Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. στη Μίκρα θα γίνει συγκέντρωση των αναπτυξιακών Προπονητών Βορείου Ελλάδος στους οποίους θα αναλυθεί το οργανόγραμμα 2012-2013, επίσης θα γίνει παρουσίαση των open πρωταθλημάτων: Στο Βόλο μίνι κοριτσιών Ελλάδος, μίνι αγοριών Βορείου Ελλάδος και Παμπαίδων Ελλάδος και στο Λουτράκι μίνι αγόρια Νοτίου Ελλάδος και Παγκορασίδες Ελλάδος.
Παρόντες θα είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ανάπτυξης της ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης και οι περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Γιάννης Λαζαρίδης και Γιάννης Μπιζέτας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αγώνας παμπαίδων Θεσσαλονίκης με τους παμπαίδες του ΠΑΟΚ.

ΔΥΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑ 3

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Αύριο Παρασκευή 1Η Ιουνίου ώρα 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα 3 θα διεξαχθεί ο πρώτος φιλικός αγώνας των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδος και Κύπρου. Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο συγκροτημάτων θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου ώρα 16.00 στο ίδιο κλειστό γυμναστήριο.

«Όχι» του ΠΑΟΚ στο Τσάλεντζ Καπ

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Αρνήθηκε να δήλωση συμμετοχή στο Τσάλεντζ Καπ για του χρόνου ο ΠΑΟΚ επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.
Κανένα από τα τμήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών δεν θα δηλωθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως ενημέρωσε την ΟΧΕ ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής, αφού δεν μπορεί ο σύλλογος να αντέξει τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει σήμερα 31/5 και επόμενη κίνηση της ΟΧΕ είναι να απευθυνθεί στον Αερωπό Έδεσσας, την αμέσως επόμενη ομάδα που τερμάτισε στην βαθμολογία πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Βακάλης: «Να φανούμε ανταγωνιστικοί»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Τον πληγωμένο εγωισμό των αντιπάλων από τον ολυμπιακό αποκλεισμό φοβάται ο Βακάλης για το ματς της Ρουμανίας για την προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών.
Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Σωκράτης Βακάλης, έκανε μια σύγκριση με το ματς με τη Σερβία : «Εμείς παίξαμε όμορφο χάντμπολ που κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που είχανε ‘βουλιάξει’ το γήπεδο με την παρουσία τους και με τον ενθουσιασμό του ο κόσμος έδωσε παλμό στην ομάδα η οποία έπαιξε με βάση το δικό μας μοντέλο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Στο τέλος πήραμε τα συγχαρητήρια των προπονητών της Σερβίας οι οποίοι δεν περίμεναν να έχουν την αντίσταση αυτή από τη δική μας πλευρά. Τώρα για το ματς με τη Ρουμανία υπάρχουν άλλα δεδομένα. Η ομάδα αυτή είναι πρώτη στον όμιλο και είναι ‘πληγωμένη’ γιατί τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Προλυμπιακό Τουρνουά. Σαν συνέπεια του γεγονότος αυτού υπάρχει μια αμφισβήτηση για την ομάδα και τον Προπονητή της. Οι παλιές αθλήτριες εφόσον χρησιμοποιηθούν θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι νέες θα επιδιώξουν να αποδείξουν ότι είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας με βάση το μοντέλο του παιχνιδιού μας και θα προσπαθήσουμε και πάλι να φανούμε ανταγωνιστικοί».
Η διεθνής αθλήτρια Ασπασία Λέκκα υπογράμμισε: «Είμαστε μια γροθιά όλες οι παίκτριες, δουλεύουμε σκληρά μαζί με τους προπονητές μας έχοντας πιστεύω και την απόλυτη συμπαράσταση και από την Ομοσπονδία και με την εξαιρετική βοήθεια του κόσμου σταθήκαμε σωστά στο παιχνίδι με τη Σερβία. Στη Ρουμανία θέλουμε να δώσουμε μια συνέχεια με πάλι καλή απόδοση. Βήμα βήμα θέλουμε να κτίσουμε μια καινούργια ομάδα και έχοντας ένα όραμα που συνεχώς καθοδηγεί τα βήματά μας».

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πιο εύκολα παίζεις την μπάλα με τα χέρια, έτσι δεν είναι;

Πηγή:  http://www.sportdog.gr.   Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου. 
Με τα χέρια ή με τα πόδια, τι είναι καλύτερο; Να το "επίκαιρο" ερώτημα που τίθεται σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Η ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Αργους κατέκτησε στην Ελβετία μετά από συγκλονιστικό αγώνα το Τσάλεντζ Καπ της Ευρώπης, κάτι όπως το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του ποδοσφαίρου.
Για πρώτη φορά, όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου αλλά και στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.
Καθαρά ποδοσφαιρική χώρα η πατρίδα μας, κατακτά τίτλους σχεδόν πάντα σε ομαδικά αθλήματα που παίζονται με τα χέρια.
Φέτος, ο Διομήδης θριάμβευσε στο χάντμπολ, ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ και η Βουλιαγμένη πήρε τη δεύτερη θέση στο πόλο Γυναικών.
Μεγάλες επιτυχίες σε δύσκολες εποχές.
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην Ελλάδα μετράνε περισσότερο τα χέρια παρά τα πόδια
Θυμάμαι έναν Αργεντινό δημοσιογράφο, που γνώρισα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994, τον Χουάν ?το επίθετό του μου διαφεύγει πια- που κάθε λίγο και λιγάκι μου έλεγε τότε «όποιος παίζει την μπάλα με τα χέρια είναι ειδωλολάτρης».
Κι όμως, η πατρίδα του τα τελευταία χρόνια, παρά την απίστευτα μεγάλη παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών, κατακτά τίτλους στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.
Στο ποδόσφαιρο, η τελευταία κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάγεται πολλά χρόνια πίσω, το 1986 στο Μεξικό, επί εποχής ακόμα του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Ο Διομήδης πήρε την «καζάνα», όπως ονόμαζε την ευρωπαϊκή κούπα ο προπονητής του Δημήτρης -ή Μίμης για τους φίλους του- Δημητρούλιας και το άθλημα ολόκληρο συγκλονίστηκε συθέμελα.
Όπως και το Αργος που κουνήθηκε με τη λήξη του αγώνα λες και βρέθηκε στο επίκεντρο σεισμού.
Μικρή πόλη το Αργος, περίπου 26.000 κατοίκους, λίγο μεγαλύτερη το Τουν, 42.000 κατοίκους.
Όσο πιο μικρή η πόλη τόσο μεγαλύτερη η χαρά. Ετσι λογίζεται στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στα κύπελλα Ευρώπης.
Είναι φανερό ότι με τα χέρια τα πάμε καλύτερα. Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος, αλλά δεν μπόρεσε να τα κάνει όλα δικά της με την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε απόλυτη αντίθεση με την ομάδα των Ανδρών.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ διεκδικεί την ολυμπιακή πρόκριση στα τέλη Ιουνίου ? αρχές Ιουλίου.
Ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος και πεδίο αντίδρασης ή απάντησης αν προτιμάτε από το ποδόσφαιρο ας πούμε, από τους ποδο-σφαιριστές
Η εθνική μας ομάδα μετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Και εντάξει, ας μη ξεχνάμε ότι, πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις μας, είναι σαφώς πιο εύκολο να παίζεις την μπάλα με τα χέρια παρά με τα πόδια.
Πηγή: Goal

Νέα ομάδα Χάντμπολ στη Βέροια που ήρθε από τα... παλιά

Πηγή:  http://www.laosver.gr 
Από Καλλιθέα... σε ΓΕ Βέροιας 2011

Επανίδρυση της ομάδας της Γυμναστικής Ένωσης Βέροιας με το τμήμα χαντ μπολ ανδρών αποφάσισαν οι άνθρωποι που ίδρυσαν την ομάδα της Καλλιθέας αλλά λόγο της οικονομικής κρίσης …παραχώρησαν τα δικαιώματα στην ΓΕ Βέροιας.
Στο Δ.Σ του συλλόγου θα ηγείται ο Νίκος Καλαιτζόγλου με συνεργάτες τους κ.κ Τσανακτσίδη Γιάννη, Τέτο Γιώργο, Νίκου Άγγελο και Γιατζιτζή Χρήστο.
Το τεχνικό τμήμα έχουν αναλάβει δύο παίκτες που έπαιξαν στην ΓΕΒ αλλά και στο Φίλιππο Βέροιας και πρόκειται για τους Τάσο Πρωτογέρη και Γιώργο Γιούπη που κατόρθωσαν μέσα σε δύο μήνες να ‘μαζέψουν’ 24 παίκτες που ξεκίνησαν από τις υποδομές του Φιλίππου και δεν είχαν συνέχεια.. αλλ΄αυπάρχουν και κάποιοι που αγωνίσθηκαν και με την φανέλα της παλιάς ομάδας της ΓΕ Βέροιας.
Πριν από λίγες μέρες έγινε μία γνωριμία συνεστίαση όλων των ανθρώπων στην ταβέρνα ΠΛΑΤΑΝΟΣ όπου έγινε γνωστό ότι η ομάδα λόγο των αναδιαρθρώσεων έλείψη ομάδων θα αγωνισθεί την νέα περίοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία
Η ομάδα θα πορευθεί με δικά της έξοδα και με κάποιες χορηγίες από φίλους που βρίσκονται κοντά στους παίκτες
Στην προχθεσινή συνεστίαση εκτός από τους δύο τεχνικούς Πρωτογέρη και Γιούπη ήταν και οι εξής παίκτες .
Μπαρμπαρούσης Σωτήρης , Νικολαίδης Δ, Κόγιας Γιώργος, τρυγώνης Γρηγ., Σανίκης Παν, Γιακουμόπουλος Νίκος, Βόλκος Νίκος, Καρανίκας Στ. Μάρτος Δημ, Βεργώνης Κώστας , Τσικίνας Γιώργος, Κάτσιος Παν. Ουσουλτζόγλου Γιώργος, Πιτούλιας Σωτ. Και Πιτουλίας Δημ. Κανάκης Παν, Τζιώτας Χρ. Χριστοδουλίδης Θωμάς Κοντσίδης Δημ. Μεταλίδης και Καλφόπουλος.
B.B.

Εύσημα σε Διομήδη Αργους

Πηγή:  http://olapaok.gr 
Το τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ συνεχάρη τον Διομήδη Αργους για την κατάκτηση του Challenge Cup

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Το τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ συγχαίρει την ομάδα του Διομήδη Άργους για την κατάκτηση του Challenge Cup 2012. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του αθλήματος σε συλλογικό επίπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση της ομάδας του Άργους. Μακάρι αυτή η επιτυχία να αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες μέρες στο άθλημα της χειροσφαίρισης".

Ήττα για τις γυναίκες από τη Σερβία

Πηγή:  http://www.gazzetta.gr 

Το κλειστό του Αμυνταίου κατακλύστηκε για μια ακόμη φορά από φίλους του χάντμπολ, η Εθνική των γυναικών, ωστόσο, δεν κατάφερε να τους ανταμείψει γνωρίζοντας την ήττα (26-21) από τη Σερβία.
Στη συνέχεια των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, παρότι παρουσίασε το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο μέχρι στιγμής στο θεσμό. Η Σερβία ήταν το φαβορί και επιβεβαίωσε τον τίτλο της, παρουσία 1.500 θεατών που έδωσαν το παρών στο γυμναστήριο. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες για τις «πλάβι», ενώ αντίθετα για την Εθνική μας η 5η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η πρόκριση έχει χαθεί από καιρό για την ελληνική ομάδα, που παρέμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου χωρίς βαθμό.
Βακάλης: «Υπερήφανος»Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών του εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης, ο οποίος τόνισε: «Εμείς στην Ελλάδα μάθαμε χάντμπολ από την Γιουγκοσλαβία. Είμαι υπερήφανος για αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα. Δείξαμε ωραίο θέαμα και αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε ωραίο χάντμπολ Τιμήσαμε τον κόσμο που μας στήριξε και τον αντίπαλο μας».
Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Σερβίας, Σάσα Μπόσκοβιτς είπε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Ελλάδα και Σερβία είναι αδερφικές χώρες. Ευχαριστηθήκαμε πολύ την παρουσία του κόσμου. Η Ελλάδα βελτιώθηκε πάρα πολύ και έκανε ένα πολύ καλό ματς».
Αντρέα Λέκιτς (αρχηγός Σερβίας): «Αυτή η περιοχή έδειξε πόσο αγαπάει το χάντμπολ. Παίξαμε ένα καθαρό παιχνίδι και πολύ δυνατό. Η Ελλάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική».
Μαρία Παπαδοπούλου (πλέι μέικερ Ελλάδας): «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξη. Δεν μπορούμε να γίνουμε Σερβία ή Ρουμανία, αλλά μπορούμε να ανεβούμε ένα επίπεδο και να είμαστε αξιοπρεπείς».
Τα δεκάλεπτα: 4-8, 7-11, 11-13 (ημχ.), 14-17, 18-22, 21-26
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 3, Τσιρνάρη, Προκοπίδου, Παπαδοπούλου 3, Νούλα, Μαυρογιώργη 1, Μάστακα, Βασιλειάδου 3, Αναγνωστοπούλου, Βαφειάδου 1, Στρατάκη 1, Τσακάλου 7, Μασμανίδου, Στασινού, Καζάκη 2, Λέκκα.
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Μπόσκοβιτς): Κρπέζ 3, Πόποβιτς 2, Λέκιτς 6, Ντιμίτροβιτς 2, Μάτιτς, Νταμιάνοβιτς 3, Έριτς, Ράγιοβιτς, Ογκνιένοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Τομάσεβιτς, Μιλόσεβιτς, Λίσκεβιτς, Λόγπουρ 6, Μπάρτοσιτς, Γκεοργκίεφ.
Διαιτητές: Αλίγεφ- Αγκακίγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Παρατηρητής: Γιορντάνοφ (Βουλγαρία), δίλεπτα: 1-3, πέναλτι: 2/2-1/1.

Έχουν την αίσθηση…

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Αυτό είναι το μυστικό του Διομήδη Άργους τελικά. Για αυτό «σάρωσε» την εφετινή περίοδο και πήρε τόσο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και σήκωσε το τρόπαιο του Challenge Cup στην Ευρώπη. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε στην Sportdayκαι αποκάλυψε πως η ομάδα του έχει την αίσθηση για να παίζει χάντμπολ και εκείνος το μόνο που έκανε ήταν πως την διαχειρίστηκε σωστά.
Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην Sportday:
Για το πώς έζησε τις μαγικές στιγμές μετά την κατάκτηση του τίτλου:
«Είναι μοναδικές στιγμές. Αν το έβλεπα σε κάποιον άλλο, θα το ζήλευα με την καλή έννοια. Άλλοι χρειάζονται τρία και παραπάνω χρόνια για να το καταφέρουν. Είναι απλά τέλειο το συναίσθημα».
Για το αγχωτικό τέλος του τελικού: «Εκείνη τη στιγμή ο προπονητής δεν έχει την πολυτέλεια να έχει άγχος. Είναι μια φάση από την οποία θα κριθεί ένας τίτλος. Έτσι είναι, εξάλλου, ο αθλητισμός. Ευτυχώς για μας όλα εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε».
Εντέλει, ποιο είναι το μυστικό του Διομήδη; «Κάτι υπάρχει. Το... μυστικό έχει να κάνει με την αίσθηση που έχουν οι παίκτες για το χάντμπολ και ο τρόπος με τον οποίο εγώ μπορώ να τη διαχειριστώ. Οι δεσμοί μεταξύ μας άρχισαν σιγά-σιγά να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Είναι και οι θεμελιώδεις αρχές που θέσαμε από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη κιόλας προπόνηση και συμφωνήσαμε να τις τηρούμε έως το τέλος».

ΕΛΛΑΔΑ- ΣΕΡΒΙΑ LIVE SCORE

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Κατάμεστο από 1.500 και πλέον φιλάθλους το κλειστό του Αμυνταίου
1-0 Τσακάλου 0:30, 1-1 Λόγπουρ 1:10, 1-2 Νταμιάνοβιτς 2:50, 2-2 Τσακάλου 3:06, 2-3 Λέκιτς 3:51, 2-4 Κρπέζ 5:20, 2-5 Λέκιτς 6:00, 2-6 Πόποβιτς 6:34, ταιμ- αουτ Βακάλης, 2-7 Λιογπούρ 7:40, 3-7 Τσακάλου 9:30, 3-8 Λιογπούρ 9:45, 4-8 Χατζηπαρασίδου 10:45, 4-9 Νταμιάνοβιτς 11:20, 5-9 Τσακάλου 12:30, 6-9 Χατζηπαρασίδου 15:55, 6-10 Κρπέζ 18:26, 7-10 Τσακάλου 19:33, 7-11 Λέκιτς 19:58, 8-11 Χατζηπαρασίδου 21:21, 8-12 Πόποβιτς 21:50, 9-12 Βασιλειάδου 22:41, δίλεπτο σε Έριτς 25:00, 10-12 Παπαδοπούλου 25:25, δίλεπτο σε Παπαδοπούλου 25:50, 10-13 Φιλίποβιτς 27:50, 11-13 Παπαδόπουλου 29:15, Ημίχρονο.
Δίλεπτο σε Κρπέζ 31:22, 11:14 Λέκιτς, 12:14 Στρατάκη 32:30, 12:15 Ογκνιένοβιτς, 13:15 Καζάκη 33:23, 13-16 Ντιμίτροβιτς 35:36, 13-17 Λέκιτς 38:41, 14-17 Καζάκη 39:28, 15-17 Μαυρογιώργη 40:35, 15-18 Λέκιτς, 15-19 Λογπούρ 42:00, 15-20 Νταμιάνοβιτς 44:33, ταιμ αουτ Βακάλης, 16-20Τσακάλου 46:37, 16-21 Κρπέζ 47:08, 17:21 Τσακάλου 48:37, 17-22 Λέκιτς 49:04, 18-22 Παπαδοπούλου 49:44, 18-23 Ντιμίτροβιτς 51:20, 19:23 Βαφειάδου 51:56, 19-24 Λέκιτς 52:28, 20-24 Βασιλειάδου 53:04, 20-25 Ογκνιένοβιτς 54:38, δίλεπτο σε Ογκνιένοβιτς 55:12, 21-25 Βασιλειάδου 56:17, 21-26 Φιλίποβιτς 56:56, ταιμ άουτ Σερβία 58:00. ΤΕΛΙΚΟ 21-26
ΕΛΛΑΔΑ- ΣΕΡΒΙΑ
Τα δεκάλεπτα: 4-8, 7-11, 10-12 (ημχ.)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου, Τσιρνάρη, Προκοπίδου, Παπαδοπούλου, Νούλα, Μαυρογιώργη, Μάστακα, Βασιλειάδου, Αναγνωστοπούλου, Βαφειάδου, Στρατάκη, Τσακάλου, Μασμανίδου, Στασινού, Καζάκη, Λέκκα.
ΣΕΡΒΙΑ (Σάσα Μπόσκοβιτς): Κρπέζ, Πόποβιτς, Λέκιτς, Ντιμίτροβιτς, Μάτιτς, Νταμιάνοβιτς, Έριτς, Ράγιοβιτς, Ογκνιένοβιτς, Φιλίποβιτς, Τομάσεβιτς, Μιλόσεβιτς, Λίσκεβιτς, Λόγπουρ, Μπάρτοσιτς, Γκεοργκίεφ.
Διαιτητές: Αλίγεφ- Αγκακίγεφ (Αζερμπαϊτζάν), Παρατηρητής: Γιορντάνοφ (Βουλγαρία).

Απέκτησε τον Μάρκο Οικονόμου η ΑΕΚ

Πηγή:  http://www.onsports.gr/ 

Ο νεαρός χαντμπολίστας Μάρκος Οικονόμου αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.
Μετά τον Τάσο Τσακνή και ο Μάρκος Οικονόμου θα αγωνίζεται στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Α.Ε.Κ. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον αθλητή, Μάρκο Οικονόμου. Ο νεαρός χαντμπολίστας, συμφώνησε με την διοίκηση της Ερασιτεχνικής και θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα του «Δικεφάλου» και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο «κιτρινόμαυρος» άσος είναι γεννημένος στις 09-07-1990 και αγωνίζεται στη θέση του πίβοτ. Η παραμονή του στην ομάδα αποτελεί εισήγηση του προπονητή, Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος πιστεύει στα νέα παιδιά που διαθέτει η ΑΕΚ στο ρόστερ της».

Συγχαρητήρια της Τ. Καραπαναγιώτη για τις επιτυχίες σε χάντμπολ, κολύμβηση και γυμναστική

Με αφορμή την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ από το Διομήδη Άργους και τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης και ενόργανης γυμναστικής, η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ χάντμπολ από το Διομήδη Άργους, σε συνδυασμό με τα έξι μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν (Γρηγοριάδης, Δρυμωνάκος, Νιαγκουάρα, Σαμιλίδης) και τα δύο της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ (Κοσμίδης, Μάρας), αποδεικνύουν τη συνέχεια του ελληνικού αθλητισμού και τη συνέπεια που δείχνει στα ραντεβού με τις επιτυχίες. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μας έκαναν ξανά υπερήφανους και μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Χάντμπολ: Σήκωσε την καζάνα κι έφυγε

Πηγή:  http://www.ethnos.gr 

Ο Γιώργος Ζαραβίνας σηκώνει το Κύπελλο του Τσάλεντζ Καπ μετά τον δεύτερο τελικό με την Τουν
Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ -αυτό του Τσάλεντζ Καπ- βρίσκεται από χθες επί ελληνικού εδάφους και στην κατοχή του Διομήδη. Ο Γιώργος Ζαραβίνας -αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας και πολυτιμότερος παίκτης της Α1 Ανδρών- σήκωσε την? καζάνα (όπως την ονόμασαν στο Αργος, αποκαλώντας κατσαρολικό την εγχώρια κούπα) στο Τουν της Ελβετίας, αφού, παρά την ήττα με 22-20 από τη Βάκερ, το 26-23 με το οποίο είχε νικήσει στον πρώτο τελικό στο Λουτράκι ήταν αρκετό για να του δώσει το τρόπαιο.
Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η «καζάνα» θα έκανε τα πρώτα της βήματα στο «Ελ. Βενιζέλος» στα χέρια του «Ζάρα», τελικά ο αρχηγός ήταν αυτός που την παρέλαβε για να την εμφανίσει στους περίπου 60 Αργίτες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές της Ελβετίας.
Η απορία όλων όσοι είδαν τον Ζαραβίνα να μπαίνει στην αίθουσα αφίξεων την ώρα που το αεροπλάνο που μετέφερε την υπόλοιπη αποστολή του Διομήδη δεν είχε προσγειωθεί λύθηκε πολύ σύντομα. Είχε ταξιδέψει αμέσως μετά τον τελικό στη Θεσσαλονίκη και πέρασε το βράδυ στο ξενοδοχείο που μένει η Εθνική Ανδρών -από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο- και χθες το πρωί πήρε την πρώτη πρωινή πτήση για να προλάβει να φτάσει εγκαίρως στον Βύρωνα, όπου έπρεπε να είναι παρών στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Το Λιμενικό στο οποίο υπηρετεί δεν στερήθηκε της υπηρεσίας του Ζαραβίνα (πέτυχε έξι γκολ), αλλά δεν πήρε την πρόκριση στον τελικό αφού έχασε από την Αστυνομία με 30-26.Οχι πως «χάλασε» η διάθεση του Ζαραβίνα που στο αεροδρόμιο συνέχισε τα πανηγύρια από εκεί που τα άφησε στο Τουν. Αλλωστε ζει μια εξαιρετικά ιδιαίτερη στιγμή, αφού είναι ο αρχηγός της πρώτης επαρχιακής ομάδας που κατακτά σε ομαδικό άθλημα ευρωπαϊκή διοργάνωση.
«Το ότι ύστερα από 35 χρόνια η Ελλάδα πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό τα λέει όλα. Ηταν μία μεγάλη στιγμή», ήταν το λιτό σχόλιο του Ζαραβίνα. Στο Αργος στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με 3.000 καλεσμένους καθώς τόσι ήταν οι φίλαθλοι της ομάδας που πανηγύρισαν μαζί με τους θριαμβευτές.
Ο πιλότος
Μεθυσμένη πολιτεία θύμιζε και το αεροπλάνο της Swiss Air που μετέφερε την αποστολή του Διομήδη. Πολλοί Ελληνες -εκτός των Αργιτών- ταξίδευαν σε αυτή από τη Ζυρίχη αλλά και τη Βοστόνη των ΗΠΑ και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις ενημερώθηκαν, ενώ ο Νίκος Σαμαράς πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Πήρε άδεια και βρέθηκε στο πιλοτήριο: «Σας μιλάει ο πιλότος σας Νίκος Σαμαράς. Είμαστε περήφανοι που ο Διομήδης κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ», ήταν η πλάκα που έκανε στους επιβαίνοντες που τον αποθέωσαν μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΕ LIVE STREAMING TO ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε συνεργασία με το sportshero.gr και τον Γιώργο Νιφλή θα μεταδώσει σε live streaming την αναμέτρηση των Εθνικών ομάδων Γυναικών Ελλάδας και Σερβίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.
Το παιχνίδι θα αρχίσει αύριο στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου, στην πόλη, όπου γεννήθηκε το άθλημα στην Ελλάδα πριν 35 χρόνια.
Είναι το 7ο παιχνίδι που μεταδίδει σε live streaming η ΟΧΕ, τη φετινή σεζόν, μετά την αναμέτρηση Ελλάδα- Ρουμανία (Γυναίκες), τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών Ορμή Λουξ- Νέα Ιωνία, τους τελικούς της Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ Ορμή Λούξ- Μέγας Αλέξανδρος, τον 3ο αγώνα των πλέι οφ της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ Διομήδης Άργους- ΑΕΚ και τον 1ο τελικό του Τσάλεντζ Καπ Διομήδης Άργους- Βάκερ Τουν.

Σωκράτης Βακάλης: "Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στο γήπεδο''

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Συνέντευξη τύπου, δόθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Αμυνταίου, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του αγώνα των εθνικών ομάδων χαντμπολ γυναικών Ελλάδας και Σερβίας, αύριο στις 6μμ στο ΔΑΚ Αμυνταίου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Στη συνέντευξη τύπου, μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης, οι παίκτριες της εθνικής μας ομάδας Λαμπρινή Τσάκαλου και Αθανασία Στρατάκη, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιώργος Ψαλλίδας, η πρόεδρος του Οργανισμού του Δήμου Αμυνταίου Φωτεινή Βεράνη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιώσκος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χάντμπολ Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Βλαχόπουλος, το μέλος της επιτροπής προβολής και χορηγιών της ΟΧΕ και πρώην νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωκράτης Βακάλης, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αμυνταίου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, για την υποστήριξη στην εθνική ομάδα, ανέφερε: «Ο κόσμος εδώ στο Αμύνταιο μας περιέλαβε με αγάπη, από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε και ξεκινήσαμε προπονήσεις. Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια υπερδύναμη. Εμείς είμαστε στην αρχή της προσπάθειας που κάνουμε. Νιώθω οδηγός των κοριτσιών αυτών. Είμαστε όμως έτοιμοι να πολεμήσουμε στο γήπεδο. Να προσπαθήσουμε, να ιδρώσουμε, να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Στην εθνική ομάδα των γυναικών, γίνεται μια συλλογική προσπάθεια και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Εστιάζουμε παρά πολύ στο γεγονός να διορθώσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και σιγά σιγά ανεβαίνουμε ένα ένα τα σκαλοπάτια. Εύχομαι ο κόσμος εδώ στο Αμύνταιο, να έρθει στο γήπεδο και να το γεμίσει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο αθλητισμός είναι έμπνευση αλλά και υπερηφάνεια».
Αθανασία Στρατάκη (παίκτρια Εθνικής ομάδας): «Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα παίξω στο Αμύνταιο, σε αυτό το γήπεδο, που έκανα τα πρώτα μου βήματα, παίζοντας χάντμπολ. Ο κόσμος εδώ αγκάλιασε την εθνική ομάδα, από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε. Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, τελείωσε νωρίς, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, όμως τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας, δούλεψαν μόνο τους όλο αυτό το διάστημα. Φάνηκε από τις πρώτες προπονήσεις που κάναμε, ότι όλες μας, δουλέψαμε μόνες μας, όλο αυτό το διάστημα. Θέλουμε να παίξουμε καλά. Δεν είναι η Σερβία, ο δύσκολος αντίπαλος, είναι ο εαυτός μας».
Λαμπρίνα Τσάκαλου (παίκτρια Εθνικής ομάδας): «Κάνουμε μια νέα αρχή στην εθνική ομάδα, με καινούργιες παίκτριες. Ξέρουμε ότι το ματς, είναι πολύ δύσκολο και υποσχόμαστε ένα καλό αγώνα. Μπορούμε με περηφάνια, πάθος, θέληση, να αγωνιστούμε σαν ομάδα. Πάνω από όλο για εμάς μετράει το γεγονός ότι φοράμε το εθνόσημο στο στήθος. Θέλουμε και εμείς μέσα από την εθνική γυναικών, να αναδείξουμε το άθλημα. Πολλά συγχαρητήρια στον Διομήδη Άργους για την μεγάλη του επιτυχία».
Ιωακείμ Ιωσηφίδης (Δήμαρχος Αμυνταίου): «Με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που έχουμε και εμείς, σαν Δήμος, συμβάλλουμε στην διοργάνωση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αγώνα και να έχει η ελληνική ομάδα, μια καλή παρουσία. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Χάντμπολ, που επέλεξε την πόλη μας, για να φιλοξενηθεί το επίσημο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας των γυναικών. Ευχόμαστε και στη συνέχεια στο μέλλον να έρθει και πάλι εδώ να αγωνιστεί εθνική ομάδα του χαντμπολ».
Γιώργος Ψαλλίδας (Αντιδήμαρχος Αμυνταίου): «Είναι τιμή στην πόλη που γεννήθηκε το χαντμπολ, να φιλοξενούμε την εθνική μας ομάδα των γυναικών αλλά και την Σερβία, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για έναν μικρό Δήμο, όπως αυτό του Αμυνταίου, να γίνονται τόσο σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε την ΟΧΕ, για την ανάθεση του αγώνα στην πόλη μας».
Νίκος Γιώσκος (Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας): «Είμαι χαρούμενος που επιλέγει το Αμύνταιο, για να γίνει ο αγώνας αυτός. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα. Είμαστε κοντά σαν περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε κάθε προσπάθεια του Χάντμπολ και της Ομοσπονδίας. Καλή επιτυχία και στον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας Σωκράτη Βακάλη. Συγχαρητήρια και στο Διομήδη Άργους, εύχομαι η επιτυχία του να επηρεάσει θετικά την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας. Και φυσικά να αξιοποιηθεί από όλους τους φορείς του αθλήματος».
Δημήτρης Σταυρακάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Καταρχήν εδώ από την πρώτη πόλη που παίχθηκε το χαντμπολ στην χώρα μας, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα του Διομήδη για την κατάκτηση του Τσάλετς Καπ. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξε η εθνική γυναικών, επιστρέψει και πάλι στο Αμύνταιο, για να δώσει επίσημο αγώνα. Θα έχει αντίπαλο την Σερβία, μια πολύ ισχυρή ομάδα και είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι θα δούνε ένα καλό παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να ενισχύσει την ομάδα μας. Ξεκινάμε μια συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Αμυνταίου, με έναρξη τον αυριανό αγώνα. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Η ΟΧΕ με την επιλογή του Αμυνταίου, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αθλήματος και πέρα από τις μεγάλες αστικές πόλεις».
Παναγιώτης Βλαχόπουλος (πρόεδρος Ε.Σ.Χ. Δυτικής Μακεδονίας): «Ο κόσμος του Αμυνταίου οφείλει να είναι ο 8ος παίκτης, αύριο στην προσπάθεια της εθνική μας ομάδας. Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας, ενεργοποιήθηκε από την πλευρά της, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ότι ο αγώνα ςθα γίνει στο Αμύνταιο, την ιστορική πόλη του ελληνικού χάντμπολ. Ευχαριστούμε για την βοήθεια και την συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία που έχουμε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας».
Γιάννης Στρατάκης (μέλος της επιτροπής προβολής, χορηγιών ΟΧΕ, πρώην Νομάρχης Φλώρινας): «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ως έδρα για την εθνική μας ομάδα. Ευχαριστούμε τον Δήμα Αμυνταίου, την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την συνεργασία που είχαμε. Με την ευκαιρία του αγώνα, φτιάχτηκαν και κάποια πράγματα στο γήπεδο, τα οποία θα μείνουν και στη συνέχεια, για τις ανάγκες των τοπικών ομάδων της περιοχής μας. Ευχαριστούμε επίσης το Δ.Σ. της ΟΧΕ, που επέλεξε την πόλη του Αμυνταίου για τον αγώνα».
Φωτεινή Βεράνη (πρόεδρος Οργανισμού Δήμου Αμυνταίου): «Είναι χαρά μας, για το γεγονός ότι το μικρό Αμύνταιο, φιλοξενεί ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Χαρά μας, να βλέπουμε, τόσο σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Ο αθλητισμός είναι υγεία. Ελπίζω η ομάδα μας, να πάει καλά και της εύχομαι καλή επιτυχία».

ΈΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΑΠΟ 3.000 ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ!

Πηγή;  http://www.handball.org.gr 
Το σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς στην κεντρική πλατεία του Άργους. Αν και οι άνθρωποι του Δήμου είχαν στην διάθεση τους μόλις λίγες ώρες, ήταν όλα στην εντέλεια, εξάλλου οι εντολές του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου από την Ελβετία ήταν ξεκάθαρες: «Η πόλη θα υποδεχθεί τους αθλητές σαν ήρωες».
Το κόκκινο χαλί που οδηγούσε στο δημαρχείο είχε στρωθεί, τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς είχαν ήδη φτιαχτεί, τα ροδοπέταλα βρισκόντουσαν στα καλάθια, η μεγάλη εξέδρα για να ανεβούν οι θριαμβευτές ήταν στη θέση της, ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Άργος Green Wolves» είχε κρεμαστεί στην πρόσοψη κεντρικού κτιρίου, πιανίστας με χορωδία για να τραγουδήσει τον ύμνο του Άργους και φυσικά οι 3.000 και πλέον Αργίτες ήταν έτοιμοι να υποδεχθούν τους Κυπελλούχους Ευρώπης.
Λίγο μετά τις 20:00 το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Διομήδη μπήκε στην πόλη. Κορναρίσματα ακουγόντουσαν σε ακτίνα χιλιομέτρων, οι κάτοικοι είχαν βγει στα μπαλκόνια του σπιτιού τους, οι μαγαζάτορες από τα καταστήματά τους και οι περαστικοί είχαν σταματήσει το περπάτημα τους και όλο μαζί χειροκροτούσαν τους παίκτες που τους έκαναν υπερήφανους.
Αφού έκανε το γύρο της κεντρικής πλατείας το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά από το Δημαρχείο και όλοι οι συντελεστές της επιτυχίας γνώρισαν πραγματική αποθέωση. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος, ο οποίος ασπαζόταν και φορούσε κλαδί ελιάς σε έναν έναν που ανέβαινε στην εξέδρα, όπως στην αρχαία Ελλάδα, εξάλλου το Άργος είναι η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης.
«Προσευχήθηκα στον Άγιο Πέτρο»
Παίκτες, προπονητές, διοίκηση όλοι μαζί γνώρισαν την αποθέωση από Αργίτες όλων των ηλικιών και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο. Εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ετοιμαστεί μία μικρή δεξίωση. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος είπε: «Τα τελευταία δευτερόλεπτα την ώρα που η αντίπαλοι είχαν την μπάλα, γύρισα τα μάτια της ψυχής μου στον Άγιο Πέτρο (πολιούχος της πόλης) και τον παρακάλεσα να μας βοηθήσει.
Για την πόλη μας αυτοί οι παίκτες έχουν ονοματεπώνυμο και είναι οι ήρωες μας».
«Diomidis Arena το 2013»!
Ακόμα ο Δήμαρχος Άργους αναφέρθηκε στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης: «Η μελέτη είναι έτοιμη. Ευελπιστούμε του χρόνου τέτοιον καιρό να έχουμε το γήπεδο που τόσο θέλουμε. Το Diomidis Arena θα έχει 1.600 θεατές και 3.000 όταν θα μετατρέπεται για συναυλίες και εκδηλώσεις».
«Η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου»
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας ήταν πολύ συγκινημένος με το ζόρι συγκρατούσε τα δάκρυα στα μάτια του. Ο νεαρός τεχνικός που στην πρώτη του προπονητική χρονιά πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ευρώπης δήλωσε: «Δεν κατάρρευσα όλη τη σεζόν από τις επιτυχίες και όλα όσα περάσαμε, αλλά πάνω στην εξέδρα παραλίγο να καταρρεύσω από χαρά. Ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου».
Από την πλευρά του ο αρχηγός Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε: «Έχουμε γίνει ένα κομμάτι της πόλης. Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα ήταν ανεπανάληπτες. Σας ευχαριστούμε. Εκ μέρους όλων των παικτών υποσχόμαστε να δίνουμε και την ψυχή μας για τον Διομήδη».
Γλέντι στο «Εν λευκώ»
Τελευταίος σταθμός της αποστολής ήταν το καφέ-μπαρ «Εν λευκώ» που είναι εκ των βασικών χορηγών της ομάδας. Εκεί παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση, αφού δείπνησαν τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με φίλους και συγγενείς. Ήπιαν από την κούπα και μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους που ήδη τους έχουν ινδάλματα.

Πήρε Τσακνή η ΑΕΚ

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Δούκα, Αναστάσιος Τσακνής είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ.
Οι καλές εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα κάτω από τα γκολπόστ του Δούκα, έκαναν τον κόουτς της ΑΕΚ, Γιάννη Αρβανίτη να θέλει τον Αναστάσιο Τσακνή στην ομάδα του. Έτσι, οι δύο πλευρές τα συμφώνησαν και ο νεαρός πορτιέρο θα συνεχίσει στην ομάδα χάντμπολ της Ένωσης.

Μάλλιος: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Εκστασιασμένος από χαρά, ο πρώτος σκόρερ του Διομήδη στον δεύτερο τελικό στην Τουν, Χάρης Μάλλιος μίλησε στο Onsports για τα συναισθήματά του, την υπερηφάνεια του Έλληνα και τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού.
«Είναι κάτι το απερίγραπτο, είναι κάτι το συγκλονιστικό. Είμαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι, πολύ χαρούμενοι. Νομίζω ότι δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, θα περάσει πολύς καιρός. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και αποδείξαμε πως όταν παίζουμε με καρδιά και ψυχή, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε», δήλωσε αρχικά ο Χάρης Μάλλιος.
Και συνέχισε: «Αυτό το τρόπαιο, πραγματικά δεν ήθελα να το χάσω με τίποτα. Ήθελα να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Ήμουν πρώτος σκόρερ στην επίθεση, αλλά όλη η ομάδα έπαιξε άμυνα για μένα».
Όσον αφορά στα τελευταία δευτερόλεπτα: «Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν ήθελα με τίποτα να το χάσουμε. Στο τελευταίο σουτ, με είχε λούσει κρύος ιδρώτας αλλά ευτυχώς το απέκρουσε ο Χριστόφορος και όλα πήγαν καλά».
Ο Χάρης Μάλλιος ερωτηθείς που αφιερώνει το ευρωπαϊκό τρόπαιο, είπε: «Το αφιερώνω στην Ελλάδα που περνά δύσκολες στιγμές, μετά στην οικογένεια μου και μετά στην ανηψούλα μου που βαφτιζόταν και τουλάχιστον τώρα θα της πάω το τρόπαιο και δεν θα στενοχωρηθεί».

Αποθεώθηκε ο Διομήδης στο Άργος

Πηγή:  http://www.onsports.gr/ 

Ο Δήμαρχος άναψε τα φώτα της πόλης του Άργους προς τιμήν της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη που κατέκτησε το Challenge Cup.
Οι Αργίτες βγήκαν στους δρόμους και με συνθήματα, βεγγαλικά και πανό, υποδέχτηκαν τους παίκτες της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη Άργους που κατέκτησαν το Challenge Cup. Νωρίτερα, τους παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια είχαν υποδεχτεί 150 περίπου φίλοι της ομάδας στο «Ελ. Βενιζέλος». Η πόλη φωτίστηκε, ενώ η φιέστα συνεχίστηκε στο Δημαρχείο.

Συγχαρητήρια επιστολή Μπιτσαξή σε Διομήδη Άργους για το Challenge Cup

Πηγή:  http://www.onsports.gr/ 

Ως μια τεράστια νίκη της ελληνικής ψυχής χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, την επιτυχία της ομάδας χάντμπολ του Διομήδη Άργους να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Τσάλεντζ Καπ, στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον σύλλογο.
Αναλυτικά, ο κ. Μπιτσαξής αναφέρει στην επιστολή του:
«Διομήδης Άργους. Μια ακόμα τεράστια νίκη της ελληνικής ψυχής. Μια επαρχιακή ομάδα, χωρίς κρατική βοήθεια, με το μεράκι των ανθρώπων που πάσχισαν και πόνεσαν για την ομάδα αυτή, με τη συνδρομή της πόλης του Άργους και των πολιτών της, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, γράφοντας σελίδες δόξας για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα. Χίλιες φορές μπράβο σας.
Με τις προϋποθέσεις που χτίστηκε αυτή η επιτυχία, η λέξη άθλος είναι λίγη για να την περιγράψει.
Συγχαρητήρια στους αθλητές και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας»

Η... Χρυσή Βίβλος

Πηγή: http://www.onsports.gr 

Η «χρυσή βίβλος» στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών του χάντμπολ.
ΤΣΑΛΕΝΤΖ ΚΑΠ
2001: Γιούγκοβιτς Κατς (Γιουγκοσλαβία)
2002: Σκιερν (Δανία)
2003: Σκιερν (Δανία)
2004: Σκόβντε (Σουηδία)
2005: Βάκερ Τουν (Ελβετία)
2006: Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
2007: Ρεσίτα (Ρουμανία)
2008: Ρεσίτα (Ρουμανία)
2009: Ρεσίτα (Ρουμανία)
2010: Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
2011: Τσίμος Κόπερ (Σλοβενία)
2012: Διομήδης Άργους (ΕΛΛΑΔΑ)

Αποθεωτική υποδοχή για τον Κυπελλούχο Ευρώπης Διομήδη!

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Μια μικρή... γιορτή στήθηκε σήμερα (29/05) το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για λογαριασμό του Διομήδη Άργους, καθώς περίπου 150 οπαδοί του περίμεναν την αποστολή που επέστρεψε από την Ελβετία με το βαρύτιμο τρόπαιο του Challenge Cup στις αποσκευές της και το... γιόρτασαν όλοι μαζί! «Το φέραμε, το φέραμε το Ευρωπαϊκό!», τραγουδούσαν κόσμος και παίκτες, στις οικογένειές τους αφιέρωσαν την κούπα οι περισσότεροι...
Περίπου 150 οπαδοί του Διομήδη Άργους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να υποδεχτούν τον Κυπελλούχο Ευρώπης. Οι περισσότεροι εξ αυτών φορούσαν φανέλες τις αγαπημένης τους ομάδας, ενώ τα συνθήματα... έδιναν και έπαιρναν από νωρίς, αφού ο κόσμος ήθελε να κάνει... προβα τζενεράλε για την υποδοχή των θριαμβευτών!
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας, για να υποδεχτεί και αυτός τους συμπαίκτες του, αφού είχε έρθει στην Ελλάδα από χθες (28/05) το βράδυ. Μάλιστα σχημάτισε και κάποια «πηγαδάκια» και με ανθρώπους του χάντμπολ, ωστόσο λίγο αργότερα... ενσωματώθηκε στον κόσμο και άκουσε το όνομά του να γίνεται... σύνθημα.
Η πτήση έφτασε τελικά στην Αθήνα με 20λεπτη καθυστέρηση, αντί για τις 4:30μ.μ. που ήταν προγραμματισμένη κανονικά, από την Ζυρίχη, όμως παρά την αναμονή, οι οπαδοί του Διομήδη όχι μόνο δεν έχασαν το κέφι τους αλλά αντιθέτως κράτησαν δυνάμεις για την υποδοχή της αγαπημένης τους ομάδα... Τεχνική ηγεσία και παίκτες βγήκαν από την πλαινή πόρτα του κτιριου με τους Αργίτες να τους πριμένουν σε... θέση μάχης, έχοντας κρεμάσει και κάποια πανό σε παραπλήσια κάγκελα, αλλά και φωνάζοντας συνέχεια συνθήματα!
Με το που βγήκαν οι πρώτοι παίκτες, ακολούθησε ένας… μικρός χαμός! Τραγούδια και χειροκροτήματα έσειαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος», άπαντες αποθεώθηκαν και είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της ομάδας – θαύμα του ελληνικού χάντμπολ έγιναν… ένα με το συγκεντρωμένο πλήθος...
«Το φέραμε, το φέραμε το Ευρωπαϊκό!», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα και το οποίο τραγουδούσαν με… ένα στόμα κόσμος παίκτες και προπονητές, ενώ μετά από περίπου μισή ώρα η αποστολή αναχώρησε για το Άργος κι αφού προηγουμένως οι περισσότεροι πρωταγωνιστές αφιέρωσαν το τρόπαιο στις οικογένειές τους.

«Ήταν... γραφτό μας»!

Πηγή:  http://www.gazzetta.gr από Γιώργο Φραδελάκη 
Την κορυφή του ευρωπαϊκού χάντμπολ πάτησε χθες το απόγευμα ο Διομήδης και ο Σωτήρης Μαραγκός εξηγεί στο gazzetta.gr πως ήταν γραφτό για την ομάδα του να σαρώσει τους τίτλους την φετινή σεζόν.
Ο άσος της ομάδας του Άργους, υποστηρίζει ότι κανείς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει γίνει. Μιλάμε άλλωστε για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο χάντμπολ και μάλιστα από ένα σύλλογο που μόλις πριν από μερικές ημέρες κατακτούσε και το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ο 28χρονος πίβοτ δηλώνει στο gazzetta.gr ότι στόχος πλέον του Διομήδη είναι να καθιερωθεί στο ελληνικό χάντμπολ, ενώ μιλάει και για το... άπιαστο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κατακτήσατε το Τσάλεντζ Καπ... Έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς πετύχατε;«Το συζητάνε όλοι γύρω μου και... μάλλον ναι, το κατακτήσαμε! Νομίζω όμως ότι κανείς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά το τι έχει πετύχει η ομάδα. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα. Θα μας πάρει καιρό μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς πετύχαμε».
Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε σε αυτή την επιτυχία;«Εννοείται ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Παίζαμε καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν με καλύτερες ομάδες, που αγωνίζονται σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα από το δικό μας αλλά παρ' όλα αυτά μπορέσαμε να τις ξεπεράσουμε όλες. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά τα... θαύματα».
Ποιο ήταν το «κλειδί» για να να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου η ομάδα αλλά και το μυστικό της φετινής επιτυχίας;
«Παίζοντας με μία τόσο καλή ομάδα δεν θα μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε αλλιώς πέραν της πολύ καλής άμυνας. Εκείνο νομίζω ότι ήταν το πιο καθοριστικό κομμάτι. Όλη η ομάδα στάθηκε εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα. Από εκεί και πέρα σίγουρα η ψυχολογία και το εξαιρετικό κλίμα ήταν ένα από τα «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια και πιστεύω ότι τελικά ήταν γραφτό μας να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό. Δεν είναι βέβαια καθόλου εύκολο να βρεις τόσα πολλά άτομα και να τα ταιριάξεις με ιδανικό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο αυτό και φυσικό μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συγκυρίες».
Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια γι' αυτή την ομάδα;«Είμαι κι εγώ της άποψης ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Από την άλλη βέβαια αυτό θα είναι μία απόφαση της διοίκησης και του προπονητή. Με 2-3 κατάλληλες προσθήκες ο Διομήδης θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί γιατί να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε ένα πολύ μικρό ρόστερ. Στόχος νομίζω θα πρέπει πλέον να είναι η καθιέρωση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους. Μας λείπει εξάλλου και το Κύπελλο και πρέπει να το διεκδικήσουμε την επόμενη σεζόν».
Ποια μπορεί να είναι η τύχη της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ;«Κατ' αρχήν θα πρέπει να πρώτα να περάσουμε τον πολύ δύσκολο σκόπελο των προκριματικών. Πάντως οι συνθήκες στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες για να δούμε μία ανάλογη επιτυχία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προς το παρόν είναι κάτι... άπιαστο. Το επίπεδο εκεί είναι κατά πολύ ανώτερο. Βέβαια δεν είναι μακριά μία τέτοια επιτυχία αλλά θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα ώστε να μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο».
Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά την διάρκεια της σεζόν;«Βασικά θα σου μιλήσω για 'μένα προσωπικά. Εγώ δεν αντιμετώπισα δυσκολίες για να σου πω την αλήθεια. Στην ομάδα υπάρχει μία εξαιρετική διοίκηση, πολύ καλοί παίκτες κι ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο που σε βοηθάει στα πάντα. Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να πω είναι για τις... πολύ σκληρές προπονήσεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε συνηθίσει σ' αυτές τις καταστάσεις. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι μόνο αυτά τα προβλήματά μας».
Καταφέρατε φέτος και μπήκατε «σφήνα» σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Τι είχε ο Διομήδης που έλειπε από τις άλλες ομάδες;
«Ξεκινήσαμε με στόχο να παίξουμε καλό χάντμπολ, έχοντας φυσικά και την πολύ μεγάλη υποστήριξη του κόσμου. Από εκεί και πέρα ότι περισσότερο ερχόταν θα ήταν καλοδεχούμενο. Υπήρξαμε και τυχεροί σε κάποια θέματα, όπως ας πούμε σ' αυτό των τραυματισμών αλλά όσο περνούσε ο καιρός και βλέπαμε ότι συνεχίζουμε αήττητοι, νιώθαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπήρχε πολύ μεγάλη δίψα στην ομάδα αλλά και στην πόλη ολόκληρη για ένα τρόπαιο. Ήταν πολύ μεγάλη η ώθηση του κόσμου».
Πες μου λοιπόν τώρα και πως θα πανηγυρίσετε;«Βασικά θα επιστρέψουμε πρώτα στο Άργος κι εκεί νομίζω σίγουρα θα το... γλεντήσουμε τρελά. Τα συναισθήματα εξάλλου μετά από μία τέτοια επιτυχία νομίζω ότι δεν μπορούν να περιγραφούν. Περιμένουμε πως και πως την υποδοχή του κόσμου. Βέβαια δεν θα υπάρχει πολύ χρόνος για τους πανηγυρισμούς αφού μας περιμένει και η Εθνική ομάδα, οπότε θα πρέπει να ταξιδέψουμε άμεσα για την Θεσσαλονίκη».

Νούνγκοβιτς: «Έτσι φτάσαμε ως εδώ»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Τα αίτια που έφεραν το Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ στο Άργος εξήγησε ο Χριστόφορος Νούνγκοβιτς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είχαμε βάλει έναν στόχο: να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην κοιτάμε πολύ μπροστά. Αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να είμαστε νικητές», τόνισε ο Κύπριος τερματοφύλακας του Διομήδη. «Με την παρουσία που είχαμε κερδίσαμε αρκετό κόσμο», πρόσθεσε.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χριστόφορος Νούνγκοβιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
Για το αν περίμεναν στον Διομήδη αυτή την επιτυχία «Κανένας δεν περίμενε να έχει τέτοια ομάδα ο Διομήδης. Όπως ακούτε εδώ πέρα είναι όλοι τρελαμένοι μετά από αυτή την επιτυχία. Είχαμε βάλει έναν στόχο: να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην κοιτάμε πολύ μπροστά. Αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να είμαστε νικητές. Από την αρχή είχαμε ξεκινήσει με λίγα άτομα στις εξέδρες και στο Λουτράκι φτάσαμε να έχουμε 2.000 οπαδούς. Με την παρουσία που είχαμε κερδίσαμε αρκετό κόσμο».
Για τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα του Άργους «Σε κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, επειδή βγάλαμε τη χρονιά με δώδεκα παίκτες και ήμασταν οι ίδιοι στα εξήντα λεπτά κάθε αναμέτρησης. Δεν είχαμε την απαραίτητη ξεκούραση από αγώνα σε αγώνα, όμως τα καταφέραμε».
Για τη διαφορά στο μπάτζετ των δύο ομάδων «Είναι τεράστια διαφορά. Μιλάμε για πολλά λεφτά διαφορά. Εμείς ήμασταν ο… πυρήνας της Γης και εκείνοι ο Ουρανός! Όλα, όμως, οφείλονται στην καλή προετοιμασία που κάναμε στην αρχή της σεζόν με τον προπονητή, ώστε να μπορούμε ανταπεξέρθουμε σε όλες τις δυσκολίες».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν «Πήραμε το πρωτάθλημα που κανείς δεν το περίμενε. Αρκετοί περίμεναν ότι θα τερματίζαμε στην τρίτη ή τέταρτη θέση. Στόχος για την επόμενη σεζόν είναι να συγκροτηθεί μία καλή ομάδα, να μείνουν οι ίδιοι παίκτες και να γίνουν μία ή δύο καλές μεταγραφές».
Για τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει μία ομάδα της επαρχίας «Δεν έχει καμία διαφορά. Νομίζω ότι είναι καλύτερο, επειδή μπορεί να δουλέψει με καλύτερες συνθήκες. Βρισκόμαστε σε μία μικρή κοινωνία, είναι δίπλα μας ο κόσμος και αγκαλιάζουν όλοι την προσπάθειά μας».

«Αφιερωμένο σε όλη την Ελλάδα»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/ 

Ο Διομήδης Άργους σήκωσε το τρόπαιο του Challenge Cup μέσα στην Ελβετία, στην έδρα της Βάκερ Τουν, γράφοντας έτσι ιστορία αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα χάντμπολ που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Νίκος Σαμαράς θέλησε να αφιερώσει αυτή την κούπα σε όλη την Ελλάδα που «πυροβολείται» από τους πάντες όπως είπε ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε πως είναι μία μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.
«Το ότι μετά από 35 χρόνια η Ελλάδα πανηγυρίζει Ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό τα λέει όλα. Ήταν μία μεγάλη στιγμή», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ζαραβίναν μετά την απονομή του τίτλου ενώ ο δεξιός εξτρέμ των «λύκων» Νίκος Σαμαράς δήλωσε συγκινημένος, «Γράψαμε ιστορία. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα που «πυροβολείται» από τους πάντες».
Ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος είπε: «Μίλησε σήμερα η ελληνική ψυχή. Τα παιδιά από το Άργος σήκωσαν την Ελλάδα στην πλάτη τους, έκαναν τους Έλληνες περήφανους, έδιωξαν την θλίψη και μοίρασαν χαμόγελα. Ως Δήμαρχος ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου αυτούς τους ήρωες, που σήμερα ανέβηκαν στον Όλυμπο. Το Άργος θα τους τιμήσει όπως αξίζει σε ήρωες».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας και πρώην της Ελλάδας Γκόραν Πέρκοβατς δήλωσε: «Ήταν ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Στο τέλος πήρε το Κύπελλο η πιο έξυπνη ομάδα».
Ο δεξιός ίντερ της Βάκερ, Μπόρνα Φράνιτς, υποστήριξε: «Χάσαμε το κύπελλο από τα δικά μας λάθη. Περιμέναμε μία σκληρή άμυνα, αλλά δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Ο Διομήδης έπαιξε 5-1 και 4-2 και δεν ήταν εύκολο. Δεν παίξαμε με μυαλό. Ο Διομήδης στο Λουτράκι ήταν πολύ καλύτερος».

Δημητρούλιας: «Τα θαύματα δεν γίνονται τυχαία»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/ 
(Photo: Action Images)
Στην ομάδα χάντμπολ του Διομήδη το πίστευαν και κατάφεραν να πετύχουν το… θαύμα κατακτώντας το Τζάλεντζ Καπ.
Ωστόσο αυτό δεν ήταν τυχαίο όπως τόνισε μετά το τέλος του δεύτερου τελικού με την Βάκερ Τουν ο προπονητής των Αργιτών, Δημήτρης Δημητρουλίας.
Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ευρώπης δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του συμπληρώνοντας ότι η θέληση και η αγάπη για το άθλημα ήταν από τα συστατικά που βοήθησαν τους «λύκους» να υπερβάλλουν εαυτούς.
«Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Το άθλημα μας μετά από 35 χρόνια ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από μία παρέα, που σε μία τόσο μεγάλη σεζόν άντεξε όχι μόνο στην πίεση των αγώνων, αλλά και στις προπονήσεις υψηλής έντασης. Αυτό σήμαινε ότι όλοι βλέπαμε πολύ μακριά και η αγάπη μας για το άθλημα μας ώθησε στο να υπερβούμε τους εαυτούς μας», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:
«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και υπήρχε πολύ κόπωση είδα στα μάτια τους ότι δεν ήταν χορτασμένοι και ενώ είχαμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να το πάρουμε. Τα θαύματα δεν γίνονται τυχαία, αλλά η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτά».

«Ήταν θαύμα!»


Με ηχητικό… «χαλί» τους παίκτες του να τραγουδούν «Ήρθαμε και πήραμε το ευρωπαϊκό», ο Δημήτρης Δημητρούλιας, προπονητής του Διομήδη Άργους, χαρακτήρισε θαύμα την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Θέληση, ψυχή κι αγάπη το μυστικό της επιτυχίας», τόνισε. «Ανεβήκαμε και κατεβήκαμε τις Άλπεις», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Καμπόσος.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι πανηγυρισμοί του Διομήδη


ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ!

 
Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ γράφτηκε σήμερα στο Τουν. Στους πρόποδες τις Ελβετικές Άλπεις ο Διομήδης Άργους στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, γνωρίζοντας την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του από την Βάκερ Τουν με 22-20. Η ελληνική ομάδα χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην 35χρονη ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας. Οι «Λύκοι» που είχαν νικήσει στον 1ο τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο Λουτράκι με 26-23, έκαναν ένα φοβερό ματς στην άμυνα στο 2ο ματς και έλεγχαν τον ρυθμό από την αρχή, φτάνοντας στην μεγάλη αυτή επιτυχία μπροστά σε 2.500 φιλάθλους στο Σπορτχάλε Λάχεν.
Ο πρωταθλητής Ελλάδος είχε στο πλευρό του 60 ηρωικούς Έλληνες, μερικοί εκ των οποίων ταξίδευσαν από την Ελλάδα και άλλοι έφτασαν στο Τουν από όλα τα μέρη της Ελβετίας και κυρίως από την ελληνική κοινότητα της Βέρνης. Μεγάλο ματς από τον Χάρη Μάλλιο με 9 καθοριστικά τέρματα, εξαιρετικός ο Χριστόφορος Νούνγκοβιτς με 16 επεμβάσεις με πιο κρίσιμη στο τελευταίο σου του Βον Ντεσβάντεν στο 59:58, η οποία χάρισε και το Κύπελλο στην ελληνική ομάδα.
Στο αγωνιστικό μέρος ο Διομήδης Άργους ξεκίνησε ιδανικά, προηγούμενος 0-2 και 1-3. Οι Ελβετοί με τον έμπειρο Φράνιτς ισοφάρισαν και προηγήθηκαν 4-3 στο 10:28. Στα επόμενα λεπτά αλλεπάλληλα λάθη από τις δύο ομάδες κράτησαν το σκορ σε ισορροπία, αλλά ένα 3-0 της Βάκερ έφερε το σκορ στο 8-5 στο 21:53. Οι «Λύκοι» μείωσαν σε 8-7 με γκολ των Μάλλιου και Πριόβολου και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 10-9, χάρις σε όμορφο τέρμα του Μεγαλοοικονόμου στο 29:58.
Στις αρχές του δευτέρου ημίχρόνου ο Διομήδης έκανε ένα 4-0 σερί και από το 10-8, προηγήθηκε 10-12 στο 35:13, αλλά η απάντηση της Τουν ήταν άμεση, αφού με τρία γκολ του Λίντερ και ένα του Φράνιτς, πήραν ξανά προβάδισμα με 14-12 39'. Πολύ «σκληρός για να πεθάνει» ο πρωταθλητής Ελλάδας με περίσσιο πάθος γύρισε ξανά το ματς και προηγήθηκε 14-16 στο 46', ενώ ήδη ο Δημήτρη Δημητρούλια είχε αλλάξει την άμυνα από 5-1 σε 4-2, βάζοντας τον Σαμαρά πάνω στον επικίνδυνο Φράνιτς. Οι Ελβετοί με την βοήθεια κάποιων σφυριγμάτων και την πίεση της εξέδρας ισοφάρισαν 16-16 και πέρασαν μπροστά (17-16) στο 49:40. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ισόπαλοι 18-18, αλλά οι διαιτητές με μία αυστηρή απόφαση απέβαλαν με απευθείας κόκκινη τον Μεγαλοοικονόμου και οι ισορροπίες άλλαξαν. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Διομήδη άντεξαν και με τα κρίσιμα γκολ του Τάσκοβιτς κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ. Στο τελευταία τρία λεπτά (20-20) έσπασαν καρδιές, αφού ήταν φανερό πως το σκορ του ματς ήταν μικρότερο από του 1ου, άρα ο Διομήδης είχε την δυνατότητα να χάσει μέχρι δύο γκολ διαφορά για να πάρει το τρόπαιο. Οι Ελβετοί έκαναν το 22-20, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Διομήδης είχε την επίθεση, ο Μαραγκός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και όλα κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση της Βάκερ, που είχε 40 δευτερόλεπτα στην διάθεση της. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ από την καλή άμυνα και στα 4 δευτερόλεπτα προλάβαιναν ένα σουτ, το οποίο έκανε από τα 9 μέτρα ο Βον Βον Ντεσβάντεν για να τον σταματήσει ο Νούνγκοβιτς.
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 22-20
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ.), 14-13, 17-16, 22-20
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ (Μάρτιν Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 7, Ντάχλερ 3, Ισαίλοβιτς, Φράνιτς 7, Μπούρι, Κασπάρ 1, Φριέντλι, Βον Ντεσβάντεν 4, Χες, Βίνκλερ, Ράτχέμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσλμαν.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 1, Μάλλιος 9, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 3.
Διαιτητές: Βολόντκοφ- Ζότιν (Ρωσία), Παρατηρητής: Γιόρσταντ (Νορβηγία), Κόκκινη: Μεγαλοοικονόμου 52:31, δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 3/3-1/1.

«ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Ο τεχνικός του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Το άθλημα μας μετά από 35 χρόνια ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από μία παρέα, που σε μία τόσο μεγάλη σεζόν άντεξε στην πίεση των αγώνων, αλλά της υψηλής έντασης προπονήσεων. Αυτό σήμαινε ότι όλοι βλέπαμε πολύ μακριά και η αγάπη μας για το άθλημα μας ώθησε στο να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και υπήρχε πολύ κόπωση είδα στα μάτια τους ότι δεν ήταν χορτασμένοι και ενώ είχαμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να το πάρουμε. Τα θαύματα δεν γίνονται τυχαία, αλλά η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτά».
Ο αρχηγός του Διομήδη Άργους Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Το ότι μετά από 35 χρόνια η Ελλάδα πανηγυρίζει Ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό τα λέει όλα. Ήταν μία μεγάλη στιγμή».
Ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος τόνισε: «Μίλησε σήμερα η ελληνική ψυχή. Τα παιδιά από το Άργος σήκωσαν την Ελλάδα στην πλάτη τους, έκαναν τους Έλληνες περήφανους, έδιωξαν την θλίψη και μοίρασαν χαμόγελα. Ως Δήμαρχος ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου αυτούς τους ήρωες, που σήμερα ανέβηκαν στον Όλυμπο. Το Άργος θα τους τιμήσει όπως αξίζει σε ήρωες».
Ο δεξιός εξτρέμ Νίκος Σαμαράς επεσήμανε: «Γράψαμε ιστορία. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα που «πυροβολείται» από τους πάντες».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας και πρώην της Ελλάδας Γκόραν Πέρκοβατς σχολίασε: «Ήταν ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Στο τέλος πήρε το Κύπελλο η πιο έξυπνη ομάδα».
Ο δεξιός ίντερ της Βάκερ Μπόρνα Φράνιτς επεσήμανε: «Χάσαμε το κύπελλο από τα δικά μας λάθη. Περιμέναμε μία σκληρή άμυνα, αλλά δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Ο Διομήδης έπαιξε 5-1 και 4-2 και δεν ήταν εύκολο. Δεν παίξαμε με μυαλό. Ο Διομήδης στο Λουτράκι ήταν πολύ καλύτερος».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΓΓΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΦΑ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Αμέσως μετά το τέλος του ματς ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο δίνοντας τα συγχαρητήρια του, ενώ ο πρόεδρος της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς, καθώς και ο πρώην πρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης συνεχάρησαν τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Τάσο Χειβιδόπουλο για την επιτυχία. Ο τελευταίος σημείωσε: «Η σημερινή μεγάλη επιτυχία του Διομήδη, είναι η μεγαλύτερη συλλογική επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ. Ο θρίαμβος του Δημήτρη Δημητρούλια και των αθλητών του Διομήδη δικαιώνει την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον Διομήδη. Είμαι βέβαιος ότι σημερινή ημέρα είναι μία καλύτερη ημέρα για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος μας και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη, ούτε στον Διομήδη, ούτε στην Αργολίδα, ούτε στην Ομοσπονδία». Η αποστολή του Διομήδη επιστρέφει αύριο στην πατρίδα στις 13:30 από την Ζυρίχη με πτήση της Swissair και αναμένεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 16:30.

Όταν κοιτάς από ψηλά!

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Τέρμα τα παραμύθια! Ο Διομήδης Άργους βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης καθώς η Βάκερ Τουν δεν στάθηκε ικανή να τον εμποδίσει. Σε έναν αγώνα-θρίλερ, οι «λύκοι», παρά την ήττα από τους Ελβετούς με 22-20, κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο του Challenge Cup, διατηρώντας το προβάδισμα των τριών γκολ (26-23) που είχαν αποκτήσει από τον πρώτο τελικό και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, χαρίζοντας έτσι την σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ. Με πρωταγωνιστή τον Χάρη Μάλλιο, ο οποίος πέτυχε 9 γκολ αλλά και τον Χριστόφορο Νούνγκοβιτς που στο κρισιμότερο σημείο φώναξε βροντερά "παρών", ο Διομήδης Άργους ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του συλλόγου!
Το ματς:
Οι «λύκοι» του Δημήτρη Δημητρούλια μεταμορφώθηκαν σε «σκυλιά» που δεν άφηναν καμία φάση να πάει χαμένη. Πήραν κεφάλι στο ματς με γκολ του Ουρόσεβιτς και δεν έχασαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους την επαφή με το σκορ. Ο Μάλλιος οδηγούσε τον Διομήδη όταν εκείνος φάνηκε να «κομπιάζει» στο ματς και ο Μεγαλοοικονόμου τον ακολουθούσε σε απόδοση.
Το βασικό πρόβλημα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Φράνιτς, ο οποίος δεν σταματιόταν με τίποτα παρά τις υπερπροσπάθειες του Χριστόφορου Νούνγκοβιτς, ο οποίος είχε θέσει νοκ-άουτ τους υπόλοιπους παίκτες της Βάκερ με τις αποκρούσεις του. Μπορεί οι Ελβετοί να ξέφυγαν με δύο γκολ διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά ο Διομήδης μείωσε και πάλι, όπως το ίδιο έκανε μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μεγαλοοικονόμου (10-9, πίσω ο Διομήδης στο ημίχρονο).
Η ελληνική ομάδα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να περάσει μπροστά με δύο γκολ διαφορά (12-10). Μάλλιος και Τάσκοβιτς έβαλαν σε θέση οδηγού τον Διομήδη και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να διατηρήσουν το προβάδισμα.
Οι Ελβετοί συνήλθαν γρήγορα και ξαναπήραν τα ηνία με ηγέτες τους Φράνιτς και Λίντερ. Το σερί 4-0 των Ελβετών όμως δεν φάνηκε να πτοεί τους παίκτες του Διομήδη που ξαναμείωσαν με τον Τάσκοβιτς. Οι παίκτες της Βάκερ επιδόθηκαν σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα αλλά ο Μάλλιος ήταν εκείνος που έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (14-14)! Ο Νούνγκοβιτς με δύο σερί εξαιρετικές αποκρούσεις είπε «όχι» στους Ελβετούς και στην συνέχεια ο Μεγαλοοικονόμου ξανάβαλε μπροστά τον Διομήδη Άργους. Η έδρα των Ελβετών παρότρυνε την Βάκερ που προσπαθούσε να πάρει διαφορά αλλά ο Διομήδης ήταν εκπληκτικός και το πάθος των παικτών του δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Βάκερ.
Από τη μία ο Νούνγκοβιτς που είχε κατεβάσει ρολά, από την άλλη Τάσκοβιτς, Μαραγκός και Σαμαράς που σκόραραν όταν ο Μάλλιος είχε κλειστεί καλά από την ελβετική άμυνα και οι «λύκοι» είτε ήταν μπροστά στο σκορ είτε το σκορ ήταν ισόπαλο (19-19), πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης αν και οι διαιτητές απέβαλλαν τον Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου. Αυτό έδωσε το πλεονέκτημα στην Βάκερ αφού κατάφεραν να πάνε την διαφορά στο +2 και βρίσκονταν μόλις ένα γκολ από την κατάκτηση του τίτλου.
Τα τελευταία λεπτά ήταν κυριολεκτικά θρίλερ. Με περίσσιο πάθος, οι «λύκοι» έπαιξαν καλή άμυνα, ο Νούνγκοβιτς ήταν πραγματικός Κέρβερος κάτω από την εστία του και οι Ελβετοί δεν πίστευαν πως δεν κατάφεραν να κάνουν σουτ κάτω από καλές προϋποθέσεις. Έτσι, ο Διομήδης Άργους στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, «έσκασε» την βόμβα την κατάλληλη στιγμή και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ κατάφερε να φέρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην χώρα μας.
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ), 14-13, 17-16, 22-20
Βάκερ Τουν: Λίντερ 7, Κάσπαρ 1, Φράνιτς 7, Φον Ντεσβάντεν 4, Ντάλερ 3
Διομήδης Άργους: Ουρόσεβιτς 1, Μάλλιος 9, Μεγαλοοικονόμου 4, Πριόβολος 1, Τάσκοβιτς 3, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1

Το Άργος... καίγεται!

Πηγή:  http://www.gazzetta.gr  από Κατερίνα Παλαιάκη

Ο Διομήδης είναι ο «βασιλιάς» της Ευρώπης! Γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του (22-20) από την Βάκερ Τουν και πήρε την κούπα του Τσάλεντζ Καπ!
Το σίγουρο ήταν ότι μπορούσε να φύγει ακόμη και με το «διπλό» από την Ελβετία, όμως λίγη σημασία έχει. Οι «λύκοι» ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης κι έγιναν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα αθλήματα. Ονειρική η χρονιά για το συγκρότημα του Άργους που ολοκληρώνει ιδανικά τις υποχρεώσεις του τη φετινή περίοδο με τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό, το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.
Το +3 (26-23) του πρώτου αγώνα πριν από μια εβδομάδα στο Λουτράκι αποδείχθηκε «χρυσή» διαφορά για τον Διομήδη, που μπήκε δυναμικά από την αρχή στην αναμέτρηση, χωρίς να επηρεαστεί από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της Βάκερ που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο.
Δυνατός ο δεύτερος τελικός, με σκληρές άμυνες και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, με τη γηπεδούχο φυσικά να έχει το άγχος, παρά το προβάδισμα που πήρε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα. Η διαφορά των δύο τερμάτων δεν έδινε το τρόπαιο στην Βάκερ και ο Διομήδης είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το παιχνίδι, ακόμη κι όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ.
Ο Μερτζ κάτω από τα δοκάρια αποδείχθηκε πολύ… σκληρός για την ελληνική επίθεση που βρήκε τοίχο αρκετές φορές στην προσπάθειά της να σκοράρει, ο Μάλλιος όμως ήταν κι αυτή τη φορά «λίρα 100» για τον Διομήδη. Με 9 προσωπικά τέρματα ο Έλληνας παίκτης οδήγησε τους «λύκους» στο θρίαμβο, με τον Μεγαλοοικονόμου να ακολουθεί με τέσσερα. Ο Κάσπαρ «σίγησε» αυτή τη φορά, όμως το δίδυμο των Φράνιτς και Λίντερ που σκόραραν από 7 τέρματα πήγαν να κάνουν τη «ζημιά» χωρίς παρόλα αυτά να τα καταφέρουν. Η μόνη φορά που έδειχνε να ανησυχεί η ελληνική ομάδα ήταν στα τελευταία δύο λεπτά, όταν το 20-20 έγινε 22-20 από τους Λίντερ και Ντεσβάντεν, η τύχη όμως ήταν με το μέρος της ελληνικής ομάδας και του Νούνγκοβιτς ο οποίος πραγματοποίησε 16 επεμβάσεις εκ των οποίων η τελευταία στα δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε…
Αυτό χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε ανάστημα και να είμαστε... ωραίοι ως Έλληνες. Ο ελληνικός αθλητισμός για μια ακόμη φορά έδειξε το δρόμο. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Διομήδης!
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9, 14-13, 17-16, 22-20
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ (Μάρτιν Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 7, Ντάχλερ 3, Ισαίλοβιτς, Φράνιτς 7, Μπούρι, Κασπάρ 1, Φριέντλι, Βον Ντεσβάντεν 4, Χες, Βίνκλερ, Ράτχέμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσλμαν.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 1, Μάλλιος 9, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 3.
Διαιτητές: Βολόντκοφ- Ζότιν (Ρωσία), Παρατηρητής: Γιόρσταντ (Νορβηγία), Κόκκινη: Μεγαλοοικονόμου 52:31, δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 3/3-1/1.

Στον θρόνο της Ευρώπης ο Διομήδης

Πηγή:  http://www.onsports.gr 
Ο Διομήδης γράφει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, αφού αν και ηττήθηκε με 22-20 από την Βάκερ στην πόλη Τουν κατάφερε να να κατακτήσει το Τσάλεντζ Καπ και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο! Στον πρώτο τελικό, ο Διομήδης είχε επικρατήσει με 26-23 * Οι παίκτες κλαίνε από την χαρά τους
Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε τώρα! Ο Διομήδης Άργους σε χαλεπούς για την Ελλάδα καιρούς, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν και πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή. Με το αβαντάζ των τριών τερμάτων από τον πρώτο τελικό, οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια δεν φοβήθηκαν τους Ελβετούς σε κανένα σημείο του αγώνα και μπορεί να ηττήθηκαν με 22-20, ωστόσο κατάφεραν να κατακτήσουν το Challenge Cup και να στεφθούν Κυπελλούχοι Ευρώπης.
«Σήκωσέ το, το τιμημένο», φώναζαν οι παίκτες μαζί με τους 150 περίπου Έλληνες που βρέθηκαν στην πόλη Τουν! Ο Διομήδης γίνεται η πρώτη ομάδα στο ελληνικό χάντμπολ που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και τα πανηγύρια τώρα αρχίζουν!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Διομήδη δεν φοβήθηκαν το ματς σε κανένα σημείο του αγώνα. Με κορυφαίο τον Χάρη Μάλλιο που σημείωσε εννέα γκολ, με τον Μεγαλλοικονόμου να σκοράρει σε σημαντικά σημεία, τον Τάσκοβιτς να τραβάει όλη την άμυνα της Τουν πάνω του και την εξαιρετική άμυνα, ήλεγχαν το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του και άξια στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημιχ.), 14-13, 17-16, 22-20.
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ: Λίντερ 7, Κάσπαρ 1, Φράνιτς 7, Ντεσβάντεν 4, Ντάλερ 3 .
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ: Ουρόσεβιτς 1, Μάλλιος 9, Μεγαλοοικονόμου 4, Πριόβολος 1, Τάσκοβιτς 3, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1.

Το πήρε ο Διομήδης


Στον αέρα Μαξίμοβιτς, Βακάλης

Πηγή:  http://www.aekvoice.gr 
Η σεζόν ολοκληρώθηκε για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ και οι παίκτες είναι ελεύθεροι να απολαύσουν τις διακοπές τους. Ο Μίλος Μαξίμοβιτς αναχώρησε χτες, Κυριακή, για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Σερβία και η παραμονή του στην Ένωση παραμένει ερωτηματικό.

Στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους ιθύνοντες της ΑΕΚ αναμένεται να έρθει ο εκπρόσωπος του Σέρβου παίκτη για να συζητήσει την παραμονή του παίκτη για την νέα σεζόν (2012-2013). Ερωτηματικό παραμένει η παραμονή του Βακάλη ο οποίος θέλει μεν να μείνει στην Ένωση αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις σπουδές του οι οποίες αν δεν τακτοποιηθούν θα πρέπει να αποχωρήσει για την Θεσσαλονίκη, κάτι που συνέβη και με τον Ευγένιο Κουλούρη ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κέρκυρα.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ολυμπιιακοί Αγώνες-Χάντμπολ γυναικών: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Λονδίνο

Πηγή:  http://www.express.gr  
Συμπληρώθηκε σήμερα το «παζλ» των δώδεκα ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ γυναικών, μετά την ολοκλήρωση των τριών προολυμπιακών τουρνουά.
Τα έξι τελευταία εισιτήρια πήραν η Γαλλία, το Μαυροβούνιο, η Ρωσία, η Δανία, η Ισπανία και η Κροατία, ενώ τη συμμετοχή τους στο Λονδίνο είχαν ήδη εξασφαλίσει η πρωταθλήτρια κόσμου Νορβηγία, οι Νότια Κορέα, Ανγκόλα, Βραζιλία και Σουηδία ως ηπειρωτικοί εκπρόσωποι, καθώς και η οικοδέσποινα Μεγάλη Βρετανία.

Eθνική Χάντμπολ: Δύο φιλικά παιγνίδια με την Ελλάδα

Πηγή:  http://www.sigmalive.com 

Δύο φιλικά παιγνίδια με την Εθνική ομάδα αντρών της Ελλάδας έχει διευθετήσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ, σε μια προσπάθεια η Εθνική μας ομάδα των αντρών να προετοιμαστεί σωστά και να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμη και ανταγωνιστική στις επερχόμενες υποχρεώσεις της, που είναι για τον Α΄ προ-προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες του ομίλου μας –στον οποίο συμμετέχουν επίσης και οι Εθνικές ομάδες της Ουκρανίας, Φιλανδίας και Λουξεμβούργου – θα γίνουν στην Κύπρο το τριήμερο 8-10 Ιουνίου 2012.
Τα φιλικά της Εθνικής μας θα γίνουν τέλος αυτής της βδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η αποστολή της Εθνικής μας θα αναχωρήσει για Ελλάδα το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 31 Μαΐου, το απόγευμα θα γίνει προπόνηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δύο φιλικά με την αντρών της Ελλάδας θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευή και πρωί το Σάββατο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο.
Τα φιλικά αυτά θα βοηθήσουν και την Εθνική Ελλάδας για τις δικές της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα συμμετέχει σε όμιλο με αντίπαλες ομάδες την Ιταλία (η οποία θα φιλοξενήσει και τους αγώνες) την Ελβετία και την Αγγλία.
Τόπο στα νιάτα!
Στο μεταξύ, η προετοιμασία της Εθνικής μας συνεχίζεται κανονικά, σε καθημερινή βάση. Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ανδρέου έμαθαν πλέον να ζουν και να ξεπερνούν τα προβλήματα Είναι δεδομένες οι απουσίες των Παπακυπριανού, Ν. Μιχαηλίδη, Δ. Ταρτίου και Θ. Τσίβικου οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι στα πλάνα των προπονητών, ενώ τα απρόοπτα έχουν να κάνουν με τις απουσίες των τραυματιών, Μάριου Ευσταθιάδη και Ξένιου Κυπριανού, που και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα στα χέρια.
Οι Ομοσπονδιακοί μας δουλεύουν αυτή τη στιγμή με διεθνείς οι οποίοι, άλλοι έχουν σημαντική εμπειρία με την Εθνική (πχ Σοφοκλέους, Αργυρού, Κωνσταντίνου) κάποιοι άλλοι έχουν πάρει παιγνίδια και τον «αέρα» της Εθνικής (πχ Στυλιανού, Γ. Νικηφόρου, Οικονόμου, Β. Δημοσθένους, Μηνά, Κασιουλής, Ε. Κώστα, Χρυσάνθου, Χρ. Ταρτίος) ενώ υπάρχουν και τα νέα παιδιά (πχ Νούκοβιτς, Μπρούντζος, Δ. Νικηφόρου, Χριστοδούλου, Γεωργίου) που δουλεύουν με όρεξη και διάθεση και προετοιμάζονται για να μπουν σιγά –σιγά στο «πετσί» της Εθνικής αντρών.
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δουλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε στη διάθεση μας –δίνει το στίγμα ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Αρβανίτης. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μας και τον ζήλο που δείχνουν στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό για μας που η Ομοσπονδία έχει διευθετήσει τα δύο φιλικά με την Ελλάδα, αφού μέσα από αυτά τα δυνατά παιγνίδια θα μπορέσουμε να κτίσουμε καλύτερα το πλάνο μας και να προετοιμάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τους διεθνείς μας, σε μια νεκρή περίοδο όπου τα πρωταθλήματα δεν είναι σε εξέλιξη».

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ Α2 ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

Πηγή: http://www.e-handball.gr/
Το πολύπαθο πρωτάθλημα της Α2 ολοκληρώθηκε σήμερα με τον τελευταίο αγώνα της 18ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ηρακλή Θεs/νίκης και την Δράμα 86.
Σε μια παρατεταμένη χρονικα αγωνιστική περίοδος οι ομάδες, κάποιες εύκολα και άλλες πιο δύσκολα κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.
Σ ένα πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων, όπου σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, Ο Φοίβος στέφθηκε επάξια πρωταθλητής του βορείου ομίλου, μετρώντας 17 νίκες και μόλις 1 ήττα και έτσι μετά από 13 χρόνια επιστρέφει στην Α1.
Ζαφειράκης Νάουσας, Δράμα 86 , Άρης Θες/νίκης, Αρχέλαος Κατερίνης και Α.Ο.Ιωαννίνων απέδειξαν ότι διαθέτουν αξιόλογα ρόστερ ενισχυμένα από τις φουρνιές των ακαδημιών στις οποίες οι σύλλογοι επρόκειτο να ποντάρουν πολλά την ερχόμενη χρονιά.
Ο Ηρακλής Θες/νίκης ενώ ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, λόγω των διοικητικών προβλημάτων που προέκυψαν περιορίστηκε στην 7η θέση και σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό, ο σύλλογος ενδέχεται να μην μετάσχει στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν.
Ο Φαίακας Κέρκυρας χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει μέχρι να πετύχει την παραμονή του, γεγονός που φαίνεται πως ταρακούνησε τους ανθρώπους του συλλόγου και πλέον στην γενική συνέλευση της 6/6 θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις προκειμένου η ομάδα να μην ξαναβιώσει μια ανάλογη κατάσταση.
Τέλος Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, η ομάδα από μια μικρή επαρχία, που προκάλεσε αίσθηση με την άνοδο της στην Α2 πριν από 3 χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες παικτών και τεχνικού τιμ δεν κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία και μαζί με τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας θα αγωνίζονται στην Β Εθνική.

                               

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 35-22 ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


                           

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 32-34 ΔΡΑΜΑ  86


                                       

Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 34-29 ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


                                                     

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 28-13 ΦΑΙΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

                                              
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 10-0 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ3418












2ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ2718












3Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ 862418












4ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ2418












5Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1718












6ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ1618












7ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ1318












8ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ1018












9ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ  918












10ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ-218