από πλευράς ΠΑΟΚ ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε στον αθλητή "καλή συνέχεια στην καριέρα του", ενώ ο Ιωαννίδης ευχήθηκε από την πλευρά του "να έχει επιτυχίες ο σύλλογος".

Στον Διομήδη ο Λοΐζος. Ανανέωσε ο Μεγαλοοικονόμου

Πηγή: www.diomidis-handball.gr 
Πράσινος θεωρείται εδώ και κάποιες ώρες ο ταλαντούχος τερματοφύλακας Νίκος Λοϊζος, καθώς συμφώνησε με την Διοίκηση του Διομήδη και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας φέτος.
Ο Νίκος, ο οποίος είναι παίκτης του Φοίβου, αλλά πέρσι αγωνιζόταν στην ΧΑΝΘ, είναι ίσως ο πιο πολλά υποσχόμενος νέος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, καθώς είναι χαρισματικός, ταλαντούχος και έχει αρκετές αγωνιστικές εμπειρίες, αφού είχε αγωνιστεί ως βασικός στην Εθνική Νέων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Ο 23χρονος πορτιέρο ήταν στις αρχικές επιλογές του προπονητικού 
μας team, αλλά και της Διοίκησής μας, καθώς έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα μας, αλλά και στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα, με ευοίωνες προοπτικές εξέλιξής του.
Μαζί με τον Χριστόφορο Νούγκοβιτς και δεδομένης της απουσίας του Ηλία Τσούλου (ο οποίος εγχειρίζεται στις 10 Αυγούστου για αποκατάσταση πρόσθιου χιαστού και θα απουσιάσει τουλάχιστον για 5-6 μήνες), ο Νίκος Λοϊζος θα αποτελεί την γραμμή υπεράσπισης της πράσινης εστίας.
Ο ίδιος, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: «Ο Διομήδης Άργους είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην Α1. Συνεπώς, είναι μεγάλη μου τιμή που φέτος θα είμαι μέλος αυτού του Συλλόγου. Ανυπομονώ να αρχίσει η αθλητική χρονιά και να δουλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».
Ανανέωσε ο Μεγαλοοικονόμου
Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου, ο «στρατηγός» του Διομήδη, θα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της ομάδας μας, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.
Ο διεθνής μας παίκτης, που αποτελεί το προπύργιο της άμυνάς μας, αλλά και με το επιθετικό του ταλέντο και την οξυδέρκειά του, βοηθά ουσιαστικά και στην επίθεση των «πρασίνων», είπε τελικά το ναι στην πρόταση της Διοίκησης του Διομήδη, καθώς ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρη η θέλησή της να παραμείνει στην ομάδα μας.
Ο ηγετικός του χαρακτήρας, το αγωνιστικό και μαχητικό του προφίλ, αλλά και η μεταδοτικότητα και η ικανότητα «τυφλής» συνεργασίας του με τους συμπαίκτες του, τον καθιστούν ένα σημαντικό όπλο στον Διομήδη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που και φέτος θα τον έχουμε στην πράσινη οικογένεια.
Ο «στρατηγός» μας, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στην οικογένεια του Διομήδη για μια ακόμη χρονιά. Το κυριότερο που με απασχολεί και εύχομαι για μένα και τους συμπαίκτες μου είναι υγεία, αφού δεν περάσαμε και λίγα πέρσι. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου και φέτος θα πρωταγωνιστήσει και θα αξιώσει τα μέγιστα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ζήσουμε υπέροχες στιγμές, όπως ακριβώς αρμόζουν στον μεγάλο σύλλογο του Διομήδη».

ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Πήρε Μούρνου ο ΠΑΟΚ

Πηγή: http://www.sentragoal.gr 
Την πολυτιμότερη παίκτρια της περσινής Α1 γυναικών, τη Λένα Μούρνου, απέκτησε η πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΑΟΚ με δανεισμό για έναν χρόνο από τον Φίλιππο Βέροιας. Η 19χρονη δεξιόχειρας περιφερειακή πέρυσι ως δανεική στην Ορμή είχε αναδειχθεί τέταρτη σκόρερ του πρωταθλήματος με 90 γκολ σε 16 αγώνες.
«Πέρυσι με την Ορμη δεν κατακτήσαμε τίποτα, αλλά με τον ΠΑΟΚ φέτος θέλω να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ελλάδος», δήλωσε η Μούρνου.
Επίσης, τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φορά για ακόμη μία χρονιά η Χριστίνα Ανθίτση, αφού η 22χρονη πίβοτ, που είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του τμήματος.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καρυπίδης: «Λεπτομέρειες μένουν και τελειώνει η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ!»

Πηγή: www.enwsi.gr
 
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να αγωνίζεται τη νέα χρονιά με την φανέλα της ΑΕΚ ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ρόστερ του «Δικεφάλου». Ο έμπειρος δεξιός ίντερ μίλησε αποκλειστικά στην «Ώρα των Σπορ» για τις συζητήσεις με την ΑΕΚ, την απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα και εξήγησε τους λόγους που τον έπεισαν να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε από τον Δημήτρη Λαζόπουλο. Αρχικά ο παίκτης σχολίασε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά η μεταγραφή ωστόσο απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων, απομένουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Έχω μιλήσει με τον κ. Λαζόπουλο, ο οποίος μου έχει αναλύσει το πλάνο που υπάρχει για την ΑΕΚ, γεγονός που με έπεισε. Η ομάδα λειτουργεί σε πολύ επαγγελματικά επίπεδα και έχει υψηλούς στόχους», ήταν αρχικά το σχόλιο του.«Συμπαίκτες και Τσάμπιονς Λιγκ»
Στη συνέχεια ο Καρυπίδης αναφέρθηκε και στον ρόλο που έπαιξε στην απόφαση του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, η παρουσία των πολύ αξιόλογων και έμπειρων παικτών, με τους οποίους γνωρίζεται. Άλλωστε με τους περισσότερους είναι συμπαίκτες στην Εθνική και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και από τους ίδιους για τη νέα αλλαγή σελίδας στην ομάδα χάντμπολ. Παράλληλα στάθηκε και στην συμμετοχή της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τους υψηλούς στόχους που έχει στην Ευρώπη: «Ένας ακόμη λόγος που έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου είναι οι αθλητές που υπάρχουν στην ομάδα καθώς με τους περισσότερους γνωριζόμαστε και διατηρώ άριστες σχέσεις. Σίγουρα το γεγονός πως η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί κίνητρο για κάθε αθλητή. Ήθελα να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο και η ΑΕΚ μπορεί να μου το προσφέρει αυτό. Ευελπιστώ πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει κλείσει το θέμα», ήταν μεταξύ άλλων το σχόλιο του. Να τονίσουμε πως τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του χειρίζεται πλέον ο δικηγόρος του και εφόσον τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες ο παίκτης θα βρεθεί στην Αθήνα για να υπογράψει και επίσημα το νέο του συμβόλαιο. Η ΑΕΚ αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τον παίκτη και το πιθανότερο είναι πως την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Από κει και πέρα, δέκα μέρες απομένουν περίπου μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και ο Γιάννης Αρβανίτης έχει ήδη ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του, θέλοντας να είναι όλα έτοιμα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Οι πρώτες μεταγραφές στους άντρες του ΠΑΟΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ανήκουν από σήμερα δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι αθλητές. Οι αδελφοί Νίκος και Χρήστος Νικολαΐδης θα φορούν για τα επόμενα δύο χρόνια τη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό.
Ο αριστερός εξτρέμ Νίκος Νικολαΐδης (21 ετών, 1.83μ.) και ο δεξιός εξτρέμ Χρήστος Νικολαΐδης (20 ετών , 1.77μ.) αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι. Πέρσι αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Φοίβου Συκεών με τον πρώτο να έχει 25 γκολ σε δέκα αγώνες και τον δεύτερο 56 γκολ σε 19 αγώνες.
«Ξεκινάμε τις μεταγραφές μας με δύο παιδιά που έχουν δείξει το ταλέντο τους στην Α1 ανδρών. Τους εύχομαι υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ», τόνισε ο έφορος Γρηγόρης Πετρίδης, ενώ τους αθλητές καλωσόρισε στα γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ και ο τεχνικός της ομάδας, Στέλιος Υετίων.Οι δύο αθλητές, αφού περιηγήθηκαν στην αίθουσα τροπαίων του ΠΑΟΚ, υπέγραψαν τη συμφωνία και μίλησαν στο paokhandball.gr για το νέο βήμα στην καριέρα τους.
«Είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μας, καθώς ερχόμαστε σε ένα μεγάλο σωματείο. Ευελπιστούμε να είμαστε υγιείς και να πετύχουμε κάθε στόχο που θα θέσει ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής», τόνισε ο Νίκος Νικολαΐδης, ενώ ο Χρήστος υπογράμμισε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και παράλληλα να αναδειχθούμε, να φτάσουμε στην Εθνική ομάδα και γιατί όχι κάποια στιγμή να τολμήσουμε ένα βήμα προς το εξωτερικό, ώστε να κάνουμε υπερήφανους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ»

Πήρε Τσουτσουλάκη από Φιλώτα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Μετά την Κατερίνα Βαφειάδου, ο Αμύντας Αμυνταίου προχώρησε στη δεύτερη μεταγραφική του προσθήκη, αποκτώντας για 1 χρόνο, την 28χρονη υψηλόσωμη πίβοτ του Φιλώτα Φλώρινας, Τάνια Τσουτσουλάκη.
Η Τάνια Τσουτσουλάκη, έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο , με την ομάδα του ΜΠΣ Φιλώτα και ακολούθησαν οι ομάδες του Παναθλητικού (Α1 Εθνική) του Μακεδονικού (Α2 Εθνική) και του Αρίωνα Πτολεμαϊδος (Α1 Εθνική), όπου οι εμφανίσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες, κερδίζοντας επάξια μια θέση στις εθνικές ομάδες.
Τα 2 τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με την ομάδα του ΜΠΣ Φιλώτα, στα πρωταθλήματα της Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας, αποσπώντας άκρως εγκωμιαστικά σχόλια, τόσο για την απόδοση της, όσο και για τον αψεγάδιαστο χαρακτήρα της.Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μετεγγραφής, η νέα παίκτρια του Αμύντα ανέφερε τα εξής: « Ο Αμύντας Αμυνταίου είναι η ιστορικότερη ομάδα της Ελληνικής χειροσφαίρισης και αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για οποιοδήποτε αθλητή ή αθλήτρια να αγωνίζεται με τα χρώματα της.
Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Γιώσκο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο και τις ικανότητες μου, ευελπιστώ οτι μαζί με τις συναθλήτριες θα συνθέσουμε ένα υπολογίσιμο σύνολο, ικανό να υλοποιήσει τους στόχους του.»

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέντε ανανεώσεις στις γυναίκες του ΠΑΟΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Πέντε αθλήτριες, που πέρσι πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ θα φορούν τη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό και τη νέα σεζόν.
Οι Ελένη Προκοπίδου, Μυρτώ Νούλα, Βενέτα Χατζή, Κατερίνα Ιωαννίδου και Κωνσταντίνα Παυλίδου συμφώνησαν σε όλα με τον έφορο του τμήματος Δημήτρη Χασεκίδη και παραμένουν στην ομάδα, γεγονός που αποτελούσε και επιθυμία της προπονήτριας Γρηγορίας Γκόλια.
Η αριστερή εξτρέμ Ελένη Προκοπίδου ήταν πέρσι η πρώτη σκόρερ του ΠΑΟΚ με 106 γκολ σε 20 αγώνες, ενώ η περιφερειακός Μυρτώ Νούλα (που στο παρελθόν πανηγύρισε κατάκτηση πρωταθλήματος και με τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ!) είχε 51 γκολ σε 20 αγώνες. Η Παυλίδου είχε 14 γκολ, η Ιωαννίδου 7 και η Χατζή 4.Ο Δημήτρης Χασεκίδης ευχήθηκε σε όλα τα κορίτσια «υγεία και επιτυχίες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ»