Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΤΙΜΩΡΙΑ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ηλυσιακό για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΑΟ Πολιτεία- ΑΟ Ηλυσιακός για την 11η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής Ανδρών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή της συνάντησης Αντώνη Λεφάκη.
Αναλυτικά οι ποινές:
1α) Στο αθλητικό Σωματείο Ηλυσιακός την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για πέντε (5) αγωνιστικές συναντήσεις και χρηματικό πρόστιμο ύψους επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (7.500 €). Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 17-16 υπέρ του αθλητικού σωματείου «Α.Ο. Πολιτείας».
β) Στον Συνοδό του Ηλυσιακού Κωνσταντίνο Χαιρεκάκη, την ποινή αποκλεισμού των σαράντα ένα (41) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.
γ) Στον φροντιστή του Ηλυσιακού Σπύρο Αληζιώτη, την ποινή αποκλεισμού των σαράντα ένα (41) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.

Αποτελέσματα της Α2

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη
Μεγάλη Νίνη για την Αναγέννηση Βύρωνα με 19-18 επί του Πήγασου Αιγίου για τον Νότιο όμιλο, με νίκη συνέχισε και ο Αρχέλαος.
Α2 Ανδρών (14η αγωνιστική)
Αναγέννηση Βύρωνα- Πήγασος Αιγίου 19-18
Πόντιοι Κιλκίς- Άρης Θεσσαλονίκης 18-25
Βριλήσσια- ΑΟ Παράδεισος 31-26
ΑΟ Ιωαννίνων- Μίλων Γιαννιτσών 29-21
ΓΣ Δράμα '86- ΑΟΑ Καστοριάς 38-24
Φαίακας Κέρκυρας- Ζαφειράκης 31-9
Ακαδημία Πάτρας- ΓΣ Κορωπίου 29-21
Δίας Πολίχνης- Αρχέλαος 23-31
Ιωνικός ΝΦ- ΓΑΣ Καματερού

Πρέπει να πάμε μπροστά

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Στην ομιλία του στην Γ.Σ. για τον διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο τελικός των Ανδρών στην Κέρκυρα σε μία «φωλιά» του αθλήματος ήταν άρτιος. Αν το καταλάβουμε όλοι, μπορούμε μαζί να πετύχουμε και να διοργανώσουμε στο μέλλον τελικό σε μεγάλο γήπεδο. Επίσης πολύ ωραίος τελικός Κυπέλλου Γυναικών έγινε στο Αμύνταιο σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στο Αμύνταιο την πόλη όπου γεννήθηκε το άθλημα. Στις Εθνικές Ομάδες υπάρχει δυναμική στις μικρές ηλικίες, όπου πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον του αθλήματος. Η Εθνική Παίδων έδειξε ότι αν δουλέψουμε έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα μπορούμε να φτιάξουμε παίκτες που θα διαδεχτούν αυτούς που είναι τώρα στην Εθνική Ανδρών. Στις Εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικό πρώην ομοσπονδιακοί τεχνικοί και διεθνείς αθλητές όπως οι Νίκος Μάντζος και Χρήστος Τζουβάρας να θέλουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τα Εθνικά συγκροτήματα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Η ανάπτυξη βαδίζει στον σωστό δρόμο με πολλές δράσεις, προπονήσεις, καμπ, τουρνουά στα 
σχολεία, σεμινάρια και street handball. Στο θέμα του προγραμματισμού των πρωταθλημάτων και σε άλλα σημαντικά θέματα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους 15 συμβούλους του Δ.Σ. Χρειαζόμαστε βοήθεια και συμβολή από τα σωματεία και τους ανθρώπους του αθλήματος. Πρέπει τα σωματεία να δραστηριοποιηθούν με προτάσεις που θα φέρουν υγιή διάλογο. Πρέπει να πάμε μπροστά, όπως η ώρα που άλλαξε σήμερα. Στις Διεθνείς Σχέσεις έχουμε μια πολύ καλή επαφή και συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία και στοχεύουμε στα προγράμματα της, τα οποία θα ελαφρύνουν τον προϋπολογισμό της ΟΧΕ και θα βοηθήσουν πολύ στην ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες και την επιμόρφωση των προπονητών.
Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Νίκου Γραμματικού πήραμε μία πολύ καλή χορηγία από την KEMPA όσον αφορά τις μπάλες.
Στην προβολή του αθλήματος από την αρχή της σεζόν έχουμε συνεργασία με τον OTE TV και εντελώς δωρεάν καλύπτει αγώνες του αθλήματος, ενώ η ΕΡΤ ζήτησε 305.000 για την παραγωγή του πρωταθλήματος και η NOVA 280.000! Θα θέλαμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά την συνεργασία με τον OTE TV που είναι μέχρι στιγμής άψογη.
H κατάσταση στα οικονομικά είναι τραγική. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα χαρτί υπογεγραμμένο από την κ. Χαλβατζή και όχι από τον Υφυπουργό για 600.000 ευρώ επιχορήγηση. Αν οι εξαγγελίες του κ. Ιωαννίδη υλοποιηθούν για 11 εκατομμύρια που θα μοιραστούν ακόμα στις Ομοσπονδίες, η ΟΧΕ θα πάρει περίπου το 70% του περσινού εγκεκριμένου προϋπολογισμού, δηλαδή 1.000.0000 ευρώ.
Τα ανελαστικά έξοδα του 2012 ήταν 650.000 ευρώ και αν παραμείνουν μόνο τα 600.000 της επιχορήγησης θα είμαστε και... μέσα κατά 50.000 ευρώ. Άρα το κλείνουμε το μαγαζί, παραδίδουμε τα κλειδιά και φεύγουμε...
Εδώ και καιρό κάνουμε μειώσεις στις δαπάνες, όπως το ενοίκιο των γραφείων που καταφέραμε να το μειώσουμε από 2.800 σε 1.000 ευρώ το μήνα. Έγιναν κάποιες κινήσεις να μεταφερθεί η ΟΧΕ στο ΟΑΚΑ, αλλά δυστυχώς δεν κατανοήσαμε την λογική αυτή. Προσπαθούμε τουλάχιστον να πάρουμε κάποιες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο κάτω από τις εξέδρες για τις Εθνικές Ομάδες και τα κλιμάκια».
Στα 2.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2014
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταμίας της ΟΧΕ Αντώνης Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία και επικεντρώθηκε στον προϋπολογισμό του 2014 με την ΟΧΕ να ζητάει από την ΓΓΑ το ποσό των 2.000.000 ως εξής: Για Διοικητικές δαπάνες: 408.000, Λειτουργικές 140.000, Μηχανογράφηση: 12.000, Εθνικές Ομάδες: 480.000, Πρωταθλήματα: 850.000 και Ανάπτυξη: 110.000
Ακολούθησε η Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής από τον Πρόεδρο, Άγγελο Κανόνη.
«Να δούμε την αλήθεια κατάματα, να προστατέψουμε το χάντμπολ»
Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Γραμματικός έκανε από πλευράς του Δ.Σ. την εισήγηση για την τροποποίηση των κανονισμών: «Βάσει των οικονομικοκοινωνικών προβλημάτων είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε πράγματα στους κανονισμούς του αθλήματος και στις εγγραφές- μεταγραφές. Το σκεπτικό δεν έχει να κάνει με την Ευρώπη, που είναι δύσκολο να φτάσουμε τα δικά τους στάνταρ, όπου για παράδειγμα 22 χρονών οι αθλητές είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το μέλλον τους,
αλλά να μπούμε σε έναν τρόπο σκέψης να διευκολύνουμε τους αθλητές.
Δικαστικές διαμάχες και το πόρισμα συνηγόρου του πολίτη είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το χάντμπολ και πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Θα πρέπει να επιθυμούμε αθλητές που θέλουν να μείνουν στο σωματείο μας και όχι αθλητές που απλά μένουν επειδή δεν μπορούν να φύγουν».

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΧΕ «Με 600.000 ευρώ το κλείνουμε το μαγαζί»

Πηγή: http://www.sentragoal.gr 
Απογοητευτική η κατάσταση στην ομοσπονδία χάντμπολ, όπως και στα περισσότερα αθλήματα άλλωστε, μετά το «πετσόκομμα» των επιχορηγήσεων, με τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Παντελή Χατζηιωάννου να κάνει λόγο ακόμα και για κλείσιμο!
«H κατάσταση στα οικονομικά είναι τραγική. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα χαρτί υπογεγραμμένο από την κ. Χαλβατζή και όχι από τον Υφυπουργό για 600.000 ευρώ επιχορήγηση. Αν οι εξαγγελίες του κ. Ιωαννίδη υλοποιηθούν για 11 εκατομμύρια που θα μοιραστούν ακόμα στις Ομοσπονδίες, η ΟΧΕ θα πάρει περίπου το 70% του περσινού εγκεκριμένου προϋπολογισμού, δηλαδή 1.000.0000 ευρώ.
Τα ανελαστικά έξοδα του 2012 ήταν 650.000 ευρώ και αν παραμείνουν μόνο τα 600.000 της επιχορήγησης θα είμαστε και... μέσα κατά 50.000 ευρώ. Άρα το κλείνουμε το μαγαζί, παραδίδουμε τα κλειδιά και φεύγουμε... Εδώ και καιρό κάνουμε μειώσεις στις δαπάνες, όπως το ενοίκιο των γραφείων που καταφέραμε να το μειώσουμε από 2.800 σε 1.000 ευρώ το μήνα», ανέφερε ο Παντελής Χατζηιωάννου στην ομιλία του στην Γ.Σ.
Στάθηκε επίσης στην επιλογή του ΟΤΕ TV εξηγώντας: «Στην προβολή του αθλήματος από την αρχή της σεζόν έχουμε συνεργασία με τον OTE TV και εντελώς δωρεάν καλύπτει αγώνες του αθλήματος, ενώ η ΕΡΤ ζήτησε 305.000 για την παραγωγή του πρωταθλήματος και η NOVA 280.000! Θα θέλαμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά την συνεργασία με τον OTE TV που είναι μέχρι στιγμής άψογη».
Για να κλείσει λέγοντας: «Στο θέμα του προγραμματισμού των πρωταθλημάτων και σε άλλα σημαντικά θέματα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους 15 συμβούλους του Δ.Σ. Χρειαζόμαστε βοήθεια και συμβολή από τα σωματεία και τους ανθρώπους του αθλήματος. Πρέπει τα σωματεία να δραστηριοποιηθούν με προτάσεις που θα φέρουν υγιή διάλογο. Πρέπει να πάμε μπροστά, όπως η ώρα που άλλαξε σήμερα».
Στα 2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του 2014
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταμίας της ΟΧΕ Αντώνης Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία και επικεντρώθηκε στον προϋπολογισμό του 2014 με την ΟΧΕ να ζητάει από την ΓΓΑ το ποσό των 2.000.000 ως εξής: Για Διοικητικές δαπάνες: 408.000, Λειτουργικές 140.000, Μηχανογράφηση: 12.000, Εθνικές Ομάδες: 480.000, Πρωταθλήματα: 850.000 και Ανάπτυξη: 110.000.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στην παράταση η Νέα Ιωνία την Ορμή

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Σπουδαίο ματς έγινε στην Νέα Ιωνία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ορμής Λουξ. Η Κυπελλούχος Ελλάδας έκαμψε την αντίσταση της Πατρινής ομάδας με 21-19 στην παράταση με τον κανονικό αγώνα να ολοκληρώνεται με 16-16, χάρις σε τέρμα της Έλληνα, δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Κομβικό σημείο του ματς ήταν το διάστημα 42-50, όταν η Ορμή προηγήθηκε 9-12, αλλά η γηπεδούχος ομάδα με σερί 4-0 προηγήθηκε 13-12 και λίγο αργότερα 16-14 με επιμέρους σκορ 7-2!
Η Νέα Ιωνία έστω και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο έκανε το 1-0 στην ημιτελική φάση των πλέι οφ και πλέον απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό με την σειρά να μεταφέρεται στην Πάτρα.
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ- ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 21-19
Τα δεκάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-6 (ημχ.), 9-11, 13-12, 16-16 (κ.α.), 19-17, 21-19.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μαυρογεώργη Δ., Μαυρογεώργη Ζ., Μαυρογεώργη Ν. 3, Παπανικολάου 4, Χρονοπούλου 2, Μασμανίδου, Σλιάκοβα 5, Καλασνίκοβα, Ευκαρπίδου, Βοίτοβιτς 2, Μακρή, Χρύση 1, Κοντοστεργίου, Παπά 4.
ΟΡΜΗ (Ράτκο Τζούρκοβιτς): Κασάπη, Μίλασιτς 3, Κορομηλά, Καράγιωργα 1, Νούσια, Στράτου 1, Έλληνα 6, Καρακίτσου, Μίσκοβιτς, Δημήτρη 3, Μούρνου 2, Ευαγγελίδου, Ματαρώνα, Συζίνου 3, Αγγελοπούλου.

Συνεδρίασε η επιτροπή Εθνικών Ομάδων της ΟΧΕ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 

Στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρα -3- συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή Εθνικών Ομάδων της ΟΧΕ (Ε.Ο.) υπό την προεδρία του προέδρου της ΟΧΕ και προέδρου της επιτροπής Παντελή Χατζηιωάννου και παρουσία των μελών της επιτροπής Απόστολου Αποστολίδη, Διονύση Ντόβα, Λευτέρη Σαρηγιαννίδη, Γιάννη Στρατάκη και Αθανάσιου Μανδά.Αποφασίστηκαν:
1. Η Συγκρότηση της επιτροπής Ε. Ομάδων ως εξής:
Πρόεδρος: Χατζηιωάννου Παντελής

Αντιπρόεδρος: Ντόβας Διονύσης
Γραμματέας επιτροπής ΕΟ: Στρατάκης Γιάννης
Υπεύθυνος ΕΟ Ανδρών: Αποστολίδης Απόστολος
Υπεύθυνος ΕΟ Εφήβων: Σαρηγιαννίδης Λευτέρης
Υπεύθυνος ΕΟ Παίδων: Σάββας Δημήτρης
Υπεύθυνος ΕΟ Γυναικών: Στρατάκης Γιάννης
Υπεύθυνος ΕΟ Νεανίδων: Μανδάς Αθανάσιος
Υπεύθυνος ΕΟ Κορασίδων: Κόγκας Ανδρέας

2. Η σύνταξη νέου κανονισμού εθνικών ομάδων και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εφαρμογή με τροποποιήσεις του υφιστάμενου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιτροπής, μετά από απόφαση που υπόκειται στην έγκριση του ΔΣ της ΟΧΕ
3. Νέα συνεδρίαση της επιτροπής ΕΟ, η οποία θα προηγηθεί της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΧΕ και στην οποία εκτός των μελών θα κληθούν να παραβρεθούν ο τεχνικός σύμβουλος και οι προπονητές εθνικών ομάδων (όπως άλλωστε προβλέπει ο ισχύων εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Ε.Ο.). Στη συνάντηση αυτή θα αποφασιστεί ο προγραμματισμός των εθνικών ομάδων και ο οποίος θα υποβληθεί στη συνέχεια προς έγκριση στο ΔΣ της ΟΧΕ
4. Τέλος, υπήρξε αποδοχή της πρότασης που διατυπώθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ε. Ομάδων για την αξιοποίηση των τέως προπονητών των εθνικών ομάδων και θα ακολουθήσει συνάντηση μαζί τους, για την προώθηση της συνεργασίας αυτής.

Μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ στην Άρτα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Την έδρα της Φέτα Ήπειρος Αναγέννησης Άρτας έσπασε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 22-20 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά των πλέι οφ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έκανε έτσι το 1-0 και έχει την ευκαιρία πλέον στη Θεσσαλονίκη να πετύχει δεύτερη νίκη και να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του, την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Α1 Γυναικών. Η Αναγέννηση παρουσιάστηκε κακή επιθετικά (σκόραρε μόλις 15 τέρματα μέχρι το 50'), ενώ δεν είχε σε καμία περίπτωση την απόδοση που της χάρισαν δύο νίκες επί του αντιπάλου της στην κανονική διάρκεια. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν μεταμορφωμένος και αποφασισμένος για την νίκη και σχεδόν όλο το ματς έλεγχε το ρυθμό, φτάνοντας να προηγηθεί δύο φορές με 7 γκολ διαφορά 11-18 43' και 13-20 48'.
ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ- ΠΑΟΚ 20-22
Τα δεκάλεπτα: 2-3, 6-7, 7-13 (ημχ.), 10-16, 15-20, 20-22
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Σίμπι Ντοιτσίνοφ): Μπαλάφα 2, Σκουτέλλα 2, Βέμη, Σαγάνη, Σκάρα 12, Δήμου, Καράλη, Βράτσεβα, Μιχαηλίδου, Γρούμπα, Ζιώρη, Στανκούτε 4, Μαυρομάτη.
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Ζούμπου, Ιωαννίδου, Νούλα 3, Σμαρδέλη 1, Τραίκοβιτς, Ανθίτση 3, Τζέριτς, Μπίμπα 1, Χατζή, Λογδανίδου 3, Προκοπίδου 4, Βαφειάδου 3, Στρατάκη 4, Παυλίδου.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 1-6, πέναλτι: 7/8-1/2

Εφήβων: Διομήδης-Φίλιππος Βέροιας 28-27

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr Νίκη για τον Διομήδη στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων .Η ομάδα των εφήβων επικράτησε της ομάδας του Φιλίππου 28 – 27.
Ο Διομήδης Άργους και το Κλειστό Γυμναστήριο Άργους φιλοξενούν τον έναν από τους τρεις ομίλους της ημιτελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων 2012-2013.
To πρόγραμμα του τουρνουά
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 MAΡΤΙΟΥ 2013
09.00 ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΚΟΖΑΝΗ
11.00 ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ 28-27
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
18.30 ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΚΟΖΑΝΗ
20.30 ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
10.00 ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ
12.00 ΚΟΖΑΝΗ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ

H Ισπανική Liga Asobal σιγά-σιγά πεθαίνει

Πηγή: http://www.handball.gr 
Με την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Nikolaj Markussen από την Atletico Madrid για το πλούσιο Qatar, λίγες ώρες μετά την πανηγυρική πρόκριση του Ισπανικού συλλόγου στους 8 του Champions League, άρχισε να φαίνεται καθαρά πλέον η κατάρρευση ενός από τα πιο ισχυρά πρωταθλήματα στον κόσμο της Ισπανικής liga Asobal.
Πριν από λίγα χρόνια είδαμε την μεταφορά της Ciudad Real στην Μαδρίτη και την μετονομασίας σε Atletico,της ομάδας του Talant Dujshebaev που την προηγούμενη δεκαετία ως Cuidad σάρωσε τους τίτλους στο Champions league και στην Ισπανία, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί οικονομικά και αναγκάστηκε για να διασωθεί να μεταναστεύσει.
Τα τελευταία 2 χρόνια είδαμε μεγάλους παίκτες να μεταναστεύουν και αυτοί από την Ισπανία σε άλλα πιο σταθερά από οικονομικής άποψης πρωταθλήματα. Τα παραδείγματα πολλά Nagy, Ιγρόπουλος, Romero, Abalo, Dinart και άλλοι πολλοί άφησαν πίσω τους το Ισπανικό όνειρο για την Γερμανία, την γειτονική Γαλλία, την Ουγγαρία.
Μόνο η Barcelona έχει καταφέρει να κρατηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι Καταλανοί είναι γενικά ένας τεράστιος αθλητικός σύλλογος. 
Όλα τα παραπάνω δείχνουν οτι το Ισπανικό Πρωτάθλημα σιγά-σιγά χάνει την λάμψη που είχε στο παρελθόν και το μόνο που απομένει να δούμε εάν τελικά θα πεθάνει με την μορφή που το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Πήγασος Αιγίου: Ολα για όλα κόντρα στην Αναγέννηση Βύρωνα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 Το Πρωτάθλημα της Α2 Χάντμπολ των Ανδρών φτάνει αισίως στην 14η αγωνιστική και πέντε «στροφές» πριν το τέλος τα περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο για τον Πήγασο Αιγίου.
Η εντός έδρας ήττα από τον Δικέα δύο εβδομάδες νωρίτερα πιθανότατα θα αποβεί καθοριστική στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Α1, αλλά κανένας δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Για να συνεχίσει όμως να ελπίζει, θα πρέπει να περάσει νικηφόρα σήμερα (4 μ.μ.) από την έδρα της Αναγέννησης Βύρωνα και αν είναι δυνατόν, 
με τρία γκολ διαφορά, προκειμένου να καλύψει την ήττα με 19-21 στον αγώνα τού πρώτου γύρου μέσα στο Αίγιο. Στόχος πολύ δύσκολος, απέναντι στη φορμαρισμένη αθηναϊκή ομάδα, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε νικηφόρα από την έδρα του πρωτοπόρου Δικέα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας.
Από την άλλη όμως, επικρατεί -έστω και συγκρατημένη- αισιοδοξία ότι μπορεί να τα καταφέρει, να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και να ελπίζει ακόμη και στο …θαύμα τής πρωτιάς στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Κώστα Τσιλιμπάρη

Από: sigmalive 
 

Κώστας Τσιλιμπάρης, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελλαδικού χάντμπολ. Τερματοφύλακας της Εθνικής, με πολύχρονη παρουσία σε ομάδες του εξωτερικού. Ο πολύπειρος 32χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από την Κέρκυρα, στα 16 πήγε στο Δούκα και από εκεί στον Αθηναϊκό. Στα 26 πήρε την πρώτη του μεταγραφή για το εξωτερικό αφού μετακόμισε στη Λισομπάλ Ισπανίας (έπαιξε 2 χρόνια) και από εκεί πήγε στη Γερμανία για να αγωνιστεί 1 χρόνο με τα χρώματα της Στράσμπουργκ. Ακολούθως, αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην Κονβερσάνο Ιταλίας ενώ φέτος κατηφόρισε στην Κύπρο για να συνεχίσει την καριέρα του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με το οποίο κατέκτησε πρόσφατα το κύπελλο ΟΠΑΠ.
Στην πρώτη χρονιά παρουσίας σου στην Κύπρο και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, καταφέρατε να κερδίσετε το κύπελλο.
Αυτή η επιτυχία δεν είναι σημαντική μόνο για μένα, αλλά για τον οποινδήποτε. Στην Κύπρο υπάρχουν οι δύο ομάδες, Ευρωπαϊκό και ΣΠΕ Στροβόλου, οι οποίες στοχεύουν στην κατάκτηση των τίτλων. Συμμετοχή σε τελικό ή κατάκτηση της 2ης θέσης, είναι για τις δύο αυτές ομάδες αποτυχία. Αγωνίζονται συνεχώς κάτω από πίεση. Για μας είναι θετικό ότι καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο, αφού θα ξεκινήσουμε και με διαφορετική ψυχολογία τα πλέι οφ.
Πως είδες τον τελικό του κυπέλλου;
Ήταν ένα παιγνίδι για το οποίο εμείς δουλέψαμε και προετοιμαστήκαμε σωστά. Τα περισσότερα πράγματα που είχαμε δουλέψει, καταφέραμε να τα βγάλουμε στο παιγνίδι. Ευτυχώς το παιγνίδι μας βγήκε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Πιστεύω ότι δίκαια νικήσαμε και πήραμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Πολλοί θεωρούν ότι ο τελικός, ήταν ένα παιγνίδι καρμπόν με αυτό του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Όντως, τα δύο παιγνίδια είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα η πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία αλλά και το γεγονός ότι η ΣΠΕ δύσκολα έφτανε στο γκολ. Αν θυμάμαι καλά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του πρωταθλήματος η ΣΠΕ είχε σκοράρει μόλις 5 γκολ, ενώ στο πρώτο ημίχρονο του τελικού μόλις 6. Θεωρώ ότι επειδή ο τελικός είναι ένα παιγνίδι χωρίς αύριο, γι αυτό και ξεκαθάρισε πιο γρήγορα από ότι το παιγνίδι του πρωταθλήματος που αναφέρεστε. Θεωρώ ότι και στις επόμενες μας αναμετρήσεις για τα πλέι οφ, η εικόνα θα είναι παρόμοια. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ...

Δηλαδή;
Εννοώ να μην τύχει κάτι απρόβλεπτο στην ομάδα μας. Όπως για παράδειγμα στο μεταξύ μας παιγνίδι για τον β’ γύρο όπου η γρήγορη αποβολή του ξένου μας παίκτη, Ιβάν Βούκας, άλλαξε τις ισοροπίες. Από τη στιμγή που οι ομάδες έχουν μόνο ένα ξένο παίκτη στο ρόστερ τους, αντιλαμβάνεστε ότι η αποβολή του μοναδικού ξένου, είναι ένα σημαντικό βαρόμετρο στην εξέλιξη ενός ντέρμπι.
Να επιστρέψουμε στον τελικό. Είχατε άμυνα για ... σεμινάριο, με εξέχουσα φυσιογνωμία την δική σου παρουσία...
Σε μια ομάδα χάντμπολ η παρουσία του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη. Μια καλή απόκρουση μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας, ακόμη και την ροή της αναμέτρησης. Στο γήπεδο, το «όνομα» ενός παίκτη ή ενός τερματοφύλακα δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που μετρά είναι η απόδοση, έτσι ώστε να μπορέσεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συμπαικτών σου. Προσωπικά, αυτό το πράγμα το έχω καταφέρει. Πιστεύω ότι κέρδισα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα.
Το γεγονός ότι η επιτροπή σε ανέδειξε MVP του τελικού;
Είναι πολύ τιμητικό για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής για την ψήφο τους. Κατά την άποψη μου, υπήρχαν και άλλοι συμπαίκτες μου που θα μπορούσαν να αναδειχτούν πολυτιμότεροι παίκτες του τελικού. Γενικά, όλη η ομάδα μας ήταν σε καλή μέρα. Παρόλο που έχω ξαναζήσει αυτή την εμπειρία σαν μέλος της Εθνικής, αλλά και αγωνιζόμενος στο Ελληνικό και Ιταλικό πρωτάθλημα, εντούτοις κάθε προσωπική και ομαδική επιτυχία έχει τη δική της χαρά και ιδιαιτερότητα. Δεν μπορώ να πω,πως δεν χάρηκα που πήρα αυτό τον προσωπικό τίτλο.

Πως βλέπεις τη συνέχεια των πλέι οφ;
Η ομάδα μας δείχνει ότι είναι σε πάρα πολύ καλή ετοιμότητα, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και στους αγώνες κατάταξης.

Μέχρι τότε, προέχει η παρουσία σου στην Εθνική Ελλάδας;
Ναι, θα δώσουμε το παιγνίδι του ομίλου μας με την Αγγλία. Είναι το προτελευταίο μας για τον όμιλο καθώς οι υποχρεώσεις μας θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι με τον αγώνα μας εναντίον της Ιταλίας, στην Ελλάδα. Έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης καθώς ήδη, έχουμε κερδίσει την Ιταλία στην έδρα της και την Αγγλία στην Ελλάδα. Είμαστε στην 1η θέση του ομίλου και όπως είναι τα δεδομένα, είμαστε και το φαβορί για να τερματίσουμε εκεί.

Κύπελλο Γαλλίας φάση των 8

Πηγή: http://www.handball.gr/ γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Την πρόκριση τους στους 4εις του κυπέλλου Γαλλίας εξασφάλισαν η Paris Saint Germain, η Montpellier και η Nantes. Στο ντέρμπι της φάσης των 8, η Montpellier κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της την Chambery των αδερφών Gille, αν και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 14:17, όμως με κορυφαίους τους Accambray και Kavticnik η Montpellier έκανε δυναμική επιστροφή στο δεύτερο ημίχρονο κερδίζοντας τον αγώνα με 29:25.
Εύκολο έργο είχε η πανίσχυρη Paris Saint Germain που αγωνίζονταν στην έδρα της κόντρα στην Mulhouse ομάδα Α2 Γαλλίας, κερδίζοντας την με 40:25. Ενώ η HBC Nantes δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στην τετράδα, μέσα στην έδρα της και αυτή, πετυχαίνοντας την νίκη 33:25 κόντρα στην US Creteil.
Τέλος το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Γαλλίας διεκδικούν σήμερα Dunkerque και Cesson-Rennes.

Γενική συνέλευση της ΟΧΕ στην Μίκρα

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της ΟΧΕ, την σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των Σωματείων- μελών της Ομοσπονδίας, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣ, τέρμα Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός από 1-10-2012 έως 31-12-2012, οριστικός ισολογισμός από 1-1-2012 έως 31-12-2012, έγκριση αυτών.
3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής- Έγκριση αυτής
4. Προϋπολογισμός του έτους 2014
5. Τροποποίηση κανονισμών: α) εγγραφών- μετεγγραφών, β) αγώνων.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, σύμφωνα με το καταστατικό, η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημερομηνία, 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:30 στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας Διάταξης.

Αήττητοι την πρωτιά οι έφηβοι του Φιλίππου Βέροιας

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη
H ομάδα Χάντμπολ των εφήβων του Φίλιππου Βέροιας, ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα 2012-2013, αφού τερμάτισε αήττητη τις υποχρεώσεις της, σημειώνοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Δεύτερη η ομάδα του Αερωπού Έδεσσας και τρίτη η ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας.
Η ομάδα του Φιλίππου αναχώρησε την Παρασκευή το μεσημέρι για την πόλη του Άργους, όπου το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, θα πάρει μέρος στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αντίπαλοί της οι ομάδες του Διομήδη Άργους, του ΔΙΚΑΙΑ Αθηνών και της Κοζάνης. Όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, θα συναντηθούν στο Final Six για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος. 
Πηγή: inspor.gr

Ο Π. Μεσσήνης στο σεμινάριο των Γάλλων προπονητών

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr Στη Νάντ της Γαλλίας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ανδρών Παναγιώτης Μεσσήνης, όπου παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο προπονητών της Γαλλικής ομοσπονδίας. Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε στο handball.gr
"Παρακολούθησα το 19ο σεμινάριο των Γάλλων προπονητών, που έλαβε χώρα στη Ναντ, από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που βρέθηκα εκεί, αντικαθιστώντας το Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος είχε δεχθεί προσωπική πρόσκληση από τον αρχιπροπονητή της Γαλλικής Ομοσπονδίας, η οποία και διοργάνωσε το σεμινάριο.
Όπως γνωρίζουμε, τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία του ΣΥΠΧΕ με τους Γάλλους προπονητές και στα πλαίσια της, ήρθε η συγκεκριμένη πρόσκληση. Ο Γιώργος δεν μπορούσε να παραβρεθεί, λόγω των υποχρεώσεών του με το σύλλογό του, οπότε μου πρότεινε να τον αντικαταστήσω και –εννοείται πως- δέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση.Το σεμινάριο έγινε παράλληλα με το τουρνουά Golden League των γυναικών, όπου συμμετείχαν οι Ε.Ο. των Νορβηγίας, Ρωσίας, Δανίας και Γαλλίας. Έλαβαν μέρος 160 προπονητές από όλη τη Γαλλία, παρακολουθώντας θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα.
Μεταξύ των προσκεκλημένων εισηγητών ήταν ο Valero Rivera, Παγκ. πρωταθλητής με την Ε.Ο. Ισπανίας στην πρόσφατη διοργάνωση του Ιανουαρίου, ο οποίος παρουσίασε το παιχνίδι της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση, καθώς και ο Alain Portes, προπονητής της Ε.Ο. Τυνησίας, που έκανε μια γενική παρουσίαση του χάντμπολ στη χώρα που δουλεύει, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Μεταξύ άλλων, πολλοί Ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές παρουσίασαν τον απολογισμό της δουλειάς τους, καθώς και κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως: «η προπόνηση δύναμης στις μικρές ηλικίες», «η άμυνα 3:2:1» κλπ.
Οι εντυπώσεις που αποκόμισα από αυτό το ταξίδι είναι άριστες σε όλα τα επίπεδα. Οι Γάλλοι μου συμπεριφέρθηκαν παραπάνω από άψογα, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία που έλαβαν, όταν παραβρέθηκαν σε δικά μας αντίστοιχα σεμινάρια.
Από το σεμινάριο, επέστρεψα με αρκετό προπονητικό υλικό, το οποίο και είναι στη διάθεση όσων από τους Έλληνες προπονητές, θελήσουν να το έχουν. Βέβαια, όλα όσα είδα κι άκουσα, πρόκειται να παρουσιαστούν σε κάποια από τις ημερίδες του Συνδέσμου μας, με την πρώτη ευκαιρία."

Μπαράζ για την άνοδο στην Α2

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ παρουσία του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Σταματιάδη, η κλήρωση των αγώνων μπαράζ της Β΄ Εθνικής (1ος, 2ος, 3ος, 7ος όμιλος) για την άνοδο στην Α2 Ανδρών.
Το πρόγραμμα των αγώνων όπως προέκυψε:
5 Απριλίου 2013
Γέρας Παπάδου- Αγριά Βόλου
Ολυμπιακός Κερατσινίου- ΓΣ Χανίων
6 Απριλίου 2013
Ολυμπιακός Κερατσινίου- Γέρας Παπάδου
ΓΣ Χανίων- Αγριά Βόλου
7 Απριλίου 2013
Αγριά Βόλου- Ολυμπιακός Κερατσινίου
Γέρας Παπάδου- ΓΣ Χανίων
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αθήνα σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και την άνοδο κερδίζουν οι δύο πρώτες ομάδες του τουρνουά.

Αρχίζουν οι αγώνες play-off της Α1 Γυναικών

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Αρχίζει αύριο η ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 Γυναικών με δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. Στην Νέα Ιωνία η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ορμή Λουξ με τον νικητή να αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό, όπου κρίνεται στις δύο νίκες. Η Νέα Ιωνία βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και καλή ψυχολογία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από μία πλήρης και δυνατή προετοιμασία μιας εβδομάδας στην Σερβία. «Ξεκινάμε μια δύσκολη σειρά αγώνων. Πράγματι στην πρώτη τετράδα είναι οι καλύτερες ομάδες του 
πρωταθλήματος. Κάθε ματς έχει την ιδιαιτερότητα του. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Εκτιμώ ότι η έδρα δεν αποτελεί ατού και γενικά μεγαλύτερη σημασία έχει η απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και το πώς εμείς θα παρουσιαστούμε», σχολίασε η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου. Από την πλευρά της η πλέι μέικερ της Ορμής Ελένη Μούρνου τόνισε: «Έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία μας η εμφάνιση και το αποτέλεσμα του. Εύχομαι να κερδίσουμε. Νομίζω ότι για μια ομάδα που έχει μειονέκτημα έδρας, η ευκαιρία να σπάσεις την έδρα του αντιπάλου είναι στο πρώτο ματς. Θεωρώ ότι μεγαλύτερο άγχος θα έχει η Νέα Ιωνία σε αυτό το ματς».
Στο άλλο μεγάλο ματς των πλέι οφ η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας που έχει το πλεονέκτημα έδρας θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, το οποίο έχει κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Με την συμμετοχή 270 παιδιών από γ΄ έως στ΄ δημοτικού από 15 δημοτικά σχολεία της Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία η γιορτή handball του Αρχελάου στο Δ.Α.Κ. Κατερίνης. Παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν με τα παιχνίδια που άρχισαν στις 10.00 και τελείωσαν στις 13.00 σε τέσσερα (4) διαμορφωμένα γήπεδα και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση την νέα σχολική χρονιά.
Οι κύριοι συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης ,με πρωτεργάτη τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Σωκράτη Σκούφα, τις προπονήτριες Τσίκου Ζώη, Σαλασίδου Έλλη (Ορφέας Κατερίνης), που μαζί με τον Π.Ο.Π Μπιζέτα Γιάννη, όλη την εβδομάδα διένειμαν και συνέλεξαν τις αιτήσεις από τα δημοτικά σχολεία, ενώ βοήθησαν η Κατσαούνη Κατερίνα (Ορφέας) και ο έφορος Κουρτσιλίδης Παναγιώτης. Πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχαν οι μικροί αθλητές /τριες και των δύο συλλόγων. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Π.Ο.Π (ΕΑΠ/ΟΧΕ) της περιοχής Μπιζέτας Γιάννης.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ
Την Κυριακή 31 Μαρτίου στο κλειστό γήπεδο Μίκρας θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις κλιμακίων παμπαιδων και παγκορασιδων της ΕΣΧΘ από τις 11.00 έως 14.00. Συνολικά έχουν κληθεί 42 παμπαιδες -παγκορασιδες
Τον συντονισμό των προπονήσεων θα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης της ΟΧΕ Λαζαριδης Γιαννης.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πρωταθλητής Κ. Μακεδονίας στους παίδες ο Ζαφειράκης που κέρδισε 31-28 τον Φίλιππο

Πηγή: http://www.laosver.gr
 
Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι παίδες του Ζαφειράκη έναντι της αντίστοιχης ομάδας του Φιλίππου Βεροίας. Στο μεγάλο ντέρμπι της Ημαθίας, η ομάδα της Νάουσας επικράτησε της Βέροιας με τελικό σκορ 31-28.Η πρωτοπορία στο σκορ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εναλλασσόταν με τον Φίλιππο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1 γκολ (15-16) στο ημίχρονο και τον Ζαφειράκη να ανεβάζει την απόδοσή στην επανάληψη και να μην χάνει το προβάδισμα μετά το 40’.
Με τη νίκη επί του Φιλίππου και την νίκη επί του Μίλωνα Γιαννιτσών με σκορ 32-24, οι παίδες του Ζαφειράκη αναδείχθηκαν και μαθηματικά πλέον πρωταθλητές Κεντρικής Μακεδονίας. 
Θυμίζουμε ότι η ομάδα των παίδων έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο για 4 συνεχείς χρονιές και με την φετινή χρονιά έχει αναδειχθεί συνολικά 5 συνεχείς χρονιές πρωταθλήτρια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεκάλεπτα: 4-5, 13-9, 15-16 (Ημίχρονο), 18-19, 25-24, 31-28 (Τελικό).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΑΘΗΝΑ 23-24/3

ΠΗΓΗ : www.doukas-handballpaides.blogspot.com Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ Παίδες Handball
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ FINAL 6!Με άλλες δύο νίκες (αήττητοι με 10 στα 10 ματς φέτος) οι έφηβοι του ΑΣΕΔ "σκούπισαν" και τον ημιτελικό όμιλο -με δύο αγώνες μέσα σε 10 ώρες!- και έγιναν η 1η χρονικά ομάδα που προκρίνεται στο Final 6 του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας το μεσημέρι νίκησαν τον Πανιώνιο με 28-22 και το βράδυ κυριάρχησαν (στο β' ημίχρονο) επί του ΠΑΟΚ με 31-21 στο δρόμο για τη διατήρηση της κούπας που κατέκτησαν πέρσι στη Δράμα.
Αναλυτικά, τα φύλλα αγώνα των δύο συναντήσεων:

Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ : 28-22
  
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-3, 9-6, 15-8(ημ.), 17-10, 23-18, 28-22
ΔΙΛΕΠΤΑ: 5-4
ΠΕΝΑΛΤΙ: 2/2-1/3
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΑΝΤΑΛΗΣ - ΤΣΑΜΟΣ

Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ (Στραβομύτης): Τζανιδάκης 3, Μυλωνάς 6, Μωραϊτης, Κανάκης, Μπραουδάκης Ν. 3 (2/2), Κόντος 1, Φιλίππου 3, Πανταζής, Αϊβαλιώτης 5, Καραδήμας (τ/φ), Κορδογιάννης, Καρακάσης, Βασιλάς (τ/φ), Ηλιόπουλος, Αραπακόπουλος 5, Μπάγιος 2. 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ: Λέκκας 4, Λάζαρης 1, Περλορέτζος, Μιχελάκος, Καραγκούνης, Γούλας, Τζάνος (τ/φ), Δριμαλάς 4, Αποστολίδης 2 (1/3), Αργυρός, Γκότσης 2, Νικολόπουλος 8, Κοντρέιρο (τ/φ), Μπλαχουρής 1, Κοζατσάνης.
Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ - ΠΑΟΚ : 31-21
  
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-8, 11-11, 16-13(ημ.), 22-16, 26-18, 31-21
ΔΙΛΕΠΤΑ: 2-3
ΠΕΝΑΛΤΙ: 1/3-0/0
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΒΗΤΑΣ - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ (Στραβομύτης): Τζανιδάκης 2, Μυλωνάς 4, Μωραϊτης, Κανάκης 1, Μπραουδάκης Ν. 3 (1/3), Κόντος, Φιλίππου, Μπραουδάκης Δ. (τ/φ), Αϊβαλιώτης 8, Βασιλάς (τ/φ), Κορδογιάννης, Καρακάσης 1, Καραδήμας (τ/φ), Ηλιόπουλος, Αραπακόπουλος 7, Μπάγιος 5. 
ΠΑΟΚ: Γιαννακίδης (τ/φ), Ραφτόπουλος (τ/φ), Καραβασίλης, Αποστόλου, Πολυζώης 1, Καραγκιοζόπουλος 3, Στρίκος 3, Μιχαηλίδης 6, Τσεσμετζίδης 2, Μάγγλαρης 2, Αργυρόπουλος 2, Βαρκαροτός 1, Τσολακίδης 1, Παπαδόπουλος, Ιλερης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ - ΠΑΟΚ: 31 - 33
(ΣΤΟ FINAL 6 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ)

Χάντμπολ Εφήβων: Αποσύρθηκε η Αναγέννηση Άρτας από τον Ημιτελικό όμιλο της Αθήνας

ΠΗΓΗ : www.doukas-handballpaides.blogspot.com Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ Παίδες Handball
  
Η επίσημη ενημέρωση της Αναγένησσης Άρτας σχετικά με τη μη συμμετοχή της στον ημιτελικό όμιλο της Αθήνας που διεξάγεται στο Δαΐς, αλλάζει τα δεδομένα των αγώνων.
Πλέον ο 2ος Όμιλος αριθμεί μόλις 3 ομάδες - προκρίνονται οι 2 πρώτες στο Final 6 του θεσμού - και το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής: 
•Σάββατο 23/3, Δαΐς, ώρα 11:30, Α.Σ.Ε Δούκα - Πανιώνιος Γ.Σ
•Σάββατο 23/3, Δαΐς, ώρα 19:30, Α.Σ.Ε Δούκα - Π.Α.Ο.Κ
•Κυριακή 24/3, Δαΐς, ώρα 11:00, Π.Α.Ο.Κ - Πανιώνιος Γ.Σ
Ακολουθούν οι 11 ομάδες που αποτελούν τους 3 Ημιτελικούς Ομίλους... 
1ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΡΓΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
Α.Ο ΚΟΖΑΝΗΣ 

2ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ (Δαΐς)
Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ
Π.Α.Ο.Κ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ 

3ος ΟΜΙΛΟΣ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
Χ.Α.Ν.Θ
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΡΑΜΑ 86
ΚΙΛΚΙΣ

Τρίπολη: Πανελλήνιο πρωτάθλημα χάντμπολ στο Άργος

Πηγή: http://www.ert.gr/ 
Η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος χάντμπολ Εφήβων 2012-2013 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο Άργους με την συμμετοχή των Διομήδη, Φίλιππου Βέροιας, ο Δικέα και ο Α.Ο. Κοζάνης. Η ομάδα της Αργολίδας έχει σαν στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου αφού η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών είναι εξαιρετική. 
Βασίλης Κούβαλης

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Συντάκτης: Onsports Team
 

Ξεκινούν τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 στην Α1 Χάντμπολ των Γυναικών, με τους δύο αγώνες της 1ης αγωνιστικής να διεξάγονται το Σάββατο (30/3).Επίσης γίνονται παιχνίδια για την Α2 Ανδρών και Α2 Γυναικών και τη Β' Ανδρών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3/2013
Α1 Γυναικών (ημιτελικά, 1η αγωνιστική)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΟΦ Νέας Ιωνίας- Ορμή Λουξ (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μίγκας)
ΔΑΚ Άρτας 18:30, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΠΑΟΚ (Πατιός- Τσιάνας, Ζέρβας)

Α2 Ανδρών (14η αγωνιστική)
ΔΓ Βύρωνα 16:00, Αναγέννηση Βύρωνα- Πήγασος Αιγίου (Τσάκωνας- Κουτσός)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, Πόντιοι Κιλκίς- Άρης Θεσσαλονίκης (Θεοδοσάκης- Δέλογλου)
Βριλησσίων 18:00, Βριλήσσια- ΑΟ Παράδεισος (Βήτας- Σκλαβενίτης)
Ιωαννίνων 18:00, ΑΟ Ιωαννίνων- Μίλων Γιαννιτσών (Χασκής- Βέργος)
Δράμας 18:00, ΓΣ Δράμα '86- ΑΟΑ Καστοριάς (Κατσίκης- Μιχαηλίδης)
Κέρκυρας 18:00, Φαίακας Κέρκυρας- Ζαφειράκης (Κουρίκας- Τζίμας)
Πάτρας 19:00, Ακαδημία Πάτρας- ΓΣ Κορωπίου (Χρόνης- Αβράμης)
Πολίχνης 19:00, Δίας Πολίχνης- Αρχέλαος (Τόλιος- Παπαδόπουλος)
Ιωνικού 20:00, Ιωνικός ΝΦ- ΓΑΣ Καματερού (Μπάβας- Τσάμος)

Β΄ Ανδρών (16η αγωνιστική)
ΔΑΚ Άρτας 16:00, Αναγέννηση Άρτας- Αρίων Πτολεμαϊδας (Πατιός- Τσιάνας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013
Α2 Ανδρών (14η αγωνιστική)
Μετς 15:00, Πήγασος Κυψέλης- Νέα Ιωνία/Δικέας (Ανταλής- Παπαδάκης)
Β' Ανδρών (16η αγωνιστική)
Φλώρινας 16:00, Ακαδημία Φλώρινας- Άραχθος Κωστακίων (Λαζαρίδης- Τέμης)
Φλώρινας 18:00, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας- Αμύντας Αμυνταίου (Λαζαρίδης- Τέμης)

Α2 Γυναικών (15η αγωνιστική)
ΔΑΚ Πτολεμαϊδας 14:00, Αρίων Πτολεμαϊδας- Φαίακας Κέρκυρας (Ράλλη- Τομίδης)
Φλώρινας 14:00, Ακαδημία- Εθνικός Κοζάνης (Κοτζαφιλίου- Κοτζαφιλίου)
Κοζάνης 16:00, ΑΟ Κοζάνης- ΑΟ Ιωαννίνων (Εφραιμίδης- Κυριακού)
Καστοριάς 18:00, ΑΟΑ Καστοριάς- Φιλώτας (Αγγελίδης- Κατσάνος)
Συκεών 18:00, Παναθλητικός- Πόντιοι (Γερακοπούλου- Νιάνιου)
Νεάπολης 19:30, Μακεδονικός- Φέρωνας (Στεφανίδης- Θεοδοσίου)
*Οι αγώνες για τις θέσεις 5-8 της Α1 Γυναικών δεν θα διεξαχθούν, καθώς ο ΓΑΣ Καματερού παραιτήθηκε εγγράφως από τους αγώνες με τους Πρωτοπόρους και ως εκ τούτου, καταλαμβάνει την 7η θέση και υποβιβάζεται στην Α2 Γυναικών. Η τελική βαθμολογία των θέσεων 5-8 είναι: 5. Μέγας Αλέξανδρος, 6. Πρωτοπόροι, 7. ΓΑΣ Καματερού, 8. Ελπίδες Δράμας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (23-24/3/2013)

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Α2 Ανδρών:
Πήγασος Αιγίου-Ακαδημία Πατρών: 26-25
Δίας Πολίχνης-Άρης Θ 27-30
Δικέας-Αναγέννηση Βύρωνα 22-23
ΑΟΑ Καστοριάς-Πόντιοι Κιλκίς 32-25
Κορωπί-Βριλήσσια 22-29
Αρχέλαος Κατερίνης-ΑΟ Ιωαννίνων 31-15
Μίλων Γιαννιτσών-Φαιακας Κέρκυρας 29-21
Ζαφειράκης Νάουσας-Δράμα 86: 35-32
Α2 Γυναικών:
Ακρίτες Νευροκοπίου-ΟΛΑΔ: 30-22
Πήγασος Αιγίου-Παναιτωλικός: 15-23
Αμύντας Αμυνταίου-Ακαδημία Φλώρινας 24-9
Εθνικός Κοζάνης-Αρίων Πτολεμαϊδας 27-26
Φιλώτας Φλώρινας-ΑΟ Κοζάνης 28-20
Β΄ Εθνική Ανδρών:
Άραχθος Κωστακίων-Μ. Αλέξανδρος Φλώρινας 10-0 (αα)
Α2 Ανδρών:
ΓΑΣ Καματερού-Πήγασος Κυψέλης: 33-18
Παράδεισος Αμαρουσίου-Ιωνικός ΝΦ 22-28
Α2 Γυναικών:
Ακαδημία Πατρών-ΕΑΧ Χανίων: 14-27
Πανόραμα-Μακεδονικός Θεσσαλονίκης 15-28
Β΄ Εθνική Ανδρών:
Αμύντας Αμυνταίου-Αναγέννηση Άρτας: 19-20
Αρίων Πτολεμαϊδας-Παναιτωλικός: 36-28

Αποκλειστικές δηλώσεις του Γρηγόρη Σανίκη στο handball.gr

Γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
H Melsungen με αιφνιδιαστικό τρόπο χθες το βράδυ έλυσε την συνεργασία με τους Έλληνες διεθνείς Γρηγόρη Σανίκη και Αλέξανδρο Βασιλάκη. Το handball.gr επικοινώνησε σήμερα με τον Βεροιώτη αθλητή, που ήταν και ο παλαιότερος παίκτης της Γερμανικής ομάδας, όπου αγωνίζονταν εκεί από το καλοκαίρι του 2005, ο οποίος αφήνει αιχμές για τον προπονητή Michael Roth, πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
"Όλα τα πράγματα στην ζωή κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος, είτε αυτό έρχεται με όμορφο τρόπο είτε όχι. Βάση της πολύχρονης εμπειρίας μου από το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή ήταν η καλύτερη για μένα αλλά και για τον Αλέξανδρο Βασιλάκη, γιατί ότι έχουμε πετύχει το έχουμε πετύχει με πολύ ιδρώτα και κόπο, και δεν θα αφήσουμε κανέναν προπονητή να εκμεταλλεύεται και να υπονομεύει τις προσπάθειες μας για τα δικά του συμφέροντα. 
Κάποιοι δεν θέλανε τους Έλληνες στην Melsungen και προσπάθησαν πολύ για αυτό. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γινόταν και αυτό ως ένα σημείο θεωρώ ότι το καταφέραμε ειδικά με την πορεία μας στον πρώτο γύρο τους πρωταθλήματος, αλλά και με την πρόκριση μας για πρώτη φορά στο F4 του κυπέλλου Γερμανίας."
Όσον αφορά ερώτηση μας για το μέλλον, ο Σανίκης απάντησε: "Εκείνο που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να κερδίσουμε σε πρώτη φάση με την Εθνική την Αγγλία μέσα στην έδρα της, και μετά να μετακομίσουμε προς το παρόν στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο και οι υποχρεώσεις της Melsungen τελειώνουν τυπικά τον Ιούνιο. Έχω κάποιες προτάσεις τις οποιες και εξετάζω, όλα είναι ανοιχτά."

Μεταγραφή βόμβα του Nikolaj Markussen στο Κατάρ

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη
Την αποχώρηση του Δανού 2.11
Nikolaj Markussen, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Atletico Madrid. Ο Ισπανικός σύλλογος που πριν από λίγες ημέρες πήρε την μεγάλη πρόκριση στους 8 του Champions League, αναφέρει ότι έχει λύσει το συμβόλαιο της με τον πανύψηλο Δανό ίντερ, μετά από τον απαραίτητο οικονομικό διακανονισμό.
Ο Nikolaj Markussen από τον περασμένο Νοέμβριο μέσω του μάνατζερ του είχα δηλώσει στην διοίκηση του Ισπανικού συλλόγου την πρόθεση να αποχωρήσει από την ομάδα, εξαιτίας των μειώσεων που έχει κάνει η Atletico στον μπάτζετ της.
Μεταγραφή του Nikolaj Markussen στο Κατάρ
Βέβαια ο Nikolaj Markussen, πριν λύσει το συμβόλαιο του με την Ατλέτικο φρόντισε να βρει άλλη ομάδα και σίγουρα πολλά χρήματα. Έτσι μετά τον αγώνα της Κυριακής στο Βερολίνο κόντρα στην Fuchse, ταξίδεψε απ' ευθείας στο Κατάρ όπου και υπέγραψε πριν από λίγο συμβόλαιο με την Qatar Al Jaish.
Στο παρελθόν είχε ζητηθεί από τον 25χρονο Δανό να παίξει για την Εθνική ομάδα του Qatar, που προετοιμάζεται για το επόμενο Παγκόσμιο πρωταθλήματα που θα γίνει στην Αραβική χώρα, αλλά αυτός είχε αρνηθεί. Όμως οι δρόμοι τους από ότι φαίνεται ξανά συναντιούνται, αφού η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά το Ισπανικό handball.

Τέλος Σανίκης και Βασιλάκης από την Melsungen

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 Πριν από λίγη ώρα η Melsungen ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τους Έλληνες διεθνείς Γρηγόρη Σανίκη και Αλέξανδρο Βασιλάκη. Αν και το συμβόλαιο των δυο αθλητών τελείωνε στις 30/6/2013 αιφνιδιαστικά ο Γερμανικός σύλλογος προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια για διαφορετικούς λόγους υποτίθεται για τον καθένα.
Για τον Σανίκη αναφέρει η ανακοίνωση ότι λόγο των τραυματισμών δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στην ομάδα και για τον Βασιλάκη ότι η απόδοση του δεν είναι η αναμενόμενη και πιστεύουν ότι όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι 
από την αρχή της χρονιάς έχουν ανακοινώσει και στους τρεις Έλληνες της Melsungen (και στον Σάββα Καρυπίδη) ότι δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια τους μετά τον Ιούνιο.
Οι Γερμανοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση παρά το γεγονός ότι οι Καρυπίδης, Σανίκης και Βασιλάκης έχουν κρατήσει την Melsungen φέτος σε πολύ υψηλό επίπεδο, ίσως στην καλύτερη χρονιά της ομάδας τους στην Bundesliga. Ας θυμηθούμε πόσες φορές φέτος γράψαμε ότι η Αγία Τριάδα οδηγεί την Melsungen στις κορυφαίες θέσεις του Γερμανικού Πρωταθλήματος.

Ενθουσιασμός και κινητοποίηση στην Άρτα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
"Το πρωτάθλημα αρχίζει..οι εξέδρες πλημμυρίζουν...γίνεται χαμός σε κάθε γκολ...." Έτσι λέει το γνωστό άσμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έτσι θέλουμε να λένε και οι αρτινοί φίλαθλοι για την έναρξη των πλέι-οφφ, όπου η ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο (ισοβάθμησε με την Νέα Ιωνία), αντιμετωπίζει τον Π.Α.Ο.Κ., που τερμάτισε 3ος.
Η ομάδα του Σίμπι Ντοϊτσίνοφ έχει το πλεονέκτημα έδρας και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις 
υποχρεώσεις της στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος. Για να κερδίσει μία θέση στον τελικό χρειάζεται δύο νίκες και σίγουρα η αρχή είναι πολύ σημαντική. να θυμίσουμε ότι στην κανονική διάρκεια η Αναγέννηση κέρδισε εντός και εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και έχει την ψυχολογία με το μέρος της, αλλά τα πλέι-οφφ είναι μία διαφορετική σειρά αγώνων και η απόδοση της ημέρας θα καθορίσει και τον νικητή.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 6.30μμ με διαιτητές του Πάτιο και Σιάνα από την Κοζάνη και απευθύνουμε κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο να δώσει βροντερή παρουσία και να συνδράμει με το πάθος του για την ομάδα της πόλης μας, την Αναγέννηση Άρτας.
Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν στις 4μμ οι άνδρες της Αναγέννησης υποδέχονται τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Άρτας θέλει τη νίκη για να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της μετά και την νίκη μέσα στο Αμύνταιο, κόντρα σε μία ομάδα, που αν και αδιάφορη, νίκησε με ευρύ σκορ τον Παναιτωλικό (36-28) την περασμένη αγωνιστική.

Και τώρα οι δυο τους. Άρτα και Παναιτωλικός για μια θέση στην Α2

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Τεράστια νίκη μέσα στο Αμύνταιο πήραν οι άνδρες της Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, οι οποίοι επικράτησαν με 20-19 (11-8 ημχ.) του τοπικού Αμύντα. Το νικητήριο τέρμα της αρτινής ομάδας σημείωσε ο Πέτρος Διάρας με εντυπωσιακό σουτ λίγο πριν τη λήξη (59.34’’) του αγώνα. Στη συνέχεια και στα τελευταία δευτερόλεπτα της συνάντησης ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης, Νίκος Γιαμούρης απόκρουσε σουτ των γηπεδούχων και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Στην αναμέτρηση η Αναγέννηση είχε τα ηνία του αγώνα από την αρχή και προηγήθηκε δύο φορές με τέσσερα τέρματα (8-4 στο 20΄ και 11-7 στο 28΄). Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Αμύντας μείωσε στο ένα γκολ, όμως η Αναγέννηση ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τρία τέρματα (19-16) λίγο πριν μπει ο αγώνας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δύο λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 19-19, αλλά η Αναγέννηση κατάφερε με τον Διάρα να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη. 
Να αναφέρουμε ότι ο πρωτοπόρος Παναιτωλικός έχασε στην Πτολεμαΐδα από τον τοπικό Αρίωνα, κάτι που σημαίνει πως στο παιχνίδι της Αναγέννησης με τον Παναιτωλικό στην Άρτα, η αρτινή ομάδα (αν έχει κερδίσει όλους τους άλλους αγώνες) θα είχε και το πλεονέκτημα του ισόπαλου αποτελέσματος!
Κορυφαίοι για την «Μαύρη Θύελλα» ήταν οι Φλούδας και Λάιος, με τον έμπειρο Κωσταδήμα να δίνει λύσεις στα κρίσιμα σημεία, τον Λάκκα να κλείνει εκπληκτικά με μαν του μαν τον επικίνδυνο Παναγιωτίδη και τον Κωνσταντίνου να μαρκάρει με πάθος τον Κάντση.
Τα δεκάλεπτα: 2-4, 4-8, 8-11 (ημχ.), 14-15, 16-19, 19-20
Πέναλτι: 4/5 – 0/2, Δίλεπτα: 3-5, Αποβολές: Κωνσταντίνου (43΄)
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Θεοχαρίδης, Κάντσης 6, Παπαϊωάννου 1, Τοϊτος 1, Θωμαΐδης, Τσιτσερέχης, Κοσμίδης 2, Παναγιωτίδης 6, Ζαφειρίδης 1, Καλαϊτζινός, Λιάσης, Ηλίας 1, Καλαϊτζίδης, Γιαννιτσόπουλος 1.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Διάρας 2, Κωνσταντίνου, Κολιούλης 1, Φλούδας 3, Κωσταδήμας 1, Γιάννακας, Γιαμούρης, Λάϊος 6, Βαρής 5, Δεληκούρας, Θάνος, Λάκκας 2.
Οι δύο μονομάχοι του πρωταθλήματος πλέον είναι ο Παναιτωλικός και η Αναγέννηση Άρτας... Ο Παναιτωλικός έχει έναν αγώνα με την Κοζάνη εντός, έπειτα κάνει το ρεπό του και θα έρθει στην Άρτα για τον αγώνα χωρίς αύριο για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Η Αναγέννηση φιλοξενεί τον Αρίωνα την επόμενη αγωνιστική, ταξιδεύει στην Κοζάνη και τέλος υποδέχεται στην Άρτα τον Παναιτωλικό. Με νίκες επί Αρίωνα και Κοζάνης η Αναγέννηση θα έχει υπέρ της την ισοπαλία και την νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγωνιστική)
1. Παναιτωλικός 23 (14 αγώνες)
------------------------------------------
2. ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 22 (13 αγώνες)
3. Αμύντας Αμυνταίου 18 (13 αγώνες)
4. Άραχθος Κωστακιών 18 (14 αγώνες)
5. Αρίων Πτολεμαϊδας 13(13 αγώνες)
6. Α.Ο.Κοζάνης 12 (13 αγώνες)
7. Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας 10 (13 αγώνες)
8. Ακαδημία Φλώρινας 1 (13 αγώνες)
9. Άνω Πόλη -2

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εύκολη νίκη του Φιλώτα επί του ΑΟ Κοζάνης

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Νίκη με σκορ 28-20 για την ομάδα γυναικών του Φιλώτα Μ.Π.Σ. στον αγώνα της Α2’ Εθνικής με τον Α.Ο Κοζάνης που διεξήχθη στο Δ. Α. Κ. Αμυνταίου το Σάββατο 23/3/13. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας όπου η κακή απόδοση και τα πολλά τεχνικά λάθη από τις 2 ομάδες ιδίως στο πρώτο ημίχρονο συνετέλεσαν στο να είναι φτωχός σε θέαμα και σασπένς. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ αργό ρυθμό, ίσως και λόγω του σιβηρικού ψύχους που επικρατούσε στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Το σκορ άνοιξε ο Φιλώτας με γκολ της Κατωτοικίδου αλλά στην συνέχεια η νεανική ομάδα της Κοζάνης εκμεταλλευόμενη τα πολλά τεχνικά λάθη του «παγωμένου» Φιλώτα έκανε σε 2 λεπτά το +4. Το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να ξυπνήσουν απότομα από την χειμερία νάρκη τους και να αρχίσουν να παίρνουν πιο ζεστά το παιχνίδι ανεβάζοντας γρήγορα ρυθμό. Έτσι στο 15ο λεπτό ισοφάρισαν και πήραν το προβάδισμα για 1 γκολ. Οι φιλοξενούμενες όμως ενθαρρυμένες από την μέτρια εμφάνιση του Φιλώτα πάλευαν και διατηρούσαν την διαφορά στο 1 γκολ συνεχώς μην αφήνοντας τον να χαλαρώσει ούτε λεπτό. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τις 2 ομάδες με σκορ 13-12 υπέρ του Φιλώτα. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Φιλώτας ξεκίνησε πολύ δυνατά, με ικανοποιητικό ρυθμό, διορθώνοντας έτσι τα λάθη του αναιμικού πρώτου ημιχρόνου και κερδίζοντας πολύ γρήγορα διαφορά 8 γκολ. Η Κοζανίτισες ανήμπορες να ακολουθήσουν τον Φιλώτα έκαναν ότι μπορούσαν για να υπερασπίσουν το τέρμα τους αλλά η κόπωση και η απειρία δεν τις βοήθησε καθόλου. Έτσι χωρίς πολλά απρόοπτα το ζευγάρι των διαιτητών Λαζαρίδη - Τέμη σφύριξε την λήξη με σκορ 28-20 υπέρ του Φιλώτα. 
Συνθέσεις ομάδων: 
Φιλώτας Μ.Π.Σ.: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Κλάζογλου Ε. (4), Κατωτοικίδου Α. (9), Φυλάκη Φ. (4), Βογιατζή Μ. (1), Γκάτσιου Α. (1), Τσουτσουλάκη Σ. (8), Παραστατίδου Σ. (Τ.Φ), Αβραμίδου Γ., Χαριτοπούλου Ο., Στρατάκη Ε. (1). 
Πέναλτι: 4/4 Δίλεπτες: 1 
Α. Ο. Κοζάνης: (Μιχαηλίδης Α.) Ταρνανίδου Μ. (6), Γκουντιου Ε. (1), Γάτα Δ. (6), Βαχτσεβάνου Κ., Τσιμπερδώνη Δ., Γκούντιου Ο. (1), Μανακίτσα Ν. (4), Σαββουδη Δ. (2), 
Πέναλτι: 2/2 Δίλεπτες: 1 
Δεκάλεπτα: 5-4, 9-8, 13-12 & 21-13, 24-16, 28-20.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Το τεχνικό επιτελείο της ΕΑΠ/ΟΧΕ με την συνεργασία του Ομοσπονδιακού προπονητή της Ανδρών και του τεχνικού συμβούλου των Εθνικών ομάδων ολοκλήρωσε ένα κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνδυασμό με υποδειγματικές προπονήσεις βασικής τεχνικής σε αναπτυξιακές ηλικίες σε Αθήνα, Κορινθία, Αργολίδα. Αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου ο τεχνικός σύμβουλος της ανάπτυξης Ιατρούδης Π. και ο ΠΟΠ Μπιζέτας Ι. θα παρευρεθούν και θα διδάξουν σε σεμινάριο ΚΦΑ στην πόλη της Έδεσσας και την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην πόλη των Γιαννιτσών. Παράλληλα θα γίνουν και προπονήσεις στις αναπτυξιακές κατηγορίες των σωματείων των περιοχών και συνάντηση με τους προπονητές της ανάπτυξης των σωματείων. Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 11πμ-13μμ θα γίνει προπόνηση του κλιμακίου Β.Ελλάδος Παίδων στο γυμναστήριο της Μίκρας.

ΠΟΙΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ- ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές :
1α) AO Ηλυσιακός, συζητείται.
β) Συνοδό ΑΟ Ηλυσιακού Κωνσταντίνο Χαιρεκάκη, συζητείται.
γ) Φροντιστή ΑΟ Ηλυσιακού Σπύρο Αληζιώτη, συζητείται.
2) Παναιτωλικός, την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για μια (1) αγωνιστική συνάντηση.
3α) ΟΦ Νέας Ιωνίας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης.
β) Αναγέννηση Άρτας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης.
4) ΑΕΚ, απαλλάσσει από κάθε κατηγορία. 5) Συνοδό Ορφέα Κατερίνης Μελίνα Λαζαρίδου, την ποινή αποκλεισμού των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.
6) Φροντιστή Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Δημήτριο Χαραλαμπάκη, την ποινή αποκλεισμού των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.
7) Αθλητή Ιωνικού Λαμίας Παναγιώτη Παναγιωτακόπουλο, την ποινή αποκλεισμού της μίας (1) αγωνιστικής.
8) Αθλητή Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ποινή αποκλεισμού των τριών (3) αγωνιστικών.
9) Αθλητή ΓΣ Κορωπίου Νικόλαο Δημόπουλο, την ποινή αποκλεισμού των πέντε (5) αγωνιστικών.
10α) Αθλητή Πανιωνίου Αλέξανδρο Μωραΐτη, την ποινή αποκλεισμού των δύο (2) αγωνιστικών.
β) Αθλητή Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων Λεωνίδα Τουλούμη, την ποινή αποκλεισμού των δύο (2) αγωνιστικών.
11) Αθλητή Ιωνικού ΝΦ Νίκο Αντωνόπουλο Γιαννακόπουλο, την ποινή αποκλεισμού της μίας (1) αγωνιστικής.
12α) Αθλητή ΓΣ Δράμας Αθανάσιο Βαλαβάνη, την ποινή αποκλεισμού της μίας (1) αγωνιστικής.
β) Συνοδό ΑΟ Ιωννίνων Ιωάννη Καραμπίνα, την ποινή αποκλεισμού των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.
13) Φροντιστή ΓΣ Κορωπίου Ειρηναίο Τσιαχρή, την ποινή αποκλεισμού των εξήντα ένα (61) ημερολογιακών ημερών από τους αγωνιστικούς και αθλητικούς χώρους.
14) Πήγασος Κυψέλης, επιβάλλει την ποινή του μηδενισμού. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ της Ακαδημίας Πάτρας.
15) Ελπίδες Πάτρας, επιβάλλει την ποινή του μηδενισμού. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του ΓΣ Κηφισιάς.
16) Ελπίδες Δράμας, επιβάλλει την ποινή του μηδενισμού. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ της Αναγέννησης Άρτας. Υποβιβάζει τις Ελπίδες Δράμας στην αμέσως επόμενη κατηγορία (Α2). Λόγω μη προσέλευσης της σε δύο (2) αγώνες της Α1 τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων λογίζονται με σκορ 10-0 υπέρ του αντιπάλου.
17) ΑΟ Μυτιλήνης, επιβάλλει την ποινή του μηδενισμού. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του Γέρα Παπάδου.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νέα ήττα για την Melsungen

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη 
Την ήττα μέσα στην Gummersbach γνώρισε η Melsungen με 26:25. Η Gummersbach μια από τις πιο ιστορικές ομάδες, που φέτος βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, χρειάζονταν περισσότερο την νίκη που θα της έδινε ανάσες για την συνέχεια. Σε ολόκληρη την διάρκεια ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνέχεια στο σκορ (13:13 ημίχρονο, στο τέλος όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πολυπόθητη νίκη. Από Ελληνικής πλευράς ο Καρυπίδης σκόραρε 3 φορές, ενώ αγωνίστηκαν χωρίς γκολ οι Βασιλάκης και Σανίκης.
O προπονητής της Melsungen, Michael Roth τόνισε μετά το παιχνίδι: Είναι κρίμα που χάσαμε αυτό το ματς, δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μας απασχολεί το γεγονός οτι έχουμε κάνει κοιλιά στην απόδοσή μας και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, γιατί απομακρυνόμαστε από τους στόχους μας, με τα τελευταία αποτελέσματα. Θα κυνηγήσουμε την νίκη κόντρα στην Fuchse Berlin την Τετάρτη στην έδρα μας.
VfL Gummersbach - MT Melsungen 26:25 (13:13) 
Gummersbach: Ristovski, Rezar – Mladenovic, Zrnic (7/4 Siebenmeter), Kopco, Putics (5), Pfahl (5/2), Heyme, Larsson, Schindler (4), Lützelberger (4), Gaubatz, Santos (1), Schroeter, Teppich – Trainer Emir Kurtagic.
Melsungen: Appelgren, Sandström – Mansson, Kubes, Vasilakis, Allendorf (7/3), Fahlgren (5), Danner (3), Sanikis, Zufelde, Karipidis (3), Stenbäcken (2), Schröder (2), Vuckovic (2), Hildebrand (1), Räbiger – Trainer Michael Roth.

Γ. Αντωνίου: "Σωστή η επένδυση στις νεάνιδες"

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Με δύο ήττες από την Νορβηγία και την Σλοβακία, μία νίκη κόντρα στην Βοσνία και πολύ καλές εμφανίσεις ολοκλήρωσε την παρουσία της η Εθνική Νεανίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθησαν στην πόλη Νίτρα της Σλοβακίας. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Αντωνίου έκανε το απολογισμό του τουρνουά και μίλησε για τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ.
«Το κλίμα στην ομάδα ήταν οικογενειακό, αν και οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής δεν ήταν οι καλύτερες. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν με τις καλές εμφανίσεις και τα συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές. Η επένδυση σε αυτή τη φουρνιά αποδείχθηκε πως ήταν σωστή. Τα κορίτσια επέδειξαν αγωνιστική πειθαρχία και μαχητικότητα. Παίξαμε με ομάδες οι οποίες είχαν 60 ημέρες προετοιμασίας και 8 φιλικά, όπως η Νορβηγία, 45 ημέρες και 15 φιλικά όπως η Σλοβακία, αλλά και με τους Βόσνιους που προετοιμάστηκαν 30 ημέρες και έπαιξαν 10 φιλικά. Αντίθετα εμείς είχαμε 12 ημέρες προετοιμασία και 2 φιλικά με ελληνικούς συλλόγους. Αν είχαμε περισσότερες αθλητικές- αγωνιστικές παραστάσεις από φιλικά ματς, ίσως δεν χάναμε μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε σε μία τελική φάση. Κερδίσαμε μία ομάδα από την μεγάλη Γιουγκοσλαβική σχολή. Το κέρδος των εμπειριών είναι πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά για να μετουσιώσουμε αυτές τις εμφανίσεις σε μελλοντικές επιτυχίες».

MVP ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Κορυφαίος παίκτης της 18ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών αναδείχθηκε ο Αλέξης Αλβανός. Ο διεθνής δεξιός ίντερ της ΑΕΚ σημείωσε 5 τέρματα και με την συνολική παρουσία του βοήθησε τα μέγιστα στην νίκη της «Ένωσης» με 23-22 επί του Διομήδη, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το αήττητο που διατηρούσε εδώ και 40 αγώνες. Ο 31χρονος αθλητής συγκέντρωσε 7 ψήφους, ενώ ακολούθησαν Μπακαούκας (2), Μπαλωμένος (1), Καραιβάνοφ (1) και Μαραγκός (1). «Ευχαριστώ τους προπονητές για την επιλογή τους. Ήταν ένα ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης, ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα. Συγχαίρω την ομάδα μου για την αγωνιστικότητα της. Στις δύσκολες στιγμές του τμήματος, με τα οικονομικά προβλήματα που το ταλανίζουν, οι συναθλητές μου έχουν δείξει σθένος και ψυχή. Τα πράγματα είναι δύσκολα στην συνέχεια, πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο για να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο μας που είναι το νταμπλ», σχολίασε ο Αλβανός στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

Αήττητος στην τελική φάση των νεανίδων ο ΑΟ Προσοτσάνης

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις τα κορίτσια του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης προκρίθηκαν στην τελική πανελλήνια φάση στην κατηγορία των νεανίδων, χωρίς μάλιστα να ηττηθούν. Η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε είναι ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 16-17 Μαρτίου στον Κλειστό Γυμναστήριο Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής» και συμμετείχαν ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης, ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ο Παναθλητικός Συκεών και οι Ακρίτες Κ. Νευροκοπίου.
Οι φίλαθλοι που κατέκλισαν το κλειστό γυμναστήριο της Προσοτσάνης είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αγώνες που τους κράτησαν το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος.
Στο πρώτο αγώνα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Ακρίτες και ο Παναθλητικός, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι με τελική νικήτρια την ομάδα του Παναθλητικού με 32-34. Το απόλυτο ντέρμπυ ήταν ο αγώνας του Μ. Αλεξάνδρου και του Α.Ο. Προσοτσάνης, ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ της τοπικής ομάδας 24-25.
Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν οι επόμενοι δύο αγώνες, στον πρώτο χρονικά αγώνα ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών επικράτησε δύσκολα των Ακριτών Νευροκοπίου 27-20, με την διαφορά να δημιουργείτε προς το τέλος του παιχνιδιού. Ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης με την εύκολη νίκη του 32-26 επί του Παναθλητικού εξασφάλισε από το βράδυ του Σαββάτου την πρόκριση του στην τελική φάση.
Το δεύτερο εισιτήριο κρίθηκε στον πρωινό αγώνα της Κυριακής, όπου μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Παναθλητικός και ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 22-22, με τον Μέγα Αλέξανδρο να παίρνει την πρόκριση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, στην ισοβαθμία τους με τον Παναθλητικό. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν τυπικής διαδικασίας με τους προπονητές του Α.Ο. Προσοτσάνης να χρησιμοποιούν κορίτσια που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, προφυλάσσοντας κυρίως τις Παύλου-Στουγιαννίδου που τις επόμενες ημέρες μαζί με την Κεπεσίδου θα πάρουν μέρος στους προκριματικούς αγώνες τις Εθνικής Νεανίδων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Σλοβακία, καθώς και την Πέγιογλου που αγωνίστηκε στους δύο πρώτους αγώνες με πυρετό. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 31-31 με την ομάδα του Νευροκοπίου να ισοφαρίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Τελική βαθμολογία:
1.Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης 5 βαθμούς (88υπέρ-81κατά, +7)
2.Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 3 βαθμούς (73υπέρ-67κατά, +6)
3.Παναθλητικός Συκεών 3 βαθμούς (82υπέρ-86κατά, -4)
4.Ακρίτες Κ. Νευροκοπί 1 βαθμούς (83υπέρ-92κατά, -9)

Αγώνες φωτιά για τα προημιτελικά του EHF Velux CL

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Στάθη Παπαχαρτοφύλη 
Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Velux Champions league. Αναλυτικά τα παιχνίδια:Ατλετικο Μαδριτης-Μπαρτσελονα
Μεταλουργκ Σκοπιων-Βιβε Κιλτσε
Κιελο-Βεζπρεμ
Φλενσμπουργκ-Αμβουργο
Πρώτοι αγώνες 17/18 Απριλίου και οι επαναληπτικοί 24/25 Απριλίου. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται για το Final 4 που θα γίνει στην Κολωνία 1-2 Ιουνίου